Şimdi Ara

Türklerin Kötü Ve Yanlış Gösterildiği Oyunlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğiniz gibi Türklerin kötü gösterildiği bunların çoğu zaman arap olması şeklinde veya yanlış bilgi vererek işlenebiliyor.Bu hataları google açıp Turkey diye araştırmaktan aciz kişilerin yaptığını sanmıyorum birçoğu kasti olarak yapılıyor burda o oyunları listelersek en azından orjinal almayı düşünen arkadaşların almamasını sağlarız diye düşünüyorum.Bizi kötü gösteren adamların para kazanmasını istemeyiz heralde...

Ben başlıyorum

1-Empire Earth 2: Türklerin kötününde ötesi gösterildiği oyundur.Türklerin tarihi eserleri arasında sphnx yer almaktadır 21. yüzyıl askerleri fes ve sarık ile gezmektedir.Ve yine 21. yüzyıl işçileri sipsiyah hinduları andıran tipte başında sarık olduğu kadınların ninja gibi olduğu karakterler var.Kasıtlı olarak yapıldığını düşündüğüm 1 numaralı oyundur hiçbir şekilde bu kadar hatalarla dolu bir oyun görmemiştim...

2-Medieval 2 Total War: Bu oyundada Türklerin kıyafetleri binaları askerlerin konuşması tipler tamamen araplarla aynı yapılmış.Campaign bölümünü oynarken sesi kapıyordum rahatsız olduğumdan sonrada sildim.Neyseki sonraki oyunları olan Empire Total War da bu hatayı düzelttiler Türkler araplara benzemiyordu fakat kimi videoları hindularla ortaktı...

Şu anda aklıma bunlar geldi daha sonra eklemeler yapacağım sizlerde bildiklerinizi söylerseniz sevinirim ve ilk mesaja eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serbest Çağrışım -- 12 Eylül 2009; 16:45:35 >

• Medieval'e katılmıyorum. O yıllarda Arap etkileşimi hat safhadaydı ve bina gibi özellikler benzerlik gösteriyordu. Kıyafette aynıydı fakat onun sebebi aynı coğrafyada yaşıyor olmaları. Ayrıca Arapça konuşursan Arap gibi konuşursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _LoRDi_

Medieval'e katılmıyorum. O yıllarda Arap etkileşimi hat safhadaydı ve bina gibi özellikler benzerlik gösteriyordu. Kıyafette aynıydı fakat onun sebebi aynı coğrafyada yaşıyor olmaları. Ayrıca Arapça konuşursan Arap gibi konuşursun.

Oyunu oynayıpta bunu diyorsan gerçekten sana şaşıyorum.Oyunda her ırk konuşurken kendi dilinden birkaç kelime sarfediyor fakat Türk olan kişilerin dedikleri kelimelerden anladığım tek şey Allah Allah Maşallah Maşallah deyip durdukları diğer dediklerini anlamıyorum bile.
  • quote:

Ayrıca Arapça konuşursan Arap gibi konuşursun.

Be cahil kardeşim orta çağda Osmanlı devletinin Resmi dili Arapça imiydi ya da hiç Arapça oldu mu? Yazı dilini Arapça olarak kullanmak Arap olmak anlamına gelmiyor. Bunun yanında birşey daha öğreteyim sana Osmanlı edebiyatta ve yönetimde Araplardan çok Fars ve Hint kültürlerinden etkilenmiştir
    Dikkat ediyorum senin mesajlarına sürekli bir ecdadını beğenmeme kendini Türk ulusundan saymama gibi tavırlar takınıyorsun eğer Türküm diyorsan yakışmıyor sana

• Assasin's Creed'de Türk olarak geçen bizim atalarımız Selçuklular gidip oyuna şuanki Türk bayrağı koymaları "Çift başlı kartal" bayrağını koymalarından daha güzel olmuş.Ayrıca oyundaki tarikat tarihte gerçekten var olup Selçukluların yıkılmasında da rol almıştır.

