Şimdi Ara

TX-P42GT20E İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

3,5 sene sonra nihayet TV mi değiştirdim. Daha önceki TV'im SEG 106" HD Ready Plazma idi. Kendisi ile yollarımı ayırdığımda hala sorunsuz olarak çalışıyordu. (Günde en az 16 saat aralıksız açıktır.) Aslında değişirmeyi düşünmüyordum ama 3D teknolojisi bana TV değiştirme için itici güç oldu. Yoksa günümüz için 720p HD yeterli bir teknoloji.

Neyse 3D destekli TV bakarken uzun süre Samsung 40C750 baktım. En büyük eksiği LCD TV olması idi. Ancak geçen hafta Panasonic P42GT20E modelini gördüm. Hem plazma hem 3D hemde 1.999 TL. Hemen detaylıca inceleyip karar verdim. Eşimide ikna edip geçen ctesi bir tane kendime bir tanede arkadaşa aldık. Eski SEG tv ile karşılaştırınca düşük ışık ve TV nin görüntü özelliklerini açmadan bile bariz bir kalite farkı var. Ancak ilk koyduğumda kasa farkı yüzünden ikiside 106 ekranda olsa ufak geldi gözüme. Daha sonra alıştım. Diğer TV ile bir başka belirgin fark, çok çok daha az ısınması oldu. Eski TV sıcak hava yayarken, bu yeni TV de kesinlikle sıcak hava çıkışı yok. NeoPDP panel ile ısıtmadan panel yapmayı becermişler :) . Ayrıca Input output çokluğuda beni fazlası ile memnun etti.

Gelelim TV nin özelliklerine. Tv 600Mhz etiketi ile satılıyor. Peki nasıl? Aslında tüm yayınlar 50-60hz aralığında. TV ise 50 hz yayını alıyor kimi görüntü işleme işlemlerinden geçirip her iki kare arasına 12 kare daha ekliyor. Böylece daha soft geçişler ve daha canllı görüntülere kavuşuyoruz. Ayrıca televizyonun işlemsiz olarak 3D görüntüleme sebebi ile 120hz desteği olduğunuda belirtebiliriz. Bu 600hz olayına çok takılmamak gerek. Çünkü insan gözü asıl farkı 50hz den 100 hz geçişte fark etti. Bunun üzerindeki rakamlar bariz bir kazanç sağlamıyor.

Tv kontrast konusunda kesinlikle sorunsuz. LCD ve Led lerin kontrast sorunu yok. Siyah renk var ve çok derin bir siyah. Renk tonlarına Mediamarktta Led TV ile yan yana iken baktım. 2 katı fiyata sahip Led tv den çok daha gerçek renklere sahipti. Mesela insan yüzünün tonlaması LED Tv de beyaza yakın gözükürken bu plazmada bildiğimiz ten rengi olarak gözüküyordu. LED Tv de siyah renk yokken bunda her tonu vardı.

Tepkime ve Input Lag meselesine gelince, yaklaşık 1 saat kadar Fifa 2011 oynama şansım oldu. Normal oyun sırasında Game moduna almama rağmen (Rodaj süresi denen Burn In sorununu engellemek için en düşük ayarlarda çalıştırmak gerekiyor.100-200 saat kadar.) eski TV ile arasında çok büyük renk tonu farkı vardı. Tam olarak renk ayarlarını ve görüntü özelliklerini kullanınca sorun ortadan kalkacaktır. Oyun sırasında gecikme topun gölgelenme yapması gibi sorunlar olmadı. Ancak Replay sırasında bazen topta sanki LCD TV deymiş gibi gölge bıraktı. Oyun modunda bu sorunun kalktığını söylüyorlar forumlarda. Zaten Plazma Tv ler bu konuda LCD lere oranla çok daha başarılılar.

Yeni nesil NeoPDP panel elektrik tüketimi konusunda da epey ilerlemiş. Yukarıda da bahsettiğim gibi hem ısınmıyor hemde az elektrik harcıyor. Ortalamada 130W gibi değerler tüketirken 330W kadar çıkabiliyor. Eski pazmam 500W kullanabiliyordu. Panel ömrüde 100.000 saat civarına yükselmiş. Burn In sorunu olmazsa çok uzun yıllar kullanabilirsiniz. Burn In dikkat etmek içinde uzun süre hareketsiz görüntünün ekranda kalmaması gerekiyor. Özelliklede ilk 200 saat süresince.

