Şimdi Ara

Ubuntu 9.10 Beklentimin Çok Çok Altında Çıktı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
3.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: qqwertyy
    1) Yeni sürümün betası yayınlandı, tam sürüm 1 ay sonra çıkacak. Hem sorunu büyeteceğin yere, len adamlar ordaki tekrar şifre sormayi kaldirsa, desen sorun çok mü büyük görünüyor hala? Hem ben kendimden misal vermiyorum bu wifi konusunda, çünkü daha demin de gitti netim, otomatik bağlandi kendi sonra. Bende böyle bir sorun yok.

Sizde bu sorunun olmayip da baska bircok insanda bu sorunun olmasi daha fena ya. Tam surumun 1 ay sonra cikmasi beni pek baglamiyor. Zira bu sistem 6 aydir bu sorunla itekleniyorsa ortada daha buyuk bir sorun var.

quote:

Orijinalden alıntı: qqwertyy
    2) Karşıdaki adam MAC adresini birebir klonlamadikça modemini kullanamayacak. Bu da senin güvenliğin. Ortada şifresiz bir bağlantı olduğundan da sorun çözülüyor, istersen "google" da görebilirsin, bazi arkadaşlar bu yola başvurmuş. Ama dediğim gibi, sizdeki sorunu loglarla beraber launchpad.net e bildirin, çünkü ben de böyle bir sorun olmuyor.

Radyo sinyalleri MAC adresi sormaz. Ulasabildikleri her yerden dinlenebilir. Aga girmenize de gerek yok bu nedenle. O yuzden encryption'in onemi buyuk ve kapatmak istemiyorum. Ayrica MAC adresi de kolaylikla degistirilebilen bir sey.

Launchpad'e bir girdi yapmama gerek yok, zira sorun bircok kez farkli paketler altinda bildirilmis, bazilari "yanlis pakette hata girdisi acmissiniz" deyip gecilmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 26 Mart 2010; 21:07:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Challenger
    Ev kullanicisinin ihtiyaclari sadece ekran karti uzerinden mi donuyor? Ornegin Ubuntu 9.10'da cok kotu bir WiFi sorunu var. NetworkManager adam gibi WiFi aglara tekrar baglanmayi beceremiyor.

Zurnanın zırt dediği nokta burası bence.

Yaşadığın sorunla ilgili konuşmuyorum sadece yaşadığın bu sorunun 2 dakikada Ubuntu'nun standart sorunuymuş gibi göstermene tantana ediyorum. Görende sanki Ubuntu kullanan herkes aynı sorunu yaşıyor zannedecek. (Çalıştığım int. kafede teknik servis hizmeti de veriyoruz, elimden şuana kadar 100'den fazla dizüstü bilgisayar geçti, daha tek birinde bile böyle bir problem olmadı.)

Windows'da mavi ekran hatası görülünce Windows kullanan herkes mavi ekran hatası görür mantığı mı oluşmalı acaba?

GNU/Linux dağıtımlarında böyle sorunlar hep çıkabiliyor. Daha 3-4 ay önce bilgisayarıma Pardus 2009 kurduğumda ekran kartımla ciddi sorunlar yaşıyordum, 2009.1'de çatır çatır çalışıyor. Yeni sürümü bekle. Olmadı git başka sürüm kullan, Mythbuntu'su var, MythDora'sı var, Geexbox'u var vs.

• Valla arkadaşlar ben konuyu unutmuştum canlandırmışınız yine. Gerçekten çok uğraştım, nerdeyse yeniden ATI sürücü yazacaktım, denemediğim şey kalmadı. Herşeyi hallettim videoları halledemedim, ancak çıktı türünü X11 yapınca akıcı bir görüntü alabildim VLC de ama o da ne kadar tatmin edici oldu pek bilmiyorum. Sonuç itibarı ile geçen ay benim Macmini yi yeni çıkan iMac modeli ile değiştirdim, OS X gayet güzel bütün işimi görüyor, PC yede Windows 7 kurdum, keşke ubuntu olsaydı sağlıklı bir şekilde. Hatta Mint i de denedim ama taban aynı olunca o da aynı sonucu verdi. Şimdi işletim sistemi bedava diye Pc nin ekran kartını mı değiştirelim, zaten sistem eski, AGP kart bulmak zor, üst modellerde genelde yine ATI, e değişen bişey olmayacak.

