Şimdi Ara

TürkTelekom Fiber Getirtme Çabaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ben Üsküdar Altunizade semtinde oturuyorum. Türk Telekom 2025 Temmuz veya Ağustos ayında bizim sokakta fiber çalışması yaptı. Bir süre sokaklarda turuncu kablolar gördüm, sonra bizim apartmana da gelip elektrik kutularına kadar beyaz kablo çektiler. Ben de “sonunda fiber geldi” diye düşündüm. Gelen ekip de “Hızlı internet bağlıyoruz, 1 ay içinde kutu takılır ve aktif olur” dedi.

Ama aradan aylar geçti, hâlâ bir gelişme yok.

Ben de fiber altyapı aktif olmadı diye talep oluşturdum. Bana “bina yöneticisi izin vermedi” dediler. Halbuki böyle bir durum yok, yöneticiyle konuştum. Sonra tekrar kayıt açtım, “yönetici böyle bir şey söylemedi” dedim. Bu sefer ekip geldi, “burada fiber kablo yok, bu beyaz kablolar farklı bir kablo, apartmana turuncu kablo çekilmesi gerekiyor” dedi. “İleteceğim” falan dedi.

En son şikayet kaydım için aradıklarında ise “bina yöneticinizin müdürlüğe dilekçe vermesi gerekiyor” dediler ve şikayeti kapattılar.

Açıkçası anlamadım; bir ekip geliyor kablo çekiyor “fiber geliyor” diyor, sonra başka bir ekip geliyor “daha fiber çekilmemiş” diyor. Bu beyaz kablo neyin nesi onu da bilmiyorum. 😄

Bu işi dilekçe vermeden, online başvuru ile çözebilir miyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bina yöneticisi yalan söylüyor olabilir çünkü genelde bu islerde bina ici kablo geçirme yerleri yoksa yada uygun değilse ufak tefek kırma işleri yapıyorlar bundan hoslanmamis olabilir. Mart ayının başında bizim binaya geldiler yönetici izin verdi ama bazı binalarda izin vermediler ve şanslarını kaçırdılar. Yanınızda baska binalari kontrol edin o binalarda fiber varsa sizde yoksa yönetici kabul etmemiş demektir.

Dilekçe vermeden çözülmez ve yöneticinin izni lazim her halükarda.Yani senin değil onun konuşması lazim cunki bina içine girmek icin ondan izin almaları gerekiyor. Bunun dışında parasiyla yaptırma şansınız olabilir kendinize özel ama tuzlu olabilir ve gene müdürlüğe gitmek zorundasınız.

Görsel atarsanız daha iyi anlarız ne tarz bir kablo koymuşlar vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkeironnWH -- 22 Mart 2026; 3:2:14 >
  • Bu kablodan var ilk katta resim farklı resim ama kablo aynısı zemin kattan sonrakiler dairelerin sigorta kutusunun arkasına çekilmiş apartman boşluğundan. Yönetici ile konuşup dilekçe işini halledicem.

Ayrıca baktığımda bizim sokakta karşı apartmana ve yanımdaki apartmana gelmemiş ama sokağın diğer tarafında çoğu binaya bağlanmış sokak sağ ve sola ayrılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cece92 -- 22 Mart 2026; 6:52:23 >

• cece92 C kullanıcısına yanıt

Hocam turuncu kablo yoksa işiniz zor bu kablolar turuncu kablonun girdiği cihazda sonlanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkeironnWH -- 22 Mart 2026; 11:31:15 >

25 kişi Telekom abonesiyse takarlar. Ama 25 abone içinden üç beş kişi varsa pek sallamazlar.

Orijinalden alıntı: lextor

25 kişi Telekom abonesiyse takarlar. Ama 25 abone içinden üç beş kişi varsa pek sallamazlar.

Görücez bakalım kaç kişi TT abonesi bilmiyorum.

Benim yaşadığım olayın aynısı yemin ederim :) Türk telekom kadar vurdum duymaz bir şirket olamaz. Kutu koydular eve kadar kablo çektiler. 3 yılda fiber kabloyu çekmediler. İşin tuhafı yan binamıza fiber döşediler 😂 Bölge müdürlüğüne dilekçe vermeye gittim adam sizin oraya proje iptal olmuş dedi 😂 Sonra Turknet çıkageldi koskoca mahalleye 2 ayda fiberi döşediler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• fb_hunter1907 kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun lokasyon neresiydi acaba?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