Televizyonun giriş çıkışlarına gelirsek, 4 tane HDMI portu var. (HDMI 1.4 ve 3D destekli) 3 arkada 1 tane yan panelde. 2 tane scart yuvası var. 1 tane component, 1 tane yan panelde composit ve 1 tanede DSub(VGA) portu bulunmakta.Giriş portu olarak 2 USB girişi (yan panel), 1 Stereo ses çıkışı, 1 tane kulaklık çıkışı, 1 tane optik ses çıkışı bulunmakta. 1 tanede ethernet girişi var dışarıya bağlantı için. Özellikle Optik çıkış çok işime yaradı. Xbox, Dreambox 800HD, IcyBox NTM cihaz ve Wii bağladım cihaza şimdilik. Wii hariç diğer tüm cihazlar HDMI üzerinden bağlı ve TV nin optik çıkışından Anfiye gidiyor. TV DTS sesler konusunda sıkıntılı. Direk sesi aktaramıyor .En azından Pass Throught yapabilmeli idi. O yüzden NMT cihazımın koaksiyel çıkışını anfiye bağlamak zorunda kaldım.

Televizyonda tuner olarak Analog Tuner, DVB-T (Dijital Yayın Anten ile), DVB-C (Karasal dijital yayın, kablo ile), DVB-S ve DVB-S2 (HD ve SD uydu yayını) desteği var. Uydu alıcınız yoksa direk olarak çanak anten kablonuzu TV nize takabilirsiniz. HD destekli bir uydu alıcısı mevcut içinde. Ayrıca Common Interface desteği sayesinde, Teledünya Conax Modülü, Digitürk CW Modülü yada Dsmart NDS Modülü takıp TV nizi kullanabilirsiniz. Keşke Digitürk için Irdeto 2 modülde çıkartsalarmış.

Ethernet yuvası ile televizyon güncellemelerini internet üzerinden yapabiliyor. Güncellemelerde hatalar düzeltildiği gibi Viera Cast menüsüne yeni servisler geliyor. Mesel Daily Motion, Eurosport, Youtube, Picasa gibi web hizmetlerine tv niz üzerinden bağlanabilir ve buradan seyredebilirsiniz. Ayrıca TV nin kendi Medya oynatıcısı var. MKV, Avi vs gib pek çok formatı oynatabiliyor. Ancak medya formatlarına desteği olsada ortamlara pek destek verememişler. Mesela NTFS formatlı diskleri görmüyor. Buda FAT32 yada EXFAT kullanmanız gerektiği anlamına geliyor. FAT32 ile 4 GB den büyük doysa kopyalanamadığı için mkv oynatma olayı imkansız oluyor. EXFAT yaparsanızda Vista öncesi işletim sistemleri patch kurulmadığı sürece bu partitionları görmeyeceklerdir. Oynatım için birde DLNA desteği var. Yani bir PC ye kurduğunuz Media Share programlarına bağlanıp Ağ üzerinden dosyaları oynatabiliyor. NMT cihazım olduğu için Medya oynatıcısı ile çok fazla ilgilenmedim. Pek te kullanacağımı sanmıyorum zaten. Viera Cast kullanırken USB Mouse ve USB Klavye desteği geliyor. Sürücü istemeyen klavye ve mouse ları takıp kullanabilirsiniz. Ayrıca Panasonic tarafından sağlanan Wifi dongle takıp kablosuz olarak internet çıkışı sağlayabilirsiniz.

Televizyonun birde USB Diske kayıt özelliği var. Ancak bununda bazı limitleri var. Mesela analog yayın kaydı yapamıyor. Taktığınız diski formatlamak istiyor. Ve formatlanan disk başka cihazlarda (Panasonic TV bile olsa) kullanılamıyor. Yani bu tvye kaydettiğiniz bu TV de kalır. Formattan sonra tek tuş ile kayıt yapabiliyorsunuz. Rev Live View özelliği ile yayını ileri geri alabilir duraklatabilirsiniz. Zamanlayıcı fonksiyonunu kullanarak tarih ve saat bazlıda kayıt yaptırabiliyorsunuz.

Son olarak 3D desteğine gelelim. Gözlükleri çok zor bulunuyor. Ama diğer TV lern gözlüklerinden daha fazla görüntüleme açısına sahip. Direk karşısında olmasanızda derinlik hissi kaybolmuyor. Yada kafanızı sağa sola eğdiğinizde 3D kaybı olmuyor. Gözlükle kullananlar için çok ideal bir yapısı var. İlk olarak EZCOOL ALL5 marka bir gözlük aldım. Universal olduğu iddia ediliyordu ancak Panasonic'in bu modelini desteklemediğini gördüm. 2D den 3D ye çevrim yapabiliyor. Ancak çok başarılı değil. 3D izlemek için SBS şeklinde kaydedilmiş mkv dosyaları yada 3D destekli Blueray player lazım. (HDMI 1.4 desteği olan bir PS3 olabilir). Önce filminizi açın. Sonra kumandadan 3D çevrimi açın ve SBS seçeneğini seçin. Gözlüğünüzü açın ve keyfine bakın. Piyasadaki en iyi 3D desteği Panasonic Plazmalarda zaten. Gerçeken gözlükle güzel bir ikili olmuşlar. 3D TEst HD kanalında SBS yayın yakaladığımda test ettim oda gayet başarılı idi.

3D oyun için Xbox 360 ile deneme şansım oldu. Crysis 2 Türkçe versiyonunu denedim. 3D moduna geçirmek istediğinizde Xbox'unuzun 1080p moduna almanız gerektiğini söylüyor. 1080p moduna aldıktan sonra SBS olarak (Side by Side) görüntü veriyor. Kumanda dan 3D modunuzu Side By Side alınca 3 boyultu görüntüye kavuşuyorsunuz. Ayrıca Call Of Duty Black Ops, Batman ve Avatar oyunlarını 3D olarak oynayabiliyorsunuz. PS3 cihazım olmadığı için deneme imkanım olmadı.

LCD karşısında avantaj ve dezavantajlarına bakarsak,

+ Kontrast sorunu yok. Renkler doğal ve sıcak.
    + Tazeleme oranı derdi gölgelenme yok.
    + Ömrü lcd veya ledlere göre daha uzun
    + SD ve HD( artık plazmalarda 1080p) yayınlarda daha başarılı. Ama özellikle SD de tüplü TV lere en akın seçenek.
    + Input Lag LCD lere oranla daha az.
    + Edge Led (4.000 TL altı Led TV ler diyebiliriz) TV lerdeki Cloud sorunu yok.
    + THX modu sinema filmi seyretmek için çok güzel.
    + Skype desteği.(Kendi kamerası ile)
    + Youtube gibi servislere erişim.

- Yeni panele rağmen Led ler gibi ekonomik değil. Bazı düşük model LCD lerle aynı tüketim seviyesindedir.
    - Ledler kadar parlak değil. Ekranı yansıma yapabiliyor.
    - 42" ten ufağını bulamıyorsunuz.
    - LCD oranla pahalı (Zaten bu sayede LCD alıyor insanlar)
    - Medya oynatıcıda DTS desteği olabilirdi. En azından Pass Throuht yapabilirdi.
    - Medya oynatıcı daha iyi olabilirdi. Türkçe karakter sorunu var ve font boyutu değişmiyor.
    - 2 tane modül yuvası olsa daha iyi olurdu.
    - Duvara monte edecekseniz arkadaki portlara erişim zor oluyor.

• Burak Bey, İnceleme ve açıklama için çok teşekkürler. Tam da bu ara bu TV'yi alma düşüncesi içerisindeydim. Çok faydalı ve bilgilendirici bir inceleme olmuş. Bahsettiğiniz bazı dezavantajları gözardı edilebilecek derecede olduğu düşüncesindeyim ve şu sıra tercih edilecek en mantıklı TV'lerden biri olduğunu düşünüyorum.
    Sevgiler.
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın. Aynı tv den bende aynı fiyata geçen ay aldım.
    Burn-in ile ilgili, ilk haftasında bir akşam tv karşısında uyuya kalmışım uyanır uyanmaz şifreli bir kanala geçtim tamamen karanlık odada siyah ekranda yarım metreden atv logosu hayalet gibi görünüyordu. Birkaç farklı kanalda zoom seçeneğinde yarım saat kullandım ardından kontrol ettim azalmıştı ama kaybolmamıştı. Sonra kapattım. Ertesi gün yine karanlık odada kontrol ettim hiçbirşey yoktu. Sonra cnbc-e kanalındada bir yarım saat izledikten sonra aynı şeyin olduğunu gördüm. Bundan sonra Zoom1 de kullanmaya başladım.
    Son günlerde aynı testi yapıyorum ekranda hiçbirşey oluşmuyor. Aspect Auto'da. Ben bundan ilk 200 saat vs. boşuna demediklerini tecrübeyle öğrenmiş oldum. Allahtan kalıcı birşey oluşmadı. Herhangi bir tuşa basılmadığında 2 saat sonra otomatik kapanma özelliğinide aktif yaptım benim gibi tv karşısında şekerleme yapmayı seven ve bu tv yi kullananlara tavsiyemdir.

