Şimdi Ara

Türklerin Kötü Ve Yanlış Gösterildiği Oyunlar (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yigit`

Arkadaşlar sırf Assassin's Creed oyunu için başlığa kötü ve yanlış gösterilen oyunlar diye yazdım siz hâla kötü gösterilmiyor diyorsunuz.Bayrak yanlış diye belirteyim dedim uzatmayın lütfen...

He tamam bayrak yanlış. Yanlış gösterildik , tüm dünya bizim 800 yıldır aynı bayrağı kullandığımızı sanıyor. Aman Tanrım geriledik ,yok olacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _LoRDi_

quote:

Arkadaşlar sırf Assassin's Creed oyunu için başlığa kötü ve yanlış gösterilen oyunlar diye yazdım siz hâla kötü gösterilmiyor diyorsunuz.Bayrak yanlış diye belirteyim dedim uzatmayın lütfen...

He tamam bayrak yanlış. Yanlış gösterildik , tüm dünya bizim 800 yıldır aynı bayrağı kullandığımızı sanıyor. Aman Tanrım geriledik ,yok olacağız.

Sabırlı davranmaya çalışıyorum ama siz kendinize hakaret ettirmek için bir tarafınızı yırtıyorsunuz.Böyle yazınca kendinizi ileri görüşlü modern biri mi sanıyorsunuz?Algılama problemleriniz mi var?

• quote:

quote:

quote:

Sabırlı davranmaya çalışıyorum ama siz kendinize hakaret ettirmek için bir tarafınızı yırtıyorsunuz.Böyle yazınca kendinizi ileri görüşlü modern biri mi sanıyorsunuz?Algılama problemleriniz mi var?

Sana anlattık anlamadın. Bunlara takılma. Kimse fesatından yapmıyor bunları. Bi bayrağın yanlış gösterilmesi değiştirmez hiçbişeyi. Her ülke hakkında yanlışlıklar yapılır merak etme.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sana anlattık anlamadın. Bunlara takılma. Kimse fesatından yapmıyor bunları. Bi bayrağın yanlış gösterilmesi değiştirmez hiçbişeyi. Her ülke hakkında yanlışlıklar yapılır merak etme.

Empire Earth 2 yi oynamadığını yada görmediğini varsayarak birşey demiyorum...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Empire Earth 2 yi oynamadığını yada görmediğini varsayarak birşey demiyorum...

Oynamadım ama biliyorum ve katılıyorum. Dikkat ettiysen onun hakkında bişey söylemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kènan

quote:

Orijinalden alıntı: Corleone™

quote:

Orijinalden alıntı: CyLess

Faşistliğin bu kadarı... pes.

sen ne diyorsun ya?

Ters tarafından kalkmış belli.

ya arkadaş sölemiyim bişey diyorum diyorum da tutamıyorum kendimi. gidiyorsunuz bişeyler oynuyorsunuz. türklerin oyunlarda aşalanma sebebi belli. sen türksün veya değilsin. hilecisin veya degilsin. bu adamlar artık bezmiş. sen ne kadar coluk cocuk da desen bu adamlar bunları türk olarak biliyor görüyor ve yorumluyor. yani ben türküm beni kimse ezemez mantıgını bi kenara bırakın artık. tartıştıgınız konulara bakın incir çekirdegini doldurmaz. türklerin kötü ve yanlış gösterildigi oyunlarmış bak ya. yahu elin adamı yapmış oyunu kırmış parayı sen neyi tartışıyorsun bilader. kötü tanıtıyor da noluyor. ya da iyi tanıtsa ne degişecek.

birşey eğer dogru düzgünse herkez bunu bilir farkına varır.

unutmayın güneş balçıkla sıvanmaz. kim nerede bi taraflarını yırtarsa yırtsın bişey degiştiremez. boş işlerle ugrasmayın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kènan

quote:

Orijinalden alıntı: Corleone™

quote:

Faşistliğin bu kadarı... pes.

sen ne diyorsun ya?

