Şimdi Ara

ucak yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
13.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Helikopterden önce uçak yapmak daha mantıklı sanırım. Tüm devreleri ve mümkün mertebe mekanik aksamları kendim yapacağım için helikopter uçaktan çok daha zor. Başta ufak bir uçakla işe başlayıp edindiğim tecrübelerde farklı araçları da yapmak istiyorum.

Aklımda bir kaç soru var;
    Elinizdeki uçakların gövdeleri hangi maddeden yapılmış?
    Benim ev ortamında işleyebileceğim uçak yapımında kullanılabilecek maddeler neler olabilir? (Tahta vb )

Bulduğum yararlı bir siteler;

http://www.indiarc.com/modeldesign.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amboleos -- 10 Ocak 2010; 11:13:33 >

• Tahta olarak balsa kullanılıyor.Oldukça hafif.

yada elektrikli bir köpük kesici yapabilirsin kendine. Onunla köpükten kanatlar yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzg

Tahta olarak balsa kullanılıyor.Oldukça hafif.

yada elektrikli bir köpük kesici yapabilirsin kendine. Onunla köpükten kanatlar yapabilirsin.

Balsa yı bilmiyordum çok yararlı bir bilgi oldu teşekkurler
    Finaller nedeniyle biraz ara verdim araştırma işlerine, bir arkadaşla birlikte yurtdışından
    motor ve batarya siparişi vermek üzereyiz, finallerin ardından hızla başlıyacağız.

Bu arada burada ilgilenenler olabilir, koç taşta 200 parçalık hobi el aleti seti 79 tl.
    Gittim gördüm kaliteli sağlam gibi geldi, ihtiyacınız varsa bir bakın derim. Ben ona baktıktan
    sonra ihtiyacım olduğunu anladım

• Nasıl birşey yapmayı planlıyorsunuz.
    Piper Cub gibi birşey mi yapacaksınız?
  • quote:

Nasıl birşey yapmayı planlıyorsunuz.
    Piper Cub gibi birşey mi yapacaksınız?

fw-190 yapmayı düşünüyorum. Aslında ilk b-25f yapacaktım ama çift motor ile ilgi sıkıntı yaşama riski nedeniyle
    bu tek motorlu modeli seçtim. Yaklaşık 1 metre kanat açıklığı düşünüyorum. Tahta, köpük, strafor karşımı bir
    gövde.
  • Tahta olarak balsa bulamazsan ıhlamurda kullanabilirsin. Balsa kadar verimli olmasada bulması daha kolay. Gövdeyi komple balsadan yapabilirsin strafora göre daha sağlam ve dayanıklı olur ama strafordan daha çok uğraştırır yapımı.
  • Aslında tahtadan yapmak ilk hedefim, uğraşmak için can atıyorum Sırf bu iş için hobi el aleti satın alıcam, ayrıca tahtayı kaplamak için monokote gibi maddeler var onları da bulmam lazım. Bu tip ısıyla sıkılaşan kaplama kağıtlarını İstanbul da nereden bulabilirim. İnternet'ten almak istemiyorum çünkü görüp rengi beğenip almak lazım. Birde bi yerde bunların farklı kalınlıklar olduğunu duydum, kalınlık olarak nasıl bir şey seçilmeli. Bilen arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su altı radar yapımı ardunio
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Plan satın almanız gerekiyor. Ücretsiz planlarda var ancak genelde ücretli oluyor. Bence bu türşeylere hemen el atmayın. İyice bakının biraz forum okuyun. Çünkü sadece motor almakla olmayacaktır. Motor,servo,kumanda,alıcı almanız gerekiyor.

İstanbul'u bilmem ama Ankara'da hoby time baya büyük(müş). hobbyrc'e formuna bakmanı öneririm. Ben kendim yapmadım ama hazırlardan uçurmayı denemiştim :) Geçen sene iş ve askerlik yüzünden ilgilenemedim. Umarım vakit bulurumda tekrar ilgilenmeye başlarım :)

Benimde çok fazla bilgim yok bildiğim kadarıyla cevapladım :)
  • İstanbul'da 4. levente bir yer var. Metronun emniyet evleri çıkışından çıkınca karşınıza çıkan sokağa dalıp dümdüz ilerlediğiniz zaman sağda. Güzel bir dükkan. Ben oradan model gemi için tahta almıştım, fiyatlarıda oldukça makul gibi gelmişti ben gittiğimde. Her türlü hobi model malzemesi satıyorlar.

FW-190 için plan buldunuz mu?
  • @AjanHaKaN
    Plan bulabileceğimi sanıyorum, olmadı ben kendim 3dsmax ten ölçekli çizip, yakın bir model yapabilirim. Yada 5-6 dolara satılıyor satında alabilirim yapamıyacak gibi olursam.
    Onun dışında motor ve servolar dışında elektronik devreleri kendimiz tasarlayacağız. O yüzden aslında motorları alıp testlerini yapıp ona uygun devreler tasarlamak gerekecek
    Biraz o yüzden motor konusunda acele ediyoruz.

quote:

İstanbul'da 4. levente bir yer var. Metronun emniyet evleri çıkışından çıkınca karşınıza çıkan sokağa dalıp dümdüz ilerlediğiniz zaman sağda. Güzel bir dükkan. Ben oradan model gemi için tahta almıştım, fiyatlarıda oldukça makul gibi gelmişti ben gittiğimde. Her türlü hobi model malzemesi satıyorlar.

FW-190 için plan buldunuz mu?

