Şimdi Ara

Türklerle neden oyun oynanılmaz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Silver 3'üm. Pek iyi oynadığımda söylenemez. Hala aimimde sıkıntılar mevcut elimden geldiğince takım oyununu ön plana alarak oynamaya çalışıyorum.

İlk zamanlar yalnız olsam da şimdilerde oyundan tanıştığım çoğu Türk, bazen yabancı arkadaşlarla oyuna giriyorum.

Rakip tarafa ısınmada "Türk var mı gençler? Başarılar dilerim." diyorum. Ağzımdan ne bir küfür ne bir kötü söz çıkıyor. Arada "Hay anasını yenilcez herhalde" ' den öte ağzımdan bir küfür dahi çıkmaz rakip takım oyuncusu hakkında.

Tabi bir oyunda Türkler olunca, farkettiğiniz gibi küfür kıyamet gırla, saygı denen mekanizma yok. "Get rekt, low'sunuz aslşdksals" ve aklınıza gelebilecek bilimum küfürler... Neden diğer insanlar gibi -Ruslar hariç- oyun oynayamıyoruz? Yani kendimizi bu sayede küçük gösteriyoruz, hem kendimize, hem başkasına karşı."

Bugün yaptığım iki maçtan örnek vereceğim. Birincisi; yabancı biriyle pistol raundda teke tek kalmıştım ve kalan elemanı öldürüp oyunu kazandırdım. Eleman gj yazdı. Teşekkür ederim falan dedim. Her vuruşumda veya onun beni vuruşunda İngilizce olarak "İyiydin, iyi kill aldın vs vs. " tarzı gayet "insanca" şeyler yazdık. Olması gereken de bence budur. Silver 3'üz abi, gören Global Elite için çok mühim bir turnuva maçına çıkıyoruz zannedecek.. E yenilince sinirlenip kızmanın da hiç bir faydası yok. Sonuçta eğlence. Ama gel gelelim oyun içinde küfür eden, çok konuşan elemanları gördükçe sinir katsayım artıyor arkadaş... Özellikle tekrar tekrar söylüyorum : "Bunu biz çok yapıyoruz."

İkinci maç ise tam bir faciaydı. Maç öncesi "Kolay gelsin arkadaşlar" diyip oyuna girdim. Rakip takımdaki nicklerden belli zaten Türk vardı. Eyvallah falan çektiler. Buraya kadar sorun yok. Sonrasında birkaç raund sonra takım arkadaşlarımdan biri bir adamı alamadım diye(yabancı) "kötü oyuncusun o yüzden alamadın." tarzı konuştu. Ben de ingilizce olarak "Eğer benden iyi bir oyuncuysan bize göster." dedim. Rakip takımdaki Türk eleman da durur mu. "Yav he he, lowsun a.." tarzı şeyler yazdı. T tarafına geçtiğimde ise ilk 5 oyunu eco benzeri Tec-9 ile alınca, Oto- Sniper'lık para çıktı. Maçı kaybedecek gibiydim. Riski göze alıp aldım silahı. Ardından rakip takımdaki çoğu kişiyi alınca " Lowsun a.., bilmem ne çocuğu." Maçı kaybettik, maç sonunda "zorksheld aldın mı babayı, bilmem ne çocuğu tarzı söylemler. "

Allahı var her gün rekabetçi girip zibilyon tane maç kaybediyorum. Ne sinir, ne stres. Hayır report falan da etmiyorum, belki küfür ettiği için uyarıp düzelir sanıyorum, olmuyor. Adam küfür etmeye devam ediyor. Ne zaman düzeleceğiz arkadaşlar. Ne zaman hep laf ettiğimiz Ruslar'dan belki bir adım öne geçeceğiz? Varsa şöyle oynayıp da bu yazdıklarımı gören, gözünü seveyim kendine çeki düzen versin. İnsan gibi oynayın şu oyunu, oyunları.

