Şimdi Ara

Turknet ipv6 durumu (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: NIGHTWISH37 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
8
Favori
29.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben pc filezilla kurdum. Online IPv6 port scanner açık port bulamadı. Sizde IPv6 mı kullanıyorsunuz?

Turknet ipv6 durumuwww.ipv6scanner.com
    IPV6 Scanner | Online Port Scan
    http://www.ipv6scanner.com/cgi-bin/main.py

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 7 Kasım 2023; 23:46:42 >
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    Öyle değil, birkaç farklı ip adresi alıyorlar. Ipv6 da yerel ağ olayı var diye biliyorum ben. Port forwarding olmasaydı internetten saldırıya açık hale gelirdik o zaman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

router, /64 prefix alıp cihazlara bunu haber ediyor, cihazlar da bu prefix'ten 2 tane adress alıyor, biri sabit, diğeri değişken, bir tane de yerel ipv6 adresi oluyor. sanırım ondan bahsediyorsun.

kaldı ki port forwarding NAT ile alakalı, normalde router standart 1-2 portu dinler, gerisini dinlemediği için gelen istekler ulaşacağı bir yer olmadığından reddedilir. gelen bağlantıları karşılamak istediğin bir cihazın varsa, oyun konsolu mesela, istediğin portları o cihaza yönlendirebiliyorsun.

ipv6'te nat olmadığından gelen bağlantı istekleri cihaza ulaşır, engelleme işini firewall yapar, router veya cihazdaki firewall koyduğun kurallara göre engeller veya izin verir.

Turknet ipv6 durumu

• Cihazlar ve moem IPv6 turknet in 2a ile başlayan ipler geliyor. Fakat testlerde tamamen başarısızı. Sebep neden olabilir. Kullandığım router MercurySYS Halo H80X. Pek fazla ayar yok firewall ayarı vs hiç yok.2 3 ay kadar önce sıkıntısız çalışıyordu

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun ile ilgili online işlem merkezinden kayıt oluşturmanızı rica ederim.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

isteğiniz üzere şimdi açtım..

Destek Numarası: 71623909

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Kaydınız işleme alınmıştır. Ekiplerimiz en hızlı şekilde kontrolleri sağlayıp sizinle iletişime geçecekler.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.