Ki kaldıki oyunun neresinde Türkler kötü gösteriliyor anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzanSRC

quote:

Ayrıca Arapça konuşursan Arap gibi konuşursun.

Be cahil kardeşim orta çağda Osmanlı devletinin Resmi dili Arapça imiydi ya da hiç Arapça oldu mu? Yazı dilini Arapça olarak kullanmak Arap olmak anlamına gelmiyor. Bunun yanında birşey daha öğreteyim sana Osmanlı edebiyatta ve yönetimde Araplardan çok Fars ve Hint kültürlerinden etkilenmiştir
    Dikkat ediyorum senin mesajlarına sürekli bir ecdadını beğenmeme kendini Türk ulusundan saymama gibi tavırlar takınıyorsun eğer Türküm diyorsan yakışmıyor sana

1080'de Osmanlı mı vardı? Oyuna Selçuklu olarak başlıyoruz. Öğretmene gerek yok ayrıca biliyorum. Ayrıca Selçuklunun resmi dilinin Farsça olduğunu da biliyorum. Arkadaş sadece Arapları örnek göstermiş. Ben de öyle devam edeyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2741 -- 10 Eylül 2009; 1:26:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Avrim

Assasin's Creed'de Türk olarak geçen bizim atalarımız Selçuklular gidip oyuna şuanki Türk bayrağı koymaları "Çift başlı kartal" bayrağını koymalarından daha güzel olmuş.Ayrıca oyundaki tarikat tarihte gerçekten var olup Selçukluların yıkılmasında da rol almıştır.

ağzını yiyim ben beyendim türk ve müslüman sehirlerde türkler türkçe konusuyor kafir ne istiyorsun flndiyor güze lama anlamadığım bir konu var ÜZERİNDE HAÇ İŞARETİ BULUNAN BİR ADAM KAFİR KAÇMA DİYORDU COK PİS SİNİRİME GİTTİ AÇIKÇASI O ADAMI NERDEN BULDUN DİYE SORARSANIZ HANİ GTALARDA GİZZLİ PAKET VARYA BU DA ÖYLE OYUN YÜZDESİNİ ARTIRIYOR AMA AANLAMADIM NİYE BÖYLE YAPTIKLARINI

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • assassin's creed teki türk bayrağı ubisoftun bi kıyagıdır bence (aksi olsaydi en kotu patch ile duzeltirlerdi) o tarihteki o kadar olayı aktaripta bayragı unutacak degiller,
    zaten türk askerler söyledğinin aksine gayet taşaklıdırlar
  • quote:

Assasin's Creed'de Türk olarak geçen bizim atalarımız Selçuklular gidip oyuna şuanki Türk bayrağı koymaları "Çift başlı kartal" bayrağını koymalarından daha güzel olmuş.Ayrıca oyundaki tarikat tarihte gerçekten var olup Selçukluların yıkılmasında da rol almıştır.

Kötü ve yanlış olarak açtım başlığı bayrağın o dönemde olmayıpta koyulması yanlış birşeydir...
  • Age of Empires Campaingde Türkish dogs diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasmon

Age of Empires Campaingde Türkish dogs diyor.

hani ben de bir strateji oyunu vardi onda da germany dogs artık pitbull mu dogman mi ne diyorsunuz bu da belki sivas kangalıdır :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Challengermert

quote:

hani ben de bir strateji oyunu vardi onda da germany dogs artık pitbull mu dogman mi ne diyorsunuz bu da belki sivas kangalıdır :D

Adamlar age of empires 2 oyununda sırf ingilizlere karşı görev koymuşlar bir tanesi bile sesini çıkarmıyor age of empires 3 te Osmanlıyı en güçlü ırk yapmışlar siz hâla takıldınız şu lafa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serbest Çağrışım -- 10 Eylül 2009; 1:33:37 >
  • quote:

quote:

