Şimdi Ara

====>UBUNTU NETBOOK EDITION ANA KONU (SS,Kurulum,Soru-Sorun,Genel)<==== (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
5
Favori
27.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimse ubuntunun pili winden daha çok yediğinden bahsetmemiş o da ilginç. Pil konusunda şöyle bir sıralamam var , xubuntu=lubuntu > win7 home premium < opensuse + kde > ubuntu = kubuntu. peppermint,jolicloud,meego işlerine girersek ortalık karışıyo tabi.

Orijinalden alıntı: .Yankee.

Mesajdaki versiyon güncel mi arkadaşlar? Sitesinden desktop iniyor sadece

Okuduğuma göre netbook edition kalkmış çünkü desktop ed ile aralarında bir fark kalmamış

quote:

Beginning with version 10.10, Ubuntu Netbook Edition used the Unity desktop as its desktop interface. The classic netbook interface was available in Ubuntu's software repositories as an option.[7][8]
    Because Ubuntu's desktop edition has moved to the same Unity interface as the netbook edition, starting with Ubuntu 11.04, the netbook edition has been merged into the desktop edition.[1]
  • Beyler iyi günler ubuntu kurdum son günlerde , flash diskten try sürümü rahat açılıyor fakar ubuntuyu yükledim bilgisayar kendini resetledi windows ve linux seçenekleri çıktı ben de linuxu işaretledim açılmadı bilgisayar siyah ekranda kaldı anlayacağınız windowsta açılmıyor şu anda windows önemli değil ubuntuyu yükleyip adam akıllı kullanmak istiyorum yeniden yüklememe rağmen sorunu bir türlü aşamadım , yardımcı olursanız sevinirim . Teşekkürler
  • İlk defa netbook aldım Asus 1215n-blk175m netbooklara göre oldukca hızlı sayıldığı için aldım win7 home premium kurulu olarak geldi ama internette dolaşırken herne yaparsam yapayım devamlı kasıyo durduk yere donuyo alalı 2 gün oldu bende dolayısıyla ubuntu kurmaya karar verdım. Linkini verdiğin 2 dosyayıda ındırdım ancak sonrasını yapamadım ordaki listeden ubuntu netbook edition yok :/ su anda bu pc yı bıraz olsn hızlandırmak ıcın ne yapmam lazım yardım edermısınız herşeyi silip sadece pc de ubuntu olmasını ıstıyorum veya daha iyiisi varsa o .. Daha once windows serisinden başka birşey kullanmadım basit birşey gerekiyo. birde bu netbook adobe ps cs5 veya cs3 kaldırırmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ueg -- 16 Temmuz 2012; 1:52:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ueg

İlk defa netbook aldım Asus 1215n-blk175m netbooklara göre oldukca hızlı sayıldığı için aldım win7 home premium kurulu olarak geldi ama internette dolaşırken herne yaparsam yapayım devamlı kasıyo durduk yere donuyo alalı 2 gün oldu bende dolayısıyla ubuntu kurmaya karar verdım. Linkini verdiğin 2 dosyayıda ındırdım ancak sonrasını yapamadım ordaki listeden ubuntu netbook edition yok :/ su anda bu pc yı bıraz olsn hızlandırmak ıcın ne yapmam lazım yardım edermısınız herşeyi silip sadece pc de ubuntu olmasını ıstıyorum veya daha iyiisi varsa o .. Daha once windows serisinden başka birşey kullanmadım basit birşey gerekiyo. birde bu netbook adobe ps cs5 veya cs3 kaldırırmı ?

Daha önceki yorumlarda dediğimiz gibi, artık netbook edition diye bir şey kalmadı. Ben Xubuntu öneririm. Ayrıca Adobe Photoshop programını GNU/Linux üzerinde kullanamazsınız. Emulatörlerle falan kullanılabiliyor fakat GNU/Linux üzerinde çalışan alternatifler varken tavsiye etmeyiz.

