Bildirim
Türknet'in 1000mbps Fiberine Basvurdum (GELİŞME VAR) (10. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
TT hattı üzerinden alıyorsan, port değiştirmelerini iste, TT hattım bazen kaldırmadığında port değiştiriliyor
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Geçmiş olsun hocam deneyimin kötü olmuş şaşırtmadı Türknet yine. -
Hocam 4mbit up bana yetmiyor. 4mbit upload verip upload konusunda açıklama bile yapmadan beni iki sene kendisine bağlayacak bir operatörden asla hizmet almam. Benim için mesele ödediğim para değil alacağım hizmet. 4 haneli rakamları tabii ki ödeyemem ama 3 haneli rakamlar istendiğinde işim gereği ödüyorum yeri geldiğinde.quote:
Orijinalden alıntı: AlkanExclusive
Yine güldürdü turknet...
ayda 94₺’ye 100mbit down 4 mbit up zaten türk telekom veriyor... hala uğraşıyorsunuz şu firmayla 18₺ fark için...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremimo -- 11 Nisan 2020; 17:31:33 > -
Haklısın. Ben çok çok yüksek hızlara ihtiyaç duymadım. Oturduğum sitede fiber altyapı var ama daireme bakır geliyor. Gelen bakır daire için krone legrette sonlanıyor.quote:
Orijinalden alıntı: keremimo
Hocam Türkiye'de hizmet veren ne kadar ISS varsa hizmetlerini almışlığım var çeşitli adreslerde. Kablonet de kullandım, Vodafone da kullandım, Türknet de kullandım, şu an adresimde Milleni var, bir SOL fiber deneyimlemedim ama müşteri hizmetleri tarafı Superbox ile aynı tarafsa onların da zehrini içtim. Hepsinin çağrı merkezlerinde belirgin yetersizlikler var. Genel problem belirgin bir sorun yaşadığımda gerçek bir sorun yaşadığıma karşımdakini ikna etmek.
Ben sadece gerçek ve tarafımca çözülemeyen bir sorun yaşadığımda müşteri hizmetlerini ararım öncesinde zaten modem reset vs. hepsini yaparım ve hepsinde en az bir kez ben gerçek bir sorun yaşarken "Hat değerleriniz normal" sözünü ve "Modemi kapatıp açın" sözünü duymuşluğum vardır ve yaşadığım sorunların %99.9'unda bu yaklaşım beni çözüme ulaştıramamıştır. Telefon açtığımda sorun ilettiğimde modemi resetlemeyi denediğimi iletmeme rağmen ona dahi inanmayan temsilciye denk geldim. İnatla tekrar resetletti script okudu ve konuşmayı bitirmeye çalıştı. Türknet için demiyorum, başka firmada yaşadım bunu. Çoğu çalışan karşısındaki müşterinin internetinde veyahut özellikle bu aralar yurtdışı çıkışlarında sorun olacağına ya inanamıyor, ya da gerçek anlamda yardımcı olmak adına aksiyon almaya, çözüm odaklı olmaya üşeniyor, ya da daha büyük ihtimal, yapabileceği hiçbir şey olmadığı için çaresiz şekilde ezber scriptleri okuyup görüşmeyi sonlandırmaya çalışıyor.
Alıntıları Göster
İnan dedim ki bağlasın gitsinler de , prize gelen kabloyu çift çakayım da öyle modeme gireyim :) Prizde de Hcs cat 6 sonlandırdım. Bana kalsa ben aşağıdan yukarı gelen kabloyu da çift bağlardım ama kaldı öyle. Ben testlerimi yaptım almam gerekeni birebir alıyorum. Ben gelen ekiplere çok dikkat ediyorum ve hepsi nedense ezbere konuşuyor. Yani kablo bulma cihazını bağlayıp aşağı aramaya gittiğinde veya benim daireme ait numaradaki kabloya bağlantı yapacağında çok basit iki ucu kısa devre etmeyi bile akıl etmiyorlar. Yani adamları yönlendirmesem saçma sapan uğraşacaklardı.
Müşteri hizmetlerini hiç söylemeye gerek yok. Bu 10 dakikadır modeminiz açık mı masalını gidip başkasına anlatsınlar. Kenar switch kapanıp açılsa modemim ip almamış olsa anlarım 10 dakika bekleyeyim ama benim kıçı kırık modemi kapatıp açtığımda neden en az 10 dakika açık olsun. Yani sen görmüyor musun bu modemin online olup olmadığını. Çok saçma sapan yaklaşımları var. Modemi resetlerim de kurarım da ama bunlar herhalde en cahil, en iş bilmezleri baz alarak herkese böyle aptal gibi davranıyorlar.