Şimdi işin garibi, 3-5 tane eleman çıkıyor alıyorlar mach çekirdeğini bi güzel hackleyip bunca yıllık MAC olayını PC ye adapte ediyorlar gayri resmi olarak, hatta artık core2 işlemciniz varsa orjinal OS X DVD sinden bile gayet güzel kurulum yapılıyor. Çok nadir bazı wireless leri tanımıyor belki. Onun dışında en az orjinal MAC ler kadar hızlı çalışıyor. Stabilite ye pek bişey diyemem ama zamanında bu imzadaki külüstüre bile kurmuştum 1.5 sene boyunca çökmemişti :) Neyse, bu kadar resmi bir işletim sistemi ve destekçisine ramen hala linux neden bu sorunları aşamıyor bunuda çok merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke
    bu kadar resmi bir işletim sistemi ve destekçisine ramen hala linux neden bu sorunları aşamıyor bunuda çok merak ediyorum.

GNU/Linux tabanlı işletim sistemlerinin aslında genel olarak tek bir sorunu var. Karşısına aldığı rakibin bilişim dünyasını yönlerdiren bir firma olması ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradoxical_boy
    Zurnanın zırt dediği nokta burası bence.

Yaşadığın sorunla ilgili konuşmuyorum sadece yaşadığın bu sorunun 2 dakikada Ubuntu'nun standart sorunuymuş gibi göstermene tantana ediyorum. Görende sanki Ubuntu kullanan herkes aynı sorunu yaşıyor zannedecek. (Çalıştığım int. kafede teknik servis hizmeti de veriyoruz, elimden şuana kadar 100'den fazla dizüstü bilgisayar geçti, daha tek birinde bile böyle bir problem olmadı.)

Hmm, peki. Tek sorun bendeymis ve bu sorun Ubuntu 9.10'da genele yansiyabilen bir sorun degilmis gibi gibi dusunmeye devam edelim:
    https://launchpad.net/+search?field.text=networkmanager+wifi+reconnection+bug

quote:

Windows'da mavi ekran hatası görülünce Windows kullanan herkes mavi ekran hatası görür mantığı mı oluşmalı acaba?

Uzgunum ama verdiginiz ornek cok spesifik bir sey degil. Ornegin; mavi ekran bircok farkli nedenle gorulebiliyorken, yukaridaki WiFi sorunu sadece WiFi kartlariyla ortaya cikiyor. Kaldi ki ayni bilgisayarda bir onceki surum olan 9.04'te herhangi bir sorun yasanmazken ve ustelik 2 farkli WiFi karti denemisken.

Ha kendi tarafimda sorunu nasil cozdugumu de soyleyeyim: USB WiFi adaptoru ile. Ubuntu Device Compatibility List'te ismi gecen 2 farkli yonga setine sahip kartlar sorun yasarken, bir USB WiFi adaptoru ile sorun cozuldu. Bana maliyeti ise 40 dolar oldu.

quote:

GNU/Linux dağıtımlarında böyle sorunlar hep çıkabiliyor. Daha 3-4 ay önce bilgisayarıma Pardus 2009 kurduğumda ekran kartımla ciddi sorunlar yaşıyordum, 2009.1'de çatır çatır çalışıyor. Yeni sürümü bekle. Olmadı git başka sürüm kullan, Mythbuntu'su var, MythDora'sı var, Geexbox'u var vs.

Benim de anlatmaya calistigim buna benzer bir sey ve bunun iyi olmadigi.

Yukarida yazdigim gibi bu sistemde 9.04'te herhangi bir sorun yoktu. Ancak, 9.10'a yukseltince sorun ortaya cikti. Guncellemeden kaynaklanan bir sorundur deyip tekrar sifirdan 9.10'u kurduk, ayni sorun devam etti. Anlatmaya calistigim, ortada sorun yokken, yeni surumde bir sorun olmasi, Ubuntu'nun surum dongulerinde kalitenin artik goz ardi edilmeye baslandigini gosteriyor. Bu sadece benim degil, bircok kisinin soyledigi bir sey.

Ayrica, Mythbuntu kullandigim zaman sorunun nasil cozulmesini bekliyorsunuz? MythTV kullanmiyorum ki hem.

Bunlari soylemem Ubuntu'yu sevmememden degil, ortada basit gibi gorunse de bircok sorun oldugundan ve bu sorunlarin kullanicilarin bas agrisi olabildiginden, ama sorunun giderilmesi icin bir sonraki surumun beklenmesi gerekmesinden dolayidir. Peki, ya bir sonraki surumde de baska bir sorun ortaya cikarsa?

Acikcasi, Ubuntu'nun iki surum arasindaki suresi cok kisa ve bu sure stabil bir yeni surum hazirlamaya bir engel teskil ediyor. Onun yerine surum dongusunu yilda bir yapsalar ve surum kalitesinin onemini arttirsalar daha faydali olur diye dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Challenger
    Hmm, peki. Tek sorun bendeymis ve bu sorun Ubuntu 9.10'da genele yansiyabilen bir sorun degilmis gibi gibi dusunmeye devam edelim:
    https://launchpad.net/+search?field.text=networkmanager+wifi+reconnection+bug

Ben bu sorun sadece sende var demiyorum ve bu sorun genele yayılan birşey değil. Öyle olsa ya kararlı sürüm çıkmazdı, ya bilinen hatalar diye bahsedilirdi ya da hemen yamalanırdı. Ki aslında yamalanacak olan ne? Donanım üreticisi sürücü üretmiyorsa adam n'apsın veya n'apabilir?

quote:

Uzgunum ama verdiginiz ornek cok spesifik bir sey degil. Ornegin; mavi ekran bircok farkli nedenle gorulebiliyorken, yukaridaki WiFi sorunu sadece WiFi kartlariyla ortaya cikiyor. Kaldi ki ayni bilgisayarda bir onceki surum olan 9.04'te herhangi bir sorun yasanmazken ve ustelik 2 farkli WiFi karti denemisken.

Ha kendi tarafimda sorunu nasil cozdugumu de soyleyeyim: USB WiFi adaptoru ile. Ubuntu Device Compatibility List'te ismi gecen 2 farkli yonga setine sahip kartlar sorun yasarken, bir USB WiFi adaptoru ile sorun cozuldu. Bana maliyeti ise 40 dolar oldu.

Çekirdekle alakalıdır. Benzer bir problem bende oldu, uzun süre 2.6.25.20 çekirdekli Pardus 2008.2 ile TV kartımı sorunsuzca kullanırken, 2.6.31 ve 2.6.28 sürümlü Mint 7 ve 8'de kullanamadım.

Böyle problemler sadece GNU/Linux'da olmuyor maalesef, XP'den Vista'ya geçtiğimden beridir tümleşik ses kartım oyunlarda vasat çalışıyor. Defalarca Vista'yı ve sürücüleri kurduğum halde. Aynısını Windows 7'de de yaşadım. Ama benim bunu yaşamam herkesin aynı problemi yaşayacağı anlamına gelmiyor. Biraz da bahtımızı ...

quote:

Ayrica, Mythbuntu kullandigim zaman sorunun nasil cozulmesini bekliyorsunuz? MythTV kullanmiyorum ki hem.

Sadece HTPC olarak kullandığınızı zannettim.

quote:

Acikcasi, Ubuntu'nun iki surum arasindaki suresi cok kisa ve bu sure stabil bir yeni surum hazirlamaya bir engel teskil ediyor. Onun yerine surum dongusunu yilda bir yapsalar ve surum kalitesinin onemini arttirsalar daha faydali olur diye dusunuyorum.

Kararlılık ile geliştirilme süresi resmen doğru orantılı bu işlerde. Debian gibi kararlılık konusunda isim yapmış dağıtımların böyle 2-3 yılda bir çıkmasının sebebi bu olsa gerek. Ubuntu'nun bu politikası ne kadar doğrudur o ayrı mesele. Dağıtımın amaçlarına göre tartışılmalı bu konu.

