Şimdi Ara

Uber'in trafikten men cezası alması için kanun tasarısı hazırlandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • görev verdiğimiz insanlar bizim daha çok para verip daha kötü hizmet almamız için her şeyi yapıyor, bu kadar ironi olmaz yav

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksiciler çoktan kaybetti benim gözümde . Insanlar zaten sevmiyordu üstüne bu olaylar tuzu biberi oldu . Gün de 10km üstü yürüyorum çok acil isim olmadıkça çok çok acil olmadıkça özellikle ego dişi bir şey tercih etmem artık acil değilse onuda tercih etmem yürürüm mis gibi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uber hem vergi verıyor, hem de kullananlar çok memnunlar. Hal boyleyken vergi kacakcısı, vatandası dolandıran taksıler neden yasaklanmıyor ? Bu nasıl ulke, nereye düştük.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kanun tasarısı ne kadar hızlı hazırlandı.
    Artık Milletvekillerinden kaçının taksi plakası varsa...

  • İki yönlü bakmak lazım.
    Bıçak çekmeler, silahlı saldırılar UBER olmasa bile kanunsuz hareketler, yakalanıp cezalandırılması gerekli. Tepki gösterilmesi hoş, ancak konuya adalet gözüyle bakmak gerekli, intikam değil.
    Diğer yönü, vergi vermeden kazanç elde eden UBER sürücüleri, bu da kanunsuz. Burada devletlerle inatlaşan UBER kaybedecek gibi görünüyor, çünkü şu an İtalya başta olmak üzere çoğu Avrupa ülkesi yasaklamaya başladı.
    Kanunsal bir boşluk var, tanımını yapmak zor. Mesela internetten yurtdışında satılan bir oyunu vergi ödemeden satın alabiliyorsunuz, dijital bir şekilde bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz. Satan şirket yurt dışında olduğu için devletler bir şey diyemiyor. Ancak hizmeti yurt içinde göstere göstere satarsanız, ilgi çekiyorsunuz ve engelleme başlıyor.
    Şirketleri ofis açmaya ikna etmek yerine ödeme araçlarına vergi eklemeleri lazım. Kredi kartında harcamanın ödendiği şirketin ülkede ofisi yoksa, ithalat vergisi koyacaksın, tartışma bitecek.





  • Godlessfrog kullanıcısına yanıt
    Zaten bu şekilde. Neredeyse her hafta Ankaradalar görüşmedikleri milletvekili bakan vs kalmadı. Yakın bir tanıdığımız bizzat bu görüşmelerin içinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet yine haklinin degil arsizin yaninda, madem oyle bizde kursunlayalim bicak cekelim, ne guzel tesfik ediyorlar, devlet eskiya el ele gelecege, bu ulkede 5 dakka bile durulmaz... ne y.... m yerse yesinler..

  • Taksilere binmeyin arkadaşlar, protesto edin ve binmeyin. Biz sustukça bunlar her şeyi daha da kısıtlayacaklar. 2019'da derslerini verelim artık şunlara!

  • Bu ülkede adalet sistemi böyle işliyor buna alışmanız lazım: Ben alıştım siz de alışın; 4 kişiden dayak yedim, biri kolumu kırdı diğeri de beni bıçakladı. Sonuç, 2'şer yıl ceza aldılar ama bir gün bile hapis yatmadılar. Adamlarda bir iki tane yumruk yedi ertesi gün iş başı yaptılar ama kişi başına devlete 2400 TL ödedim(not:2 ay hapisten paraya çevrildi), onlarsa 5 yıl suç işlemedikleri sürece serbest kaldılar. Bunların haricinde ben bir kaç ay yataktan kalkamadım ve avukat hastane masrafları ve 4 kişi için 9600 TL'yi taksitle ödemek için çabalarken de dayak yediğim için sabıka kaydı yüzünden bulaşıkçılıktan başka meslek bulamadım.(ODTÜ mezunu bulaşıkçıdan sevgiler) Tecavüz edilene de yakında sabıka kaydı çıkartırlarsa şaşırmam bu satten sonra...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 12 Mart 2018; 17:48:28 >
  • Uber böyle yapacağına keşke plaka alsaydı veya kiralayip hizmet verseydi yada toptan bu özel plaka olayı kaldırılsaydi daha iyi olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adalet paraya bağlanmış tekele düşmüş, devlet sırf az vergi aldığı için uber'i istemiyor,insanların rahatı güveni hiç önemli değil,para geliyor mu geliyor,heryer uber olsa taksi hizmeti yeni olsaydı buseferde devlet taksilerin yerine uberin yanında olurdu kesin.