-
Fiberde o olay yok işte. 100e kadar denemez. Neyse o yani hızının minimum %99 unu her zaman alırsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderCx -- 11 Nisan 2020; 18:35:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi firmalar "fiberde" 100 e kadar değil de 100 mb internet veriyor
-
Beni yanlış anlamış olmalısın
Ben 100mb tanımlayıp 100mb veremez demiyorum önemli olan nokta firmanin malın arkasında durup bir alt taban belirlemesi 1000mb de olur onda sıkıntı yok yani
Senin dairende fiber yok ki 1000mbps alasın? Bakır kablo diyorsun, yanında sallanan cat6 diyorsun? Nerde fiber kablow?
Not: turknet 50mbps internet ile bu cevap yazılmıştır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ztalan -- 11 Nisan 2020; 19:5:35 >
İyi yapmışsın takdir ettim,
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Buradan şunu anladım evet eve kadar fiber Gpon ftth altyapılı internetiniz var ise 1000 mbps download - 150 mbps upload gibi hızları 250 Tl altına kullanabilirsiniz :) Fakat türk telekom vermiyor :) sunmuyor :) -
Hocam daha yeni taşındık hatta taşınmadık eşyalar bile gelmedi. Her kablo duvarın içinden geçiyor, binada ortalıkta sallanan ya da kanaldan geçen kablo bile yok hepsi duvarın içinde. Dolayısıyla nereden görmemi bekliyorsunuz :) hangi firmaya sorsam FİBER diyor. Fiber artık kablonun kendisi olmaktan ziyade bir buzzword haline gelmiş. Yalan yanlış pazarlama yapan firmaların suratına tokat çarpabilecek şikayet organları şikayeti alacak şirketlere ait. Nereden doğru bilgi alacağım? Yok ki doğru bilgi alacağım yer :)quote:
Orijinalden alıntı: ztalan
Senin dairende fiber yok ki 1000mbps alasın? Bakır kablo diyorsun, yanında sallanan cat6 diyorsun? Nerde fiber kablow?
Not: turknet 50mbps internet ile bu cevap yazılmıştır
Kablonet'e bakıyorum, altyapı sorgulayınca "Fiber altyapınız vardır" diyor. Superonline'ı arıyorum fiber hizmetimizden faydalanacaksınız diyor. Türknet zaten konumuz. Yani bunu bana anlatma, bunu altyapı sorguladıktan sonra bana ve diğer herkese bakır hatla iletilen altyapıyı "Sizde fiber var" diye ileten firmalara anlat.
Not: Millenicom 75mbps internet ile de bu cevap yazılmıştır.
Yani nispet mi yapıyorsunuz anlayamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremimo -- 11 Nisan 2020; 19:24:44 >
-
Takipteyim bakalım ilk yüzü gülen kim olacak hocam. Yıllardan beri vdsl dönüşümü için aradığım TT den yanıt geldi. Diyorki bu sene içinde müsait olursak 31 aralıkta falan yapacaz bişeyler senin oralara. -
-
İyi de onlar binaya gelen hat için yorum yaparlar, Telekom altyapısı veya ortak altyapı hangi biriminse onun verilerini kullanır, daireye gelen kabloyu görüp yorum yapmak sana düşer, hatta binaya fiber mi geliyor bakır kablo mu geliyor başvurmadan önce insan bir merak edip bakar he mi? Bişey alacak olduğunda 10 yerden fiyat kalite araştırması yapıyorsun
İnternet olayı Türkiye nin gerçekleri maalesef senelerdir ..'e kadar, hattın durumu ve santrale yakınlığı hızı etkilerden başka ne gördük?
Türknet kullanıyorum ve memnunum diye yazdım, aynı paraya Telekom bile hizmet veremiyor
Gercekten cok cok üzücü...
Ben almanya da yasıyorum. 100mbit paket aldım kampanya vardı 25.yıla özel 25 Euro ayda. (modem dahil degil kendim aldım 188 Euro en iyisin işlemcili yazılımlı)
bir hafta sonra adam geldi bodrum katında bagladı eve geldi hız testi yaptı hızım 118mbit cıktı. Dedim ki hızım 100 olması gerekirken neden yüksek cıktı. Adam demez mi her müşterimize %20 pay veriyoruz fazladan ondan dolayı dedi. sok oldum.
Dayım da bu hafta konustum 1000mbit gecis yaptı eski müsteriye özel kampanyamıs 45 Euro ayda. Haftaya baglandıktan sonra edit yaparım.
Ha birde arayıp hal hatırımı sorum memnun olup olmadıgımı sordular :D ne diyim fazlasıyla memnunum!
Darısı türkiye de hizmet veren kurumların basına! -
Ya saçma sapan firmalarla neden uğraşıyorsunuz? 10-15 TL fazla verin gerekirse bir kaç mgbt düşük hızda kullanın. En azından kafanız rahat olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 94 tl olan paketin linkini atar misiniz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türk Telekom'un sitesinde var açın bakın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X