Şimdi Ara

Türknet ve Teknik Servis Tecrübelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Türknet teknik servis konusunda tecrübelerimi faydası olacağı düşüncesiyle sizlerle paylaşmak istiyorum.

Süperonline taahhütüm bitmeden kısa süre öncesinde Türknete geçiş yaptım, bu esnada Süperonline internet hizmetim açıktı. Olaki memnun kalmazsam hem internetsiz kalmayım hemde eski servis sağlayıcımda sorunsuz bir şekilde devam ederim diye. Neyse Türknet internet hizmetim evrakların gönderilmesinden 2 gün sonra aktif duruma geçti.

Bu arada Süperonline bulunduğum bölgede sadece adsl 16 mbit hizmet verebiliyor bana gelen hız max 13 mbit di. Kullanıcı adı şifre geldi Türknet ten Süperonline Huawei modem arayüzünden girdim bağladım internete. Sonra kontrol amaçlı Türknet teknik servis gönderdi eleman geldi baktı bina girişinden port ayarı felan yapmış eve girdi baktı etti, iyi 13 mbit aynı hız devam. Ya demim vdsl2 benim aboneliğim hani 35 mbit ler felan nerde, baktı dedi abi dur modemden bi ayar çekmek lazım, vdsl2 moduna geçirdi modemi tak diye hızım 32 mbit download 3 mbit upload hızına yükseldi. Ben söylemesem hiç oralı değil yani hala adsl modunda kullanmaya devam edecektim. Taahhüt bitiminden sonra Süperonline modemi iade edene kadar güzel güzel kullandım interneti sonra tamamen Türknette kalmaya karar verdim.

İnternette vdsl modem araştırması yaparken evde mis gibi bir tane ZYXEL VMG3312 B10B modem buldum tam aradığım özelliklere sahip vdsl2 destekliyor ttnet tarafından verilen bir modem. Taktım kullanıcı adı şifre felan girdim bir türlü bağlayamadım internete. Aradım arıza kaydı bıraktım, bir defa geldi teknik servis modem bozuk demiş gitmiş ben evde değildim. İkinci defa çağırdım geldi tekrar hattı kontrol etti elinde bir cihazla sinyal geliyor senin modem bozuk dedi işin işinden çıktı gitti. MODEM BOZUK MOZUK DEĞİL alt kat komşuya bağladım çatır çatır çalışıyor, bir güzelde ardından sövdüm elemanın tabi ki doğal olarak söylemesi ayıptır. Belli ki bu bende bulunan Zyxel modemi vdsl2 modunda çalışması için bi ayar çekmek lazım ben beceremedim. Arkadaşın modemi ben aldım benimkini ona verdim.
    Yani diyeceğim şu ki ben gidip başka yerde denemesem bu modemi 200-300 tl yeni modem için boşu boşuna para harcayacaktım. Türknet teknik servis hizmetini TTnet ten alıyor o yüzden Türknete çamur atmak istemem ama dikkatli olun bu teknik elemanlar kullanıcıyı çok büyük sıkıntılara sokabiliyorlar.

Benim tecrübelerim bu şekilde, genel anlamda Türknetten memnunum. Hızlı bir şekilde internet hizmeti bağlandı teknik servis çok hızlı müdahale ediyor ( pek işe yaramasalarda :) hız konusunda çok çok iyi.

Bulunduğum bölge Kağıthane / Sultan Selim mah.

• Modemi sıfırlayıp kurmayı denediniz mi? Bu modemlerin içinde ttnet'e özel yazılım olduğu için ttnet abonesine ait hatta ayarları otomatik yapar. Kullanıcı adı giriş sayfasıda "ttnet dışında sağlayıcı kullanmak için tıklayınız" şeklinde bir link var, buna tıkladıktan sonra xxxxadsl@turk.net şeklinde kullanıcı adınızı girmeniz lazım.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Evet resetledim ve kullanıcı adı şifreyi girdim. Yazdığım konuda da kullanıcı adı ve şifreyi modem arayüzünden girdiğimi ifade etmiştim zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 5 Haziran 2018; 10:12:4 >
  • fakasupi F kullanıcısına yanıt
    Ben de diyorum ki kullanıcı adını girmeden önce tıklanması gereken bir link var bundan emin olun.
    Evet öyle olması gerekiyor aksi halde diğer iss kullanıcı adı ve şifre girilemiyor.
  • https://forum.donanimhaber.com/vdsl-kurulumu-yapamadim--127288544

myisp_xdsl'in ayarlarında en altta vlan id var, onun 35 yapılması gerekiyormuş sanırım. Bu şekilde denediniz mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Tt elemanları hatta sinyal var mı ona bakıp gider, modem hakkında pek bilgileri olduğunu sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Teknik servis önerisi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Modemin üzerinde TTnet yazıyor, kendi dağıttıkları modem hakkında bilgi sahibi değillerse artık diyecek bir şey bulamıyorum.
    İşte normalde o modemler kendi abonelerinde tak-çalıştır olduğu için takıp gidiyordur Vpi/vci değerleri nedir? vpi:0 vci: 35 deneyebilir misiniz?
    Denemiştim onları olmadı, neyse artık verdim gitti modemi arkadaşla değiştirdim Süperonline Huawei modemle sorunsuz çalışıyor.
  • Bende seninle aynı bölgede oturuyorum başlarda çok sıkıntı çeksem de şuan problem yok Sultan selimde oturanlar olarak şanslıyız sanırım :D
  • onursnl O kullanıcısına yanıt
    Binadaki kabloları görsen arap saçına dönmüş vaziyette eski yıpranmış birbirie geçmiş kablolar. Bu halde nasıl böyle hızlı ve stabil hayret ediyorum :)
  • Bizimkide cok farkı yok aslında bulunduğumuz bölgeden dolayı şanslıyız sanırım , nazar değmesinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.