• dostum zaten ısınma süresi senin kolay gelsin falan yazman için değil elemanların profillerine bakıp türk olanları direk tabtan iletişimi engellemen için lord gaben tarafından icad edilmiş bişey ister rakip ister kendi takımında olsun türk gördün mü mutele geç 2. engellemen gereken topluluk ise mikrofon kullanan ruslardır bunlarda kulak zarına zararlıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: lido

dostum zaten ısınma süresi senin kolay gelsin falan yazman için değil elemanların profillerine bakıp türk olanları direk tabtan iletişimi engellemen için lord gaben tarafından icad edilmiş bişey ister rakip ister kendi takımında olsun türk gördün mü mutele geç 2. engellemen gereken topluluk ise mikrofon kullanan ruslardır bunlarda kulak zarına zararlıdır

Ahahahah cidden haklisiniz hocam. Üzücü ama durum bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sana küfür edene karşılık vermicen , muahbbete girmicen ve seviyeni koruyacaksın bu kadar basit.
  • rus türk farketmiyor bazı insanlar şöyle bazıları böyle bu kadar basit
  • Ve sonrada neden Avrupa'da sevilmiyoruz diyoruz . Ruslar 1. biz Türkler 2. Bu oyunda . Hele de hilede.Kendini bilmez adamlar devamlı trolleyen küfürbaz ergenler Yüzünden tadı kalmıyor oyunun.Tabi yaş olarak 15-17 Yaşlarında abi diyen saygılı düzgün kardeşlerimiz de var. Ama tavsiyem yaşı 18-19 ve üstü adamlar la takılmaniz.Her gece oyundayız s3 rankımız. Istersen gel katıl bize dostum

• sen adamın dibisin. boşver takma. mutele geç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    online oyun oynayan var mı
    4 yıl önce açıldı
    Türkler neden oyunlarda böyle?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herkeste var böyle problemler ama bizde daha fazla olduğu doğrudur.Bunun sebebi de bencil olmak, sadece kendini düşünmek.Şimdiye kadar mm'ye takımla girip zar zor yenince low diyen gördüm, takımla girip yenilince hile diyen gördüm, 2 türk hilecinin sana bu oyunu yar etmem diyip hile yarıştırdıklarını gördüm, 1 hile ile 5 türkün girip bide utanmadan yorum yapabildiklerini, bir arkadaşın nova seviyesinde üyeliği ile maç yaparken karşıdaki türkün de smurf olup nova diye aşşağıladığını * (ki maç yine türklerin 5 olmasına rağmen berabere bitmişti) gördüm, karşı takımdaki türk arkadaşın bizim takımda ne olduğunu bilmeden* (klavye kırması olası, mici yüksek sesle kullanınca söylediklerinin daha etkili olduğunu sanan, egosu yüksek beyni alçak takım arkadaşları varken maçta yenilmek için throwlamak/trollemek) rankınızdan utanın demesi :lol: ki nasıl bir cümle hala çözebilmiş değilim, aynı arkadaşın bir sonraki maçta yine trollemeye rağmen yenilmesi ve yenilirken hala low diyebilmesi, düşük seviyedeki arkadaşların rankı yükselsin diye lobby ile girdiğim ama az tanıdığım 4 türkün 2 yada 3 el olmadan kendi yanlış flashları ve blockları yüzünden ölmem sonucu kim boostladı seni dediğini, diyebildiğini ve ardından benim de 3. elden bırakmam sonucu 10. el de kick yediğimi gördüm.(Ki rütbe farkı o kadar fazlaydı ki 16 1 yenilsek bile puan kazanabilirlerdi ).

