< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tusiad'ın tepesinde gözaltı. (3. sayfa)

-
-
Komik değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Daha ne kadar saçmalarsın diye bakıyorum, her seferinde dozu arttırıyorsun, her seferinde daha çok şaşırıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yorum güzelde sadece tek bir şeyi merak ediyorum, arge yapan şirketlerden kastın nedir ? Örnek verebilecek misin ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arge yapanlardan değil; Arge yapmaları gerekipte, yapmayıp yurt dışından dövizle 'hazır' alanlardan bahsettim. Bu hazırcılara aba altından sopa gösterilirek bir yol haritası çıkarılmalı ve en az %60 yerli mamüllerle üretmeleri zorunlu kılınmalı. Uzun vadede, %70-80 hatta %100 yerli mamül kullanımıyla üretim yapılması sağlanmalı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlaveten zenginlerin vergi vermek de istemediği şeklinde bazen yazılar görüyorum. .
Ben iş ve aş oluşturuyorum gibi gerekçleri öne sürüyorlarmış.
Dünya genelinde bu eğilim varmış.
"Evvel zaman içinde kalbur saman içinde,, " intro yu unutmuşsun..
Adamın söylediklerinin
YALAN veya İFTİRA olduğu
ispatlandımı?
akp nin durumu o kadar kötü demek ki.....
umarız olan ülke ekonomisine olmaz. yabancı sermaye için bunlar korkunç şeyler.
bu saatten sonra kim yatırım yapar ülkemize???
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3BEBCA2B4 -- 20 Şubat 2025; 0:29:1 > -
Madem ülkenin meseleleriyle bu kadar ilgililer, deprem bölgesine ne yapmışlar, hangi yardımı göndermişler, kaç tane bina yapmışlar? Bu sorulara da cevap verebiliyor mu bu Tüsiad?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Akpnin durumu vahim herkesi düşman ilan ediyorlar göz altına alıyorlar yatırımcı gelmesi için ülke ülke dolaşıyorlar he gelir bekle gelir
-
depreme 2 gün sonra anca ulaşan,çadır satan,interneti kesen,enkaz altında insanlara sela dinleten adamlar tüsiad depremde ne yapmış diyor...
gerçekten çok büyük bir cehaletle karşı karşıyayız.
-
Kahrolsun İstibdat
-
Tatlı su solcuları TÜSİAD destekçisi olmuş
Bu ülkenin solcusu da bu işte...
TÜSİAD savunuculuğu çok yakışıyor kendilerine FORUMUN SOSYAL DEMOKRAT BİLE OLAMAYAN solcu geçinen zekalarına;
Sol bir kavram bir siyasal tarif ve duruş olarak ortaya çıktığındaki yalın ve ilkeli halinin çok uzağına düştü, kirlendi, kirletildi ve yıprandı.
Her şey sol adına yapılır olmuştu.
Sakıp Sabancı’ya “bende sosyalistim” dedirten şey solun yukarıda vurguladığımız hale getirilmesindendir.
Gerçekte sol, bu derece şekilsiz, içeriksiz ve ilkesiz bir kavram değildi. Olmamalıdır, olmayacaktır...
Sol bir duruşu ifade eder, onu belirleyen, onun sınırlarını, koyan köşe taşlarına sahiptir.
Solun omurgası vardır ve bu omurga üzerinden ete kemiğe bürünür. Solun omurgasını ise ilkeler oluşturur.
Solun dilimizdeki yeri yaşamımızdaki karşılığı ancak ilkelerle bir anlam kazanır. Sol, iddialıdır. Sol ilkelerini bu iddia üzerinden gerçekleştirilir. Ayrıca, solun ilkeleri, onun her türlü yozlaştırılmasına karşı da bir güvencedir.
Sol bu toprakların geleceğidir.
Solu sol yapan onun değerleridir. Bu değerler, bütün bir insanlık tarihinin birikimleri ile oluşmuştur. Sol’un tarihsel birikimi, bilim, felsefe, kültür, sanat, toplum ve siyasete dair sınıfsal bir duruşu ifade eder.
Sol emekten yanadır. Sol’u oluşturan değerler ödenmiş ağır bedeller ile elde edilmiştir. Bu nedenle Sol, yarattığı değer, kavram ve kazanımlar konusunda titizdir. Sol ilkeleri ile soldur.
Çünkü Sol’u bugüne getiren değerler ve ilkeler, onu geleceğe taşıyacak bir mirastır aynı zamanda.
Sol’un yıkıcılığının altında eskinin yerine yeniyi koyma yapıcılığı yatar. Bu nedenle sol, devrimciliktir.
Sol, havada kalan, kulağa hoş gelen bir kavram değil, bir yaşama biçimidir.
Sol yeni insanın, yeni toplumun ve onun dünyasının yaratılmasını işaret eder. Sol ilericidir.
Bu yanıyla sol geçmiş değil, gelecektir.
“Sol’un değerleri... Eşitsizlik, özgürlük ve adalettir. Sol’un eşitliği ortaklıkçılığa uzanır özgürleşmeyi kamu mülkiyetinde arar. Adaletsizliğin temelinde mülk sahibi sınıfları görür... sol aydınlamacıdır. İnsanlığın bütün tarihi boyunca gerici ve karanlık düşüncenin baskısından kurtulmak için verilen bütün mücadeleleri arkasına almıştır.
