Şimdi Ara

KabloNet CGN IP Havuzu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
5.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beni herhangi bir iznim, talebim ya da isteğim bulunmadan cgn ip havuzuna dahil eden iss. daha önceden kullandığım uzaktan masaüstü servisine erişemiyorum, port açamıyorum, eşşek yükü lag ile uğraşıyorum.

    musteri hizmetlerini biri cumartesi, biri de bugün olmak üzere iki defa aradim. iki gorusmede de "statik ip" almak zorunda olduğum söylendi. ki az önce konuştugum kadın internetin ne olduğundan bihaber.

    daha önceden dinamik ip ile ek ücret ödemeden yapabildiğim şeyleri şimdi yapabilmem için "statik ip" almam gerekiyormus. ücretini sorduğumda 5 lira olduğu söylendi. 2-3 sene önce 1 tl olan statik ip ücreti şu an 5 lira. allah gözünüzü doyursun, ne diyeyim.

    statik ip aliyor olsam nasil bir ip verecekleri mechul. daha önceden tüm sitelerin alayından blacklist yemis bir ip vermişlerdi.

    sorunun temeli statik ip almak zorunda kalmam vesaire değil. aynı ip adresini farklı farklı bir sürü insana cgnat sayesinde satmanız. aynı evi, aynı anda beş kişiye kiraya verdiğinizi düşünün. size bu olumlu geldi mi?

    bu sorunum düzeltilene dek yazabildiğim her yere bu metni yazacagim. gerekirse de turksat kablonet uyeligimi sonlandiracagim. insanların izni olmadan bir havuza dahil etmek, aynı ipyi farklı farklı insanlara satmak, musterileri kandırmaktan başka bir şey değildir.

    eksi sozluk entryim:https://eksisozluk.com/entry/84520339







  • Türk tekelom 20 liraya satıyor sabit ip' yi... O yüzden 5 lirayı öpüp de başınıza koyun bence... Tabi ipv4 kurmayıp da insanları sabit ip almaya zorlamak çakallığını kınıyorum bu arada...
  • solde 25tl, ipv4 yetersiz oyüzden cngip yapılıyor ama satmaya gelince ipv4 var.

    hazır olan ipv6 aktif edilmedikçe kurtuluş yok.

    ipv6 sitelere erişemiyoruz.

    ipv6.google.com
  • Peki cgn havuzunda olduğumuzu anlamak için uzak masaüstü, yada ip kamera dışında bir yöntem var mıdır?
  • modem ip'si ile whatsmyip gibi sitelerdeki ip farklıysa cgn havuzu.

    bende statik ip var, yine de cgn havuzundayım, bir ara uğraşacağım ama vakit bulamıyorum. böyle bir şey mümkün mü anlamıyorum da, modemdeki ip ile farklı oluyor webdeki. neyse konuyu dağıtmadan bir port işlerine bakayım en iyisi. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockyy -- 19 Aralık 2018; 9:54:52 >
  • Bende diyordum neden port açılmıyor bir türlü. Yıllar oldu belki ama sebebini anlamış olduk. Demek bu CGN ip havuzuna atılmamız yüzünden oluyormuş.
    Hadi statik ip alınca çözülecek bu durum, peki almasak hamachi gibi servislere etkisi nedir bunun ? Etkilemeyeceğini düşünüyorum ama emin de değilim. Aynı şekilde uzaktan masaüstü kullanamazken teamviewer kullanabiliriz sanırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    hamachi çalışır diye tahmin ediyorum. bende arkadaşlarımla oyun veya dışardan eve erişmek için zerotier diye hamachi gibi çalışan sistem kullanıyorum. zerotier cep telefonlarınada kurulabildiği için daha avantajli 1 havuza 100 kişi ücretsiz bağlanabiliyor.
  • Hocam eskiden CS:GO'da 60 civarı ping alırdım. Şimdi 85-90 alıyorum. Güya fiber internet. Nasıl oluyor anlamış değilim. Belki de CGN ip havuzuna atıldığımızdan oldu bu ping sıkıntısı. Bilemiyorum. Siz Dota2 deyince aklıma geldi benimde.
  • Hoppalaa. Şimdi baktım, modem arayüzünde 100 le başlayan bir ip. Whatismyip com da bambaşka bir ip. Git de uğraş şimdi ...
    TTnet.
  • zaq999 kullanıcısına yanıt
    İpv6 atansa bile ipv4 kullanmak için dual ( ipv6 ve ipv4 bir arada kullanmak için ) DS-Lite Tunnel kullanılıyor..yani ipv4 siteye girmek için yine CGN benzeri olan ip havuzundan ipv4 adreslere ulaşılıyor.. CGN kurtulma yolu ipv6 değildir.Fakat port açma uzaktan erişimi kullanabiliyorsunuz.Örnek olarak Unitymedia Almanya kullanıcısım hem ipv4 ve ipv6 bir arada dual DS-Lite Tunnel aracılığı ile kullanıyorum..Yani ipv4 CGN bir benzeri fakat ipv6 kişisel modeme özel geliyor.Özeti CGN kurtulmanın yolu ipv6 geçmiyor çünkü %50 civari dünyada ipv4 kullanan site var..

    KabloNet CGN IP Havuzu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayumi Hamasaki

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Merhaba , uzun zamandır ping sorunu yaşıyorum ve halihazırda statik ip kullanıcısıyım. Sorununuza twitter üstünden yardım aldığınızı belirtmişsiniz , bu sayfadan mı aldınız yoksa başka bir kullanıcı adı mıydı ?https://twitter.com/TurksatAsistan
    Belki ben de sorunumu çözüme kavuşturabilirim.




  • CGN havuzundan cıktım. Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. Musteri hizmetlerinde maalesef bilen pek insan yok, Twitter'dan ulasmak daha iyi oldu benim için.

    @alfamega

    Evet bu adres hocam. Ben ana hesaplarindan yazdim fakat buradan da ulasabilirsiniz. Tweet atin bu hesapları etiketleyip, bir kac güne dönüş yapiyorlar.

    @McNope
  • benim ping değerleri çok önemli değil. online oyun vs oynamıyorum. ama internetimde sık sık sorunlar oluyor. paket kayıpları %40-%50'lere çıkıyor. günlerce destek ekipleriyle boğuşuyorum sorunları düzelttirebilmek için.



    bu sorunların CGN havuzunda olmamla bir alakası olabilir mi? CGN havuzundan çıkarsam paket kayıplarının önüne geçebilir miyim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Geçemezsiniz maalesef hocam, kablonet bu ucuz etin yahnisi, üzülerek belirtiyorum aynı dertlerden diğer bir çok arkadaşlarımız gibi muzdaribim aksini yazabilmeyi bir çözümü 4-5 yılda kendim ya da farklı kaynaklardan bulmuş ve sunabilmeyi çok isterdim ama bu sağlayıcı yani kablonet çok kötü bir internet sağlayıcısı maalesef.
  • ataman5 kullanıcısına yanıt
    hocam modem arayüzünde bulunan alttaki resimde direkt olarak ip adresi yazan kısım değil mi işaretli olan. Bende 100 ile başlayan ip var fakat whatsmyip'de 46 ile başlıyor.

    Yanlış değerlendirmiyorum değil mi?


    KabloNet CGN IP Havuzu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Morgoth Draqe

    hocam modem arayüzünde bulunan alttaki resimde direkt olarak ip adresi yazan kısım değil mi işaretli olan. Bende 100 ile başlayan ip var fakat whatsmyip'de 46 ile başlıyor.

    Yanlış değerlendirmiyorum değil mi?


    Doğru hocam.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.