Şimdi Ara

Uber ve bütün benzeri uygulamalar taksileri yok etsin! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
0
Favori
14.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
501 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • uber ankarada niye yok
  • Kökleri kurusun su veren itfaiyenin hortumu kırılsın!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum.Bu magandalara dur demenin vakti geldi de geçiyor.Alın plakanızı yallah köyünüze !
  • İnşallah teknolojiyle beraber bu tarz uygulamalar taksi ve taksicilerin sonunu getirir. Ayni zamanda belediye de su minibusculerin sonunu getirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beter olsunlar.su veren itfaiyenin hortumundan benzin aksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProsesMuhendisi

    Eniştem yılların taksicisidir. Bu kısa mesafe konusunu ona söyledim. Artık kısa mesafe diye bir şey kalmadı, indi-bindi 10 TL oldu dedi. Ayrıca kısa mesafe almayanlar gerizekalı, bundan kolay para mı kazanılır dedi. Dedim taksiciler uzun yol istiyor. Uzun yola gidiyorsun da ne oluyor, müşteriyi götürdün sonra dönüşte zaten müşteri alamıyorsun ki. Bir de uzun yoldan dönmek İstanbul'da saatler sürüyor. Bunu söylerken Avcılar-Beylikdüzü gibi yerleri örnek vermiştim. Bunu söyleyen adam 06:00-15:00 arası çalışıyor. Plaka ve araç sahibine günde 180 TL ödüyor ve sırası bittiğinde depoyu tamamen doldurup diğer şöfore teslim ediyor. Eğer geriye para kalırsa cebine yevmiye oluyor. Araç ve plaka sahibi sadece sigortasını ödüyor. Böyle adamlar da var. Kendi de bu mesleğin aç gözlü ve it kopuk adamlardan tarafından ele geçirildiğini söylüyor. Uber konusuna da sıcak bakmıyor ayrıca haklı olarak.

    Yaklaşık olarak aynı şeyleri söyleyen çok sevdiğim bir tanıdığım var,zaten otelle anlaşmalı filan taksicilik yapıyor. Otel diyormuş ki Sabiha şu para Atatürk şu para, tamam diyormuş. 1 lira fazla/eksik talep etmiyorlarmış. Onun da karşı olduğu bu yevmiye sistemi. Artı übere fena halde karşılar. Taksicilerin genelinin uçkagıtçı olduğu konusunda hemfikirler. Ama düşun biz bile uzun mesafemiz olunca direk adamı arıyoruz. O derece güvenilmez Istanbulun taksicileri. Bence sivil polisler binmeli. Adam üçkagıt mı yapti direk 1 ay men. 2.kez ückagitta meslekten 1 yil ihrac. 3.de bir daha taksicilik yapamasin mesela. Allah kotu niyetlilerle karşılaştırmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    İstanbul'da en son taksi plakası 1996'da verilmiş , sonrasında yok , Über korsan değil kesinlikle daha fazla vergi veriyordur.Rastgele 10 taksinin ne vergi verdiğini yazsınlar hodri meydan.Plaka kirası 8000 tl , demek ki en az 25000 ciro yapar bir taksi ne vergi veriyor yok denecek kadar az.

    Matbaa geldi hocam artık ve onları savunan yok çünkü herkes illalah demiş durumda.Über'in yolundan yerli alternatifler çıkacak ve onlar über'den daha iyi olurlar.Rekabetten korkmasın taksiciler , onun yerine hizmet kalitesini arttırsınlar, halkın güvenini tekrar kazansınlar yoksa bitecekler sizde biliyorsunuz.

    http://www.milliyet.com.tr/istanbul-buyuyor-taksi-sayisi-ayni-gundem-1149178/

    Bakın sene 2009 halk neyden şikayetçi

    quote:

    Dün İstanbul’da taksiciler korsan taksiye karşı eylem yaptı. Bizce de “Korsan’a hayır” ama;
    * Güzel havada müşteri kovalayıp, yağmurda adres seçen taksiye evet mi?
    * Yüksek sesle müzik çalıp, sormadan arabada sigara içen şoföre evet mi?
    * İçi leş gibi, kliması çalıştırılmayan, hızlı giden her an yolda kalacakmış gibi bakımsız taksiye evet mi?
    * Turisti kandıran, trafik kurallarını hiçe sayan taksiye evet mi? Görüşlerinizi


    Turistler bile birbirini uyarıyor İstanbul taksileri ile ilgili adamlar tüm ülkeye ve ülke imajına zarar veriyorlar.

    Uber Tam Anlamıyla Korsan! Lütfen Bilerek Konuşun..



    Taksicinin Kalkıp Kazancını Hesaplayacak Durumda Değilim. Haddime de Değil Zaten. Bu Mantıkla Gidersek Minibüs'cünün, Otobüs 'ün, Dolmuş cunun Hatta Uberin Kazancını da Hesaplayalim istersen!!



    Bu Esnafın Zorunlu Sigortası Normalin en az 5ila 10 Katı Arası Değişiyor! Her Yıl Daha Yüksek Oran Tutan Muayeneleri Var! Belediye Ruhsat Yenileme Masrafları var! Üzerinde Çalışan Şoförler Zorunlu Sigortalı, Primleri Nasıl Ödeniyor Bilmiyorum ama Anlaşmaya Bağlı Heralde! Vergilerini de Tam olarak Bilmiyorum, Tahmini Olarak 4 ile 8 bin Arası Değişiyor Yanılmıyorsam.. Tabi Sadece Bu Değil, Aylık Kdv Masrafları da Var..



