Şimdi Ara

TürkNet'e Zam Geldi 100 TL (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
555
Cevap
7
Favori
35.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TürkNet'den büyük hizmetttt

Müşterilerimiz ödeme sonrası bozuk parayla uğraşmasın diye düz 100 TL yaptık. TürkNet'e Zam Geldi 100 TL 

• quote:

Orijinalden alıntı: The_Bilal

Hocam diğer firmalar ucuz paketler çıkartmaya başladı bile.

Yaptıkları yanlışı ne zaman anlarlar bilemem ama buyurun diyer ıss kampanyası.

https://forum.donanimhaber.com/netgalaksi-x2-kat-hiz-kampanyasi--149388922

Alıntıları Göster

Bende o paketlerden kullanıyorum hocam. ADSL 80 tl ettiklerinde kaçmıştım bunlardan.

Ortada hinlik var. Band genişliğinden doğacak olan ekstra ücreti "tek fiyat" adı altında adsl abonelerine kitleme durumu var. üstelik bu yıllardan beri var.

Çoğunluk alt yapı fiber olsaydı emin olun 150 tl'den aşağı paket vermezlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Afachan

Milleni;

Netspeed;

Gıbır;

Zamnet (35/6);

Gıbır da Fiyat 80 olacak önümüzdeki ay...

Bilgilendirme yapıyorum yanlış anlaşılmasın...

16 Mbit için : 60 TL den > 75 TL fark 15 TL

35 Mbit için : 70 TL den > 80 TL fark 10 TL

100 Mbit için 85 TL den > 90 TL fark 5 TL

*Ücretlere vergiler dahil olup 30.06.2021'e kadar geçerlidir.

Acaba Netgalaksi ye mi geçsek? TürkNet'e Zam Geldi 100 TL 

• hayata gülümse kullanıcısına yanıt

Artış yok, bir kaç sayfa geride cevap verilmişti. 99,9 + 3TL telefon ücreti. Yalın internet olanlar yalnızca 99,90TL.

• Aslında gözden kaçırılan bir sorun var. Bir müşteriniz 100 Mbps Vdsl2 abonesi iken komşusu 35 Mbps Vdsl2 abonesi. Hepsi internetinden memnun. Ama 100 Mbps müşteri SNR değeri 10 civarında gezerken 35 Mbps müşterinin hızını arttırarak 100 Mbps müşterinin memnuniyetini ve hızını bozacaksınız. 35 Mbps müşterinin ise cebine dokunup yine keyfini bozacaksınız. Ben satış ve pazarlama bölümü mühendislik bölümüne danışmadan karar vermesin. Mühendis değilim hiç olmakta istemedim ama hayat bana şunu öğretti mühendisliğin ilgilendirdiği işlerde mühendisliğe danışmadan iş yapmayın.

• msdos34 M kullanıcısına yanıt

Bu sorun Türk Telekom'un sorunu alt yapının bakır olması ve kablo kalitesi kaynaklı parazitlenme yüksek hızda artıyor. Bu nedenle TT DSLAM kilidi uygulamasına gittiler 88 üzeri hızları hat desteklese bile tanımlamıyorlar.

Benim hattım 100Mbps desteklediği halde zamanla 70 mbps civarına kadar düştü. SNR 8 De bağlanıyorum kopma olmuyor ama bu alt yapının tipik sorunu bu kaldı ki TürkNet tam hız politikası yaptı diye diğer sağlayıcılar bu paketleri satmıyor mu ? Kullanıcıların hızlarını ve kullanım deneyimini iyileştirmeye çalışan tek sağlayıcı benim gözümde TürkNet.

16 Mbps i Fiber hız diye TÜRK TELEKOM da "satış ve pazarlama bölümü mühendislik bölümü" halkı enayi yerine koyup ADSL i fiber hızı diye sunuyor.

TürkNet'e Zam Geldi 100 TL

• Yıl sonuna kadar tüm şirketler için bir fiber atağı başlatıldı. Yıl sonuna kadar mahallelerin %90'ı fiber altyapıya kavuşacak.

Benim şu an TürkNet'te 3 adet aboneliğim var.

