Şimdi Ara

Tutucu neye denir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir proje için bu terimi açıklamam gerekiyor.Otomobil gibi araçlarda kullanılan bir parça imiş ama görevi nedir aracın neresinde bulunur bilmiyorum?

İnternetten öğrenmek istediğimde elimdeki verilerle herhangi bir şeyde bulamıyorum.

Edit:
    Arkadaşlar ben genel bir terimdir otomobilin en önemli ve bilinen kısımlarından birisidir diyerek konuyu açtım fakat dediğiniz gibi bu verilerle konuyu amacına ulaştırmak çok zor.Bardak tutucu bile sonuçta bir tutucu.

Yapılan proje alternatif enerjili bir araç projesi fakat araçtan bağımsız olarak bir makine elemanı olarak istenilen bir bilgi galiba fren aksamı ile ilgili bir şey olabilir diye düşünüyorum.Pazartesi danışıp ayrıntılı bilgi alarak çözüme kavuşturucam.

Edit2:
    Arkadaşlar konuyu açtığıma bin pişman oldum.Öğretim hayatına yeniden başla gibi ifadeler kullanıp konuyu amacından uzaklaştıran mesajlar yüzünden imkanım olsa konuyu kapatıp gidicem.Yardımcı olmak isteyen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.Sırf onlar için pazartesi tekrar mesajı editleyip ne olduğunu yazacağım.

Fren aksamı ile ilgili bir şey olduğuna kanaat getirip şöyle bir şey buldum:

Kaliperinin üzerine yerleştirildiği bir parça var.Caliper bracket felan diye aratınca bir çok şeye ulaştım.Belkide aradığım parça buydu bilemiyorum sadece araştırmaya devam edince bulduğum bir şey

Tutucu neye denir?
     Tutucu neye denir?
     Tutucu neye denir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 2 Kasım 2013; 11:11:04 >

• genelde dindar kesime denir tutucu..Tabi başka tutucularda vardır ancak nasıl bir tutucu aradığınıza bağlı azıcık daha açarsanız daha rahat yardımcı oluruz
  • Marş motorunda fırça tutucu mevcut, aradığınız parçaysa onu araştırın.
  • Tutucu olduğuna göre bir şeyi tutuyor demektir. Ne tutucusu?

Otomotiv terimleri arasından bazıları:
    ara mil tutucu pimleri
    ilave şişirilebilir tutucu
    kapı açma tutucu parçaları
    kapı camı tutucu parçası
    konektör tutucu
    lüle tutucu ünitesi
    toz tutucu
    tutucu filtre
    yağ tutucu
    yedek tekerlek tutucu

quote:

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

Arkadaşlar bir proje için bu terimi açıklamam gerekiyor.Otomobil gibi araçlarda kullanılan bir parça imiş ama görevi nedir aracın neresinde bulunur bilmiyorum?

İnternetten öürenmek istediğimde cep telefonu tutucularından başka bir şey gelmiyor.Sayfalarca aramama rağmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: desoto

genelde dindar kesime denir tutucu..Tabi başka tutucularda vardır ancak nasıl bir tutucu aradığınıza bağlı azıcık daha açarsanız daha rahat yardımcı oluruz

Olmamış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O tutucu sol sürücü tarafı ön sol taraftaki camdaki bilet tutucu olmasın?
  • Arada ben de tutuyorum arabayı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Manifold?
  • Konuya gelen cevapların hepsine tek tek teşekkür ederim.En kısa zamanda öğrenip yazıcam buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 1 Kasım 2013; 17:33:02 >
  • tam emin değilim ama bazı arabalarda bardak konulan yerler mevcut, onlara verilen isim olabilir
  • bu sorunu burda çözemeyeceksin
  • Biraz projeden bahsederseniz daha net cevaplar alırsınız en azından hedef alan belli olur yani. Yoksa araç içi bardak tutucu bile olur.

• Bizim oralarda kirve denir tutucuya
    Kesilirken sıkıntı çıkmasın hesabı

• Şakirt arabası mı ki tutucu dediğin? Polo Classic falan?
  • Ne günlere kaldık Allahım yarabbim ya....
    Kafanda tuttuklarını bırak, biraz daha mantıklı bir şekilde tutucunun hangi dersin ile ilgili olduğundan hareketle bir bağlantı kurmaya çalış.
    Google'a tutucu yazıp birşeyler aramaya çalışıyorsan da tavsiyem, her şeyi bırakıp sıfırdan öğretime başla.
  • Arkadaşlar ben genel bir terimdir otomobilin en önemli ve bilinen kısımlarından birisidir diyerek konuyu açtım fakat dediğiniz gibi bu verilerle konuyu amacına ulaştırmak çok zor.Bardak tutucu bile sonuçta bir tutucu.

