Şimdi Ara

Ayt Matematik 28 30 net için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ayt matematikte 20 net kadar yapabiliyorum 3 ay sürede hazır lti de yokken iyi hazırlanıp 28 30 netlere çıkmak istiyorum geometrim zayıf , olasılık permütasyon kombinasiyon konularını komple eledim çünkü çalışsam da yapamadığım konular , ne önerirsiniz hangi kaynaklardan gideyim yapanlar yardımcı olabilirler mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• geo gelistir

• Geometride bildiğim Kenan kara var kaynak olarak ne önerirsin

• Yorum burada kalsın aynı durumdayım

• Geometride Birey b soru bankası , eis konu anlatımı beni 0 dan 7-8 e tasidi öneririm.mat için pko elemek mantıklı değil 3 soruyu silmis olursin. konu anlatımı olarak Eyüp b yi oneririm ayt icin. kitap olarak acil iyidir zor gelirse bilgi sarmal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Besni ilçesi tarihin derinliklerinde gelen bir ilçedir.Besni aynı zamanda da çok hareketli sanayi ve eski ticaret kenti oluşu ile tanınır.Bunda Halep Ticaret Yolu üzerinde oluşu kadar, savunmaya son derece elverişli yapısı ve muntazam bir kaleye sahip oluşunun büyük bir payı vardır.Sulak ve ormanlık arazi varlığı ile çekiciliğini her dönemde canlı tutmuştur.Bu yüzden ''cennet eş'' manasına gelen Bethesna Bihicti, Bisni gibi isimlerle söylene gelmiştir.Malazgirt Zaferi ile Anadolu'ya giren Türkler Besni'ye üç kolda girerek burayı bir ''Türk Yurdu'' haline getirmişlerdir.Bunlar Saka İskit Türklerinin Varsak, Türkmenlerin Avşar ve Çerkez oymakları olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.Tarihinde birçok saldırılara da hedef olan Besni özellikle Moğol ve Timur'un istilalarına karşı destanlaşan kahramanlıkları ile Yıldırım Beyazıt'dan taktirname alan ilk şehirdir.Osmanlı padişahlarından Yıldırım ve Yavuz Besni'ye uğramış, Baybors, Buldaç, Kamil ve Süleyman adlı Türk komutanları da Besni'de ağırlanmıştır.Evliya Çelebinin ''Hayran Kaldım'' dediği yer yine Besni'dir.Osmanlı Döneminde el sanatları bakımında zirveye çıkan Besni Anadolu'nun her yerinden gelen tüccarların akınına uğradığı, kervanların konakladığı bir yer olmuştur tarihte.İstiklal savaşı döneminde, milli bir ruhun savaş boyunca Besni'de de varlığına şahit olunur.İlk mebus Reşit Bey'in Sivas Kongresinde Atatürk'ün en yakın çalışma arkadaşı olarak maddi ve manevi destek verdiği de bilinmektedir.Ayrıca Hüveydi aşireti reislerinden Hasan ve Yusuf Beyler'in kurup organize ettiği Kuvai Milliye teşkilatı Antep ve Maraş savunmalarında büyük rol oynamıştır.Hatta Antep'teki Fransız silah deposuna ilk baskını yaparak birçok askeri esir alan yine bu teşkilattır.Cumhuriyet Döneminde ''Fetva Emirliği'' ne kadar çıkan bir çok alimin ve Divan Edebiyatına giren şiirlerin sahibi bir çok şairin yetiştiğini görmekteyiz.
  • 345 ve3d cozun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • zodiac956 kullanıcısına yanıt
    Hocam pkoyu eledim çünkü pkoyu çalıştım baya ama yok yapılmıyor , bende ona çalışacağım zamanı başka konularda harcayıp net arttırırım diye düşünüyorum geometri için tavsiyenizi dinleyeceğim teşekkür ederim.

• Thxarsenall T kullanıcısına yanıt
    metin hocam kanalina bakman yeterli ;)

• Aynı durumdayız

• mat için 3-4-5 karekök geo için acil kenan kara geometri 0 sa zorlar ama acil
  • Geometrim iyi değil ama 0 da değil biraz analitik biraz üçgen bir şeyler biliyorum özelliklerini falan ama soruda kullanamıyorum göremiyorum diyeyim , yine de sıfırdan Kenan kara +birey b yapmayı düşünüyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.