Turknet'i ne kadar övdüysem bu konuda da eleştireceğim. 2 mbps ne yahu, zaten kayıplarla 1.5 geliyor hiç olmazsa 3 mbps yapsalardı en azından.
Bence de saçma 2mbps.Yayın yapılmaz,dosya uploadlanmaz,görüntülü sohbet zorluklar çıkarır kısacası upload gerektiren neredeyse hiçbir şey yapılmaz 2 mbps ile (1.5 mbps).
Haklı olarak ticari kaygıda var adam 1 aboneliği bütün apartmana satmaya çalışıyor upload hızı düşük olduğu zaman darboğaz yapıp bu durumun önüne geçmek istiyorlar
hızz kota sorguladığımda adresimde 75mbps/150gb çıkıyor bu VDSL 2 mi oluyor?VDSL+2nedir?
VDSLde ayri sürüm.
sanirim uzaklara vdsl yakinlara vdsl2 düsüyor. o konuda net bi bilgim yok
Bide yazilanlardan cikardigim sonuc ; 0 60 mbps ile görüntülü konusma yaptim. gercekden kaliteyi düsürüyor ama 1.5 mbit bu dediginiz sey icin iyi. Dosya paylasimi icin yeterli mi hayir. Bunun icin youtuber paketi vs gerekiyor. Bunuda yapmazlar zaten türkiyede kral olmadikca youtubeden para kazanmak zor is
sunuda yazayim 2 mbps ne yahu, zaten kayıplarla 1.5 geliyor hiç olmazsa 3 mbps
firmanin herkesin dedigi gibi hiz profilinde bir sorun var. düzeltirler mi bilemiyorum. 77 mbps tanimlayip 7.7 mb veriyorlar. ( 61.250 kbit yada 61 mbps ) 24 mbps aknye ( 18.450 kbit 19 mbps cikiyor. indirirken 2.5 mb görüyorsunuz cfosspeed yaziliminda görüyorsunuz bu hizi da..
Yani uploadda bile 3.29 larda kaliyor kaldiki 400 kb civari ama 4,29 da kalsa 500 gelirdi gayet yetici olurdu..
Ama dertleri belli 1 aboneligi bütün sitelere kitlemesinler diye uploadlari vermiyoruz diyor. haksiz mi degil gel gelelim bizim acimizdan bakinca asgari ücret 1300 dü en son. aclik siniri 1700 internet 60 tl yani ne demek oluyor bu yemekden icmekten kesin internete verin. 10 lira degil ki al diyip 1 ay kullanasin. herkesin evine ayni sekilde para girmiyor bu konuda bizede anlayis göstermek durumundalar.
vdsl+2 diye bir şey daha önce duymadım, vdsl2 destekli bir modeminiz varsa yeterlidir.
az önce baktım benim upload hızı düzelmiş
e_capkan
kullanıcısına yanıt
Benim de yükselmiş
ULTILIXU
kullanıcısına yanıt
konusma arasında soyledi yenilere 2 eskilere 4 veriyoruz diye
quote:
Orijinalden alıntı: smdyc
Benim de yükselmiş
süper
benim de genelde 4,10-4,20 arası çıkıyor.
Backspace7
kullanıcısına yanıt
senin hattına 4 den fazla tanımlanmış ozaman . Modemin hat değerlerini atabilirmisin.
quote:
Orijinalden alıntı: ULTILIX
senin hattına 4 den fazla tanımlanmış ozaman . Modemin hat değerlerini atabilirmisin.
5118 tanımlı benim modemde görünen. aslında turknete geçtiğimden beri böyleydi ama 1,6 anca alıyordum. bir gun başka bir sorun için teknik ekipten biri ile göürüşürken belirttim bunu. arka planda 2 seçilmiş o yüzde 1,6 alıyorsunuz ben değiştirdim dedi. o günden beri bu civarlarda upload hızım.
@Backspace7 @smdyc @e_capkan me kadardır turknettesiniz.bu işin gerçekten eski üyelikle alakası varmı onu anlamaya çalışıyorum. benim modeme de 4 küsür atanmış ama 1.6 alıyorum 7 aydır
Xtracer
kullanıcısına yanıt
Sanırım 6-7 ay oluyor.Sözleşmemde 2 mbps yazıyor.Daha önce de 4 mbps olmuştu 1 haftalığına öylesine,sonra düzelmişti.Geri istedim 2 mbps anca dediler.Bu gün forum da görünce bir test edeyim dedim daha dün 2 mbps idi şimdi 4 olmuş.
@smdyc o zaman bu işinde eski üyelikle felan alakası yok.adamların ne MH ları ne de çalışma teknikleri sistemli değil abi. bende 7 aylık üyeyim 1.6 alıyorum
Xtracer
kullanıcısına yanıt
Bildiğim kadarıyla yeni üyelerle eskilerin farkı sözleşmede upload hızının 2 mbps yazması yenilerde.Yani ben de yeni sayılırım 2 mbps yazdığı için.Ama sizin sözleşmenizde 2 yazmıyorsa sonuna kadar isteyin.
quote:
Orijinalden alıntı: Xtracer
@Backspace7 @smdyc @e_capkan me kadardır turknettesiniz.bu işin gerçekten eski üyelikle alakası varmı onu anlamaya çalışıyorum. benim modeme de 4 küsür atanmış ama 1.6 alıyorum 7 aydır
ben abone olduğumda 3.3-3.4 çıkıyordu hız. sonra 100mbite geçince 2mbite düşürdüler. bugün hız testinde farkettimd düzeldiğini. 3.85-3.9mbit arası şuan