Biri yazlık bir bölge. Adres vermekte bile zorlandığımız, kışlık nüfusu 300-500 olan bir yerleşim yeri. Yakın zamana kadar 35 Mbit VDSL kullanabiliyorduk sadece. Az önce girip baktım, altyapı 100 MBit olmuş! Oraya bile 100 MBit veriyorsa, her yerde verir yıl sonuna kadar, rahat olun.

İkinci aboneliğim ofisimde. Burası bir plaza kompleksi, bilinen adıyla DAP Vadisi. Son teknoloji binalar vs... Ben 35 MBit kullanıyordum ve 85-TL ödüyordum. Maximum 75 MBit desteği vardı ve bunun için 95-TL istiyordu ama geçmemiştim. Şimdi altyapı sorguladığımda 100 MBit bilgisi alıyorum. Yani burada da iyileştirme olmuş. Tabi fiyat artacak, o ayrı...

Üçüncü aboneliğim evde. En başından beri 75 MBit kullanıp 95-TL ödüyordum. Şimdi sorguladığımda burası da 100 MBit hıza çıkmış. Aradaki fark 5-TL sadece.

TürkNet'i savunmak için yazmıyorum, demeyeceğim; zira savunmak için yazıyorum: Bu fiyatlara 100 MBit interneti hayal bile edemezken ne ara beğenmez olduk? Ben Türk Telekom ile yaptığım mücadeleleri hatırlıyorum da... Bana 1,5-2 sene önce 16 Mbit internet veriyorlardı 70-TL fiyata :) Eğer 24 Mbit istersen 80-TL diyorlardı. Ha bir de 24 ay taahhüt. Taahhüdü bozarsan 1.000-TL öde hemen!

Allah aşkına, adam size Telekom'un sunduğunun 2 katı, 3 katı, 4 katı hızda ve "taahhütsüz" internet sunuyor, üstelik daha ucuza. Hadi onu da geçtim, diyelim TürkNet müşterisisiniz... Hızınızı ya 3'e katlıyor ya da en az 1/3 oranında arttırıyor. Bunun karşılığında istediği para duruma göre 15-TL veya 5-TL. Kusura bakmayın ama bu kadar yaygara bunun için mi? Hele bir de "artık iptal etmek şart" diyen sanırım teenage arkadaşlar var :) İptal edip ne yapacaksınız? Komik olmayın 3 Lira için...

Peki gelelim meselenin özüne. Neden bu ülkede internet pahalı? İnternet pahalı değil, biz fakir bir ülkeyiz. Türk Telekom, Türknet, Turkcell vs... senin mahallene, ilçene santral kuracak: dövizle! Apartmanına fiberden bakıra ankastre cihaz koyacak: dövizle! Fiber kablo çekecek: dövizle! Yeni serverlar, veri merkezleri kurulacak: dövizle! Ama senin faturan: Türk Lirası! 1 Türk Lirası dün 6,00-TL, bugün 8,50-TL. Türkiye'deki telekom şirketleri TL sabit geliri olup da Dolar borcu olan aileler gibi. Gelirleri, yani sizden aldığı paralar hep sabit 85-TL. Ama giderler? Gider 1 milyon dolarlık işte dün 6 Milyon TL, bugün 8,5 Milyon TL.

Senin 85-TL faturan dolar 6-TL iken 14,16-USD. Bugün 100-TL faturan 11,63-USD! Faturan sana göre 15 Lira arttı. Ama şirkete göre 2,53-USD düştü!

Sorunun kaynağı telekom şirketlerinde falan değil. Doğrudan ülkenin içinde bulunduğu durumda.

Yurt dışında yaşayan tanıdıklarınıza (bilhassa Avrupa) sorun lütfen "100 MBit taahhütsüz internet paketinin fiyatı ne kadar?" diye. Benim aldığım cevapları TL'ye çevirince çıkan rakamlar devasa! TurkNet'in aylık 100-TL dediği rakam bugün 12 Doların, 10 Euronun altında! Bırakın bu fiyatı, bunun 3-5 katı fiyata bile hiçbir Avrupa ülkesinde 100 MBit internet bulamazsınız.

Yani "internet pahalı yaaa" demeyin. Ya da "çok zam gelmiş yaaa" demeyin. İnternet çok ucuz. Yapılan zam da devede kulak. Sorun internette değil. Biz fakiriz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurkinay -- 8 Haziran 2021; 13:24:14 >

• Benim için pek değişen bir şey yok 75mbs 95tl ödüyordum ama arkadaşıma yapa olduğu için 15mbs gibi bir hız veriyorlardı hızı artmazsa sanırım artık kapatır..