• quote:

GNU/Linux tabanlı işletim sistemlerinin aslında genel olarak tek bir sorunu var. Karşısına aldığı rakibin bilişim dünyasını yönlerdiren bir firma olması ...

Yok yok bu biraz beceriksizlik bence, MS e felan suç bulmaya gerek yok, eğer @Challenger'ın dediği gibi olan bişeyi bir sonraki versiyonda bozuyorsan bunu sen yapıyorsundur başka firma değil.
  • quote:

quote:

Yok yok bu biraz beceriksizlik bence, MS e felan suç bulmaya gerek yok, eğer @Challenger'ın dediği gibi olan bişeyi bir sonraki versiyonda bozuyorsan bunu sen yapıyorsundur başka firma değil.

MS zaten suçlanamaz, yaptığı sadece tekelcilik politikası, bunu Türkiye'de bile birçok firma yapıyor.

Becereksizlik olan ne Allah aşkına? Düzgün olan şeyi bir sonrakinde bozmak saçmalığı ise sanki bunlar Windows'da yaşanmıyor mu? XP'den Vista'ya veya 7'ye geçip hiç sürücü sorunu yaşamamış insan yok mu? O zaman söylediğin beceriksizlik MS'i de görür bence.

• Siz olayı yanlış anladınız, işletim sisteminde driver olmamasından dolayı çalışmayan veya kurulamayan donanım olabilir, x bir donanımın XP driver ı vardır Vista driver ı yoktur, ama burdaki olay farklı, driver var ve çalışmıyor sağlıklı bir şekilde, ben ATI diyorum, başkası WIFI diyor, başkası başka bişey, sonuçta bunlar kuruluyor ama stabil değil, çekirdek yükseliyor ama sürücü aynı kalıyor ya da ne biliyim belki başka bişey, uymuyorlar birbirlerine demek istediğim buydu.

Daha basitçe, windows la beraber gelen sürücüler vardır aynı linux taki gibi, eğer donanımınız uygunsa windows kurulumda bütün sürücüleri yükler ve sistem açıldığında bişey yüklemenize gerek kalmaz. Linux ta aynısını yapıyor ama yüklediği sürücü randımanlı çalışmıyor, bu evvelki sonraki mevzusu değil, eğer sen işletim sisteminin versiyonunu yükseltiyorsan yanında verdiğin sürücülerinde versiyonunu yükseltirsen zannetmiyorumki donanımı vermli bir şekilde kullanmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 27 Mart 2010; 0:54:05 >

• quote:

ama burdaki olay farklı, DRIVER VAR ve çalışmıyor sağlıklı bir şekilde, ben ATI diyorum, başkası WIFI diyor, başkası başka bişey, sonuçta bunlar kuruluyor ama stabil değil, çekirdek yükseliyor ama sürücü aynı kalıyor ya da ne biliyim belki başka bişey, uymuyorlar birbirlerine demek istediğim buydu.

Ne sürücüsü var Allah aşkına. Doğru düzgün iş yapmıyorki ATI. Halen adam akıllı bir sürücü çıkartmış değil. Intel n'apıyor? Gidip özgür sürücüler çıkarttırıyor. (Kendi bünyesindeki özgür yazılımcılarla) Nvidia n'apıyor? Özgür olmasa bile çatır çatır çalışan sürücüler çıkarttırıyor. Intel ve Nvidia iyi çalışırken ATI'nin hep problemli olması heralde GNU/Linux sistemlerinin dandikliğinden (?!?!?!?) oluyor. Intel WiFi kartları genellikle sorunsuz çalışırken diğer kartların problemli olması doğru düzgün sürücü üretilmediğinden değil GNU/Linux'un dandikliğinden (?!?!?!) oluyor.

quote:

işletim sisteminde driver olmamasından dolayı çalışmayan veya kurulamayan donanım olabilir, x bir donanımın XP driver ı vardır Vista driver ı yoktur,

Kendimi örnek gösteriyorum, XP'den Vista'ya geçiş yaptım, tüm sürücüler yüklü ve güncel. Buna rağmen ses kartı tam bir çile. Oyunlarda sesler vasat. W7'de de durum aynı. Şimdi sürücü olmadığından mı böyle oluyor? Kime beceriksiz diyeyim? İşletim sistemini yapan MS'e mi yoksa sürücüyü çıkartan Realtek'e mi?