Media player özelliğinde DTS downmix olsaydı tadından yenmezdi. Denediğim 10 mkv den sadece birini açmadı sadece ama geneli DTS se scodecli olduğundan bu mkvlerden sesleri alamadım. Sanırım ucuz yollu bir NMT ve USB HDD alacağım.

Selamlar

• Selam,
    oncelikle bu kadar guzel bir inceleme icin tesekkur ederim, aldiginiz makinadaki herkes tarafindan bilinmeyen hd/s2 uydu alicisi neredeyse 300-400 tl fiyat farki yaparki makina 1600 tl aldiniz diyebilirilirsiniz..

Tum tv markalarinin Uydu alicili tipleri varken, kasitli olarak ulkemize getirilmiyor, sanki ulkemizde karasal dijital yayin varmis gibi bu ozellik arti olarak tuketicelere sunuluyor.. Bu kadar kandirmaca bir pazarin oldugu ulke yok..!!

Panasonic bu urunlerinde uydu aliciyi sokarak ayri bir arti kazandi ama inanmiyacaksiniz bazi magzalardaki saticialarin bu ozellikten haberi bile yok..Diger bir kandirmacada usb kayit mesela bu samsung`da iyi bir reklam araci bu ama kaydedebilen kimse yok cunku dijital yayinlari kaydedebiliyorsunuz Lcd`de de uydu alicisi olmadigindan ve karasal dijital yayinda olmadigindan bu ozelligi kullanma sansi yok.. Panasonicte bu ise hd alici yardimiyla mumkun..

neyse uzatmadan urunu yeni aldiginiz anlasiliyor, nereden ve nasil (internet uzerimi)aldiginizi soyleyebilirmisiniz ..

iyi seyirler, iyi gunlerde kullaniniz..

• Mediamarkt Ümraniye şubesinden aldım. 1999TL ye aldım. Gözlükleri ise Gittigidiyordan tanesi 170 TL den aldım. İki arkadaş aldık birer tane TV ve 2 şer adet gözlük şeklinde. (Gözlükler Pilli Panasonic Gözlük)
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakc

Mediamarkt Ümraniye şubesinden aldım. 1999TL ye aldım. Gözlükleri ise Gittigidiyordan tanesi 170 TL den aldım. İki arkadaş aldık birer tane TV ve 2 şer adet gözlük şeklinde. (Gözlükler Pilli Panasonic Gözlük)

Tesekkurler, malesef benim icin olmadi ben Sakarya`dayim, Mediamart ise internet uzereinden satis yapmiyor.. Daha yeni yeni internet uzernden sayfalarina kampanya brosurlerini koyabildi bu hizla giderse 2-3 yil icinde satisa baslar.. Rakipleri (darty, bimeks, vatan vb..) bu isi ise guzel yapiyor, bayagi bir potansiyeli kaciriyorlar haberleri yok..
  • Oldukça iyi fiyata almışsınız.
    Aynı ürünü 2500 TL fiyatı ile görmüştüm haftasonu.
    Gerçi Vatan'da teşhir olarak 2000TL 'ye de vardı.

Iyi günlerle kullanın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PANASONIC TX-P42G30E
    14 yıl önce açıldı
    Panasonic TX-P42G20E
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Buraya da bir bakmanızı öneririm arkadaşlar.

http://www.youtube.com/watch?v=p_lGgveGgwg
  • bu üründen geçen ay ben de aldım.2000.TL (vatan).Alırken diğer 3d ekranları da inceledim.En iyi 3d görüntü bunda idi.
    Gözlük sorun evet.Şarjlı olanına 250 TL. verdim. çok pahalı ve bulunmuyor.
    TV olarak arkadaşın bahsettikleri gayet açık ve net. Herkese tavsiye edrim bu ürünü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 12 Nisan 2011; 22:59:26 >
  • arkadaşlar merhaba herkesin ürünü hayırlı olsun bende almak için plan yapıyorum benim tercihim 46'' ama ps3 oynuyorum çok bide bende uyuyorum tv karşısında bu gölge kalma olayı sıkıntı yaratırmı ne diyorsunuz

