Şimdi Ara

tvnin hoperlör kablolarını 5+1 baglama yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • üstatlara selam.derdim analok ses çıkışı olmayan tvmi söktüm.hoperlörlere giden kabloları kesip dışarı çıkardım.2 saga 2 sola 4 kablo var.sanırım bunların eksileri farklı.anfiye bagladımda tıssslama sesi geliyor.elimde çeşitli direnç kondansatör mevcut.tarif edersenis yapmaya çalışacagım.şimdiden teşekkürler.

• Tv lerin içinde hoparlör eksileri şase de birleşmeyebilir,,

Sizde anfiye eksi gitmediği için nnnzzzz sesi gelir devamlı,,,

İki hoparlör eksisi birleşmez,, tek hoparlör eksiside anfiye eksi görevi görmez, zaten canlı hoparlör eksisi , anfi eksisine bağlanırsa kısa devre olur..

Öncelikle ölçü aletiniz varsa,, hoparlör eksi kablosu ile TV kartının eksi GND ye olan direncini ölçün,

Hoparlör eksisi gnd değilse, gnd ile hop eksi arası bağlantıda ses verecektir,, gnd ile hop+ arası bağlantıda Hoparlör yine ses verecektir,,

Hop eksi gnd değilse,, anfinin rca eksisine gnd kablo bağlayın,,

Bir hoparlörden çıkan4.7k direnç hop+, 4.7k direnç hop--,, birleşip, anfinin + sinyaline,,

Diğer hoparlör den cikan artı ve eksiyede aynı işlemi yapıp, amfinin diğer + sinyaline,,,

Kolay gelsin,, takippppteyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    tvnin kapagını kapatmıştım.ölçü aletinin kısadevre ölçme konumuna aldım.tv usb yuvalarıyla ses çıkış kabloları arasını ölçtüm.504 gibi rakam çıktı.4 kabloda aynı rakam verdi.dediginizden analdıgım kadarıyla yapmaya çalıştım.sol kanalın eksi varsaydıgımız ucuna 4.7 k artı ucuna 4.7 k baglayıp birleştirdim.sag kanala da aynı.anfi eksilerinide tvnin usb dış yuvasından,16 volt adaptörün eksisinden,5 v şarj eletini eksisinden denedim.olmadı.hatta topraklamaya deydirdim.biraz düzelirgibi oluyor ama olmuyor.nerde yanlış yapıyorum.hatamı düzeltirseniz sevinirim.saygılar teşekür ederim
  • serkan1919 S kullanıcısına yanıt
    Tv de rca audio in video in girişleri vardır,, rca audio in lerin, dışından şasenizi alınız,, diğer dediginiz 5v 16v olayını anlamadim,,

Mesela sag hoparlör + ve eksiye bağlanan iki dirençin çıkışı birleşip , anfi sağ sinyale girecek,,, sol içinde aynı işlem ,,,,

Resim cekip , hızlı resim sitesine yükleyip paylaşabilirsiniz, gerçi burda resim yeri vardı ,,,,

• tvnin hoperlör kablolarını 5+1 baglama yardım anfi ye gidin eksileri birleştirip tv nin ypr video girişinin eksisi ne bagladıgımda yüksek oranda gürültü gidiyor fakat tıslama hala var. Dirençler mi yanlış ölçtüm acaba

Dirençler doğru,, kulaklık çıkışı yokmuydu TV de,,

Çok hassas riskli bir durum önerim var,, yapılması pek önerilmez,,, ses çıkışı entegresinin datasina internetten bakıp, audio in girişleri tespit edilip, ses sinyali alınabilir,,,

Tv ye baglamak istediğiniz ses kablosunu, kulaklık jaki ile leptop veya telefona bağlayınca aynı tiss sesi olacakmı ?

• Leptop da tıss sesi olmuyor. Kulaklık çıkışi yok.şimdi dirençler üzerindeyken artı ları artıya eksileri birleştirip eksiye birleştirip bagladım tıss lama azaldı ama tatı yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hdmı arc kablosu içinde analog ses sinyal i varmıdır. Elimde kesilmiş bir kablo var. Yada gnd yi onun içinden alsam bişey degişirmi acaba. Zamanı alıyorum kusura bakma.

Hdmi ellemeyin, en ufak bir şeyde ana karta arıza verir,,

Gnd yi ölçerek en kolay çıkış ortak yerden alınız,

HDMI dijital sinyal taşır, gnd için çok çok kaba olur,,,

Kart besleme gnd si, rca gnd leri hepsi ortak kısa devre durumunda ise, rca dan soket ile veya daha kolay yerden gnd alınız,,, sağ hoparlörden gelen iki dirençte sinyal + ya girecek,, hop -- direnç ile eksiye gitmeyecek,, çünkü oda ses sinyali eksi canlı ses sinyali,, edit = tekrar baktım, bağlantı doğru, yazıdan öyle sandım , tmm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 26 Haziran 2018; 18:55:15 >
  • Gnd yi rca in den aldıgımda robotik bir ses veriyor. Gnd yi herhangi bir adaptörle dışarıdan degdirdigimde de sonuç hemem hemen aynı oluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.