Arch Linux ve Lubuntu hangi program depolarını kullanıyor? Lubuntu da ubuntunun programlarını kullanabilir miyiz?
quote:
Orijinalden alıntı: omergex
une 10.10 kurmak istiyorum laptopuma ancak usb belleğim yok, nasıl kuracağım, başka bir yolu var mı?
Usb bellek yada Harici cd okuyucunuz yoka benim bilidğim kurulmuyor.
(bazı bilgisayarlarda sanal cd sürücüsü var oradan da oluyor.)
quote:
Orijinalden alıntı: fadike
Asus EeePC 1001 HA üzerinde Arch Linux ve Lubuntu kullanıyorum; Ubuntu 10.10 Netbook Ed. Unity arayüzü nedeniyle fena kasıntı yapıyor ve açıkçası uygulama indekslemesi de 10.04 sürümüne nazaran çok kötü. Hali hazırda Ubuntu 10.04 LTS Netbook ED. kullanan varsa 30 ay daha destek alacaklar ve muhtemelen bu süre boyunca Unity arayüzü de emekleme aşamasından çıkıp Metacity kadar iyi bir hale gelecek.
Dediğim gibi Arch Linux ya da Lubuntu deneyiniz birde.
Bende şuan ubuntu 10.10 var ancak arayüzü sevmediğim için normal GNOME arayüzünden açıyorum kasma masma hiç birşeyde yok... Gül gibi geçinip igdiyorum GNOME ile...
Desktop modda açıyorum ben de dediğin gibi kasma yok ama bazı şeyler ekrana sığmıyor yani taşıyor dışarıya.O yönden kötü sadece.
Okulun verdiği laptopa lubuntu kurcam bakalım nasılmış
quote:
Orijinalden alıntı: takeiteasy
Desktop modda açıyorum ben de dediğin gibi kasma yok ama bazı şeyler ekrana sığmıyor yani taşıyor dışarıya.O yönden kötü sadece.
Okulun verdiği laptopa lubuntu kurcam bakalım nasılmış
Evet, ekran olayını unity ayarlıyor ama gnome ayarlamıyor. Şuana kadar hiç öyle bir şey olmadı bende gerçi. Olursada alt'a basıp sürüklüyorum.
bende yükledim fakat sol ve üstte sütunlar var ekran ortada çok küçük kalıyor bunu nasıl düzeltebilirim, ve çok kasıyor eskiden de kullanırdım notebookta normal sürümünü çok iyiydi, şimdi netbookta une çok kasıyor. xubuntu nasıl olur ya da easypeasy
quote:
Orijinalden alıntı: tym bende yükledim fakat sol ve üstte sütunlar var ekran ortada çok küçük kalıyor bunu nasıl düzeltebilirim, ve çok kasıyor eskiden de kullanırdım notebookta normal sürümünü çok iyiydi, şimdi netbookta une çok kasıyor. xubuntu nasıl olur ya da easypeasy
Sifrenuzi girdiginiz bolumun altinda oturumkar kismi var oraya basin ve ubuntu masaustu oturumunu (GNOME) secin. Ben suan onu kullaniyorum cok cok daha az kasiyor
arkadaşlar, ben de kullansyorum memnunum ama başkasına devredicem sıfırdan windows kurmak istiyorum. Elimde recovery mevcut external içerisinde. Yardımcı olabilecek varsa memnun olurum.
quote:
Orijinalden alıntı: Weltas
arkadaşlar, ben de kullansyorum memnunum ama başkasına devredicem sıfırdan windows kurmak istiyorum. Elimde recovery mevcut external içerisinde. Yardımcı olabilecek varsa memnun olurum.
Bilgisayar açılırken recovery tuşuna basın muhtemelen f1 , f8 , f12, del gibi birşeydir
quote:
Orijinalden alıntı: gezegenci
quote:
Orijinalden alıntı: Weltas
Bilgisayar açılırken recovery tuşuna basın muhtemelen f1 , f8 , f12, del gibi birşeydir
onu algılamıyor. Ne yapabilirim? internetten de araştırdım ama bulamadım
Packard Bell Vr46'da 3lü boot halinde;
1) Win7 Starter 2) WinXP Pro 3) Linux Mint 9 (Birkaç gün içerisinde Mint 10 "Julia" yı yükleyeceğim)
kurulu şekilde kullanıyorum. Ubuntu Netbook Edition'ı daha önce denememiştim. Şu an indiriyorum, bir ara yükleyip deneyeceğim.