• Konu surucu üzerine kaymış ama sorun suruy değil, Network Manager adı verilen ve GNOME projesinin bir parçası olan uygulama. İsin enteresan tarafı da bu sorunla diğer bir dağıtım ile karsilasmamak (bu spesifik sorundan bahsediyorum).

Burada beceriksizlik olarak nitelendirilebilecek şey, bir önceki sürümde düzgün çalışan şeyi bozmak.
  • Neyse yahu, ha sürücü ha uygulama, neticede demekki tek problemli işletim sistemi Windows değilmiş bunu anlıyoruz. Kendimce kullandıklarımın arasında en hızlısı, en stabili ve en görseli(bu kısım göreceli olabilir) kesinlikle OS X. Ondan aldığım kullanım zevkini başka birinde asla almadım.

1 sene evvel mac alıpta PC boşa çıkınca bu konuyu açtığım zamanlarda linux kurmayı çok istedim, sonuçta hem PC eskiydi, hemde işimi görücek kadar internet, müzik, film yapsa yeterliydi. Konu boyuncada baya uğraştım gören gördü, ama olmadı malesef tam istediğim gibi. Şimdi Win 7 kurulu, gayette güzel çalışıyor sorunsuz bir şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 27 Mart 2010; 10:56:38 >
  • ben de leopard pc'ye kurulabildiginden beri hac os kullaniyorum, bir isletim sistemi hic mi hata vermez? tek bir hata penceresi gormedim. arka planda gocup kullaniciya bildirmiyor mu nedir?
  • quote:

Bende ATI diye tahmin ediyorum ama bu bukadar basit olmamalı. Hoş sistemim öyle ahım şahım bir sistem değil, en az 6 senelik alet, upgrade ede ede kullandım senelerdir, ama artık sona dayandı, bende gümleyene kadar kullanıyorum işte.

Bu dünyanın %50 si NVIDIA kullanıyosa %40 ı da ATI kullanıyor, gerisi de diğer kartlar.

Koca işletim sistemini yazan insanlar bu konun üstüne de yoğunlaşmalılar. Linuxun bir günahı olmayabilir ama en azından dağıtımı çıkaranların ATI ile bi şekilde anlaşması lazım. Demek ki bişey bişeyden ötürü ya ATI tarafına ya da Linux tarafına cazip gelmiyor.

Yoksa ATI firması için bir sürücü yazmak çok zor bişey değildir yani. Destek yoksa bir sebebi illaki vardır.

E hal böyle olunca ne oluyor, benim gibi milyon kullanıcı heveslense dahi cayıyor.

Yazıların tamamını okudum böyle bir tartışmayı kaçırdığıma üzüldüm açıkcası
    şimdi geriye dönüp yazmanın pek bir anlamı yok
    fakat burada yanlış verilen bir bilgi ve bir çok bilgisayar kullanıcısının büyük oranda yanlış bildiği bir bilgiyi düzeltmek için cevap yazmak istedim.

Yukarıda yazılan bilginin ve bir çok kişinin sandığının aksine bilgisayar sistemleri içerisinde kullanılan GPU ların arasında Pazar lideri Intel firmasıdır .
    Hemde öyle az buz değil büyük bir farkla.Bir çok kişi oyunlar ve harici kart pazarı sebebiyle Atı ve Nvidia firmasını bilmekle beraber Intelin bu pazarda ki liderliğini maalesef bilmemekte.
    Intel yaklaşık %50-55 arası pazar payıyla piyasanın en büyük gpu üreticisidir.(Ve driver desteğini Open source olarak sağlamakta)
     Ubuntu 9.10 Beklentimin Çok Çok Altında Çıktı
    http://www.donanimhaber.com/Ekonomik_kriz_GPU_satislarini_vurdu_ATi_ve_Nvidia_rekabetinde_son_durum-12619.htm
    http://www.donanimhaber.com/Ne_AMD_ne_de_Nvidia_ntel_grafik_pazarinin_da_hakim_ismi-17765.htm

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.