Ters tarafından kalkmış belli.

ya arkadaş sölemiyim bişey diyorum diyorum da tutamıyorum kendimi. gidiyorsunuz bişeyler oynuyorsunuz. türklerin oyunlarda aşalanma sebebi belli. sen türksün veya değilsin. hilecisin veya degilsin. bu adamlar artık bezmiş. sen ne kadar coluk cocuk da desen bu adamlar bunları türk olarak biliyor görüyor ve yorumluyor. yani ben türküm beni kimse ezemez mantıgını bi kenara bırakın artık. tartıştıgınız konulara bakın incir çekirdegini doldurmaz. türklerin kötü ve yanlış gösterildigi oyunlarmış bak ya. yahu elin adamı yapmış oyunu kırmış parayı sen neyi tartışıyorsun bilader. kötü tanıtıyor da noluyor. ya da iyi tanıtsa ne degişecek.

birşey eğer dogru düzgünse herkez bunu bilir farkına varır.

unutmayın güneş balçıkla sıvanmaz. kim nerede bi taraflarını yırtarsa yırtsın bişey degiştiremez. boş işlerle ugrasmayın.

Sen ne saçmalıyorsun?

• Firmaların bu tarz tarihi bilgileri toplayıp derleyen ekipleri oluyor. Genelde bu ekipler üstünkörü bir çalışma yapıyorlar. Özellikle Orta Doğu dediğiniz zaman yaban ellerde yaşayan insanların gözünde bir Arap-Fars kültürü canlanıyor ister istemez. Bu araştırma ekipleri de buradan yola çıkıyorlar. Bu ekiplerin içindeki insanlar tarihçi ya da sosyal antropolog olmadıklarından (ciddi ve bütçeli projelerde bu meslek grubundan insanlar kullanılsa da) üstünkörü bir iş çıkarıyorlar. Yanlışlar da ortaya çıkıyor.
    Biz yıllarca oyunlarda Rusları katlettik, uçaklarını düşürdük, Vietnamlılar üzerinde katliamlar gerçekleştirdik, Korelilerin ağızlarını burunlarını kırdık, hiddetimizden Marslılar bile nasiplerini aldılar. Daha, kültür olarak, oyunlarda şiddete maruz kalmadık ki AoE 3'teki Turkish Dog lafı düşmana söylenen bir argüman oldu sadece, başka da bir numarası yoktu.

Konuyu açan arkadaşın belirttiği (kendisinin de üzerine basarak söylediği gibi) sadece tarihi yanlışlardır. Araştırma hatalarından ibarettirler. Empire Earth serisi tarihin en fena patlayan oyunlarından birisi olmuştur ki araştırma hataları sadece Türklerle sınırlı değildir. Med: Total War ise Selçuklu Devletini Araplarla özdeşleştirerek bir hata yapmıştır. Selçuklu'nun asıl etkilendiği kültür Fars kültürüdür ve bu etkilenme bile ağırlıklı olarak ilimsel bir etkilenmedir, İlhanlı Devleti ile özdeşleştirilebilir. (kısmen.)
    AC'de ise bayrak olayının açıklamasını zaten Ubisoft yapmıştır. Tanıdık imajların ticari ürünlerde kullanılması bir göstergebilim konusudur.

• bi oyun vardı adını unuttum onda da teröristleri öldürüyordun bi bölümde de turkey-siirt vardı
  • ulan burda da kavga çıkardınız ya helal olsun...oyun bölümüde siyasete bulaştı...
  • ee siirtte terörist olamaz mı?

quote:

Orijinalden alıntı: UserNameNotFound

bi oyun vardı adını unuttum onda da teröristleri öldürüyordun bi bölümde de turkey-siirt vardı
  • Arkadaşlar saçma sapan yorumlar yapmayın eğer tartışma çıkarmak gibi bir niyetim olsaydı konu dışına açardım.Burdaki amacım Türkleri özen göstermeyerek belkide kasti bir şekilde kötü yapan firmaların oyunlarının orjinal alınmasını engellemek.
  • bir yorum yazacağım dedim ama neresinden başlasam bilemiyorum.

800 yıl önceki selçuklu bayrağının orjinali kullanılsa, yabancı oyuncuların tamamı selçukluyu roma zannederler. En yaygın bilineni kullanmak, en mantıklısıdır. Ayrıca bugünkü Türk bayrağının kökeni, İslam'ın hilaline dayandığı için, tarihteki İslam bayraktarlığı görevine de vurgu yapması açısından en mantıklı seçim olarak ay yıldızlı bayrak kullanılmıştır.