3 hafta önce Superonline bizim buradaki tüm sokaklara turuncu kablo (fiber kablosu) çekti bizim apartmana da çektiler, kaldırıma kutuyu koydular fiber kablosunun geldiğine gözüm şahit oldu, bakalım bina içi işlemler ne zaman başlayacak, onun başlaması da kesin 1 sene sürer. :D

• Senin yine iyi dostum, ben 2015 de arsamı müteahhit'e verdim 1 yıl sonra bitti ama gidip oturmadım, 2018 de taşınma kararı aldım ama int taşıma için alt yapı kontrolü yaptım, 2 yıldır alt yapı getirmemişler. Kadıköy genel müdürlüğüne 2 ay boyunca haftada 1 kere gittim, her gittiğimde aynı kişi beni tanımasına rağmen uyuzluk olsun diye adres sorup duruyordu, 2. ayın sonunda bana ben size internet getirmek ile mükellef değilim dedi ve bende sen bana ne b.... yiyorsan yemi diyorsun dedim ? oda sen nasıl anlarsan dedi ve benim şalterler attı :) hemen genel müdüre çıktı ve olayı anlattım, yardımcı olacağını söyledi ve 2 hafta sonra keşif ekibi geldi. Yaklaşık 2 hafta sonrada kazı yapıldı santralden ve 3 gün sonrada eve hat verildi. Buraya kadar her şey güzel dimi ? evet VDSL2 kullanmak istiyorsan güzel sorun yok :)

İşte işin can alıcı kısmını anlatıyorum, sanırım 2017 de bir karar alınmış, 2017 ve sonrası yapılan yeni evlerde fiber alt yapı zorunluluğu getirilmiş benim evim 2016 da bittiği için sağ olsun bizim müteahhit normal bakır hat çekmiş ve alt yapıyı da sallamamış onu da ben çektirdim 150 metre kavga dövüş kazı yaptırarak. Şimdi benim oturduğum apartmanın karşısındaki apartman bizden 1 sene sonra yapıldı ve benim evime int için kazı yapılan yerden onlara hem fiber hem vdsl hattı çektiler, logar benim evimin önünde ama fiber onlarda ve sonrasında ki bütün evlere benim sayemde fiber alt yapı gitti, 2018 de de bende fiber istiyorum diye başvurduğumda direk reddettiler, neymiş alt yapı yokmuş evimde, 7 daire var imza toplayın tekrar başvurun dediler, 2021 de 7 daireden de imza topladım, tekrar başvurdum. Ertesi gün aradılar gpon çekeceğiz filan diye yağladılar, balladılar sonrasında 3 dairenin tivibu hizmeti de alması gerekiyor maliyeti karşılamıyor dediler. Bende komşular ile konuştum ödemeleri ben yapıcam siz alın dedim, kabul ettik ama yine de merkezden onay çıkmadı denilerek iptal edildi :)

Yıl oldu 2026 her yıl 1 ya da 2 defa başvuruyorum hem BTK ya hem de Kadıköy genel müdürlüğüne ama nafile, yan apartman 1 yıl önce bitirildi mesela, 1000-50 fiber alt yapı mevcut hemen ev biter bitmez bağladılar ama 3-4 k maliyetli kablo ve fiber sonlandırıcıyı benim evime 2018 den beri çekemiyorlar beyfendiler, fiberi ben çekeyim, sonlandırıcı kutuyu da ben alırım siz sisteme bağlayın diyorum olmaz diyorlar. Hiç bir şekilde çözüm kabul etmiyorlar ve sunmuyorlar.

1 ay önce de yine sorun yaşadım vdls2 hattımda , ttnet ekibi geldi gelen arkadaş ile 5 saat santralde port değiştirme ile uğraştık, bütün santrali öğrendim işleyişi vss :) o bile süreci anlattığımda abi dedi güldü sadece :)

Ve bunun asıl sebebinin 2018 den beri turknet kullandığımdan dolayı olduğuna da yemin edebilirim. Umursamıyorlar.

Türknet ile de 2-3 haftadır görüşüyoruz teknik ekipten bir arkadaş sorunum ile ilgili aradığında Ünalan mahallesine gigafiber gelmiş galiba 1-2 yerden duydum bize ne zaman gelir dediğimde, abi soruşturayım ben seni aradım dedi.

Bende daha aramaz diyordum ama 3 gün sonra aradı abi hiç masrafa girme 2-3 ay içinde Esatpaşa mahallesi süreci başlayacak imalat başlamış dedi. Bakalım şimdi bir umut gigafberi bekliyorum.