Yapılan proje alternatif enerjili bir araç projesi fakat araçtan bağımsız olarak bir makine elemanı olarak istenilen bir bilgi galiba fren aksamı ile ilgili bir şey olabilir diye düşünüyorum.Pazartesi danışıp ayrıntılı bilgi alarak çözüme kavuşturucam.
  • Tutucu tahminime göre şu hafif ticarilerde ve minübüslerde yocu kabini ile yük taşınan kisim arasindaki kafese deniyordu. Tam da emin değilim...

• quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

Ne günlere kaldık Allahım yarabbim ya....
    Kafanda tuttuklarını bırak, biraz daha mantıklı bir şekilde tutucunun hangi dersin ile ilgili olduğundan hareketle bir bağlantı kurmaya çalış.
    Google'a tutucu yazıp birşeyler aramaya çalışıyorsan da tavsiyem, her şeyi bırakıp sıfırdan öğretime başla.

Hocam,ben Ggoogle da gerek İngilizce gerek Türkçe her şeyi arar ve sonucunu bulurum.Makine müh. öğrencisiyim.Bu zamana kadar Google dan her istediğimi buldum.Fakat bu öyle bir şey ki ödevde hiç bir ayrıntı yok ne yapayım.Durumu çözemediğim için buradan yardım aldım.Ne kadar vakit harcadığımı bilmeden bu tavsiyeyi vermeniz bana mantıklı gelmiyor. Kullanıldığı yerden bunu çıkarma gibi bir imkanım yok.Nasıl ki bir araçta salıncak diferansiyel gibi herkesin bildiği terimler var bu da öyledir diye düşünerek konuyu açtım.Kullanıldığı yeri bilsem zaten ben o kısımdan yola çıkarak bulacağım.

Bir önceki mesajımda dediğim gibi ayrıntılı bilgi alıp sonucu bulup açıklayacağım.Öğretime nereden başlayıp nereden başlayamayacağım sizi ilgilendirmez.Benim yaptığım işlerden bilgilerimden haberiniz olmadan bunu yazmanız çok kırıcı.

• quote:

quote:

Hocam,ben Ggoogle da gerek İngilizce gerek Türkçe her şeyi arar ve sonucunu bulurum.Makine müh. öğrencisiyim.Bu zamana kadar Google dan her istediğimi buldum.Fakat bu öyle bir şey ki ödevde hiç bir ayrıntı yok ne yapayım.Durumu çözemediğim için buradan yardım aldım.Ne kadar vakit harcadığımı bilmeden bu tavsiyeyi vermeniz bana mantıklı gelmiyor. Kullanıldığı yerden bunu çıkarma gibi bir imkanım yok.Nasıl ki bir araçta salıncak diferansiyel gibi herkesin bildiği terimler var bu da öyledir diye düşünerek konuyu açtım.Kullanıldığı yeri bilsem zaten ben o kısımdan yola çıkarak bulacağım.

Bir önceki mesajımda dediğim gibi ayrıntılı bilgi alıp sonucu bulup açıklayacağım.Öğretime nereden başlayıp nereden başlayamayacağım sizi ilgilendirmez.Benim yaptığım işlerden bilgilerimden haberiniz olmadan bunu yazmanız çok kırıcı.

Kardeşim kırıcı olduysam özür dilerim ama her hangi bir parametreden bağımsız olarak 'Tutucu' yazıp bundan mantıklı bir sonuç çıkabileceğini düşündün mü gerçekten?

• quote:

quote:

quote:

Kardeşim kırıcı olduysam özür dilerim ama her hangi bir parametreden bağımsız olarak 'Tutucu' yazıp bundan mantıklı bir sonuç çıkabileceğini düşündün mü gerçekten?

Evet düşündüm.Siz tutucu diyince araçtaki cep telefonu tutucusuna aklınıza getirebilirsiniz bardak tutucusuna da evet ama ben bu tutucunun ne olduğunu bilmeyen ve öğrenmek isteyen birisi olarak bunu sordum.Burada araçların mekanik aksamları hakkında bilgisi fazlaca bulunan insanlar var.Belki biri çıkıp şu ile şuradaki parçaya denir felan umuduyla açıldı bu konu.Elimde bilgi olsa inanın bulabilecek durumda birisiyim.Neyse pazartesi öğrenicem ne olduğunu:-)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.