Ben pc filezilla kurdum. Online IPv6 port scanner açık port bulamadı. Sizde IPv6 mı kullanıyorsunuz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 7 Kasım 2023; 23:46:42 > |
Turknet ipv6 durumu (22. sayfa)
-
-
Öyle değil, birkaç farklı ip adresi alıyorlar. Ipv6 da yerel ağ olayı var diye biliyorum ben. Port forwarding olmasaydı internetten saldırıya açık hale gelirdik o zaman.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
router, /64 prefix alıp cihazlara bunu haber ediyor, cihazlar da bu prefix'ten 2 tane adress alıyor, biri sabit, diğeri değişken, bir tane de yerel ipv6 adresi oluyor. sanırım ondan bahsediyorsun.
kaldı ki port forwarding NAT ile alakalı, normalde router standart 1-2 portu dinler, gerisini dinlemediği için gelen istekler ulaşacağı bir yer olmadığından reddedilir. gelen bağlantıları karşılamak istediğin bir cihazın varsa, oyun konsolu mesela, istediğin portları o cihaza yönlendirebiliyorsun.
ipv6'te nat olmadığından gelen bağlantı istekleri cihaza ulaşır, engelleme işini firewall yapar, router veya cihazdaki firewall koyduğun kurallara göre engeller veya izin verir.
-
Cihazlar ve moem IPv6 turknet in 2a ile başlayan ipler geliyor. Fakat testlerde tamamen başarısızı. Sebep neden olabilir. Kullandığım router MercurySYS Halo H80X. Pek fazla ayar yok firewall ayarı vs hiç yok.2 3 ay kadar önce sıkıntısız çalışıyordu
-
Merhaba, yaşadığınız sorun ile ilgili online işlem merkezinden kayıt oluşturmanızı rica ederim. -
isteğiniz üzere şimdi açtım..
Destek Numarası: 71623909
-
Kaydınız işleme alınmıştır. Ekiplerimiz en hızlı şekilde kontrolleri sağlayıp sizinle iletişime geçecekler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X