teşekkürler..
  • İlk 200 saat kadar dikkat ettikten sonra bir şey olmaz merak etmeyin. Benim bir önceki plazmam bundan eski teknoloji olmasına rağmen hiç dikkat etmeden sorunsuz çalıştı.
  • teşekkürler burak bey öncelikle çok güzel bir inceleme olmuş tebrikler.Forumlarda o kadar çok şey yazılıp çiziliyorki kimisi diyor led kimisi diyor plazma ps3 oynıycaksan başka film izlyeceksen başka yaklaşık 2 haftadır cebimde param dolanıyorum ilk önce led bakıyordum yeni versiyonları geldi teşir satıyorlar ellerinde doğru düzgün led te kalmadı şimdi yenilerde zaten malumunuz araba parası nerdeyse ben doğal renkleri seviyoorum canllı samsung renkler hoşuma gitmiyor rahatsız ediyor sharp beğenmiştim hatta aldım ama problem çıktı iade ettim şimdide yoğurdu üfleyerek yiyorum modundayım..nu gün teknosade 46g20 gördüm çalışan çocuk bayaa bi övdü cihazı bide vt modeli varmış ama o biraz tuzlu g20 2600 tl civarında ..ps3 oynamayı seven hd yayın izleyen maç spor programlarını kaçırmayan birine önerileriniz nelerdir ??

teşekkürler saygılarımla CAN
  • 3D gerekliğiği yoksa G20 serisini alabilirsiniz. Ama g20 serisinde Dahili Uydu Alıcı yok. GW20 serisinde var. Eğer 3D olsun istiyorsanız en GT20 almanız gerek benim gibi. 46G20 bencede çok güzel bir tv. vt20 serisinde panel biraz daha kaliteli.Aradaki farka değermi açıkçası bilgim yok. Xbox 360 ile bir sıkıntı yaşamadım GT20E ile. PS3 ilede sıkıntı yaşamazsınız tahminim. (Denemediğim için kesin bir şey söyleyemem.)
  • burak bey selamlar gt20 alan bi arkadasımdayız yardımınıza ihtiyacımız var digitürkten kurtulmak için uydudan gelen kabloyu bağladık ama görüntü alamıyoruz ne yapmamız gerek ??
  • burak bey selamlar gt20 alan bi arkadasımdayız yardımınıza ihtiyacımız var digitürkten kurtulmak için uydudan gelen kabloyu bağladık ama görüntü alamıyoruz ne yapmamız gerek ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiela

burak bey selamlar gt20 alan bi arkadasımdayız yardımınıza ihtiyacımız var digitürkten kurtulmak için uydudan gelen kabloyu bağladık ama görüntü alamıyoruz ne yapmamız gerek ??

TV kurulumunda ülke ne seçilmiş ?

Almanya seçip DVB-S menüsüne girip uyduyu seçtikten sonra tarama yapacaktınız. Biraz uzun sürüyor.
  • Peki bu Tv nin şuan en uygun fiyatlı neresi satıyor bilen gören varmıdır. arkadaşlar birde GW20e ile aralarında 3D desteği dışında fark varmı...?
  • Hocam televizyon piyasada yok adeta.
    Sadece teknosa'da var orada da 2500 TL'den satılıyor.
    Tekrar 2000ler seviyesine gelirse alırım; o da olmadı GW20e neyime yetmiyor değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hibo

quote:

Orijinalden alıntı: tiela

burak bey selamlar gt20 alan bi arkadasımdayız yardımınıza ihtiyacımız var digitürkten kurtulmak için uydudan gelen kabloyu bağladık ama görüntü alamıyoruz ne yapmamız gerek ??

TV kurulumunda ülke ne seçilmiş ?

Almanya seçip DVB-S menüsüne girip uyduyu seçtikten sonra tarama yapacaktınız. Biraz uzun sürüyor.

Ben türkiye seçtim DVB-S menüsü bende aktif.
  • Arkadaşlar. Panelin önünde kumanda gözünün sağında ve solunda 3D gözlük ile iletişimi sağlayan kızılötesi gözler var. Menüden 3d gözlük kapalı seçsem dahi bu gözlerin çalıştığını ışık yaydığını görebiliyorum. (görebiliyorum derken gözle değil cep tel kamerası ile) Sağlık açısından sıkıntı olmasından endişe ediyorum. Bunu kapatmanın bir yolunun olduğunuda düşünmüyorum -en azından firmware güncellemeden- Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.