Şimdi Ara

TV-OUT tam olarak nasıl oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir ekran kartım var x1300pro ve tv out özlliğivar ama açıkcası bağlamaktan korkuyom biraz.çünkü kartla birlikte gelen kablo renkleri çok farklı ve hiç böyle bişey yapmadığm için ekran kartını yakmak istemiyorum..kablonun bir ucunun resmi altta.
    yeşil kablonun üstünde :Y OUT
    mavinin üstünde:PB OUT
    kırmızının üstünde: PR OUT yazıyor.
    şimdi televizyonun üsütünende de kırmızı beyaz ve sarı renk var şimdi hangsini hangisine bağlıcam benim bildiğim televizyondaki beyaz ve kırmızı sesle ilgili.nasıl bağlıcağımı söylerseniz sevinirim arkadaşlar birde bu olayı yapınca monitörü bağlamaya gerek kalmıyor değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdurrahimk -- 22 Ocak 2007; 21:26:18 >

• O kablo HDTV'ye kaliteli görüntü aktarmak içindir(veya DVDRecorder'a falan). Senin dışardan S-Video kablosu alman gerekiyo(veya S-Video'dan Compozit Kablo adaptörü ve Compozit kablo). S-Video'nun konnektörü klavyenin, mouse'un bağlandığı PS/2 portuna benzer.

EDIT: S-Video kablosun demişim ama eğer televizyonunda S-Video giriş yoksa bi işe yaramaz ki sen sadece composit girişler var demişsin. Bu durumda parantez içinde yazdığım gibi alıp yapmalısın, ve televizyondaki Sarı girişe bağlamalısın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fixx -- 22 Ocak 2007; 21:30:58 >
  • Dostum aynı zamanda televizyonunda scart girişin varsa ve kullanmıyorsan bu yollada aktarım yapabilirsin.
  • bunun diğer ucu zaten s-video.bundan herhangi birini sarıya bağlasam olmazmı?yada deneme yanılam yoluna gitsem karta veya televizyona zarar verirmitim?birde ilk yazdığımdaki ikinci sruyu tekrara yaziyim bu işlemle birlikte monitör ihtiyacım kalmıyor değilmi?
  • Bunlardan birini televizyona bağlarsan doğru düzgün görüntü elde edemezsin, çünkü hepsinin taşıdığı sinyal farklıdır(sanırım renk, luminance ve chroma). Yani senin bi adet SVideo-Composite dönüştürücüsüne ve Composite kabloya ihtiyacın var(ki o kesin evde vardır zaten). Ayrıca TV'ye veya karta zarar vermezsin yanlış bağlamakla.

Monitöre ihtiyacın kalmayacak, ama eğer sürücü ayarların yapılı değilse bir seferliğine TV-Out'u ayarlaman gerekebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fixx

Bunlardan birini televizyona bağlarsan doğru düzgün görüntü elde edemezsin, çünkü hepsinin taşıdığı sinyal farklıdır(sanırım renk, luminance ve chroma). Yani senin bi adet SVideo-Composite dönüştürücüsüne ve Composite kabloya ihtiyacın var(ki o kesin evde vardır zaten). Ayrıca TV'ye veya karta zarar vermezsin yanlış bağlamakla.

Monitöre ihtiyacın kalmayacak, ama eğer sürücü ayarların yapılı değilse bir seferliğine TV-Out'u ayarlaman gerekebilir.

yani şımdı bu scart lardakı sarı kırmızı beyaz gırıslere baglıyıp bunları tv ye takınca scartıda normal tv den goruntu alabılıyomuyuz?????
  • Ben sadece composite ve SVideo girişi bulunan SCART dönüştürücüleri biliyorum. Sistem itibariyle SCART, Component(Y, PB, PR) girişi desteklemez diye düşünüyorum.

Eğer component girişi de destekleyen bi SCART dönüştürücü varsa tabii ki de olur, ama dediğimi gibi, benim bilgilerime göre yok böyle bir şey.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.