Senden beterleri de var yani çok üzülme  

Mustafa Kemal Atatürk

• Arantheim_ kullanıcısına yanıt

Olayın özeti şu; Lanet Telekom işine geldiği gibi altyapı çekiyor. Altyapı çekmek görevi ama çekmiyor. Öncelik 40+ facebookta takılan 16 mbps'e 999 lira 18 ay tahhütlü para veren dayılar.

Bizim burada bina sakinleri bize fiber çekmeyin dediler herifler çekti kabloyu kökünden kesti adamlar daha ne diyeyim. Ne anlatayım.

Tırt Telekom.

Haa bu arada taşeron ekipler hat çekmek için can atıyor ama müdürlük para vermemek için şeref yoksunluğu yapıyor. Bu işin başka bir açıklaması yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 2 Haziran 2026; 14:11:57 >

Aynen öyle, 2015 te yapılan apartmanım da alt yapı hiç yoktu, zamanında arsa olarak durduğu için. Sonrasında Bende 2018 de evime taşınma kararı aldım, 2 yıl internetsiz oturmuş kiracılar, başvurmuşlar ama umursamamış TTnet. Ben geldim evime, kadiköy'de 1 ayımı geçirdim en son alt yapı ekibindeki arkadaş ile kavga ettim, sonrasında bana hakaret ettiği için genel müdüre çıktım da sorunu öyle çözdüm ama, 2018 de yaptıkları kazıda fiber alt yapıda çektiler. 2018 den beri sayemde yapılan kazı ile fiber alan evler dolu sokağımda ama bana inatla getirmiyorlar.

Artık bende TTnet'i saldım, yapmasınlar umurumda değil. 2-3 aya Türknet gigafiber gelsin herkesi o alt yapıya geçiricem ve TTnet kullanmaması için tanıdığım herkesi uyaracağım,

Ya asıl komik olan da ne biliyor musun, 2021 de Türksat kablonet geldi eve, fiber alt yapı çekelim ister misiniz dediler. Ben kullanmam kablonet dedim olsun biz çekelim dursun dediler, tamam o zaman yapın dedim. Şuan en üst katta teras kapımın yanında TTnet alt yapısından çekilen Türksat Kablonet Fiber kutusu var, bunu TTnet ekiplerine söylüyorum adamlar sizin röger hattınızdan Fiber kablo çekti, siz neden çekmiyorsunuz dediğimde, çekemezler bizden habersiz dediler. Resmini attığımda da sustular. Hepsi danışıklı dövüş yapıyorlar, istediklerine anında izin veriyorlar ama Türknet gigafiber çekmek için gelsin buraya HAVAİ çekmek zorunda kalacak, kapımın önünde fiber rögar var ama kesin oradan çekmelerine izin vermeyecekler. Gerçekten rezil firmalara kalmışız, çok daha sert konuşurum aslında yaşadıklarım yüzünden ama, onların karakterine düşmek istemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arantheim_ -- 2 Haziran 2026; 17:57:8 >

Mustafa Kemal Atatürk

Gigafiber el mecbur havai geliyor. Turknet ucuz işçilikle çalışıyor. Bende bekliyorum gigafiberi. İşin kötüsü dağ ayıları şikayet edince havai hattı yasaklıyor belediye. Bizim mahalleye çekmeye başladılar hop çalışmalar durdu bir senedir.

Telekom önceliği kendi müşterisi olanlara veriyor. Aşağılık adamlara bakar mısın sen altyapı kurmakla görevli bir kurumsun. Altyapını kullanan adam zaten senin kira ücretini veriyor.

Ya neyse ya. Bu ülke sorun çözülen bir ülke değil. Soruna sorunla karşılık veren bir ülke. 60-80 arası nesil tüm yönetimlerden el etek çeksede artık bi huzura kavuşsak. Telekom müdürleri kendini vali falan sanıyor hala.

Aynen öyle, 2-3 kişinin savaşı ile olmaz bu işler ne yazık ki :(

Bu diyeceğim ne kadar doğru bilemeyeceğim ama, benim sokağıma Türknet Gigafiber çekecek ve şikayet ile durduracaklar. O Sokakta ya da mahalledeki kimseye internet kullandırtmam şahsen...

Gerekir ise TTnet genel müdürlüğüne her gün gider kafalarını şişiririm, gerekirse farklı şekilde çözerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arantheim_ -- 2 Haziran 2026; 22:33:15 >

Mustafa Kemal Atatürk

Sabrediyorum sadece. Engelleyenlerin internetinin kesilmesi yönünde beddualar edesim var ama sabır.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.