Çankaya Üniversitesi

Bilgisayar Mühendisliği
    Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

• Çok teşekkürler. Gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Ben de dün gece başlayıp sabah 8'e kadar "jolicloud" yükleyip yüklememe konusunu araştırıp sabah 5 ten sonra kurmaya karar verdim. Benim dell ins. 1018 netbook ta win7 starter kurulu. Win 7 ye göre oldukça hızlı. Ancak aklıma takılan birkaç konu var: 1. Open Office yi daha önce kullandım. Ancak word 2003 / 2007 ye göre çok yetersiz kaldı. Yani belge oluşturma düzenleme hususu yetersiz kalıyor. Bu problem olur mu?
    2. Bildiğim kadarıyla ubuntu da virüs tehlikesi yok. Bu durumda antivirüs programı kurmaya gerek yok mu yani?
    3. Hem win7 hem UNE kurulu olması durumunda 1 gb ram, n455 intel atom işlemci ile problem yaşar mıyım?
    4. Bir başka seçenek olarak da dell ins. 1018 netbook a "android 4.0" kurma konusunda kararsız kaldım. Yani une mi yoksa android mi?
    NOT: Netbook kullanma amacım word, excel, ppt dosyaları ile belge oluşturup düzenlemek, e-okul ve mebbis e girmek gibi basit işlemler... İlginiz için şimdiden teşekkürler.

• ben şu an
    magnet:?xt=urn:btih:9E6180EDE72FC4AEC8DE8CB0438163FB713C4A22&dn=xubuntu-13.04-desktop-i386.iso&tr=http%3a%2f%2ftorrent.ubuntu.com%3a6969%2fannounce

bu versiyonu indiriyorum x sp3 kullanıyordum ama 1 aydır çok kasıyor

asus 900 ha 2gb ram ve 500 gb hdd ile kullanıyorum aletin amacı internet ve resim arşivve küçük rutuşlar

xubuntu 13.04 benim için fazlamı yoksa kasım kasımmı olurum çift işletim sistemi olarak kurucam..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşım verdiğin link bozulmuş ben bu linkten yaptım. http://linux.softpedia.com/progDownload/Ubuntu-Netbook-Remix-Maverick-Meerkat-Download-57326.html sıkıntı olur mu? Yani ücret fln biraz yeniyim de bir de aynı o verdiğin usb ye atma programında Ubuntu netbook remix 10.04 var doğru mudur? Çok sağol

Orijinalden alıntı: gorlinux

Netbook edition artık çıkmıyor maalesef...

netbookuma linux yüklemek istiyorum sizce hangi sürüm idealdir ben şunlar arasında kaldım
    xubuntu, arch linux, puppy linux, linux mint 15 di sanırım netbook sürümü olan bunlar arasında
    kullanım amaçlarıma gelirsek;
    ofis programları video izleme internette gezme birde eğer olursa gimp ve java kodlama için kullanacağım pil tüketimi önemli değil zaten pil bozk fişte çalışıyorum :D hızlı olması önemli sadece. hangisini önerirsiniz?

Orijinalden alıntı: Pre-clinic

quote:

netbookuma linux yüklemek istiyorum sizce hangi sürüm idealdir ben şunlar arasında kaldım
    xubuntu, arch linux, puppy linux, linux mint 15 di sanırım netbook sürümü olan bunlar arasında
    ofis programları video izleme internette gezme birde eğer olursa gimp ve java kodlama için kullanacağım pil tüketimi önemli değil zaten pil bozk fişte çalışıyorum :D hızlı olması önemli sadece. hangisini önerirsiniz?

bende aynı sorudan müzdaribim :)

Orijinalden alıntı: Wessaur

quote:

Orijinalden alıntı: Pre-clinic

quote:

bende aynı sorudan müzdaribim :)

hocam ben xubuntu yükledim pek alışamadım açıkcası. bellekleri filan masaüstünde gösteriyor hafıza bölmelerinide aynı şekilde :) biraz daha hızlı ama aman amanda bir fark yaratmadı gibi gerçi daha çok kullanmadım ama mintin daha hafif olduğunu söylüyorlar ama bununda görüntüsü daha iyi gibi

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu çok eski artık ubuntu netbook edition devam etmiyor. Onun yerine çok kolay bulabileceğiniz bir sürü Netbook sürümü var. Mesela ben linux mint 16 mate kullanıyorum. Aşırı memnunum. Ama sizlere Linux mint 16 xfce öneririm. Çünkü asıl netbook sürümü odur.Hiç bir donanım yazılım problemi yaşatmıyor. Eğer bilgisayardan anlamıyorsanız lütfen soru sormayın.Ayrıca tofaşı gidipte ferrari yapmıyor. ama bir peugeot 206 havası yaşatıyor.
  • Grub Menu list dosyasına nasıl ekleriz (multiboot)?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.