Şimdi Ara

Türkleri en çok seven ülke? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
2
Favori
42.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

Türkleri en çok seven ülke?

(En Son Oy Tarihi: 14.2.2022)
Giriş

Orijinalden alıntı: olek1988

quote:

Orijinalden alıntı: H. Upmann

bosna hersogova lılar sever ama 92 de onlara yardım elini çok geç uzattık, keşke ölen her bosnalı için 10 sırp öldürerek katliam yapsaydık ama tek bir bosnalı kardeşimiz ölmeyeydi.

bosnalılar neden kardeşimiz oluyor anlamadım. tamam müslümandırlar ama ana dilleri sırpça dır. yani müslüman sırptırlar. evet onlara geç yardım ettik , keşke daha erken etseydik, ama sırp ayaklanmaları içinde yer aldılar ve biz gene de onlara yardım ettik. türkler çok cömert ve yardımsever bir ırk.

evet o yüzden ortodoks sırplar la senin dediğin bu müslüman sırplar can ciğer kuzu sarması.

Bu arada Boşnakça diye bir dil dil var

• Azerbaycan
  • Güney kore sevio az
  • Meksika.
  • kimse
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmurat07

quote:

Orijinalden alıntı: mertekin

quote:

Orijinalden alıntı: thevincent

youtube da azeriler bile türklere sövüp sayıyo bu yüzden türkün türkden başka dostu yok

Azerilerde Türk oğlu Türk.

azeriler kadar ikiyüzlü insan yoktur tahminimce sen rahat ol

Kardes konusmana dikkat et .Sen kimsin ki bi milletin hakkinda bogle yorum yaziyosun. Azerbaycanda turkleri cok severler ama senin gibisini diyil .Turklerin her zaman basimizin ustunde yeri var o kadar .

• quote:

Orijinalden alıntı: BurkayT

quote:

Orijinalden alıntı: xHannibalx

quote:

Orijinalden alıntı: thevincent

youtube da azeriler bile türklere sövüp sayıyo bu yüzden türkün türkden başka dostu yok

Azeriler Alman'mı? Hatta bizden daha fazla Türkler, anadolu gibi etnik kökenli halkların kaynaştığı bir coğrafyada yaşamadıkları için.

azeriler fırsatını buldumu sıkıp limon gibi bir köşeye bırakırlar insanı. ne bir fedakarlık ne bir ahlak ne de görgü kuralı tanırlar. kusura bakma arkadaşım eğer onlar da Türkese varsın ben olmayayım böyle bir milletin evladı.

ekleme: azerbaycanın Türkeiyeden vize istediğini, oralara turist olarak dahi gitmek istesen elçilik kapılarında milletimize köpek muamelesi yaptığını biliyor muydun?
    oysa ki bu ülke ekonomi ve sosyal haklar bakımındak ülkemizden oldukça geride. ancak dünya konjektründe doğal gaz kaynağı ile bir adım nde ve ülkemiz önünde söz sahibi. buna rağmen kardeş ülke olarak gören bizlerden onlar birey olarak tiksiniyor.

AZERBAYCANLILAR da turk ama seni bilmiyorum .Azerilere ogle bogle diyosunda git Canakkaleye bak gor ne kadar Azeri sehit olmusdur .Mezarlarini kesin gorursun.
    Azerbaycanda her macta Turkiye bayragi ile dolasan yuzlerce insan gorursun kardes .

• Online oyun oynuyordum oda açmıştım ve Filistinli bi arkadaş girdi odaya Türk olduğumu söyleyince gerçekten adam bütün iyi dileklerini saymaya basladı Recep Tayyip Erdoğandan İstanbula..Gerçekten bizleri çok seviyorlar Mavi Marmara gemisindende bahsetti..Baya bi seviyorlar heralde Türkiye ' yi
  • küba ve rusya
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExeLium22

japonlar hiç sevmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

küba ve rusya

rusyamı , yavaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Half Man Half Amazing

Küba'da Atatürk çok seviliyor.

konuyla ne alakası var
  • quote:

Orijinalden alıntı: STVxVTS

TÜRKLERİ TÜRKLERDEN BAŞKA KİMSE DAHA ÇOK SEVEMEZ DİYE LAF EDENLER ÇIKAR ŞİMDİ..

TÜRKÜN DÜŞMANI EN ÇOK TÜRK'TÜR..

Aynen doğru diyorsun dostum. Ama bence bu tatlı bir rekabet gibi. En azından geçmişte öyleydi aynısı günümüzde söylenemez. Mesela Türkler dünyanın her yerinde at koşturuyorlardı. Kendi ırkından olmayan milletleri tehtid olarak bile görmüyorlardı. Birçok türk devleti birbiriyle savaştı.

Günümüz için konuşmak gerekirse, uzakdoğulular türkleri sever. Bende tam nedenini anlamış değilim ama japon hayranıyım.

Konya ve Kyoto kardeş şehirdir. Konya'da Kyoto, Kyoto'da Konya isimli park mevcuttur.

Uzun oluyor ama bir dipnot daha geçeyim. Bir türk japonu gördüğünde sorar.
    -Siz savaştan sonra nasıl toparlandınız nasıl bu hale geldiniz?
    Atom bombası atılan Hiroşima ve Nagazaki kentlerine dokunmadık. Hala eski halini yansıtmakta. Çocuklarımızı buralara götürüp "Çalışmazsanız birgün vatan bu hale gelir" diyoruz.
    Ama Türklerin böyle birşey yapmalarına gerek yok. Sizin Çanakkale zaferiniz yeter.