• Kendi altyapısındaki müşterilerine 1000mbps verebilecekse 10dolara dünyanın en ucuz internetini satacak.TürkNet'e Zam Geldi 100 TL 

Ayrıca TT Fiber altyapıda yine fiyat avantajı türknette, diğer firmaların fiyatlarına 10-15tl ekleyin.(modem kiralama bedeli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerlensu -- 8 Haziran 2021; 13:48:42 >
  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt

Altyapının TT olduğunu ben bilmiyor muyum? Sanki TT çok umurunda sorun. Yıllarıdır ülkede internet sorun TT ne yapmış ki bunun için bir şey yapsın. 2014'den beri daha çoğu kimse Türknet ismini duymamışken 50 GB AKK Türknet paketi kullanan kişiyim. Türknet'in iyi yönlerini görmesem kullanmam zaten. Ama bu her yaptığı doğrudur anlamına gelmez.

Her firma 100 Mbps paket satıyor. Ama bu hızları istemeyen veya düşük fiyat isteyen kişileri zorla geçirip eya mecbur bırakıp yüksek hız isteyenleri doğruyorlar. TT daha FTTC yatırım yapmıyor. Yani hızı düşen kullanıcılar bölgelerine FTTH gelmediği sürece VDSL2 17a mahkum. Umarım anlamışsındır.

• quote:

Orijinalden alıntı: samtual

Bana gerçekten yüzde 16 zamlanan birşey gösterebilir misin sırf marekımdan soruyorum.

Vergiler, harçlar bile yüzde 25 zamlandı enflasyon oranı haricinde, yüzde 16 zamlanan ne varmış gerçekten merak ettim

Acaba bu şirket çalışanlarına %kaç enflasyon zammı yaptı bir de ona bakmak lazım. Burada %20 zam yapıp çalışanına %20 zam yapmış mıdır?

• ozgurkinay O kullanıcısına yanıt

yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi ben de 2014 yılından beri türknet kullanıyorum. doğru dürüst kimse bilmezken ben kullanıyordum. akn kalkması, alabildiğin max hız, yapa vs tüm süreçleri yaşadım. bugüne kadar da yaşadığım sorun bir elin parmaklarını geçmez. o sorunların çözümü de 24 saati geçmedi. çok memnunum, hiç şikayet etmedim. ama fiyat politikası yanlış oldu. doğru bir karar değil, şu an aldığım hızları diğer iss lerde daha uyguna alabilirim. kaldı ki türktelekom transfer kampanyası ile bile aylık 108 liraya alabileceğim. başka bir operatöre ciddi şekilde geçmeyi düşünüyorum, ayrıca apartmanda kablonette var.

Altyapınında 100 mbti olduğu yok. max alabileceğin hızı gösteriyor sana. Ben de şu an kullandığım hattı sorgulattığımda 100 mbps gösteriyor ama modemime gelen 44-45 mbps. sorgulama da o değeri veriyor diye, modeme o hız gelecek diye bir şey yok.

Ayrıca, dolar-euro kazanmadığımız için bu yaptığın kıyaslama da çok yanlış. avrupa ayarında maaş versinler, avrupa fiyatlarında internet ödeyelim. oalaya birim kazanç ve maaş oran açısından bak. bence sen yurtdışındaki tanıdıklarına ne kadar maaş alıyorlar ve alım gücünüz ne diye sor

• 100 mb internet veriyorlardı 95 tl oduyordum 100 tl oldu. 5 tl cok onemli degil.

• Static İP yi iptal ettim fiyatı dengeledim, bir sonraki zama Allah kerim.

• Yıllardır TurkNet kullanıyorum ama adsl içinde aynı parayı vermek tamamen haksızlık. TurkNet eminim adsl hizmeti icin Telekom’a daha az altyapı ucreti veriyordur ama müşteriye geldimi herkese tek fiyat? Bari altyapı ya göre tek fiyat yapsınlar adsl su para vdsl su para fiber su para gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VDSL ile 83 mbit hız alıyormuşum. Bu hızı verecek daha ucuz alternatif bulursam dakika beklemem. Bölgemde Kablo.net yok olsa keşke...

• Zaten 95 ödüyordum pek birşey değişmedi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.