Şimdi Ara

TurkNet Abonelik Süreci 100Mbps Fiber (TT Altyapı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
1
Favori
7.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Bir yıl boyunca Turknet kullandıktan sonra taşındım, yeni adresimde Turk Telekom fiber bağlatmak isteyip Turknet'in TT altyapısı ile 100Mbps fiber hizmet verdiğini duyunca tekrar Turknet abonesi olmak için işlemleri başlattım. Daha önceki adresimde çok uzun süre Turknet ile sıkıntılar yaşamış olmama rağmen sorun çözüldükten sonra memnun kaldığım için Turknet'e tekrar şans vermek istedim. Abonelik için başvuruyu yaptım. Evrakları çıkarmaya gittim. İşte bu noktadan sonra ikileme düştüm. Çünkü...
    abonelik sözleşmesini okuduğumda sözleşmede "Paket ad ve içeriği" kısmında bir ibare dikkatimi çekti. Yazanlar şöyle;

Hız: 100Mb/sn'ye kadar / Paketinize tanımlanan en yüksek hız
    17Mb/sn'ye kadar / Bu hıza kadar altyapınızın verdiği en yüksek hız

Bu ibareyi gördükten sonra evrakları göndermeden önce Turknet'i aradım. Abonelik işlemleriyle ilgilenen kişi, "demek ki altyapınız o kadar hızı destekliyor" dedi. Fiber altyapı nasıl oluyor da 17Mbps'ye kadar destekliyor anlamış değilim. Yanılıyor muyum bilmiyorum ama bu rakam bana çok komik geldi. Kaldı ki madem bu kadar destekliyor neden 100Mbps'ye kadar diye sunumu yapılıyor. Başka bir müşteri hizmetleri çalışanıyla görüşmek için kapatıp tekrar aradım. Bu sefer de santrale olan uzaklığınızdan dolayı bu düşüş yaşanıyordur dedi. Sanırım bu kadar düşüş olması için 2Km uzaklıktaki bir santrale bağlanmam gerekiyor diye düşünüyorum. Bu arada binamın 20 metre ilerisinde Turk Telekom saha dolabı bulunuyor. Buradan da bir sonuç alamayınca Turk Telekom müşteri hizmetlerini aradım. Kendilerine adresi söylediğimde 100Mbps paket alabilirsiniz, altyapınız 100Mbps'ye kadar destekliyor dediler. Tekrar Turknet'i aradığımda bu sefer de "efendim orada gördüğünüz sonuç anlık ölçümler sonucu görünen sonuçlar" gibi saçmasapan bir cevap aldım. "Turk Telekom size 100Mbps alabileceğinizi söyledi mi? Tam olarak alabilirsiniz dedi mi?" gibi sorular sordular. Nasıl oluyor da kendileri bir paket sunarken ne kadar hız alabileceğimi bilmiyorlar şaşırıyorum gerçekten. Ya da 100Mbps'ye kadar derken gerçekten bu hıza kadar herhangi bir hız mı vermeyi tahahhüt ediyorlar. Yani tuhaf olan şu ki, bir ISS'ye abone olurken başka bir ISS'nin verdiği güvenceyle abone oluyoruz resmen. TT 100 alabilirsiniz diyor ve ben bu cümle ile Turknet'e abone olabilirim diyorum. Firmanın kendi paketinin ne kadar sunabileceğiyle ilgili bilgisi yok adeta. Bu konuyu da abonelik işlemleri bittikten sonraki süreç için açmak istedim. 100Mbps'ye kadar dedikleri gerçekten 17Mbps mi yoksa bir karışıklıktan dolayı mı öyle gözüküyor size de göstermek için açıyorum.