Bir de tarihsel bir oyunda, o günün mantığıyla düşünmeye çalışmak lazım. o dönemlerde Hristiyanlar açısından da hristiyan olmayan herkes sadece kafirdi. doğal olarak oyundaki hristiyan karakter, müslüman türke kafir diyecek.

ayrıca AOE3te Türklerin zayıf gösterilmesi, niye sorun oluyor, ki pek de zayıf gösterilmiyor, ancak herhangi bir tarih kitabını açıp baktığımızda zaten AOE3'ün geçtiği çağdaki en zayıf devletlerden biri olduğumuz zaten ayan beyan.
    AOE2 oyununda Türklerin ve Sarasenlerin, askeri nitelikteki üniteler haricinde düşman ünitelerine karışmadığını da unutmuş gibisiniz. O oyunda bütün ırklar herşeye saldırırken askeri kurallara sadece iki ırkın bağlı kaldığı gösteriliyor.

Ayrıca oyunlar, fantastiktir, gerçek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 12 Eylül 2009; 6:33:14 >

• Elin adamının oyununa buralardan kulis yapmak ne kadar sonuç verecek, TR piyasası belli, neyi niçin neden yapıyoruz düşünmek lazım, Ayrıca Assasins Creed resmen Türklere, Türkiye'ye destek vermiş bir oyundur, yanlış yapmamıştır, dosta diş bilemek hasetlerin yapacağı bir şeydir, oyunlara katkımız olsun diyorsanız bize ait olan oyunlardan başlayın, bakın burda bir listemiz var, daha mantıklı değil mi????
    http://forum.donanimhaber.com/m_33522474/tm.htm
  • A.Creed'te kesinlikle aşağılayıcı bi unsur yoktur. Bayrağımızın o zamanda dahi varmış gibi gösterilmesi aksine çokta gurur vericidir. diğerlerini oynamadığım için birşey diyemiyorum şayet yazılanlar gibiyse gerçekten kötü gösterilmiş.
  • Taktınız Assassin's Creed'e alın sildim amma hayranı varmış o oyunun güzel birşey olsa gam yemicem...
  • Diğer ikisinide salla, kazandıkları kendilerine, 2000nin başlarında fifa, pes gibi oyunlar Galatasarayı oyuna koymak istediklerinde, takımımız para istediğinde olanları unutmamak lazım, oyuna koyulmadılar, kim kaybetti, bunlar ortak çıkar meseleleri, oyunu yaparken zaten bir çok konuya zaman harcıyorlar, Türkler'e ne kadar vakit verecekler...

İşin özü olaya tersten girmemek gerekiyor, adam demezmi biz yapıyoruz size noluyor diye, hemde bildiği kadarıyla kendince yaparsa hesabını yaptığı ülkede verecek, bu açıdan baktığınızda bizimle ilgili olan kısmın o üründe sıkıntı varsa daha güzelini kendimiz yapmamız gerektiğidir, konu başlığıda şu konuda, şu tarzda, Türkler'in bulunduğu falan şu özelliklerde bir oyun yapımı olur, katedeceğiniz daha çok yol var, koşmaya başlasanız fena olmayacak.....
  • Bu gayet normal birşey artık benim için.Oyunlarda olsun filmlerde olsun görünce şaşırmıyorum.Çok sinir bozucu ve aşağılayıcı ancak şaşırılacak bir durum değil.Türkiyenin imajını temizlemesi için daha çok uğraşması gerek zira lekeliycek bir sürü olaylar geldi ülkemizdeki turistlerin başına
  • Eski bir Idiana Jones oyunuydu.
    PCNet dergisi incelemişti. Oyunun İstanbul'daki kısımlarında, ağızları peçeli yüzleri kara arapça bağırıp duran insanlar vardı.

Şimdi arkadaşım senin Tarih araştırma ekibin nasıl birşey merak ederim ben.
    Arabın İstanbulda ne işi var, bizden önce arap şehrimiydi İstanbul?

Bazılarına göre hiç sorun yok ilginç! Yanlış araştırmışlar, amaan kötü göstermişler nolcak ki? Gibi yorum yapıyorlar.

Biraz daha duyarlı olup e-posta ile bildirmek gerekiyor yapımcılara. Çok sayıda ileti alırlarsa yama çıkartıp düzeltirler.
    Tüm bu hataları amanın bizi kötü gösteriyorlar diye sıkıntı yapmaya gerek yok ama duyarlı olup bildirmemiz gerekli.
  • Bir yerde varsındır da, olduğun yerde fikrini beyan edersin, hiç bir şekilde temsil edilmediğin, 3krş bile yatırmadığın, Türkiye olarak kafanı dahi çevirip bakmadığın bir sektöre ve sektördeki kişilere, şurası şöyle, burası böyle demek abesle iştigaldir..........

Önce Türk yapımlardan başlayacaksınız, bu başlık bence sadece bunu gözler önüne sermesi açısından bir şey ifade etmektedir...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.