    Bakın Bi Kere Daha Söylüyorum, Konu Sahibi Tamamen Yalancı, Aynı Zamanda Yüzsüz.. Muhatap Olmak istemiyorum Olmam da Zaten! Yalan Söylediği ve Algı yönetimi Yaptığı Ayan Beyan Ortada!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bursa terminalden eve taksi ile geldim mecburen.. 94,90 ₺ tuttu. İşim gereği taksi kullandığım için parayı her ne kadar şirket ödese de adama 90 ₺ olmaz mı dedim adam 1 kuruş inmek istemedi. İnadım tuttu biraz taksi için de sitem edince öyle indi. Adamlar 15 km yol için dünya para alıyor birde taksimetrede neyse onu söylüyor bana sinirlendim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uber ney oluyor hocam bilmiyorum da
  • Bilgilendirme için teşekkürler, genelde hanımla alkollü bir yere çıkacağımız zaman uber tercih ediyoruz arabayı evin önünde bırakıp, sayı konusuna dikkat etmemiştim, saate dikkat etmiştim. Deneyeceğim bu dediğinizi :)
  • İzmitte uber yokmu ben başka bilmiyorum. Uber tarzı ikinci uygulama var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jrbatu kullanıcısına yanıt
    Ek bilgi olsun, Uber ile taksi cagirdiginizda taksi sizin nereye gideceginizi gormez. Siz taksiye bindikten sonra istikametinizi gorur. Daha guzel sey, son guncellemelerle iki istikamet belirle imkani geldi. Arkadasinizi evine birakip sonra kendi evinize gidebiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0609E675 -- 19 Şubat 2018; 1:24:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hukukturan

    Uberden 315 tl ceza yedim daha önceden konuyu açmıştım buraya uzun uzun yazmiyacağım üç kişiydik polis çevirdi 3x315=945 tl arkadaşlarımı binmeye zorladığım için cezayı ben ödedim polis yasal olmadığını söyledi. cezayı kyk paramdan ödedim 1 ay neredeyse aç gezdim son paramla gittim ödedim halen krediye borç ödüyorum bu olay bir ay önce oldu istanbulda üç cezayıda ubere gönderdim ve bana geri dönülmedi hiç bir şekilde ne twitirden nede iletişim adreslerinden. ama intikamım acı oldu marmara forum önünde polis çevirmesi vardı fırsat bu fırsat uber çağırdım polisin dibine tabi poliste bütün araçlar gibi uberi çevirdi. ve cezayı bastı yanından gülerek geçtim. uberi telden sildim sanırım 3000 veya 4000 tl ceza yedi adam iyimi oldu bal gibide iyi oldu halen kredi ödüyorum...


    edit: artık bitaksi kullanıyorum gayet memnunum bu arada uber yasal olmadığını bilmiyordum olay anında öğrendim polis vergi ve belge eksikliğinden ceza yazıyor şöföre (vergi ödemiyormuş sanırım uber)


    O yediğin cezalarin ekran goruntusu ve makbuzunu paylasirmisin rica etsem.? Eger paylasmazsan dupeduz taksici oldugunu dusunecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ankara için kullanılabilir olan benzeri ne var acaba?
  • yaparlar hocam. istanbul orası..
  • Kendi aracım var, sırf merakımdan maltepeden maltepeye(üst taraftan sahile) deneyeceğim. Süresi, fiyatı,değerlendirmesi vs. Belki maltepepark içinde olabilir. Aracımda olsa park yeri sorunu veya mutlaka valeye verme gibi durumlarda oluyor. Ee ben bu arabaya her ay 1100 lira benzini de koyuyorum.

    Eğer düzgün çıkarsa ki öyle gibi duruyor. Maltepe-kadıköy rotasını deneyeceğim (geçen sefer haftasonu gittim kadıköye, yok arkadaş saati10 liraya gelen otoparkta bile yer yok ). Sinir stres trafik çekeceğime vitoda takılırım. Varsın 20-30 lira zararım olsun.
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    1. ve 2. maddeler abartı. Daha doğrusu olasılığı çok düşük olan olaylar olur. İstisnalara değil genele bakmak gerekir.

    3 Onu bilemezsin. Belki korsan taksiciler de Uber'e geçecek, belki taksiciler bile geçiş yapabilir.

    Diğer maddeler için yorumum yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uber de pek tekin değil çoğu ülkeyle sıkıntılı bitaksi nasıl bilmiyorum, ama cidden sarı taksi pişmanlık. Paranla biniyorsun ama huzursuz hissettiriyor.
  • Taksi çeviriyorsun nereye diye soruyor??? Ulan sanane. Taksisin sen. Binicem ben nereye dersem götürüceksin. Nereye ne demek?
    Kısa mesafeyse götürmüyor??? Madem kısa mesafeye götürmüyorsun neden o taksimetre 5 tlden başlıyor acaba?
    Böyle pisliklerin para kazanmasını bende istemiyorum umarım uber vs iyice yayılır.
  • Bütün sorunların temeli bu malesef

    Bu ülkede trafik polisi ne iş yapıyor çok merak ediyorum cidden ?

    Yıl sonu bütçe tutturmak bürokrat için yol kesmenin dışında ben görmüyorum.

    Ülkede trafik kuralına uyan kalmadı neden mi yasa uygulayıcı YOK kural ihaleli yapmaktan kimse çekinmiyor neden mi ceza kesen yok.

    İstanbul'da emniyet şeridi değil mübarek ek şerit o kadar mobese kamera ıvır zıvır ne işe yarıyor.

    Trafik polisi neden maaş alıyor görevleri ne işe yarıyor tüm gün neredeler ne yapıyorlar ?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.