Şimdi Ara

ubuntu kullanmak zormudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar windows dan aşırı sıkıldım bi part açıp ubuntu kurayım diyorum ama sadece görsellerden arayüzüne baktım. başka hiçbir bilgim yok, kursam kullanmakta zorlanırmıyım?

• Gnome ve Xwindows kurunca normal masaüstünü görüyorsun.
    Onun dışında arada Terminal'den root olarak bağlanıp birşeyler yazıyorsun falan filan.

http://www.gokhanatil.com/2008/09/centos-veya-rhel-sunucunuza-gnome-masaustu-yuklemek/
  • ondan sıkıldım ya zaten. tamamen linux olarak kullanmak istiyorum
  • baya komut öğrenmen lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

baya komut öğrenmen lazım

hadi ya bundan korkuyordum işte bende
  • bilgisayarda neler yapıyorsun, ne amaçla kullanıyorsun. ona göre cevap vereyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyaz Kedi

bilgisayarda neler yapıyorsun, ne amaçla kullanıyorsun. ona göre cevap vereyim

standart kullanıcam ya, yazılımla falan işim yok. amacım farklı bir işletim sistemi kullanmak bi süre
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    (Anlatım)Ubuntu'ya Tema Kurmak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynen benimde sorum ubuntu nasıl bi işletim sistemi 7 ye göre artıları neler sadece net için hızı falan nasıl
  • neden zorlanasın ki , fazla komut öğrenmene gerek yok görsel olarak ta yapabilirsin herşeyi.

sadece program kurulumlarını terminalden yapsan senin için çok daha basit olur daha kolay olur.
  • linuxun tek avantajı bence virüs derdinin olmaması . ha bi de görüntü çok güzel windows a göre .
    ama geri kalan kısmı kötü .
    ben de denemiştim sırf farklı bi sistem göreyim diye ama vazgeçmiştim kısa sürede . Ben Pardus kullannmıştım.
  • aman usta eger daha önce hiç kullanmadıysan komut bilmiyorsan hiç bulaşma win gibisi yoktur win e alışkınsan başka birşey kullanmadıysan çok sinirini bozar önermem ben kafayı sıyırıyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: MajestiC
    arkadaşlar windows dan aşırı sıkıldım bi part açıp ubuntu kurayım diyorum ama sadece görsellerden arayüzüne baktım. başka hiçbir bilgim yok, kursam kullanmakta zorlanırmıyım?

Merhaba, ben son 2 aydır Ubuntu kullanıyorum. Daha önce Windows kullanıyordum. Linux kullanmaya başladıktan
    sonra Windows'a hiç ihtiyaç duymadım. Aşağıda bazı önemli noktaları söyleyeceğim.

* Yukarıda bazıları "çok kod bilmen gerek" tarzı beyanatlarda bulunmuş. Kesinlikle yok öyle birşey. Ne program kurmak için ne de diğer ayarları yapmak için. Standart kullanıcının gerçekleştireceği tüm işlemler, görsel arayüz ile gerçekleştirilebiliyor.
    * Ubuntu ücretsiz. Ubuntu için (linux) yazılan tüm programlar da ücretsiz.

* Program yüklemek istediğinde, internetten haldır haldır o programı aramana gerek kalmıyor. "Ubuntu Yazılım Merkezi" adında bir program bulunuyor bilgisayarında. Oraya programın adını yazdığında, tek tuşla o programı indirebiliyorsun.

* Gelişmiş tema desteği bulunuyor. Bildiğin üzere, Windows'ta tema değiştirmek oldukça zor. Ancak, ubuntu'da bu işlem 1-2 tık ile halledilebiliyor.

* Kesinlikle daha hızlı.

* Sadece bazı özel işlemler için, terminal üzerinde kod yazman gerekiyor. Ki o kodları da zaten ubuntu ile ilgili sitelerden kopyalayıp, terminal arayüzüne kopyalıyorsun. Sonra enter'a basıyorsun. Bu kadar. Hiç bir kod ezberlemene gerek yok.