Tabi fark ettiğim birşey var; Oyunda ping fazladır oynayamassın(ping fazla olmasa bile ttnet malum),server kötüdür oynayamassın(zaten serverlar 64 tick),sinirlenirsin oynayamassın,bazen takım arkadaşlarınla uyumsuzluk olur oynayamassın ve bunun gibi birçok etken var.En önemlisi de bunlar senin takım arkadaşının başına da gelebilir.Bu yüzden zamanla oynadıkça beraber girebileceğin adamlar bulunca rahatlarsın.(Bu sayede gereksiz sinir yapma, oyundan erken vazgeçme ve bahane arama sorunları ortadan kalkar.Gerçi bazı türkler 5 girdiklerinde bu sefer de işler kötü gidince karşı takıma sarıyolar,bahanelerini ona göre hazırlıyorlar).Ya da bakış açını değiştirip takım arkadaşlarının senden daha kötü olabileceğini(Hiç adam da vuramayabilir) düşünüp ona göre de oynayabilirsin,maçın nerelerden dönebileceğini, sinir ve stres yapmak yerine olumlu şeyler yaparak hem kendine hemde takım arkadaşlarına kanıtlayabilirsin.Takımda sinirini kontrol edemeyen,mic kullanmayı yanlış anlamış sadece ölünce saydıran kişi varsa mutele, eğer rankın korunsun istiyosan kendi performansını yüksek tutmaya çalış yada benim en çok sevdiğim :D rankı umursamayıp çıldıran oyuncuyu daha kötü oynayarak, maçı kaybederek daha fazla çıldırtabilirsin(Çok çeşitli çıldırtma yolları var ve hepsi birbirinden zevkli ).

DN: Bu arada türkleri direk olarak engelle diyen arkadaşları gördüm.Tabiki o da bir seçenek fakat benim için o seçenek sadece yeterince çevren olduğunda uygun.Eğer türk gördüğünde engellemessen iyi bir takım arkadaşı bulma şansında var(Sonradan değişse bile her zaman blocklayıp silme şansın var.).Sonuçta yabancı arkadaşlar ne kadar iyi olsada bazen iletişim problemleri de çıkabilir bazı kişiler için.Tabi ki bu düşünceler benim yeterince maça girdiğim ve herşeye alıştığım için de böyle olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XGL -- 20 Mart 2015; 7:47:13 >

• oyuna ilk başladığım gün bi hollandalı ve bi avusturyalı arkadaş edinmiştim. oyun sonu baya muhabbet etmiştik.
    çok kötü oynamama rağmen ''problem yok herkesin kötü günü olabilr'' demişlerdi hiç unutamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sAssaren

oyuna ilk başladığım gün bi hollandalı ve bi avusturyalı arkadaş edinmiştim. oyun sonu baya muhabbet etmiştik.
    çok kötü oynamama rağmen ''problem yok herkesin kötü günü olabilr'' demişlerdi hiç unutamam.

Valla aynısı dün bana oldu. Oyuna girdim takımımda 2 Türk vardı.Biraz sohbet ettik oyun başladı o kadar kötü oynuyorumki bu kadar olur resmen utandım kendimden.Ama arkadaşlar o kadar iyi insanlardı ki boşver olur öyle ara sıra sıkıntı yapma hadi Şahin alırsın sen yaparsın sen valla ağlıyacaktım :D Böyle insanlarda var arada. Tüm toplum bu zihniyette olsa zaten hakkaten avrupalılar halt etsin yanımızda.
  • Bu yüzden kolay kolay Türkçe konuşmuyorum oyun sırasında. Baktım adam akıllı söylediklerimi anlayan ve adamlarda sıkıntı yoksa öyle Türkçe konuşuyorum.

