Şimdi Ara

KLİMALARIN SINIFLANDIRMASIAKİ BENZETMELER! NE KADAR DOĞRU.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar klima almaya karar verdiğim zaman tabiki bir çok mağaza gezdim,bilgi aldım ,normal olarak her marka kendi markasını övüyor dolayısıyla tercih kişinin kendi tercihine kalıyor. ama genelde klimacıların şu benzetmesini pek uygun görmedim, güya mitsubishi,daikin, sharp,toshiba gibi markalar bmw,mercedes, samsung, airfel,sanyo,samui, vs markalar ford,wolswagen,citroen ,arçelik ,vestel de tofaş ürünleri gibi imiş..
    sizce bu benzetme doğrumu, doğrusu ben samsung kullanıcısı olarak biraz alındım ama acaba doğruluk payı ne kadar diye merakta kalıyorum.sizlerinde değerli yorumlarınızı bekliyorum...gerçi artık klimayı almışım ama yinede merak işte.

• klimaları müşteriye överek göstermek ve onlara sahip olmaya özendirmek için geliştirilmiş harika bir satıcı taktiği bu. şöyle bir düşünün. diyelim siz bir mercedes audi alacak durumda değilsiniz. ama buna özenirsiniz di mi? klima almaya kalkışıp ta satıcıların karşısına çıktığınızda, sadece serinlemeyi bekleyip bunun ardında neler olduğunu tam olarak bilmeyen biri olarak size, "bu klima mersedes gibi bişey" dediklerinde siz de psikolojik olarak etkileniyor ve mercedesi alamıyoruz ama klima baari mercedesten olsun gibi bir düşünce ile biraz da şişip 700-800 ytl. yerine 1500-2000 ytl verebilecek konumda olduğunuzdan o pahalı mercedes klimayı tercih ediyorsunuz. çünki bu tür müşteri gruplarının içinde, mercedese 80-100 bin ytl veremeyip forda 30 bin ytl verebilecek olup, iş klimaya gelince 700-800 ytl. yerine mercedesi duyunca 1500 ytl verebilecek olan çok kişi var.

mesele tamamen bundan ibarettir.

gelelim bu benzetmenin esas yönlerine;

bir otomobil tercih edilirken ve ona para yatırılırken, ya da otomobillerle ilgili başka kıyaslamalarda, su götürmeyen, insanlar için çok önemli olan ve herkesçe istisnasız kabul edilebilecek gerçekler vardır. örneğin bir mercedesin konforunu ve sağlamlığını bir kenara bırakın, bu ve benzeri ünlü araçlar içindeki insanların hayatlarını kurtarabilmek gibi yönleri ile tofaş ya da küçük yaradılışlı ucuz araçlara göre tartışılmaz ve kıyaslanmaz hayati farklar içermektedirler.

klimalarda ise üç beş kuruşluk kalite farkları olabilir. ama ben müşterinin bu denli farklı hayallere sürüklenmesine karşıyım. örneğin ben tofaş gurubu bir klima aldım, kuş serisinden. çok az para verdim ona ve otomatik olarak daha montajdan önce kendini amorti etti, kaldı ki ben ondan ne hayatımı daha iyi korumasını, ne de bana önemli ve beklediğim konforları yaşatmasını bekliyorum. eğer adiiliği yüzünden bozulursa yaptırırım, yaptırmak işime gelemedi mi yenisini alırım. o da mı olmadı, kullanmam mereti olur biter.

ama şuna da eminim ki sürekli kötülenen ve çin malı türk toplaması denen arçelik beko vestel gibi ürünlerin kolay kolay kullanıcısını üzeceğini de sanmıyorum. hele de titiz bir kullanıcı iseniz, bozulsa da yenisini alsak, görmekten bıktık derseniz şaşırmayın.

a sınıfı enerji meselesine gelince, teknoloji her gün gelişiyor ve cep telefonları incelip küçülüyor, ama cebimizde muhakkak bir telefon olacak. mesela bir milime inmeyecektir sanırım. işte enerji sınıflarının durumu da bu. A sınıfı ile B sınıfı arasında o kadar az fark vardır ki siz bunu ölçüp biçmekle bulamazsınız. C ve D ile belki farkına varılır çok kullanımlarda. yani bunları hiç kafanıza takmayın. bizim milletimizin ayarını öyle bi bozdular ki önüne gelen konuşuyo. piyasadaki adını sanını bildiğiniz, arkasında bildik firmalar olan bütün mallar iyidir. ya da hepsi kötüdür. sizin samsung da iyi merak etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 24 Ağustos 2007; 16:33:27 >

• 1. sınıf klimalar

Daıkın,mitsubishi elektrik,toshiba,sharp,hitachi,sanyo,panasonic,carrier,fujitsu,general,fuj,

2.sınıf klimalar

Haier,elektra,dıamond,samsung,aırwell,midea,hıgh-life,

3. sınıf klimalar

Arçelik,vestel,beko,altus,toyo,weili vs alınması gerekenlerse 1-2 sınıf olanlardır,ama bu benim düşüncem arada unuttuklarım olmuştur kusura bakmayın,isteyen istediğini alır burada biz ne dersek diyelim
  • cevaplarınız için teşekkürler.
  • tamamen doğru bir benzetme
  • quote:

Orjinalden alıntı: pitinimi

1. sınıf klimalar

Daıkın,mitsubishi elektrik,toshiba,sharp,hitachi,sanyo,panasonic,carrier,fujitsu,general,fuj,

2.sınıf klimalar

Haier,elektra,dıamond,samsung,aırwell,midea,hıgh-life,

3. sınıf klimalar

Arçelik,vestel,beko,altus,toyo,weili vs alınması gerekenlerse 1-2 sınıf olanlardır,ama bu benim düşüncem arada unuttuklarım olmuştur kusura bakmayın,isteyen istediğini alır burada biz ne dersek diyelim

kesinlikle çok doğru bir sınıflandırma olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vdtkrn -- 27 Ağustos 2007; 1:18:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.