Güncelleme: Kurulum sonrası Turknet, vadettiği 100Mbps hıza çok yakın bir değer verebildi. Kurulumdan sonra yaklaşık 3-4 saat içinde internetimi kullanmaya başladım. Kuruluma gelen Turk Telekom çalışanı resmen Turknet bağlatmamam için "bu adreste Turknet düzgün hizmet veremiyor" dedi. Kurulum yaptıktan sonra "modem ışığı yanmayacak, yansa bile internet gelmeyecek" tarzı sözler söyledi fakat dediği gibi olmadı sorunsuz bir şekilde interneti kullanmaya başladım. Kısa süreli kullanımda internette bir sorun görmedim. Bu adreste daha önce Superonline kullandım ve Google'a ping attığımda çok değişken değerler alıyordum 25-28-30-35 gibi. Turknet ile Google'a sürekli 57ms ping atıyor. Gecikme yüksek görünebilir ama oyunlarda yurtdışı serverlara Superonline'dan daha hızlı bağlanıyor. Arkadaşımla kıyasladığımda, SO ile hep ondan daha yüksek pingim olurdu fakat Turknet ile genelde pingim ondan daha düşük oluyor. Yine de Call of Duty Modern Warfare oyununda arkadaşımın pingi genelde 3-4Ms değişkenlik gösterirken benim 8-9ms kadar inip çıkabiliyor. Fakat hiçbir şekilde Paket kaybı gözlemlemiyorum ve ping artış düşüşlerinde oyunda herhangi bir farklılık hissetmiyorum ki bu konuda çok hassasımdır. Genelde Turknet hakkında bu kadar olumsuz konu, yorum ardından benim olumlu bir şekilde bahsetmem gözünüzde reklam algısı yaratmasın. Daha önceki adresim için Şikayetvar üzerinden Turknet'e bir sürü şikayet konusu açmış biriyim. Aylarca bir santral için Turknet'le uğraşmış bir Turknet kullanıcısıydım. O zamanlar nasıl şikayet ederken herkese duyurma ihtiyacı duyduysam şimdi de yine yol göstermek için iyi yanlarını anlatmak istedim. Turknet'in taahhütsüz ve daha ucuz interneti yine beni çeken unsur oldu. Şimdilik herhangi bir pişmanlığım yok. Tabi altyapı bunda büyük bir etken. Ben sadece yaşadığım deneyimi anlatıp yol gösterebiliyorum, internet deneyimizi olumlu ya da olumsuz etkileyecek en büyük unsur tabiki de altyapı.

Abonelik sözleşmesinde yazan 17Mbps kısmına değinmek istiyorum. Bence Turknet'in en büyük sorunu, verilen hizmetin isimlendirilmesinden, taahhüt edilen hızdan verilebilecek hıza kadar bir bilgisizlik hakim gibi geliyor bana. Mbps yerine Mb yazması bile tuhaf. Neden 17Mbps yazdığını sorduğumda "anlık ölçümdür, altyapınız o kadar destekliyordur, santrale olan uzaklığınız hızınızı etkiliyor" gibi farklı farklı cevaplar almama rağmen şansımı denedim ve istediğim hızı alabildim. Benim yerimde başka birisi olsa belki 17Mbps'yi gördüğü an evrakları göndermekten vazgeçecek ve müşteri kaybetmiş olacaklar. İnternet sitesinde 17Mbps yazsa yanlışlık olmuş denir üstüne çok düşünülmez fakat abonelik sözleşmesi gibi resmi bir evrakta böyle bir hızın yazması acaba 100Mbps diye yalan söyleyip 17Mbps mi verecekler diye düşündürüyor müşteriyi. Daha önceki adresimde Turknet'te yaşadığım sorunu müşteri hizmetlerine anlatmam 2 ay sürdü, abartmıyorum 50-60 cevaba varan mesajlaşmanın ve beraberinde telefonla konuşmanın sonunda sorunum anlaşıldı, çözüm aşamasına geçildi ve bundan sonra sorunun çözülmesi 1 haftayı bulmadı. Turknet'in daha kalifiye elemanlarla çalıştığı sürece çok daha başarılı olacağını düşünüyorum. Telefonla arayıp, online işlemlerden kayıt açıp çözemediğimiz sorunu Donanımhaber Turknet sorumlusu sayesinde çözüyoruz. Sorunların çözülmesi için illa insanların görüp okuyabildiği bir yere mi şikayet açmamız gerekiyor anlamış değilim. Sonuç olarak şahsi fikrim, Turknet müşteri hizmetleri ve çalışanların bilgisi konusunda ilerleme kaydettikçe ilk tercih edilecek ISS'lerin başında gelecektir diye düşünüyorum.

Turknet tarafından verilen modem aşağıdaki modemdir.

TP Link Archer C5V
    NOT: Fotoğraf internetten alınmıştır.

Yapılan hız testi(Bir tane atmam yeterli diye düşünüyorum, günün her saati aynı değerleri veriyor)

Google Ping:

Farklı bir siteden yaptığım ping testi:

Ping değerleri için harika veya şu firmadan daha iyi vs diyemem fakat sorunsuz ve ideal değerlerde görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Queloon -- 26 Eylül 2020; 21:5:8 >