Birde şu var bizim cahiller Türk olmayana da küfür ediyor. D2 CT'yiz B tünel girişini smoke'ladım bekliyorum bizim adamda köşeye geçmiş sisten geldi adam bunun önüne taradım hali ile 1 kurşun 14 damage bizim adama gitti başladı ana avrat küfür etmeye sonra bana ateş etti 30hp kaldı bende. Bu sefer benim kafam attı Türk olmayınca dere tepe giriyorsun demi diye ben saydırmaya başladım Skype çağırıyor aklınca ip alıp DDOS atacak akıllı belli zaten oyundan konuşuyoruz(Counter DDOS'u hayal edemedi :D )
  • Geçen nuke oynuyorum baktım bi Türk takımda. 3.sorundu vermissiz trowlamaya başladı niye böyle yapiyosun sabit bi yerde bekle rush atma alırız elleri dedim yok dedi bu i.nelere ne maç kazandırıcam vs konuşup durdu bos bos

• cnr07 kullanıcısına yanıt
    Dostum bende s3 üm fena sayılmam bazı roundlar sıvadığım da bir gerçek.

Eğer sıkıntı yoksa sizle takılmak isterim akşamları.
  • Bunun ülke ile falan alakası yok, çok düzgün ruslarla da oynadım, çok berbat amerikalılarla da.
    Bu şekilde genellemez biraz üzücü geliyor, geçenlerde ingiliz bir takımla denk geldim, her el fock fock diyim durdular, polonyalılar da kurwa deyip duruyor, çevirisini bizdekiler sağlam şekilde kullanıyorlar.
  • ne yazıkki oyuncularımızın çoğu ilkokul 3-4 seviyesinde çocuklardan oluşuyor. bu yüzden Türk olduğunu görünce başlıyorlar saydırmaya. ha bunu sadece Türk mü yapıyor ? hayır tüm çocuklar yapıyor almanı rusu fransızı şunu bunu hepsi sövüyor. bunu millileştirmeye gerek yok. birde şu anormally denen dengesizin tohumları var mikrofondan anlamsız sesler çıkaran.

kimliğinizi gizlemek çözüm değil. 4 pre giriyoruz takıma türk düşüyor.ama belli etmiyor türk olduğunu. hem türkçe hem ingilizce info vermek zorunda kalıyoruz. 15 elin sonunda anladık.

• quote:

Orijinalden alıntı: XGL

Herkeste var böyle problemler ama bizde daha fazla olduğu doğrudur.Bunun sebebi de bencil olmak, sadece kendini düşünmek.Şimdiye kadar mm'ye takımla girip zar zor yenince low diyen gördüm, takımla girip yenilince hile diyen gördüm, 2 türk hilecinin sana bu oyunu yar etmem diyip hile yarıştırdıklarını gördüm, 1 hile ile 5 türkün girip bide utanmadan yorum yapabildiklerini, bir arkadaşın nova seviyesinde üyeliği ile maç yaparken karşıdaki türkün de smurf olup nova diye aşşağıladığını * (ki maç yine türklerin 5 olmasına rağmen berabere bitmişti) gördüm, karşı takımdaki türk arkadaşın bizim takımda ne olduğunu bilmeden* (klavye kırması olası, mici yüksek sesle kullanınca söylediklerinin daha etkili olduğunu sanan, egosu yüksek beyni alçak takım arkadaşları varken maçta yenilmek için throwlamak/trollemek) rankınızdan utanın demesi :lol: ki nasıl bir cümle hala çözebilmiş değilim, aynı arkadaşın bir sonraki maçta yine trollemeye rağmen yenilmesi ve yenilirken hala low diyebilmesi, düşük seviyedeki arkadaşların rankı yükselsin diye lobby ile girdiğim ama az tanıdığım 4 türkün 2 yada 3 el olmadan kendi yanlış flashları ve blockları yüzünden ölmem sonucu kim boostladı seni dediğini, diyebildiğini ve ardından benim de 3. elden bırakmam sonucu 10. el de kick yediğimi gördüm.(Ki rütbe farkı o kadar fazlaydı ki 16 1 yenilsek bile puan kazanabilirlerdi ).

