Şimdi Ara

Türklerin Kötü Ve Yanlış Gösterildiği Oyunlar (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben birçok oyunda daha görmüştüm ama hatırlayamadım sizlerinde bildikleri vardır paylaşırsanız sevinirim...
  • Arkadaşlar bi ara gündemde olan bi konu vardı bulamadım onu burda ama kürdistan haritası vardı oyunda strateji idi işte bu en fenasıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayk-er

Arkadaşlar bi ara gündemde olan bi konu vardı bulamadım onu burda ama kürdistan haritası vardı oyunda strateji idi işte bu en fenasıydı

• quote:

Arkadaşlar bi ara gündemde olan bi konu vardı bulamadım onu burda ama kürdistan haritası vardı oyunda strateji idi işte bu en fenasıydı

O yanılmıyorsam Supreme Ruler 2020 isimli oyunun oyuna başlarken secebildiğimiz 3 moddan yalnızca bölünmüş dünya modunda olan bir saçmalık o modda abd bile dağılmıs her eyalet kendi devletini kurmus ona fazla kafayı takmamak lazım her ülke bölünmüş dünyada

quote:

Orijinalden alıntı: Yigit`

Bildiğiniz gibi Türklerin kötü gösterildiği bunların çoğu zaman arap olması şeklinde veya yanlış bilgi vererek işlenebiliyor.Bu hataları google açıp Turkey diye araştırmaktan aciz kişilerin yaptığını sanmıyorum birçoğu kasti olarak yapılıyor burda o oyunları listelersek en azından orjinal almayı düşünen arkadaşların almamasını sağlarız diye düşünüyorum.Bizi kötü gösteren adamların para kazanmasını istemeyiz heralde...

Ben başlıyorum

1-Empire Earth 2: Türklerin kötününde ötesi gösterildiği oyundur.Türklerin tarihi eserleri arasında sphnx yer almaktadır 21. yüzyıl askerleri fes ve sarık ile gezmektedir.Ve yine 21. yüzyıl işçileri sipsiyah hinduları andıran tipte başında sarık olduğu kadınların ninja gibi olduğu karakterler var.Kasıtlı olarak yapıldığını düşündüğüm 1 numaralı oyundur hiçbir şekilde bu kadar hatalarla dolu bir oyun görmemiştim...

2-Medieval 2 Total War: Bu oyundada Türklerin kıyafetleri binaları askerlerin konuşması tipler tamamen araplarla aynı yapılmış.Campaign bölümünü oynarken sesi kapıyordum rahatsız olduğumdan sonrada sildim.Neyseki sonraki oyunları olan Empire Total War da bu hatayı düzelttiler Türkler araplara benzemiyordu fakat kimi videoları hindularla ortaktı...

3-Assassin's Creed: Oyun haçlı döneminde geçiyor ama gelin görünki ordaki insanlar Türkçe konuşuyor o zamanlar ora ile pek uzak değildik belki bunu anlayabiliriz ama oyunda birçok yerde Türkiyenin bayrakları kullanılmış bunlarda hiçtemi akıl yok bizim 800 yıl önceki bayrağı aynı sanıyorlar?

Şu anda aklıma bunlar geldi daha sonra eklemeler yapacağım sizlerde bildiklerinizi söylerseniz sevinirim ve ilk mesaja eklerim.

Assasin's Creed bence Türkleri aşağılayan bir oyun fln değil hele Total War serisi asla ve asla böyle birşey değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çöl Tilkisi -- 10 Eylül 2009; 17:38:18 >

• quote:

quote:

rainbow mu neydi takım halinde binaya baskın yapılıyordu. evin duvarında arkadaşın dediği harita mevcuttu.

• Daha bilinmeyen bir sürü oyun vardır bence arkadaşlar...
  • quote:

3-Assassin's Creed: Oyun haçlı döneminde geçiyor ama gelin görünki ordaki insanlar Türkçe konuşuyor o zamanlar ora ile pek uzak değildik belki bunu anlayabiliriz ama oyunda birçok yerde Türkiyenin bayrakları kullanılmış bunlarda hiçtemi akıl yok bizim 800 yıl önceki bayrağı aynı sanıyorlar?

