Şimdi Ara

Uçak Savar Füzeleri Nasıl Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Igla, stinger gibi uçaksavar füzeleri nasıl çalışıyor? daha karmaşık füzeler de vardır en basitleri bunlar heralde

Oyunlarda falan füzeyi kitliyorsun ve atıyorsun, uçak da flare atıp kurtulabiliyor. gerçekte nasıl oluyor bu işler?
    uçak yerden füze kilitlendiğini ve füzenin yola çıktığını anlıyor mu, bundan nasıl kurtulabiliyor?

suriye den ıraktan falan bazen videolar görüyorum. adam füzeyi atıyo helikopteri vuruyor, pilotun füze geldiğinden haberi varmış gibi görünmüyodu,
    bizim uçağı da düşürdülerdi zamanında.

nasıl çalışıyor bu silahlar?

benim düşüncem flare mi shaff mı ne haltsa onu tedbir için kullanıyolar. uçak sorti için yaklaştığında falan atıyorlar. hiç füze gelirken flare atan görmedim
    füze yola çıktıktan sonra pek kaçış olmuyor heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 4 Eylül 2014; 16:02:24 >

• Gazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stinger ısıya kitleniyor diye biliyorum motrun ısısına kitlenip vuruyor.
  • füzedeki kızılötesi radar sistemi uçak veya helikopterin motorundan yayılan ısıya kilitleniyor.Uçaklardan atılan flare ise gelen füzenin motora değil de saptırıcıya gitmesini sağlamak amaçlı.Fakat uçağın nasıl yola çıkan füzeyi algıladığını bilmiyorum.Uçaklarda ama harbiden algılıyor füze çıkmasa da mesela youtube da yunan-türk savaş uçakları dog fight videoları var.Arkandaki uçak sana kilitlenince füze atmasa bile uyarı sesleri ötmeye başlıyor.
  • Arkadnadki füze sana kitlenince hud ekranından işiklardan takip ve ses geliyor öyle takip ediyorsun. Füze yaklaştıkca tiz bi ses gibi
  • Codda helikopterde giderken stringerla füze attılar hemen did did did diye uyarı ötmeye başladı füzenin geldiğini anladık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • murettep kullanıcısına yanıt
    uçaktan uçağa falan atılan füzelerde program falan olduğu için anlayabilir de bence igla da falan anlamıyor.
    flare ı da kitlenen olmasın diye tedbir için atıyolar galiba. füze atıldıktan sonra pek şans yok heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 4 Eylül 2014; 16:14:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çoğu ısı ya kitleniyor.Kurtulmak için flare denen yüksek ısılı maddeciği atıyorlar.

• Uçak savarmış şuymuş buymuş bunlar yalan.Çok film lzlemeyin be kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: murettep

füzedeki kızılötesi radar sistemi uçak veya helikopterin motorundan yayılan ısıya kilitleniyor.Uçaklardan atılan flare ise gelen füzenin motora değil de saptırıcıya gitmesini sağlamak amaçlı.Fakat uçağın nasıl yola çıkan füzeyi algıladığını bilmiyorum.Uçaklarda ama harbiden algılıyor füze çıkmasa da mesela youtube da yunan-türk savaş uçakları dog fight videoları var.Arkandaki uçak sana kilitlenince füze atmasa bile uyarı sesleri ötmeye başlıyor.

Kendi ısı yolunu izleyen bir füze radarı var diye biliyorum. Yine aynı yoldan füze geleceği için kiltlendiği anda sinyal yaymaya başlıyor bu sinyali de diğer uçak algılıyor sanırım buna master caution deniyor uçaklarda.

Oyunlardaki kadar basit değil, belli manevralar var ve dereceli tutup atma falan var hover modundayken isabetin daha iyi olduğu falan filan. Ben de bunu eğitimini alan birinden dinledim daha fazla bilgi vermeye gerek yok genel hatlarıyla böyle işte. Ayrıca nesil nesil mesela gelen füze yeni nesil sizdeki saptırıcı eski nesil ise (bugları düzeltilmemiş) uçağınız vurulur, suriyedeki helikopterlerin düşmesinin ana nedeni de bu, yıllardır modernize edilmeyen bir ordu çünkü. Mesela bizde cougar düştü 97'de mi ne tansu çillerin fransa görüşmesine gidip diye aldığı, onlar düştükten sonra karar alındı hepsine yeni nesil saptırıcı vb. ekipmanlar takıldı. Ek olarak menzilleri var bu menzilin üstünden uçunca da etkisiz oluyor.