  • Bu ülkede servis plakaları bile mağlum partiye oy verenlere veriliyor.

  • Plaka fiyatları düştü. Tutuştular. 2.5 milyon değerinde taksiyle 50 bin liralık uber aracının cirosu aynı ;)

  • yeniliğe ve geleceğe bu kadar düşman bir millet yok eskiden ülkemizin gelişmesi konusunda biraz umudum vardı ancak artık o da kalmadı. Ayrıca uber yapan taksi şöförleri de mevcut İNşallah onlar da aynı kefeye koyulurlar taksiciler bu konu da çok çifte standartçı oynuyolar. Ne zaman bir taksiye binsem gerek bi taksi uygulaması üzerinden çağırdığım taksi olsun gerek se de yakınımdaki duraktan çağırdığım taksi olsun sorduğum taksicilerin 10 da 8 i uber hatta bazıları kareem gibi ülkemizde araplar tarafından kullanılan bir çoğu uygulamayı aynı anda kullandıkalrını söylüyolar ama uberi kaldırmak istiyorlar öyle mi ?

  • Burada, tam bu platformda ve diğer sosyal medya ortamlarında sırf kendi partisi diye savunanlar var. Bakın CHP'de taksicileri destekliyor, Akp'de. Ama nedense burada sadece Akp eleştirebiliyoruz. Akp'yi zaten eleştriyoruz. Chp yapınca aynı şeyi "% 25 oy alıyor zaten, iktidar mı ki, sorumluluğu yok, biatçı, Atamın partisine laf etme" diye başlıyorlar.

    Akp'yi işte bu yüzden, sermayenin ve paranın partisi olduğu için eleştirip, bu yüzden karşı çıkmıyor muyuz? Alternatif olarak kim öneriliyor? Chp. E aynı şeyi Chp'de yapıyor. Ama Akp'de yaptı. Akp yaptı, yapıyor diye karşı argüman üretiliyor.

    İşte bu yüzden Akp % 50 Chp eşek dikse % 25 oy alıyor. Zira aslı varken çakmasını niye seçsin insanlar ki? Küçük Akp'cilik oynuyor Chp.

    Sermayenin iktidarı, sermayenin muhalefeti. Tarihin en rezil meclisi. 3 tanesi sermaye, koltuk ve para için çalışırken diğeri aleni terör örgütünün siyasi ayağı.

    % 96 gibi manyak bir oranda da temsil ediliyor. Öyle baraj altı da yok hani. Oyların % 96'sından fazlası meclise girdi. Sorsan bu çok demokratik ve doğru çözüm.


    Verem, AIDS, domuz gribi ve ebolayı koymuşlar önümüze seç birini diyorlar. Bak seçme hakkı verdik sana, demokrasi.

    Umut yok lan umut. Ülkenin en çok oy alan 4 partisine bak. 1. partiye alternatif diye kimi seçeceğiz. Verem olduk bize domuz gribini seç diyorlar. Hem verem hem domuz gribi mi olalım?




  • hani insanların tercihi yüzünden kimse ötekileştirilemezdi hani başı kapalı açık farketmezdi. taksi veya über bende bunu tercih ediyorum kardeşim sen ne hakla benim özgürlüğüme karışabiliyorsunki sen ne hakla kendi kendine tekel oluşturup baskı uygulayabiliyorsunki. bunun adı hak ve hürriyeti kısıtlamaya girer.

  • Allah belanızı versin! Düşün artık Türkiyenin yakasından! Defolun!
  • S.Soylu kullanıcısına yanıt
    Şaşırdık mı? Ne zaman kaliteli işler yalakalığı geçer, o zaman birşeyler olur bu ülkede...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kim daha güzel ayaklanıyor göstermek lazım aslında.

  • Haydi bakkallar kapin bıçağı doğru BİM a101 e. Onları yendiniz mi daha büyüklerine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 12 Mart 2018; 21:05:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.