Bazı arkadaşların da bahsettiği üzere bir önceki sürüm UNE 10.04'de pil süresinin özellikle Win7 ve WinXP'ye göre çok daha kısa olduğundan bahsedilmiş. Aşağıdaki linklerden gördüğüm kadarıyla da bu kanıtlanmış ve ciddi bir problem olarak karşımıza çıkıyor:
Yeni sürümü (UNE 10.10) deneyenler bu konuda bir değişiklik gözlemlediler mi acaba? Bu sorun halledildi ise kullanıcı sayısının artması muhtemel. Ben de denedikten sonra gözlemlerimi belirtirim.
quote:
Orijinalden alıntı: Be-Mine
Packard Bell Vr46'da 3lü boot halinde;
1) Win7 Starter 2) WinXP Pro 3) Linux Mint 9 (Birkaç gün içerisinde Mint 10 "Julia" yı yükleyeceğim)
kurulu şekilde kullanıyorum. Ubuntu Netbook Edition'ı daha önce denememiştim. Şu an indiriyorum, bir ara yükleyip deneyeceğim.
Bazı arkadaşların da bahsettiği üzere bir önceki sürüm UNE 10.04'de pil süresinin özellikle Win7 ve WinXP'ye göre çok daha kısa olduğundan bahsedilmiş. Aşağıdaki linklerden gördüğüm kadarıyla da bu kanıtlanmış ve ciddi bir problem olarak karşımıza çıkıyor:
Yeni sürümü (UNE 10.10) deneyenler bu konuda bir değişiklik gözlemlediler mi acaba? Bu sorun halledildi ise kullanıcı sayısının artması muhtemel. Ben de denedikten sonra gözlemlerimi belirtirim.
Ubu 10.10 daha iyi acnak unity arayüzde değil zira o mesela benim netbook'tya kasıyor
ben normal gnome kullanıyorum gayet iyi bence pil süresi .
linux'un malesef en başarısız sürümü bu, üstelik linuxun başarısında aslan payına sahip olan ''ubuntu'' adını kullanması malesef üzücü, insanlar ubuntu adına kanarak deniyor ama sonuclar kötü.
netbook'u netbook yapan batarya ömrüdür, ve bu sürüm batarya konusunda cok kötü
quote:
Orijinalden alıntı: fenerist07
linux'un malesef en başarısız sürümü bu, üstelik linuxun başarısında aslan payına sahip olan ''ubuntu'' adını kullanması malesef üzücü, insanlar ubuntu adına kanarak deniyor ama sonuclar kötü.
netbook'u netbook yapan batarya ömrüdür, ve bu sürüm batarya konusunda cok kötü
Eğer unity arayüz kullanıyorsanıoz normal GNOME arayüzünü deneyebilirsiniz. Pil ömrüne ciddi katkısı oluyor.
atom işlemcili (n270) 2gb ram'li netbooka arch linux ya da une kurmayı düşünüyorum. sizce hangisini kurayım arkadaşlar ?
asus 1001he netbook a ubuntu 10.10 ve netbook edition wubi ile kurdum ancak kapatma aşamasında donma yapıyor çözemedim kaldırdım nedenini bilen varmı?
quote:
Orijinalden alıntı: marxx
atom işlemcili (n270) 2gb ram'li netbooka arch linux ya da une kurmayı düşünüyorum. sizce hangisini kurayım arkadaşlar ?
une nin açıkçası netbook pazarında görünebilmek için yapılmış gereksiz bir ekstra olarak düşünüyorum, desktop sürümünün her netbookta her türlü daha hızlı olduğu ortamda kurmanın manası yok, özelleştirilebilirliğiyle de desktop sürümü çok daha önde, daha iyi performans istiyorum diyorsan lubuntu dene
aslında sorun yavaşlık değil kapat seçeneği seçilince ekran donup kalıyor düğmeye basıp kapatıyorum yoksa kompiz falan çalışıyor
win7 ve ubuntu netbok edition yüklü bilgisayarımın ubuntu şifresini unuttum, sisteme girerken şifre sormuyor ancak. Yönetici işlemlerinde hep karşıma çıkıyor, genelde win7 kullandığım için şifreyi unuttum aslında biliyorum da yanlış diyor anlamadım, arada çizgi felan mi var deniyorum bir türlü olmuyor.. Ben şifreyi nasıl sıfırlarım acaba, yardımcı olursanız sevinirim