Şimdi Ara

TYT Fenden 10 net için hangi konular ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
26.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TM-TS den sınava gireceğim tyt benim için çok önemli feni boşlayamam .En az 5-6 net çıkarmam lazım.Her yıl çıkan 2-3 tane kek soru var zaten bunların üstüne bir 3-4 tane de benim yapmam lazım.Hangi konulara çalışmalıyım?

Edit :Valla eğer örnek sorulardaki gibi gelirse ki imkansız 9D 3Y yaptım şimdiki bilgilerimle. Hedefi yükseltip en az 10 net yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GhotSht -- 7 Aralık 2017; 21:23:46 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

TYT Fen'de 10 Net İçin En Kolay Konular

TYT Fen sınavında 10 net yapmak için odaklanılması gereken bazı kolay ve net getiren konular bulunmaktadır. Bu konular, sözel ağırlıklı olup, ezberden ziyade mantık ve yorumlama becerisi gerektirir.

Kolay Net Getiren Konular:

• Biyoloji: Canlılar ve çevreleri, besin zincirleri ve ekosistemler gibi konular genellikle sözel ağırlıklıdır ve anlaşılması kolaydır.
    • Kimya: Periyodik tablo, kimyasal reaksiyonlar ve günlük hayattaki kimya gibi konular, mantık ve yorumlama becerisi gerektirir.
    • Fizik: Hareket ve kuvvet, elektrik ve manyetizma gibi konular, sözel ifadelerle desteklenerek kolayca kavranabilir.

Sözel Konular:

• Bilim Tarihi: Bilim insanlarının yaşamları ve keşifleri, genellikle metin tabanlı olup, sözel becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olur.
    • Bilimsel Yöntem: Deney ve gözlem gibi bilimsel yöntem aşamaları, yorumlama ve mantık becerilerinizi geliştirir.

TYT Fen'de 10 net yapmak için bu kolay ve net getiren konulara odaklanmak, sınav başarınızı artırabilir. Sözel becerilerinizi geliştirerek, bu konuları rahatlıkla kavrayabilir ve sınavda başarılı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Açıkcası örnek kitapçıktaki gibi çıkacak ise 9-10 net kesin yaparsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fkb'nin 9-10. sınıf konularına bakman yeterli olur. 10 neti bile geçersin.
  • Not: Öncellikle şunu unutma fen derslerinde bir konuyu bilmeden diğer bir konuyu yapma lüksün yok özellikle kimya konuları iç içe olduğu için sadece ilk 2 konuyu yazdım. Şimdi asit ve bazlar yazsam zaten kimyasal hesaplamalar ile ilgili kısmını yapamayacaksınız o yüzden bu kadar yeterli. Bunun gibi daha birçok kimyada iç içe konu var.

Fizik
    -Fizik Bilimine Giriş
    -Madde ve Özellikleri
    -Hareket(Sabit Hızlı Hareket-Sabit İvmeli Hareket-Serbest Atış)
    -Dinamik
    Kimya
    -Kimya Nedir ?(1.Ünitenin tamamı zaten sözel, basit bir ünite ayrıca madde ve özellikleri konusunda içinde kapsıyor madde ve özelliklerinin sözel kısmını buradan çalışıp geri kalan kısmını fizikten çalışabilirsiniz.)
    -Atomun Yapısı ve Periyodik Sistem
    Biyoloji
    -Canlıların Temel Bileşenleri
    -Canlıların Sınıflandırılması
    -Ekosistem Ekolojisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: jdraxler

Not: Öncellikle şunu unutma fen derslerinde bir konuyu bilmeden diğer bir konuyu yapma lüksün yok özellikle kimya konuları iç içe olduğu için sadece ilk 2 konuyu yazdım. Şimdi asit ve bazlar yazsam zaten kimyasal hesaplamalar ile ilgili kısmını yapamayacaksınız o yüzden bu kadar yeterli. Bunun gibi daha birçok kimyada iç içe konu var.

Fizik
    -Fizik Bilimine Giriş
    -Madde ve Özellikleri
    -Hareket(Sabit Hızlı Hareket-Sabit İvmeli Hareket-Serbest Atış)
    -Dinamik
    Kimya
    -Kimya Nedir ?(1.Ünitenin tamamı zaten sözel, basit bir ünite ayrıca madde ve özellikleri konusunda içinde kapsıyor madde ve özelliklerinin sözel kısmını buradan çalışıp geri kalan kısmını fizikten çalışabilirsiniz.)
    -Atomun Yapısı ve Periyodik Sistem
    Biyoloji
    -Canlıların Temel Bileşenleri
    -Canlıların Sınıflandırılması
    -Ekosistem Ekolojisi

Teşekkür ederim hocam tyt örnek sorularda fiziği çözdüm 7 de 5 yaptım bio ve kimyaya hiç bakmadım zaten full bilgi sorusu sanırım.Kimyayı ful hocalara geldikten çalışıyorum şuan kısa gibi zaten 1 haftada biter gibi.

• derslerin ilk 3 konusu kek ve soru çıkan konular oralara bak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ayt Matematik 15 Net İçin
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dilciyim ona rağmen 15 doğrum falan var hem de en son 2 sene önce çalışmıştım. Çalışsan 20de 20 bile yaparsın.

• Hocam hedefin 5 6 ise çalışmana bile gerek yok bence

• İlköğretim mezunu olman yeterli.

• baypessimist kullanıcısına yanıt
    sınavda zor soracaklar hepiniz ters köşe olacaksınız merak etmeyin
  • Valla eğer örnek sorulardaki gibi gelirse ki imkansız 9D 3Y yaptım şimdiki bilgilerimle. Hedefi yükseltip en az 10 net yaptım

• ssdsadas S kullanıcısına yanıt
    Sen bekle onlar zor soracaklar :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.