Şimdi Ara

ucak yapımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
13.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oguzg

quote:

Orijinalden alıntı: freeman6161

quote:

Orijinalden alıntı: amboleos

evt transmitter ve receiver ı kendimiz yapacaz

bunu yapmanız ımkansız gıbı bırsey ınternette bırcok cızım mevcut,suan yenı ısletım sıstemı kurdugum ıcın lınklerı kaybettım ama arastırısanız detaylı cızımler bulabılırsınız

onun imkansız olması imkansız aslında

anlayamadım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: amboleos

evt transmitter ve receiver ı kendimiz yapacaz

bunu yapmanız ımkansız gıbı bırsey ınternette bırcok cızım mevcut,suan yenı ısletım sıstemı kurdugum ıcın lınklerı kaybettım ama arastırısanız detaylı cızımler bulabılırsınız

onun imkansız olması imkansız aslında

anlayamadım

Çizimler varsa güzel olur tabi ama çokta yapılamayacak bir şey değil. Araştırdım 2.4 ghz teknolojisi pahalıya geliyor. Ancak tek kanal bir rf den gerekli sinyalleri 100-150 metre iletebileceğim inanıyorum.

Bu arada siparişleri verdik, 6-39 güne elimize ulaşacakmış. Tahtaları hızlı yapıştırıcıyı falan aldım. 2-3 güne tahtaları plana göre kesmeye başlayacağım. Hem yaptığımız devreleri denemek için hem uçmayı biraz öğrenmek için piper j3 yapacağım. Çakılsada pek içim acımaz en azından

Bu arada bu güne kadar yaptığım harcamaları yazayım.
    * Çok amaçlı 200 parça hobi el aleti seti ............................................................................. 79 tl
    * Piper j3 için gerekli balsa tahtalar, hızlı yapıştırıcı, maket iğneleri, maket bıçağı .................. 44 tl
    * 1x #FC2812/5423 FC 28-12 Brushless Outrunner 1534kv variations .................................. $5.95
    * 2x #TG9e/9549 Turnigy TG9e 9g / 1.5kg / 0.10sec Eco Micro Servo variations .................... $3.98
    * APC7x6-E/5436 APC style propeller 7x6-E variations ......................................................... $1.00
    * T2200.3S.20/8932 Turnigy 2200mAh 3S 20C Lipo Pack variations ....................................+ $11.99
    toplam: 170 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amboleos -- 1 Şubat 2010; 11:53:25 >

• ben zamanında balsadan bır model yaptım ama sadece goruntu olsun dıye dolabımın ustunde duruyor.hafıf bır madde olmasına ragmen cok dayanıksız.bence yanlış bır madde ıle başladın.depron falan kullanmalısın daha basit 2 boyutlu bır model denemelısın.aldıgın seylere bakıyorumda pılın motorunun cekemeyecegı kadar agır duruyor.kanatları servolarının yon verebılmesı ıcın menteşelerı ve uzatma tellerınıde sıparış vermelıydın.6 kanal 2.4 ghz 50-60$ arası kumanda vardı hatırladıgım kadarı ıle.tabı bırde esc almalısın
  • Menteşeleri ve telleri yurt dışından sipariş vermek pahalı oluyor. 4. leventteki dükkandan alacağım onları. Aldığım sitede en çok yorum yapılan üzerinde test yapılan akım güç değerleri verilen motor bu,bu verilerden biraz anlarım . Daha önce dediğim gibi uçaktaki tüm elektrik elektronik devreleri ve li-po şarj aletini falan kendim hazırlayacağım. Balsa olayında acemiyim, o konuda planlara güveniyorum, elimdeki uçak planında yazanları aldım.
  • ucagı ucurmadakı en buyuk etken agırlık/guc oranı,kumandadan bahsetmıyorum bıle senın yapabılecegın esc ki bunu yapmak okadar zor degıl boyut ve agırlık olarak normallerınden 2-3 kat daha fazla olacaktır.kumanda yapma fıkrın hayalın otesıne gecemeyecek kadar karısık bır olay.sonucta bununla ucak ucuracaksın.hanı desen kumandalı araba ıcın ılerı gerı saga sola bırsey yapacam desen amenna
  • quote:

ucagı ucurmadakı en buyuk etken agırlık/guc oranı,kumandadan bahsetmıyorum bıle senın yapabılecegın esc ki bunu yapmak okadar zor degıl boyut ve agırlık olarak normallerınden 2-3 kat daha fazla olacaktır.kumanda yapma fıkrın hayalın otesıne gecemeyecek kadar karısık bır olay.sonucta bununla ucak ucuracaksın.hanı desen kumandalı araba ıcın ılerı gerı saga sola bırsey yapacam desen amenna

Haklı olabilirsin ama bu kadar kesin konuşma bence
  • bu konuyu hrc'dede açan birisi vardı,bu ısın piri olanlar makaraya sarmışlardı kişiyi :) eline 6 kanal bir kumanda almadın galiba,yada içini hiç görmedin
  • Elime 6 yı geçtim, 3 kanal bir kumanda bile almadım ancak bu iş kumandayı ele almak ile alakalı bir şey değil. Ki ben zaten o tip bir kumanda da kullanmayacağım, eski bir microsoft joistik im var onu değerlendirmeyi düşünüyorum. şunun biraz eski modeli (http://images.gittigidiyor.com/1928/Microsoft-Sidewinder-Force-Feedback-2-Joystick__19288441_0.jpg )
  • cam elyafı kaplama hakkında genel bilgi verebilecek var mı? Elimdeki balsa uçağı cam elyafı ve epoxy reçine ile kaplasam ne kadar dayanıklı olur? Balsa tek başına yetmeyeceği çok açık, ilk düşüşte paramparça olsun istemem. mmyhobby.com da arama yapıp elyaf yazarsanız bir çok malzeme çıkıyor, oradan büyük ihtimal satın alacam. Bilen varsa bişeyler paylaşırsa iyi olur
  • ilk resimler

ucak yapımı

ucak yapımı

• güzel olacağa benziyor :)
  • vöheyy

hemencecik yapmışın
  • quote:

vöheyy

hemencecik yapmışın

hehe saol

figerglass işinden anlayan yok mu? alttaki resimdeki pozisyonda üstünü önce yapayım diyorum o sertleşince alt kısmı yapayım dedim. Tahta esnek olduğu için bu durumda dururken yani olması gereken pozisyonda rahat tutuyorken kanatları fiberglass yapmış olayım dedim.