• Ucaklarda fuze kilit sistemleri pod kiti bulunur.

Size saldiri yapan ucakta fuze olmasa bile ucaginiza kilitlendiginde ucaginiz kuresel agda kitli gozukur bu sayede sistem uyari vermeye baslar. Ama fuzenin gelip gelmedigini anlayamassiniz. Biri size kitlendigine gore fuze geliyor diye dusunup flare yollarsiniz ya da yollamassiniz. Dusman fuzeyi size kilitler ama fuzeyi yollamaya da bilir.

Bu arada stinger gibi ucak savarlari da, vurulacak ucaklari da ayni firma yapiyor. Lockeed Martin firmasi. Cok ironik gercekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi straptezlo -- 4 Eylül 2014; 16:16:33 >
  • Görkem Y. kullanıcısına yanıt
    uçak füzenin geldiğini anlıyorsa ve flare atıp bundan kurtulabiliyorsa bu igla, stinger falan işe yaramaz çöplerdir diyorum
    bence başka bir açıklaması var
  • ucaklar kendine kitlenen ucaklari bile anliyor. sadece ucaklarda degil gemilerde o sekilde korunuyor.

fuzeler isiya kitleniyor. eski ucaklarda bizim vurulan f4 ucagiydi. buyuk ihtimalle onda bu sistem yoktur.

helikopterler ise manevra yeteneği yok ondan kacma sansi yok sanirim.

birde gemilerde fuzeleri ve ucaklari dusurmek icin fuzelerin yaninda donerek seri mermi atan silahlar var. dakikada 30 bin tane. mesela fuzeden yirtarsa bu silahlarda radarla yer tespit edip otomatikmen indiriyor.

ucak gemisi yapmak kolaydir ama o gemiyi korumak oldukça zordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yec44 -- 4 Eylül 2014; 16:19:49 >
  • suriye uçagı bu tarafa geldiğini görünce hemen hava alanından f-16lar kalkıyor hedefe kitleniyor ve suriye uçagında dit dit dit sesi ötmeye başlıyo ses veriyolar cevap gelmiyosa sınırı geçtiyse irtibat yoksa anında vuruyolar bu işler böle yürüyo die biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

uçak füzenin geldiğini anlıyorsa ve flare atıp bundan kurtulabiliyorsa bu igla, stinger falan işe yaramaz çöplerdir diyorum
    bence başka bir açıklaması var

Hocam o kadar bilmiyorum ama bf3 de füze yoldayken atınca füzelerden kurtarıyordu,yeniden flare doldurana kadar adam 2 füze daha yollayınca ölüyorsun.
  • havadan havaya sistemleri kastetmiyorum. onda program, dost-düşman ayrımı falan var anlayabilir
    benim dediğim yerden havaya füzeler bu teröristlerin kullandıkları falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 4 Eylül 2014; 16:21:29 >

• quote:

havadan havaya sistemleri kastetmiyorum. onda program, dost-düşman ayrımı falan var anlayabilir

Aynı sistemler hava için varken kara için neden olmasın? :) mantık aynı mantık. Trmilitary hesbaın varsa oraya konu aç biraz dalga geçerler ama bütün sorularının cevabını genel hatlarıyla alırsın sistemin ana kullanıcıları orada takılıyor

• quote:

havadan havaya sistemleri kastetmiyorum. onda program, dost-düşman ayrımı falan var anlayabilir

Terotistler normal yollarla igla, stinger gibi gudumlu anti-air lara sahip olamazlar. Ureticisi General Dynamics teroristlere bunlari satmaz.

• Uçaksavarlarda çok güçlü hoparlörler vardır gelen uçağa Kışş Kıış diyerek uzaklaştırırlar. sizi cahiller

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.