Uzun zamandır dikkatimi çekiyosun da bi üyenin mesajlarının hepsi mi böyle dandik olur bir iki de değil hepsi öyle ya bi yanlışlık var ya kötü bi espri var ya lost spoiler'ı var

Assassin's Creed 'de türkleri aşağılayan hiçbi unsur yok şuanki bayrağımızı koymaları kötü birşey mi? yoo ben oynarken gurur duymuştum hem hangi oyunda dillere milletlere bu kadar önem verilmiş oyunda hem ingilizce hem türkçe hem arapça hem de (tam emin değilim) almanca konuşmalar geçiyordu

• çocuğun üstüne fazla gitmeyin bence hatasını anlamış gibi görünüyor
  • Making a history mi ne öyle bir strateji oyunu vardı.Türkiye haritası içinde Kürdistan diye bir bölge yapmışlar Güneydoğu anadolu bölgesine.
  • Arkadaşlar saçma bi konu bence.

Ciddi propaganda amaçlı (America's Army misal) oyunlar dışında oyunları yapan hiçbir firma yok işte başka bi ülkeyi yüceltelim yok şu ülkeyi ezelim, yok Türkleri Araplara benzetelim muhabbetleri dönmez. Çünkü hiç bir oyun yapımcısın bu tarz şeylere ayıracak vakti olacağını düşünmüyorum. Ha bu yapılır nasıl yapılır Yunanlar oyun yaparsa yapar. Amerikalılar oyun yapıyor Kuzey Korelileri öldürüyoruz, Iraklıları öldürüyoruz fln. Ama misal Ubisoft firması Assassin's Creed yaparken rezil edelim şu Türkleri oyunda diye kastırmaz.

Her firmada çalışan bir kaç insan vardır tarihi destek toplayacak (tabi oyun belirli bir tarihi anlatıyorsa.) ve o insanların firmaya sundukları bilgi üzerinden takılıyorlardır. Veya gidip kendileri araştırıyorlardır. Misal Assassin's Creed 2 ' de Leonardo Da Vinci'nin icatlarını koyarken kesin baya derin bi araştırma yapmışlardır.

Sonuç olarak şu ana kadar "Abi bu kadar da rezil yapılmaz ki Türkler" diyebileceğim bir oyun hiç görmedim. Age of Empires' da en kudretli ordulardan biriydi Turkler. Total War serilerinde zaten hep güzel yansıtmışlardı Türkleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fâti

quote:

Uzun zamandır dikkatimi çekiyosun da bi üyenin mesajlarının hepsi mi böyle dandik olur bir iki de değil hepsi öyle ya bi yanlışlık var ya kötü bi espri var ya lost spoiler'ı var

Assassin's Creed 'de türkleri aşağılayan hiçbi unsur yok şuanki bayrağımızı koymaları kötü birşey mi? yoo ben oynarken gurur duymuştum hem hangi oyunda dillere milletlere bu kadar önem verilmiş oyunda hem ingilizce hem türkçe hem arapça hem de (tam emin değilim) almanca konuşmalar geçiyordu

2 lost spoilerı gördün diyen çamur atmaya çalışma hemen.Başlığıda mı okumuyorsun Türklerin kötü ve yanlış gösterildiği oyunlar.Eğer sen buna rağmen oyun Türkler doğru o zaman Türkiye bir devlet vardı ve bayrağı o şekildeydi diyorsan pes doğrusu...

• Bu kadar ayrıntıya takılmamak lazım bu kadar özendiklerine şükredelim

ayrıca 2 lost spoilerı mı? pm ile bile spoiler atan bi üyesin izlemediğimi bile bile...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fâti

Bu kadar ayrıntıya takılmamak lazım bu kadar özendiklerine şükredelim

ayrıca 2 lost spoilerı mı? pm ile bile spoiler atan bi üyesin izlemediğimi bile bile...

Demek sendin o..Yanlış bir izlenim bırakmak istemezdim açıkçası şakasına diye attıydım.
  • Mtw:2 kasten olmasa bile,yapımcıların cahilliği yüzünden bence Türkleri çok farklı yansıtmış.
  • Faşistliğin bu kadarı... pes.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyLess

Faşistliğin bu kadarı... pes.

sen ne diyorsun ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corleone™

quote:

Orijinalden alıntı: CyLess

Faşistliğin bu kadarı... pes.

sen ne diyorsun ya?

Ters tarafından kalkmış belli.
  • Assassin's Creed de kötüleyemiyor türkleri
  • Arkadaşlar sırf Assassin's Creed oyunu için başlığa kötü ve yanlış gösterilen oyunlar diye yazdım siz hâla kötü gösterilmiyor diyorsunuz.Bayrak yanlış diye belirteyim dedim uzatmayın lütfen...
  • Bize herkes düşman 3-5 oyunda kötü gösterilmemiz zaten kaçınılmaz bi olaydı...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.