• Sakın haa. !!
    Evet size 17 Mbps Adsl paketi tanımlayacaklar. İptal vs canınız çıkar. Milleni ile fiyatlar yakın oradanda bir sorgulayın. Size garanti verirlerse telefonda güvenmeyin. İllaki Turknet istiyorsanız sizede olur derlerse sjzleşmeye imza altına Yalnızca Fiber internet bağlantı şartı ile yazarak imza atın.Adsl.bağlasalarda ödeme yapmayın.Yasal olarak hiçbişi yapamazlar.Zaten Fiber veremeyiceklerse o yazı yüzünden sözleşmenizi başlatamazlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklınyolubir kullanıcısına yanıt
    Turknet ilk ay beğenmezseniz paranız iade diyor. Öğlen saatlerinde tekrar arayıp konuşacağım bakalım ne diyecekler.
  • Sizinki ftth ya da fttb(eth(Gpon)) mu yani orjînal Türk Telekom fiber mi o şekilde mi geçirdiniz yoksa vdsl den mi geçiş yaptınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiber diye adsl verecekler çok fark yoksa beklenti yüksekse tt bağlatmalısın

• habib_723 kullanıcısına yanıt
    Sıfırdan abonelik başvurusu yaptım. Altyapı sorgulattığımda 100Mbps'ye kadar fiber altyapıya sahipsiniz yazıyordu. Zaten Turknet yakın zamanlarda Turk Telekom fiber altyapısı kullanarak fiber internet verdiğini duyurdu. O paketi alabileceğimi gördüm ona başvurdum.
  • TT fiyatları çok yüksek geliyor bana. 100Mbps için 152TL istiyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TTNet fiber altyapı
    5 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Queloon kullanıcısına yanıt
    Benimde fiber altyapı o yüzden sordum hız testinde 17 mbps mi çıkıyor.

• habib_723 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben daha bağlatmadım. Başvuruyu yaptım, evrakların çıktısını aldım ve abonelik sözleşmesinde bu kısım dikkatimi çekti.
  • Yanlış yazılmış sanki. 100 mbps 8 böldüğünde 12.5MB/sn ile indirme yapman lazım tahminim onu 17 yazmışlar. Tam kapasite kullanabilirsen aslında sana 136Mbps hız tanımlanmış olacak.

• .
    (Konu editlenmiş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 3 Ekim 2020; 7:16:24 >
  • 17mb/sn = 136mbps...

normal bır fırma ıcın bu olabılır...

ama türknet olunca acaba dıyor ınsan

mb ile mbps farkını pek bılmıyor fırma. o sebebten emın olamadım acıkcası

bu arada 150 mbps e 20 mbps (emın degılım ) paketlerı vardı. kendı alt yapılarında.

netleştırmeden geçiş yapmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 17 Eylül 2020; 9:6:32 >
    162 olması lazım, orada da yazıyor +10tl diye
  • Merhaba, altyapınızın desteklediği hızı 100 Mbps' te kadar alabilirsiniz. Adres bilginizi PM üzerinden paylaşabilirseniz bende kontrol ederek size yardımcı olmak isterim.
  • MB =megabyte
    Mb=megabit

• Fiber değil bu yapa hocam aman uzak durun. Fiber altyapı olsaydı 100 verirdi.

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    Megabit per second = mbps

Mb ise megabyte

8 bit = 1 bayt.

• Ben bu firmayı neden bir daha tercih ediyorum kendimi de anlamıyorum aslında. Daha bir önceki aboneliğimi bile iptal etmemişler. 10.09.2020 tarihinde iptal dilekçesi ve gereken tüm belgeleri göndermiş olmama rağmen hala faturalandırma devam ediyormuş (Müşteri hizmetleri böyle söyledi). İnternet sitelerinde "dilekçeye takiben 24 saat içerisinde faturalandırma durur" yazıyor bugün 7. gün olmasına rağmen ne faturalandırma durmuş ne de hat iptal edildi. Bunlara rağmen bir umut hala Turknet bağlatayım diye düşünüyorum ya kendime de şaşırıyorum resmen Stokholm sendromu yaşıyorum.
    PM üzerinden gönderdiğiniz adres bilgisini kontrol ettiğimde 100 Mbps'e kadar fiber paketimizden 85 TL'ye yararlanabilirsiniz. Belirttiğiniz diğer aboneliği kontrol edebilmem için sistemde kayıtlı olan GSM numaranızı ya da müşteri numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Telefonla kimi aradıysam kimsenin yapamadığı işi bu adam yapıyor ya ona şaşırıyorum. 2-3 mesaj ile ortalama 1 saat süre içerisinde hattım iptal edildi. Demek ki kimseyle muhatap olmayıp direkt buranın Turknet temsilcisiyle iletişime geçmek gerekiyormuş. Firma senden, çok değil 3-5 tane daha alsa kötü imajından kurtulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Queloon -- 17 Eylül 2020; 17:32:16 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.