Şimdi Ara

Tutucu neye denir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

quote:

Ne günlere kaldık Allahım yarabbim ya....
    Kafanda tuttuklarını bırak, biraz daha mantıklı bir şekilde tutucunun hangi dersin ile ilgili olduğundan hareketle bir bağlantı kurmaya çalış.
    Google'a tutucu yazıp birşeyler aramaya çalışıyorsan da tavsiyem, her şeyi bırakıp sıfırdan öğretime başla.

Hocam,ben Ggoogle da gerek İngilizce gerek Türkçe her şeyi arar ve sonucunu bulurum.Makine müh. öğrencisiyim.Bu zamana kadar Google dan her istediğimi buldum.Fakat bu öyle bir şey ki ödevde hiç bir ayrıntı yok ne yapayım.Durumu çözemediğim için buradan yardım aldım.Ne kadar vakit harcadığımı bilmeden bu tavsiyeyi vermeniz bana mantıklı gelmiyor. Kullanıldığı yerden bunu çıkarma gibi bir imkanım yok.Nasıl ki bir araçta salıncak diferansiyel gibi herkesin bildiği terimler var bu da öyledir diye düşünerek konuyu açtım.Kullanıldığı yeri bilsem zaten ben o kısımdan yola çıkarak bulacağım.

Bir önceki mesajımda dediğim gibi ayrıntılı bilgi alıp sonucu bulup açıklayacağım.Öğretime nereden başlayıp nereden başlayamayacağım sizi ilgilendirmez.Benim yaptığım işlerden bilgilerimden haberiniz olmadan bunu yazmanız çok kırıcı.

Kardeşim kırıcı olduysam özür dilerim ama her hangi bir parametreden bağımsız olarak 'Tutucu' yazıp bundan mantıklı bir sonuç çıkabileceğini düşündün mü gerçekten?

Evet düşündüm.Siz tutucu diyince araçtaki cep telefonu tutucusuna aklınıza getirebilirsiniz bardak tutucusuna da evet ama ben bu tutucunun ne olduğunu bilmeyen ve öğrenmek isteyen birisi olarak bunu sordum.Burada araçların mekanik aksamları hakkında bilgisi fazlaca bulunan insanlar var.Belki biri çıkıp şu ile şuradaki parçaya denir felan umuduyla açıldı bu konu.Elimde bilgi olsa inanın bulabilecek durumda birisiyim.Neyse pazartesi öğrenicem ne olduğunu:-)

Sana hayırlı işler o zaman ne diyeyim.
    Hani Egzantirik Mili, Krank Mili, Motor Kapağı, Silindir, Segman, Baskı Balatası, Kavrama, Süspansiyon... vs. başlı başına araştırılabilecek bir unsur olur araştırılır.
    Ama tutucu nedir, içinde ayırca bardak tutucusu barındıran otomobil markalarını gibi bir bilgi araştırıyorsan, bu da kimin işine yarayacaksa artık buyur araştır :)

• quote:

Sana hayırlı işler o zaman ne diyeyim.
    Hani Egzantirik Mili, Krank Mili, Motor Kapağı, Silindir, Segman, Baskı Balatası, Kavrama, Süspansiyon... vs. başlı başına araştırılabilecek bir unsur olur araştırılır.
    Ama tutucu nedir, içinde ayırca bardak tutucusu barındıran otomobil markalarını gibi bir bilgi araştırıyorsan, bu da kimin işine yarayacaksa artık buyur araştır :)

Anlamıyorsunuz galiba yazdıklarımı bir daha okumanızı mı isteyeyim yoksa tekrar mı yazayım?

Tutucu kelimesi ile bir projede bardak tutucuyu araştırmak istemiyorum tabiki aracın motor aktarım organları veya fren kısımlarında kullanılan bir parça arıyorum.Bana bu terim "tutucu" olarak soruldu.Bilemediğim için buraya konu açtım.Belki bilinen bir parçadır diye.Hangi bölüme ait olduğunu bilsem veya tahmin yürütebileceğim bir imkanım olsa zaten bulacağım.Fakat krank mili deyince sizin aklınızda ne canlanıyorsa araçtaki tutucu diyince başka birinin aklında fren ile ilgili bir kısımdaki parça gelebilir.Belki öğrenirim umuduyla açtım zaten.İlginiz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum.Hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 2 Kasım 2013; 1:19:23 >

• Emniyet kemeri. En hayati tutucu bu. İnsanlari tutuyor camdan cikmasin diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim sen aks taşıyıcısını arıyorsun sanırım bi nevi tutucu. Ona bağlı parçalar vardır. Ama hangileri ben de bilmiyorum

• Alternatif enerjili araçlardan bahsedildiğine göre mesele en bilindik alternatif enerji olan elektrikli araçlara giriyor olabilir mi? Elektrikli bir araçta en belirgin faktör elektrik olacağına göre elektriği tutan bir şeyden, işin içine fren de girdiğine göre fren enerjisini depolayan bir parçadan mesela F1'de kullanılan KERS sisteminden ya da elektriği depolayan kondansatörlerden bahsediliyor olabilir mi?

Neyse, Pazartesi detayları öğrenin hele de sonrasına bakarız artık. Ama bu bir ödevse ve bu ödevi veren hoca konuyu sadece "tutucu" diye vermişse, bu adamın elinden eğitmenlik ehliyetini almak lazım. Umarım eksiklik onun anlatımından değil de sizin mevzuyu eksik anlamanızdan kaynaklıdır. Yoksa özellikle üniversitelerimizdeki eğitim sistemine dair endişelerime bir çentik daha atacağım diye korkuyorum.

• Ben olaya tersten gireyim.

Tutucuyu muhtemelen ingilizceden çevirmişlerdir.

İngilizcesi Holder diye düşünelim.

Hill Holder var benim bildiğim. Yani aracın yokuşta geri kaçmasını engelleyen fren sistemi.

Fren sistemi demişsin, tutucu olarak fren balataları da olabilir.

Ben %90 Fren balatası %10 Hill Holder sistemidir diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4_1400 -- 2 Kasım 2013; 10:40:35 >
  • Bizim zamanimiz da , disli kutusu , gemi carki , kalorifer tesisati, baca hesabi , esanjor tasarimi vs. Gibi projeler verilirdi. Simdi tutucu deyip gerisini sen dusun diyen hocalar var demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Ben olaya tersten gireyim.

Tutucuyu muhtemelen ingilizceden çevirmişlerdir.

İngilizcesi Holder diye düşünelim.

Hill Holder var benim bildiğim. Yani aracın yokuşta geri kaçmasını engelleyen fren sistemi.

Fren sistemi demişsin, tutucu olarak fren balataları da olabilir.

Ben %90 Fren balatası %10 Hill Holder sistemidir diyorum.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: superstreet

quote:

Orijinalden alıntı: desoto

genelde dindar kesime denir tutucu..Tabi başka tutucularda vardır ancak nasıl bir tutucu aradığınıza bağlı azıcık daha açarsanız daha rahat yardımcı oluruz

Olmamış

Beyzbol'da var bır de tutucu,genel de top tutucu derler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.