Şimdi Ara

U.E. 4 / U.E. 5 için sistemim yeterli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Unreal engine öğrenmek istiyorum sistemimin parçaları şu şekilde:

    - İşlemci ve ekran kartı: Ryzen 5 2400g, vega 11

    - ram: xpg 8gb 3000mhz (sistem apu olduğundan dolayı 2gb ekran kartına gidiyor 6gb aktif kullanabiliyorum)

    - anakart: gigabyte b450m s2h

    - kasa: cm mb311l

    - monitör: hp x24c curved 144hz 4ms 23.6"

    5. Sürüm yeni çıktı onu öğrenmem daha iyi olur diye onu da yazdım bir bilgim yok açıkcası çok. Sanırım ue5 kaldırmaz ama ue4 öğrenebilir miyim merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hramip@gmail.com -- 17 Haziran 2021; 18:41:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • yeni ramler 5000 mhz e dayandı bile ! intel cpu ya gpu + ram ekleme noktasında


    ramler haliyle ısınacağı için en verimlisi


    3in1 uzun lafın kısası yeni model sistemler yeni çıkacak !


    asıl bu sistemler en temel sistem altı yapısı olarak kabul edilecek gibi

  • Öğrenmeye öğrenirsin, basit oyunlar vs. 3 sene önce benim ilk UE4 makimen bunun aynısıydı (anakart hariç ramlarda 2666)


    Ya aslında çok şey isteyen UE in kendisi değil kapasitesi. Çoşmadan, kendini tutarak, oyun mekaniklerine odaklanarak çok şeyler yapabilirsin.


    Ancak Epic'in her ay verdiği bedava assetlere yükleyim oyunu güzelleştireyim dersen o makina yeterli gelmez. Yani çok yavaşlatır. O yüzden telefon tipi 8bit oyunlara odaklan. Az materyal, küçük assetler falan gayet te güzel çalışır. öyle yanar döner 3d peşinde koşamazssın bu cihazla. Yani Unreal Marketplace de görürsün devasa beleş paketlervar, mesela bir tane Alışveriş merkezi var bir tane de park var. O arkadaşlara 32 gb da yetmiyor.



    Unutma UE başlamak için zor bir motordur, belki 3 ay Unity kullanıp, oyun geliştirme jargonuna alıştıktan sonra UE deneyebilirsin.


    Mesela, 3d karakter animasyon iskeleti diye bişi var, Unity standart bir iskelet kullanır ve bu sayede butun animasyonlar bir birine uyar bir şekilde. Ama gerçekçi hareketler yapamazsın. UE ninde bir standar iskeleti vardır ancak sen istediğin kaynaktan istediğin iskeleti getirip kullanabilirsin animasyonları da retarget edersin. Ancak bunların farkında değilsen, Unitiy çok kolay unreal zor gelir.


    Yani, Unreal gerçek bir sensei dir, bir oyun nasıl yapılır konusunda çok fazla tecrübesi vardır ve bundan taviz vermez. Unity hallederiz kamildir, bir yere kadar işler şıngır mıngır ilerler, ne zaman ki benim aklıma söyle değişik bir şey geldi dersen, orada motoru şanzumanu indirir bırakır.


    Eğer senin oyun motor şanzuman istemiyorsa unity de ufak ufak işini görebilirsin. Daha kolay ilerlersin, ortaya bir oyun çıkar. Unreal farkında olmadığın bir ton şey için opsiyona sahiptir o nun için ilk başta çok karmaşık gelir, sıkıp boğabilir, erkeden vaz geçmene neden olabilir, ancak bilgin görgün arttıkça unreal de tecrüben arttıkça anlarsın ki, Unreal de olan bir çok imkanın orda olmasının bir nedeni var.


    Ue5 için şimdi endişelenmene gerek yok. Ue5 in fark yarattığı yerleri fark edip ona göre pozisyon almana daha çok var ve UE4 te öğrendiğin ve yaptığın herşey UE5 için geçerli. UE5 te Nanite ve Lumen var. Biri ekran da trilyon Vertex göstermek için diğeri RTX olmadan Raytrace yapabilmek için. Bu ikiside devasa oyunlar için ihtiyaç olak şeyler. O topa giremen için daha çok yolun var.


    özetle üşenme erteleme hemen indir başla. UE sürekli takip et Epic her ay devasa beleş paketler veriyor. Onları takip etmeyi unutma....





  • DelifisekTux D kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok çok teşekkür ederim. Dikkatlice okudum yazdıklarınızı biraz da başka kaynaklara baktım. Unity öğrenmeye karar verdim ilerde Allah nasip ederse ilerleyebilirsem UE de öğrenirim. Yazdıklarınızı maalesef 3 gün sonra okudum kusura bakmayın. Tekrar teşekkür ederim. Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. ☺️🙏

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hramip@gmail.com H kullanıcısına yanıt

    Rica ederim kolay gelsin.


    Yinede epic heabını aç, unreal in bir versiyonunu indir. Epic her ay devasa bedava asset veriyor. Aynı oyunları verdiği gibi. Her ay gel asetlerini topla. Unreal e geçiyorum dedinmi seneye elinde bir ton hazır malzeme olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.