Orası bana çok yakın, şu bambinos büfenin yanındaki sokaktan bahsediyorsun sanırım. Ben oraya çarşamba bi gideyim eğer balsa varsa direk alırım ordan çok saol FW-190 ı daha bulamadım ama bulursam burdan da paylaşırım.

Eğer düzgün bişeyler çıkabilirsek (bir arkadaşla birlikte yapıyoruz) burada yaptıklarımızı paylaşabiliriz. Özellikle alıcı verici devrelerini çok ucuza mal etmek istiyoruz

• Bu resimler bile yeterli olabilir belli bir detaya kadar

ucak yapımı

ucak yapımı

şöyle makale yazıları bir yerde topladım
    http://www.dosyaupload.net/download.php?file=103fw190.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amboleos -- 26 Ocak 2010; 2:39:40 >

• Evet bambinos büfenin sağındaki sokak.

Internette ararsanız epey plan bulabilirsiniz. Ben oldukça çok plan topladım.
    Bende kendim yapmak istiyorum ama derslerden zaman olmuyor. Gemiye başladım ama bitiremedim.
    PIC falan kullanarak kumanda devrelerini yapmayı düşünüyorum.
  • Tebrik ederim uğraşmayı düşündüğünüz planlardan dolayı. İlk olarak hazır birşey almanız aslında fikir açısından daha sağlıklı olabilir. Türk hava kurumunda planlar ve ağaç tipleri mevcut. Sanırım en ucuza bulabileceğiniz yerde orası.

Umarım istediğiniz şeyi yapmaya başlarsınız ve bol bol fotoğraf çekersiniz. Heyecanla bekliyorum ;)
  • quote:

Evet bambinos büfenin sağındaki sokak.

Internette ararsanız epey plan bulabilirsiniz. Ben oldukça çok plan topladım.
    Bende kendim yapmak istiyorum ama derslerden zaman olmuyor. Gemiye başladım ama bitiremedim.
    PIC falan kullanarak kumanda devrelerini yapmayı düşünüyorum.

Bu uçak için planlar varsa bana da atarsan sevinirim Benimde derslerim yeni bitti sayılır, ama yapılması gerekenler sürüyor:/
    Özellikle önümdeki dönem çok daha rahat olacağım. İlk hedefimde baharın başlarına bu uçağın bitmesi.

@AjanHaKaN ben teşekkur ederim. Hazır bir şey almak pahalıya geliyor. Pek ufak uçakları falan sevmiyorum
    en az 1 metre civarı kanat açıklığı olsun. Bir de iyi bir model olursa çok pahalı oluyor. İlk yapmak istediğim ucak
    B-25j ninhttp://www.wonderhobby.com/bmi5271nigas.html bu versiyonuna hayran kaldım. Birşeyler yapacaksam bu kalitede
    olmalı.

Türk hava kurumunu da araştıracağım teşekkurler

• Emliyet evlerdeki yere gittik, güzel yer ama sahibi amca tuturdu yapamazsınız siz kiti alın falan demeye
    Ufak bir ucakla yaptığım devreleri kontrol etmeyi planlıyorum. Siparişleri bugun yarın vereceğiz, hayırlısı
  • kumandayı falan kendiniz mi yapıcaksınız?

bu arada bir şeyler yolladım. işinize yarar belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: amboleos

Emliyet evlerdeki yere gittik, güzel yer ama sahibi amca tuturdu yapamazsınız siz kiti alın falan demeye
    Ufak bir ucakla yaptığım devreleri kontrol etmeyi planlıyorum. Siparişleri bugun yarın vereceğiz, hayırlısı

Çünkü gerçekten zor. Plan olmadan yaptığın uçak havada yalpalarsa anlaki aerodinamik olarak sorun var. İnternetten bir plan bul ve bu plana sadık kal ;) Bence ilk başta bunu yap daha sonra kendin çizip denersin ;) İlk başta sorun olursa sonra üzülmeyesin, heyecanını kırmasın diye söylüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: AjanHaKaN

quote:

Emliyet evlerdeki yere gittik, güzel yer ama sahibi amca tuturdu yapamazsınız siz kiti alın falan demeye

Çünkü gerçekten zor. Plan olmadan yaptığın uçak havada yalpalarsa anlaki aerodinamik olarak sorun var. İnternetten bir plan bul ve bu plana sadık kal ;) Bence ilk başta bunu yap daha sonra kendin çizip denersin ;) İlk başta sorun olursa sonra üzülmeyesin, heyecanını kırmasın diye söylüyorum.

zaten kafadan bişeyler yapmayı hiç düşünmedim. Sırf bu iş için uçak dinamikleri özellikleri hakkında yazılar okudum şemalar grafikler inceledim. Ki hala kafan oturup bişey çizemem o ayrı. Plan arıyorum, ama önce devreleri çalışıp çalışmadığını görebileceğim ufak bir şey başlayıp tecrübe kazanmaya karar verdim.

quote:

kumandayı falan kendiniz mi yapıcaksınız?

bu arada bir şeyler yolladım. işinize yarar belki

evt transmitter ve receiver ı kendimiz yapacaz

• quote:

bunu yapmanız ımkansız gıbı bırsey ınternette bırcok cızım mevcut,suan yenı ısletım sıstemı kurdugum ıcın lınklerı kaybettım ama arastırısanız detaylı cızımler bulabılırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: freeman6161

quote:

bunu yapmanız ımkansız gıbı bırsey ınternette bırcok cızım mevcut,suan yenı ısletım sıstemı kurdugum ıcın lınklerı kaybettım ama arastırısanız detaylı cızımler bulabılırsınız

onun imkansız olması imkansız aslında
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.