Sol emekçi insanların vicdanıdır... Sol isyandır... Sol kapitalizmle hesaplaşma, emperyalizmle kavgadır... Sol yalnızca tarihsel misyonunu yerine getirmek için değil, insanca varolabilmek için de örgütlüdür. Sol iktidarı düşünür. Sol sosyalizmdir.” *
Evet sol sosyalizmdir. Solun ilkeleri sosyalist ve komünist kimliğe kapı açıyor. Sol, sosyalist ve komünist kavramları, iktisadi, sosyal, tarihsel ve toplumsal dinamiklerdeki gelişmelerin bir sonucu olarak birbiriyle buluşmuş ve örtüşmüştür. Bu kavramların her biri, bir diğerine işaret eder.
TÜSİAD DESTEKÇİLİĞİNE AVUKATLIĞINA SOYUNAN MALUM SOLUN İZAHI OLMADIĞINDAN MİZAHI OLUR
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
1979'da da ard arda gazete ilanı vermiş ve 80 darbesi olmuş deniliyor. Doğrusunu gerçeğini o dönemleri yaşayanlar bilir.
Baştan sona okudum gazeteye verdikleri yazıyı. Gerçek gibi duruyor. Hür teşebbüs deyip durmuşlar. Kendilerinin hür olmadığından ve kendileri hür olmayınca kimsenin hür olamayacağı minvalinde sözler sarf etmişler. Araya da bir iki cümleyle demokrasi temaları serpiştirmişler işkillenmesinler diye.
x (formerly twitter)
Kubilay Kaptan (@KubilayKaptan) on Xhttps://x.com/KubilayKaptan/status/1890096984155123841
O 1980'lerde Almanya araba üreteceğim diye uğraşırken, bunlar hükümetle uğraşıyormuş. Sonra darbe. Halkı da birbirine düşürmüşler sağcı solcu diye. Doğum oranlarımızın da keskin bir şekilde düşmeye başladığı zamanlar bunlar. O zamanlardan beridir düşüyor.
Yahu bunlar sabahleyin, şöyle demokrasi böyle özgürlük derken, akşamına yatlarına havuzlu villalarına gidip takılan tipler. Paralarına bakarlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben adamların konuşmalarını dinledim ve göz altına aldıracak herhangi bir şey göremedim. Edebiyle, adabıyla basit bir güvensizlik, hukuksuzluk eleştirisi yapmışlar. Sivri dillilik yok isim verip hedef gösterme yok, hakaret ya da aşağılama zaten yok. Bu adamları sırf eleştirdiği için göz altına almak diktatörlüktür kimse kusura bakmasın. O zaman her eleştireni hapse atın. Biraz muhalif ses çıkaranları, iktidarı yalamayan gazetecileri vs tutuklamaktan artık 70 suç kaydı olan, toplum için tehdit olduğu 70 kere kanıtlanmış adamları cezaevlerinde yer kalmadı diye dışarı salar hâle getirdiler. Bu katiller, tecavüzcüler, gaspçılar, hırsızlar dışarda geziyor onların yerine muhalifler, muhalif gazeteciler, muhalif siyasetçiler yatıyor.
Forum cahil yuvası gibi. Tatlı su solcuları diyen var. Adamın 1990'da bu işlerin bittiğinden haberi yok. Sağ dediği ne bugünün sağı solda eski sol değil. Hatta sağ sol kalmadı. Dindar olmayı sağcılık sananlar var. Ne alakaysa? Amerikanın besleyip büyüttüğü siyasal islamcılar sağı temsil ediyor. Karşılarında herhalde sovyetlerden kalma solcular arıyorlar. Amerika sizi din kullanarak destekledi ki türkiyede sol yükselmesin diye gerisi hikaye. Amerikada ingilterede okumuş adamları bir partide yönetici yapıp iktidara getirdiler. Lafta hepsi islamcı ama bir yanları bu ülkelerde. 2001 yılındaki televizyon yayınlarını, gazeteleri ve üçlü koalisyonun bahçeli tarafından yıkılıp yüzde 33 oyla akpnin nasıl iktidara getirildiğini de biliriz. Sonrasında her seçimden sonra avrupa ve abdye seçim zamanındaki desteklerinden dolayı teşekkür edilmesini de gördük.
1980'lerde almanya araba üretirken türkiye bu işlerle uğraşmış diyen var. 80'li yıllarda sanırsın türkiyede araba fabrikası yoktu. Buradakiler herhalde çoluk çocuk veya gerçek cahil. İnsan merak etmez mi bu ülkede ne zaman araba üretildi diye. Hem almanya ne alaka? Türkiyeyle almanya ne zamandır eşit değerlendirilir oldu? Türkiye kurulurken 13 milyon almanya 80 milyondu. Osmanlının son zamanında bile almanya silah veriyordu da osmanlı savaşıyordu. Türkiye ne ara eğitim, sanayi ve sermayede gelişipte almanyayı yakalayacaktı? Almanya sanayi devi olduğunda türkiye daha basit sanayi tesislerini bitirememişti.
-
Bu kadar uzun yazip, bu kadar sacmalanabilir... Musiad cok yasa diyelim ozaman
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X