Tabi fark ettiğim birşey var; Oyunda ping fazladır oynayamassın(ping fazla olmasa bile ttnet malum),server kötüdür oynayamassın(zaten serverlar 64 tick),sinirlenirsin oynayamassın,bazen takım arkadaşlarınla uyumsuzluk olur oynayamassın ve bunun gibi birçok etken var.En önemlisi de bunlar senin takım arkadaşının başına da gelebilir.Bu yüzden zamanla oynadıkça beraber girebileceğin adamlar bulunca rahatlarsın.(Bu sayede gereksiz sinir yapma, oyundan erken vazgeçme ve bahane arama sorunları ortadan kalkar.Gerçi bazı türkler 5 girdiklerinde bu sefer de işler kötü gidince karşı takıma sarıyolar,bahanelerini ona göre hazırlıyorlar).Ya da bakış açını değiştirip takım arkadaşlarının senden daha kötü olabileceğini(Hiç adam da vuramayabilir) düşünüp ona göre de oynayabilirsin,maçın nerelerden dönebileceğini, sinir ve stres yapmak yerine olumlu şeyler yaparak hem kendine hemde takım arkadaşlarına kanıtlayabilirsin.Takımda sinirini kontrol edemeyen,mic kullanmayı yanlış anlamış sadece ölünce saydıran kişi varsa mutele, eğer rankın korunsun istiyosan kendi performansını yüksek tutmaya çalış yada benim en çok sevdiğim :D rankı umursamayıp çıldıran oyuncuyu daha kötü oynayarak, maçı kaybederek daha fazla çıldırtabilirsin(Çok çeşitli çıldırtma yolları var ve hepsi birbirinden zevkli ).

DN: Bu arada türkleri direk olarak engelle diyen arkadaşları gördüm.Tabiki o da bir seçenek fakat benim için o seçenek sadece yeterince çevren olduğunda uygun.Eğer türk gördüğünde engellemessen iyi bir takım arkadaşı bulma şansında var(Sonradan değişse bile her zaman blocklayıp silme şansın var.).Sonuçta yabancı arkadaşlar ne kadar iyi olsada bazen iletişim problemleri de çıkabilir bazı kişiler için.Tabi ki bu düşünceler benim yeterince maça girdiğim ve herşeye alıştığım için de böyle olabilir.

Hocam steam kullanıcı adim imzamda yazıyor. Eklerseniz sevinirim.

• Bir Polonya ve Ukrayna atasozu "KUUUUUUURRRRRRWWWWWWWWWAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!"
  • O biraz da Solo Q girmekten kaynaklanan bir sorun yumağı...
    Şöyle izah edeyim,mesela sen takım kurup girsen karşıya da takım veya pre'ler gelir.Ama öyle çok Solo Q giren insan var ki takımlar birbirini tanımıyor.Kimin ne işi yapacağı belli değil.Haliyle pozisyondan kaybediyorsunuz bir kere.Oldu da takımdaki birkaç kişinin aimi biraz iyi maç dönebilir,fakat uzun vadede loose streak'ları aldırır size.

Solo Q girmenin tek akıl karı yanı taşıma gücünüzün olması.Smurf vb. durumlarda aiminiz iyiyse gümüş-nova-keleş vs. taşırsınız.Onda bile taşıyamayan Lem'ler gördüm.Takımı kötü olduğundan adam 45 kill alıp kaybediyordu.

En iyisi arkadaşlardan oluşan bir takım kurmak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rubenmartin

Dostum bende s3 üm fena sayılmam bazı roundlar sıvadığım da bir gerçek.

Eğer sıkıntı yoksa sizle takılmak isterim akşamları.

Hepimiz sıvıyoruz bazen Tabi solo girersen zevki falan kalmıyor sinirleniyorsun arkadaşlarınla girmek en doğrusu.Yenilsen de sorun olmuyor.En azından küfür yemiyorsun birşey bilmediği halde bildiğini sananlardan.Bizde pro değiliz elbet ama ortam güzel olsun yeter. Ekledim seni dostum
  • cnr07 kullanıcısına yanıt
    tamamdır, bu akşam bir aksilik olmazsa bir deneme yaparız. yaşım 28. bastonlular akımının temsilcilerindenim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.