Yani orda kastettikleri Kangaldır , tutupta "Sivas Kangali" yazıcak halleri yok ya kim bilir Sivas'ı , Türkiye de olduğunu ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigit`

quote:

quote:

Adamlar age of empires 2 oyununda sırf ingilizlere karşı görev koymuşlar bir tanesi bile sesini çıkarmıyor age of empires 3 te Osmanlıyı en güçlü ırk yapmışlar siz hâla takıldınız şu lafa...

yaw bir sey soracağım bir arkadas oynamış age of 3 ü osmanlı en güçsüzmüş? bir de burayı iyi oku kardes: ingilizlere kim savas acmışki bir de ztn microsoft iyi insanlar bilgates fln adam akıllı kişi oyle serefsizlik yapmaz :) onun hakkını nasıl ödüycez kacak xplerle :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

yaw bir sey soracağım bir arkadas oynamış age of 3 ü osmanlı en güçsüzmüş? bir de burayı iyi oku kardes: ingilizlere kim savas acmışki bir de ztn microsoft iyi insanlar bilgates fln adam akıllı kişi oyle serefsizlik yapmaz :) onun hakkını nasıl ödüycez kacak xplerle :D

Osmanlı en güçsüz diyen arkadaşına selamımı ilet.Kimilerine yaranmanın imkanı yok resmen...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Osmanlı en güçsüz diyen arkadaşına selamımı ilet.Kimilerine yaranmanın imkanı yok resmen...

hacım iletirim de diğer soruma cvp vermedin yani inglizlere kim savaş acmıs?

bir de msn eklermisin :) duhan_45@hotmail.com arkadas oluruz :)

• teşekkürler bilgiler için
  • quote:

quote:

ağzını yiyim ben beyendim türk ve müslüman sehirlerde türkler türkçe konusuyor kafir ne istiyorsun flndiyor güze lama anlamadığım bir konu var ÜZERİNDE HAÇ İŞARETİ BULUNAN BİR ADAM KAFİR KAÇMA DİYORDU COK PİS SİNİRİME GİTTİ AÇIKÇASI O ADAMI NERDEN BULDUN DİYE SORARSANIZ HANİ GTALARDA GİZZLİ PAKET VARYA BU DA ÖYLE OYUN YÜZDESİNİ ARTIRIYOR AMA AANLAMADIM NİYE BÖYLE YAPTIKLARINI

O Haçlılar 60 tane ve onlar templar yani tapınak Şovalyeleri. Fakat oyunda neden Türkce konustuklarını bende anlamadım. Ama babam bunlar hakkında bi kitap yazmıstı O kitapta çift taraflı calıstıkları falan yazıodu

• "Turkish dogs" a laf edenleri hala anlamıyorum anlamayacağımda.
    adam düşmanına ne desin ya?"whats up brother?" mı desin?
  • Aslında burda belirtilen oyunlardan çok fenalari vardı. Hele birtanesinde Turkleri necromancer olarak gösteriyordu.

AC deki Turk bayrağı bilerek konmuş bir durum. Oyun yapılırken forumlarında belirttik o donemde Selcuklularin farklı bayrak kullandığını ancak Ubisoft hem bayrağımız daha bilindik olduğu için hem de o devrin en büyük güçlerinden birinin de Turkler olduğunu betimlemek için bunu yaptığını söyledi. açıkcası ben rahatsız olmadım bu durumdan.
    Ayrıca tapınak şövalyeleri gittikleri yörenin dillerini de ogrenirlerdi bu nedenle garipsememek lazım onu.
    Total War serileri de bence Oyunları'nda Osmanliyi en güçlülerden biri yapar hep ve hem Medieval 2 de hem de Empire oyununda aşağılama göremedim.
    Age of Empires ta ise ilk basta Turkish Dog lafı hoşumuza gitmesede biz her filmimizde Bizanslilara " köpek " diyoruz bunu unutmamak lazım...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.