Bir kaç ay önce türknet abonesi oldum arkasından 0800 lu 0212 li numaraların aramaları daha da arttı. Çoğunu açmayıp engelliyorum. Dün agt kurye numarasına benzettiğim birisine cevap vermiş bulundum. Bana önce türknetten aradığını hizmetlerinden memnun olup olmadığımi sordu ardından pakete dahil TV kurulum hizmetinin olduğunu ne zaman kurulmasını istediğimi sordu. Bu hizmetin vergilerden düşüldüğünü bu yüzden pakete dahil olduğunu l falan saçmaladı. Benim turknet abonesi olduğumu telefonumu bilgilerimi turknet bu dolandırıcılarla paylasmasa nasıl bilebilir . Numarayı arattigimda bir çok insana bu şekilde dijiturk satıldığını öğrendim . Herkes dikkatli olsun bilgileriniz izinsiz satılıyor . < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türknet'ten Arıyoruz Diyen Dolandırıcılar: Dikkat Edin!
Son zamanlarda, kendilerini Türknet yetkilisi olarak tanıtan dolandırıcıların müşterileri arayarak kişisel bilgilerini ve banka hesap bilgilerini almaya çalıştıkları yönünde şikayetler alınmaktadır.
Bu dolandırıcılar, genellikle {0212 990 02 38}, {0212 990 06 35}, {0212 990 06 47}, {0212 990 02 87}, {0212 990 02 35}, {0212 990 02 59} veya {0216 205 09 33} gibi numaralardan arama yapmaktadırlar.
Bu dolandırıcılar, genellikle aşağıdaki taktikleri kullanırlar:
- Kendilerini Türknet çalışanı olarak tanıtırlar.
- İnternet bağlantınızda sorun olduğunu söylerler.
- Sorunu çözmek için kişisel bilgilerinizi ve banka hesap bilgilerinizi isterler.
Türknet, müşterilerini asla telefonla arayarak kişisel veya banka hesap bilgilerini istemez. Bu tür aramalarla karşılaşırsanız, lütfen şu adımları izleyin:
- Aramayı sonlandırın ve Türknet'in resmi iletişim kanallarını kullanarak şirketle iletişime geçin.
- Türknet'in resmi web sitesini ziyaret edin veya 444 0 375 numaralı telefondan çağrı merkezlerini arayın.
- Dolandırıcılığı yetkililere bildirin.
Kişisel bilgilerinizi ve banka hesap bilgilerinizi asla yabancılara vermeyin. Türknet'ten arıyor gibi görünen şüpheli aramalara dikkat edin ve bu tür aramalarla karşılaştığınızda derhal yetkilileri bildirin.