ucak yapımı

• Freeman'ın düşüncelerine katılmamak mümkün değil. Balsa ile sinirlerle felan uğraşmaktansa 6mm depron ve benzeri maddelerle 2D modellerle çok daha iyi bir başlangıç yakalayabilirdin. Genellikle RCPowers ın forumlarına takılırım ve yeni bir ücretsiz x31 modeli yayınladılar ilgilenirsen bir bak RCPowers X-31 EB . malzemeler için de THK Tukkuşu'nun online mağazasını kullanabilirsin Türkiye'de en iyi fiyat onlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: THeRioN

Freeman'ın düşüncelerine katılmamak mümkün değil. Balsa ile sinirlerle felan uğraşmaktansa 6mm depron ve benzeri maddelerle 2D modellerle çok daha iyi bir başlangıç yakalayabilirdin. Genellikle RCPowers ın forumlarına takılırım ve yeni bir ücretsiz x31 modeli yayınladılar ilgilenirsen bir bak RCPowers X-31 EB . malzemeler için de THK Tukkuşu'nun online mağazasını kullanabilirsin Türkiye'de en iyi fiyat onlarda.

Köpük şeklinde uçaklar çok itici geliyor, çocukların piknikte uçurması için ideal gibi bir de bu soğuk günlerde köpük törpüleyecek mekanım yok:/
    Balsa ile nerdeyse hiç problemim yok, iyi bir kesme tahtası ve hobi bıçağı ile çok rahatım.
    Benim tek istediğim yaptığın uçağın uçması değil, ona baktığımda haz alabileceğim bir model olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amboleos -- 7 Şubat 2010; 21:30:00 >

• Sadece bir öneriydi. 1995 te ellerimle yaptığım red baronumu kontrol edemeyip evin duvarına çarpıp parçaladığım günlerimi unutamamdan kaynaklanıyor olabilir :P. Depron modelleri istediğin kadar kır yeniden yap dakikalar içinde...

Benim de ailemin evinde duvarı süsleyen uçaklarım var :) ama şimdi kullandığım sadece depron olanlar :) uçarken daha dinamikler,uçururken de modifiye ederken de daha eğlenceliler
  • kaplama yaptığın balsa kaç mm ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: THeRioN

Sadece bir öneriydi. 1995 te ellerimle yaptığım red baronumu kontrol edemeyip evin duvarına çarpıp parçaladığım günlerimi unutamamdan kaynaklanıyor olabilir :P. Depron modelleri istediğin kadar kır yeniden yap dakikalar içinde...

Benim de ailemin evinde duvarı süsleyen uçaklarım var :) ama şimdi kullandığım sadece depron olanlar :) uçarken daha dinamikler,uçururken de modifiye ederken de daha eğlenceliler

Önerin için saol Ben de o kadar çok bu karbonfiberden yapılmış uçakları izledimki oradan gaza geldim. Karbon fiber el yakıyor ama en azından yakın bir hava olsun istiyorum uçakta. Bir de şu anda yaptığım uçak zaten büyük ihtimal paramparça olacaktır Ben küçük birşey yaptığını sanırken planın çıktısını alınca 1 metre kanat boylu uçak çıktı karşıma, başlamış olduk artık. Tam olarakta tecrübe olacak bana.

Bu arada bir sorum var, uçurduğunuz uçakların sizden yaklaşık ne kadar uzaklaşmasına izin veriyorsunuz. Yani kumanda yaparken alternatifler var önümüzde 100 metreden 1 km kadar seçenekler, ben google earthten açtık baktım uçuracağım otoparktan çapı yaklaşık 300 metre - 400 metre bir alan lazım gibi. Sizinde tecrübelerinizi öğrenmek isterim

• quote:

kaplama yaptığın balsa kaç mm ?

Ben zaten fiberglass kaplarım diye sadece yüzey olsun amaçlı 1mm kullanmaktayım. Ama forumlardan okuduğum kadarıyla düşündüğüm dirençi sağlamayacak gibi. Ya orta yükü çeken tarafa 2 kat atacam yada 1-2 mm daha balsa levha takviyesi yapacam yük taşıyan kısımlara
  • Bu uçuşun uzaklığı tercihlerden çok sınırlarla ilgili bana göre. Örnek verecek olursak, 1m lik kanat açıklığı olan bir uçağı 100m uzakta bile makul seviyede görebilmek zor olabilir... uçağın kontrol sağlanabilecek seviyede görünebilir olması kadar uçurma imkanınızın olduğu yerin şartlarına da bağlı bu durum... kumanda sisteminin mesafesinin 1 km olması abartı gibi geliyor bu durumda bana ... ortamdaki elektromanyetik gürültüden etkilenmeden temiz bir kontrol sağlanabilmesi sanki daha önemli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THeRioN -- 8 Şubat 2010; 10:02:38 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.