Bildirim
TURKNET Havuz IP (CGNAT) sistemi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan yok mu, eğer ip havuz sistemi yoksa geçmeyi düşünüyorum
müşteri hizmetlerini aradım, dönüş yapmadılar konu ile ilgili._____________________________ -
Havuz nedir?
CGNAT dan bahsediyorsan Türk.net onu kullanıyor. Rasgele bir olay o.
Aynı şeyi türk telekomda süperonline da yapıyor, şans meselesi._____________________________ -
Merhaba, muhtemelen aynı şeyden bahsediyoruz Turknet ceosu v4 ip yetersizliğinden havuz ip sistemini kullandıklarını söylüyor, bağzı bölgelerde.
Sanırım bu sistem benim dışarıdan evimdeki cihazlara ulaşmamı engelleyecek, doğru mu?_____________________________ -
İzmir genelini bilmiyorum ancak gaziemir'de kullanılıyor havuz ip. Dışarıdan teamviewer gibi programlarla cihazlarınıza erişebilirsiniz ancak direkt ip ile çalışan cihazlara erişim sağlayamazsınız malesef. _____________________________ -
bende Menderes deyim eğer havuz ip varsa geçiş yapmayacağım _____________________________ -
Tr genelinde var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Ben şu anda CGNAT sistemine dahil değilim. Sanırım ellerindeki IP leri belirli bir sayıya göre illere bölüyorlar. Yetersiz kalınan durumlarda CGNAT uyguluyorlar. _____________________________ -
Antalya Konyaaltı TurkNet kullanıyorum. Cgnat da değilim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Çok tuhaf. Oysaki Türknet BTK'yada açıklama yaptı. Her yerde cgn kullanıyoruz diye. Şansınıza gibi gözüküyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Öyle olsa ne olacak hocam her akşam ve haftasonu gündüz dahil hızım 5-10 mbit arası, diğer zamanlar 72 mbit geliyor hala çözüm bulamadım 6 aydır bu işe varsın cgnatda olayım da bu hız düşüşü olmasın _____________________________ -
CGNAT dan kaçış yok. _____________________________ -
eğer gece ki hız düşüşü CGNAT ile mi ilgili ?
Kıç kadar ilçede yaşıyorum zaten kaç kişi turknet kullanabilir ki ???_____________________________ - Packard Bell TM81-SB-003TK -
| AMD Phenom II X4 N930 2.0GHz | ATI Mobility Radeon HD5650 1GB 128Bit GDDR3 | 8GB DDR3 | 500GB HDD | 15.6" HD LED LCD | -
quote:
Orijinalden alıntı: Tiésto
eğer gece ki hız düşüşü CGNAT ile mi ilgili ?
Kıç kadar ilçede yaşıyorum zaten kaç kişi turknet kullanabilir ki ???
ilçe bazlı birşey değil bu. il bazlı olması muhtemel.
havuzda IP kalmayınca cgnat dan veriyor sistem._____________________________ -
il bazında olsa da gene saçma geliyor. Bartın herhalde Türkiye'nin en ufak illerinden biridir. Fakat Bartın Ankara üstünden çıkıyor. Pop noktalarını baz alıyorsa zaten ip sırası bize 50 yılda bir gelir :) _____________________________ - Packard Bell TM81-SB-003TK -
| AMD Phenom II X4 N930 2.0GHz | ATI Mobility Radeon HD5650 1GB 128Bit GDDR3 | 8GB DDR3 | 500GB HDD | 15.6" HD LED LCD | -
quote:
Orijinalden alıntı: Tiésto
il bazında olsa da gene saçma geliyor. Bartın herhalde Türkiye'nin en ufak illerinden biridir. Fakat Bartın Ankara üstünden çıkıyor. Pop noktalarını baz alıyorsa zaten ip sırası bize 50 yılda bir gelir :)
IP sayıları milyarlarla değil binlerle ölçüldüğü için her ile IP ayıracaklarını sanmıyorum, havuzda ip bitince başka ile kayıtlı IP lerden birini atar sistem._____________________________ -
Evde Server kullanmıyorsanız sizi engellemez.
Yani modem üzerinden port yönlendirmesi yapıp uzaktan kullandığınız bir yazılım yoksa problem oluşturmaz.
ipv4 yetersizliğinin çözümü ipv6 dır lütfen firmalara baskı yapalım. Reklam yapacaklarına mühendis ekibini çalıştırsınlar._____________________________ -
şuan sadece ttnet kullanmıyor herhalde cgnat, 3-4 yıl önce smile adsl abonesi iken portlarım aniden kapanmıştı, taahhüt süremin tam yarısında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stanko -- 16 Mayıs 2017; 17:35:57 >_____________________________ -
olay çıkaran sensin...
çok bilmiş havalarla her şeyi bilirim modundasın...
Superonline ipv6 veriyor. Kurumsal yada değil veriyor mu ? veriyor demek ki yapılıyor...
Adam gibi ücret istese sabit ip alırım. 3 liraya aldığı ip yi bana 10 liraya dayatamaz. Dayatırsa bende ona dayatırım doğru dürüst çözüm üret diye...
hadi şimdi git dışarıda kumla oyna... Sana daha fazla laf yetiştirecek zamanım yok benim..._____________________________ - Packard Bell TM81-SB-003TK -
quote:
Orijinalden alıntı: stanko
şuan sadece ttnet kullanmıyor herhalde cgnat, 3-4 yıl önce smile adsl abonesi iken portlarım aniden kapanmıştı, taahhüt süremin tam yarısında
ttnettede cgnat var, gözümle gördüm.
en fazla IP sayısı ttnette olduğu için çok fazla kişide yoktur belki ancak ttnette kullanıyor bu sistemi._____________________________
Benzer içerikler
- türknet kurulum ücreti
- modem iptv engelliyor
- turknet gigafiber haritası
- türknet kullananlar
- yetkilendirme gerekiyor ne demek
- ping nasıl düşürülür
- modem kurulumu
- gigafiber nedir
- yalın internet nedir
- en hızlı internet hangisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt