< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
Kar realizasyonu yapılmazsa tüm yatırımlar aslında çürüyor. Buna hisse senetleri ve kriptolar dahil. Şimdi benim tuttuğum coinler 4 sene sonra ki boğada bu kadar çıkmayacak ve sepette ki %80'i buhar olacak. Bir daha yükselmeyecek. Borsada bot yazmak güzeldir, hoştur fakat ben ömrüm boyunca buradan ekmek yerim demek çok mantıklı değildir. Sanal olan varlığı gerçek Dünyaya taşıyıp realize etmek önemlidir. Bu araba olur, ev olur, arsa olur, bilgisayar olur, en basiti ayakkabı bile olur fakat para zaten bizim hayat standartlarımızı iyileştirmek için var insanlar bunu unutuyor. Ben stresi az bir hayat istiyorum derdim bunun üzerine kurulu, gidip lüks restoranlarda hazır yiyicilik yapayım derdinde değilim mütevazi bir hayat istiyorum. Örnek verelim intel 10 sene önce neydi şimdi ne? Amd 10-15 sene önce neydi şimdi ne? Bunlar çok basit örnekler. Kriptolarda ise bitcoin ve eth hariç hatta belki doge ve litecoinde buna dahil edilebilir gerisi çoğunlukla hikkayedir. Hikkayedir dememde ki sebep şudur kazanç vermesinden ziyade kalıcılık ve güvenilirliktir. Altın mesela, altın asırlardır kullanılır, insanlar altın olmadan önce deniz kabukları, tuz, köpek balığı dişlerini değer ve emek koruma amacı taşıyan araçlar olarak kullanmışlardır. Gümüşte keza öyledir. Fakat gümüş ve altın sizi zengin etmez, emeğinizin değerini korur. Yatırım tavsiyesi değildir. |
|
İnsanlar arabaları, ikinci el ürünleri değer transfer aracı ve koruma aracı olarak görüyor ondan ancak unuttukları bir şey var. İkinci el kıyafet, bilgisayar, araba, ev vs bunlar zaman geçtikçe değerini kaybeden şeyler. Yani fabrika çıkışlı 0 bir arabanın normalde değeri ikinci elden daha yüksek olması gerekir. Fakat insanlar bunu altın, gümüş ve hatta hisse senedi gibi görüyor. En tepeden fiyatı birine kitleyeyim derdindeler. Ancak bu oldukça mantıksızdır. İkinci el arabaya çok özel bir durum yoksa (örneğin koleksiyonluk bir klasik, özel seri, özel proje arabası emek vs verilmiştir) sıfırndan fazla para etmez. Ancak ülkemizde satıcılar öyle düşünmüyor ben kime pahalıdan kitlersem o kadar yüksek kazanırım diye düşünüyor. Çünkü kağıt paraya güvenmiyor insanlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 15 Mayıs 2025; 23:56:56 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 16 Mayıs 2025; 12:15:13 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|