* Windows'tan çok daha kullanışlı ve kullanıcı dostu bir file-browser'a sahip. Yani klasörleri inceleyip gördüğün yer, çok daha basit ve kullanışlı.

* Bildiğin çoğu pahalı windows programının, ücretsiz alternatifleri bulunuyor. Photoshop=Gimp gibi.

* Exe dosyalarını açabiliyorsun. Wine adı verilen bir emülatörle(*). (W.I.N.E= Wine Is Not Emulator)

* Ayrıca, ubuntu türkiye'nin harika bir forumu var. Hiç bir sorununu cevapsız bırakmıyorlar.

Aklıma ilk gelen bunlar. Bence ubuntu'ya bir şans vermelisin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beyaz Rus

quote:

Orijinalden alıntı: MajestiC
    arkadaşlar windows dan aşırı sıkıldım bi part açıp ubuntu kurayım diyorum ama sadece görsellerden arayüzüne baktım. başka hiçbir bilgim yok, kursam kullanmakta zorlanırmıyım?

Merhaba, ben son 2 aydır Ubuntu kullanıyorum. Daha önce Windows kullanıyordum. Linux kullanmaya başladıktan
    sonra Windows'a hiç ihtiyaç duymadım. Aşağıda bazı önemli noktaları söyleyeceğim.

* Yukarıda bazıları "çok kod bilmen gerek" tarzı beyanatlarda bulunmuş. Kesinlikle yok öyle birşey. Ne program kurmak için ne de diğer ayarları yapmak için. Standart kullanıcının gerçekleştireceği tüm işlemler, görsel arayüz ile gerçekleştirilebiliyor.
    * Ubuntu ücretsiz. Ubuntu için (linux) yazılan tüm programlar da ücretsiz.

* Program yüklemek istediğinde, internetten haldır haldır o programı aramana gerek kalmıyor. "Ubuntu Yazılım Merkezi" adında bir program bulunuyor bilgisayarında. Oraya programın adını yazdığında, tek tuşla o programı indirebiliyorsun.

* Gelişmiş tema desteği bulunuyor. Bildiğin üzere, Windows'ta tema değiştirmek oldukça zor. Ancak, ubuntu'da bu işlem 1-2 tık ile halledilebiliyor.

* Kesinlikle daha hızlı.

* Sadece bazı özel işlemler için, terminal üzerinde kod yazman gerekiyor. Ki o kodları da zaten ubuntu ile ilgili sitelerden kopyalayıp, terminal arayüzüne kopyalıyorsun. Sonra enter'a basıyorsun. Bu kadar. Hiç bir kod ezberlemene gerek yok.

* Windows'tan çok daha kullanışlı ve kullanıcı dostu bir file-browser'a sahip. Yani klasörleri inceleyip gördüğün yer, çok daha basit ve kullanışlı.

* Bildiğin çoğu pahalı windows programının, ücretsiz alternatifleri bulunuyor. Photoshop=Gimp gibi.

* Exe dosyalarını açabiliyorsun. Wine adı verilen bir emülatörle(*). (W.I.N.E= Wine Is Not Emulator)

* Ayrıca, ubuntu türkiye'nin harika bir forumu var. Hiç bir sorununu cevapsız bırakmıyorlar.

Aklıma ilk gelen bunlar. Bence ubuntu'ya bir şans vermelisin derim.

win7 ile barışığım
    yazdıklarını okuduktan sonra benim bile linux kurasım geldi

• Ben perfect windows ve ubuntu linux bir arada kullananlardayım
    ne zaman flaş disk taksam windows'ta iken virüs bulaşırdı
    Linuxta bilgisayarı açıp flaş diski taktığımda virüscükler gizli klasörde olsa yakalayıp silebiliyorum en güzel örneği
    windows'ta ki dosyalara erişebiliyorum yani her bilgisayarda olmazsa olmaz şuanlık tek sıkıntım.
    perfect windows'a ne zaman format atsam linux partitgonu uçuyor yani yeni windows yükledigimde bilgisayarı ilk çalıştırdığımda hangi işletim sistemi ile başlamak istediğimi sormaması.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.