< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
yatırım 'sonu olan' şeye denir.

-
-
Kar realizasyonu yapılmazsa tüm yatırımlar aslında çürüyor. Buna hisse senetleri ve kriptolar dahil.
Şimdi benim tuttuğum coinler 4 sene sonra ki boğada bu kadar çıkmayacak ve sepette ki %80'i buhar olacak. Bir daha yükselmeyecek.
Borsada bot yazmak güzeldir, hoştur fakat ben ömrüm boyunca buradan ekmek yerim demek çok mantıklı değildir. Sanal olan varlığı gerçek Dünyaya taşıyıp realize etmek önemlidir.
Bu araba olur, ev olur, arsa olur, bilgisayar olur, en basiti ayakkabı bile olur fakat para zaten bizim hayat standartlarımızı iyileştirmek için var insanlar bunu unutuyor.
Ben stresi az bir hayat istiyorum derdim bunun üzerine kurulu, gidip lüks restoranlarda hazır yiyicilik yapayım derdinde değilim mütevazi bir hayat istiyorum.
Örnek verelim intel 10 sene önce neydi şimdi ne? Amd 10-15 sene önce neydi şimdi ne? Bunlar çok basit örnekler.
Kriptolarda ise bitcoin ve eth hariç hatta belki doge ve litecoinde buna dahil edilebilir gerisi çoğunlukla hikkayedir. Hikkayedir dememde ki sebep şudur kazanç vermesinden ziyade kalıcılık ve güvenilirliktir. Altın mesela, altın asırlardır kullanılır, insanlar altın olmadan önce deniz kabukları, tuz, köpek balığı dişlerini değer ve emek koruma amacı taşıyan araçlar olarak kullanmışlardır.
Gümüşte keza öyledir.
Fakat gümüş ve altın sizi zengin etmez, emeğinizin değerini korur.
Yatırım tavsiyesi değildir.
-
hocam mesela altın arttı hemen otomobil firmaları o artışın oranında zam yaptılar. millet isyan ediyo: "döviz artmadı niye zam yaptınız" diye. sen de gidip altın dolar karşısında değer kazandı diyecen. değer kazansa kaç yazar. sakızın fiyatı bile ona göre zam yiyo. altın artınca herkes satılık evine otomobiline ona göre zam koyuyo.
dün ikinci el pazarını gezip video atmış eleman. fiyatlar öyle artmış ki hepsi benim sıfır otomobilden daha pahalı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İnsanlar arabaları, ikinci el ürünleri değer transfer aracı ve koruma aracı olarak görüyor ondan ancak unuttukları bir şey var.
İkinci el kıyafet, bilgisayar, araba, ev vs bunlar zaman geçtikçe değerini kaybeden şeyler. Yani fabrika çıkışlı 0 bir arabanın normalde değeri ikinci elden daha yüksek olması gerekir.
Fakat insanlar bunu altın, gümüş ve hatta hisse senedi gibi görüyor. En tepeden fiyatı birine kitleyeyim derdindeler. Ancak bu oldukça mantıksızdır. İkinci el arabaya çok özel bir durum yoksa (örneğin koleksiyonluk bir klasik, özel seri, özel proje arabası emek vs verilmiştir) sıfırndan fazla para etmez.
Ancak ülkemizde satıcılar öyle düşünmüyor ben kime pahalıdan kitlersem o kadar yüksek kazanırım diye düşünüyor. Çünkü kağıt paraya güvenmiyor insanlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 15 Mayıs 2025; 23:56:56 > -
böyle hikayeler duyunca kendimi zeki hissediyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam bu arkadaşla sürekli görüşürdük. puro içiyodu böyle sürekli hava atıyodu borsada şu kadar kazandım falan. bize sürekli: "ne halt yiyonuz yatırım yapsanıza lan" diyodu.
şimdi kendisi sessiz sedasız takılıyo. borsa tekrar coşunca gene puro alıp gezecek, hava atacak. (en son puro almamaya başlamıştı çok zam geliyo diye)
hayatı neden karmaşıklaştırıyolar anlamıyom.
başka bi arkadaşım tüm birikimini kriptoda kaybetti. sonra tekrar para biriktirmeye başladı, tekrar bütün parasını kriptoya yatırıyo. her akşam 2-3 saat grafik bakıyo.
dertleri ne anlamıyom. benim gibi düz insan olun lan işte. kazandığını harca, git playstation al, araba al. akşam film izle. yat zıbar.
Hastalık gibi bir şey, gelirinin belli bir kısmıyla riskli yatırımlar yaparsın da mal mülk satıp yapmak saçma geliyor. Yazık etmişler kendilerine.
Araba, bilgisayar vs alınırda. Kazancı almayıp ben daha büyük olacağım demenin bir anlamı yok. Yemeyenin malını yerler.
Her meyve, sebze sezonunda tüketilir.
zamaninda cikmayi bilmezsen her is kaybettirir.
@Viper Zero hocam peki 2 kahve icmek yerine omurluk hisse alayim kafasina ne diyosun?
-
Ömürlük hisse diye bir kavram illüzyondur. Ben burada ömürlük olabilecek bir kaç şey düşünürüm.
Bitcoin, altın, gümüş ve uranyum veya uranyum gibi nükleer enerjide kıymetli kullanılacak elementlerin fonları olabilir.
Gelecekte şirketler ve insanlar daha önemsiz hale gelecek bu nedenle ben şirketlere ömürlük olarak bakmıyorum.
Ömürlük olarak neden hisse senedi değil? Bunlar bir kağıt parçasıdır, altın emeğin değerini korur. Ancak bundan 100 sene sonrasında uzayda madencilik yaygın hale geldiğinde altın ve uranyum gibi elementlerinde kıymeti azalacaktır evrende daha egzotik elementler bulunur onlar kıymetli hale gelir.
Evet şirketler 100 yıl kadar kalabilirler fakat bu çok iyi değer koruyacakları anlamına gelmiyor.
Kahve parasına yatırım yapılır mı? Yapılır. Peki senin için rahat edecek mi asıl soru bu? Büyük hedeflerin varsa gerçekleştirmek istediğin olabilir ama yoksa, basit şeyler yaşamak seni tatmin ediyorsa kahve içmeye devam edebilirsin.
Benim peşinde olduğum şey tavşan deliğinden aşağısı. Harikalar diyarına bir yolculuk ama bunun bedeli ömrüm olacak.
Niye mi istiyorum? Hayatımı kökten değiştirmek istiyorum. Gerçek potansiyelimi göstermek istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 16 Mayıs 2025; 12:15:13 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
quote:
Hastalık gibi bir şey
boğa olunca kâr edip durmak tatlı geliyo bırakamıyolar. bırakırsam yükselmeye devam eder korkusu oluyo. ayı gelip çarpınca pişman oluyolar. ama iş işten geçmiş oluyo.
-
bu kavruk aabiler neden o merdivene çıkıp bekliyolar acaba? uçak yanaşınca ilk binen olmak mı acaba amaç.
Beklentiyi çok yüksek veya alçak tutmak fırsat ve kazançları öldürür.
Bu işin iki yüzü var. Tepeden girenler çok yükselecek diye girip batanlar. Birde çok düşecek en dip burası diye bekleyip uçak kalkınca bileti almadım diyenler.
Bu iki grup sürekli olacaktır.
En tepe veya en dibi bilmek çok zordur. O nedenle kâr realize edilmez veya fırsat değerlendirilmezse mala girilince veya mala girilmeden de zarar edilebilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X