• kore
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenex

quote:

Orijinalden alıntı: STVxVTS

TÜRKLERİ TÜRKLERDEN BAŞKA KİMSE DAHA ÇOK SEVEMEZ DİYE LAF EDENLER ÇIKAR ŞİMDİ..

TÜRKÜN DÜŞMANI EN ÇOK TÜRK'TÜR..

Aynen doğru diyorsun dostum. Ama bence bu tatlı bir rekabet gibi. En azından geçmişte öyleydi aynısı günümüzde söylenemez. Mesela Türkler dünyanın her yerinde at koşturuyorlardı. Kendi ırkından olmayan milletleri tehtid olarak bile görmüyorlardı. Birçok türk devleti birbiriyle savaştı.

Günümüz için konuşmak gerekirse, uzakdoğulular türkleri sever. Bende tam nedenini anlamış değilim ama japon hayranıyım.

Konya ve Kyoto kardeş şehirdir. Konya'da Kyoto, Kyoto'da Konya isimli park mevcuttur.

Uzun oluyor ama bir dipnot daha geçeyim. Bir türk japonu gördüğünde sorar.
    -Siz savaştan sonra nasıl toparlandınız nasıl bu hale geldiniz?
    Atom bombası atılan Hiroşima ve Nagazaki kentlerine dokunmadık. Hala eski halini yansıtmakta. Çocuklarımızı buralara götürüp "Çalışmazsanız birgün vatan bu hale gelir" diyoruz.
    Ama Türklerin böyle birşey yapmalarına gerek yok. Sizin Çanakkale zaferiniz yeter.

Doğru diyorsun dostum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eren

quote:

Orijinalden alıntı: George Jetson

ben japonyaya gidiyom

Türkleri en çok seven ülke?

Şimdi ... bulduk kılsızınıda aramaylım
  • uzak doğu onlarda uzakta olup bizi tanımadıkları için seviyolar
  • Beyler çıkar meselesi.

Dünya üzerinde bütün devletler dost değil rakiptir.
    Azerbeycan ırk politikasıyla dost yaklaşıyor ki öyle yapmalı barınabilmeli.

Pakistan Osmanlıdan kalan bir hayranlık ve bize karşı bir dostluk var.

Afganistan müslüman bir toplum birde (abd) :) savaşında Türk Askeri çok yardımcı oldu gıda,barınma vs. mesela orada direnişçi halk Türk Askeri'ne karşı kötü bir tavır sergilemez çünkü Halk seviyor askeri.

İran'nın bizi sevdiği pekte içten duygular beslediği söylenemez. Bugün İran OrtaDoğuda Lider olma politikası var yani Türkiye gibi Güçlü bir ülke karşısında dost tavır sergilemesi beklenemez , sadece çıkarcı dost olur.

Filistin devletmi bilinmez fakat tüm ülkelerle dost olmak zorunda işgal altında yardım edilmesi için tabiki en
    yardımsever çoğunluğu müslüman olan Türkiye'ye dostluğunu benimsetmek zorunda

Suriye çoğu ders kitaplarında Hatayı içine alır :) dost takıntısı yoktur yani nötr bir politika ara sıra ırakla kızışır fakat çoğu kez Türkiye lehine söylemler yapar.

KKTC Şu 10 yılda çok değişik şeyler oluyor KKTC'de Türkiye'ye karşı olumsuz bir politika var geçen zamanda Rumlarla Bir arada yaşama , sınırları kaldırma gibi düşünceleri onaylamış aslında bu bizdende kaynaklanıyor , ada'da pek çok sıkıntı var buradaki gazete 2 lira orada 5 lira yatırım yok , üretkenlik az orada , zengin ürün olmadğı için paranın değeri çok aşağılarda , ama bir çok kesim orta düzeyin üstünde. Geneli çok seviyor Türkiye'yi.. Zaten çoğu Türkiye'den gitme eşi , çocuğu Türkiyede okuyan bir çok insan var.

Yunanistan , şu sıralar krizin patladığı yer ekonomik terör orayı vurdu gerçekten halk günden güne çıkılması zor durumlara geliyor , bu durumlarda Düşman ülke olmak hiçte mantıklı bir durum değil :)

Gürcistan , Rusya tokatıyla Diğer ülkelerden desteği göremedi , bence mantıksız bir hareketti her iki taraf için Rusya gibi bir ülkenin savaşması bile mantıksız. Bence savaştan sonra iyice soğudu gürcistan ekonomik politika yelpazesini artıracaktır olumsuz durumu gördü savaşın sıcaklığını gördü , ders olmuştur umarım bir daha abilere sataşmadan önce aynaya bakmak lazım. Türkiye ile sadece çıkar dostu olacaktır.

Ermenistan çok büyük mevkilerde adamları var Dünya statüsünde oluşturulan konseylerde söz sahibi fakat durumu gerçekten içler acısı , çoğu vatandaşı artık düşman gözüyle Türkiye'ye bakmaktan korkuyor, haberlerdede görmüşsünüz çoğu Türkiyeye sığınmacı olarak geliyor..(Ekonomik nedenlerle) Rusya desteğini bıraksa gitti :)

Irak : durumu malum bir süre dost olamak zorunda ama mecburiyetten çünkü işgalden çıkmış hükümeti bile yeni oluşturulmuş bence en mantıklısı ekonomisini yükseltmesi ama benin açımdan bu tehlikeli sonuçlar doğurabilir hiç te sevmediğim bir ülke Saddam zamanında sözde monarşik bir ülkeydi severdim çok az ama . Sonraları elimizi ayağımızı çekmemiz lazım Büyümesini önlememiz lazım bunlar Politikadır arkadaşlar ciddi ciddi şu sıralar politikamızı güçlendirmemiz el alıntında yapmamız lazım.

:) Bukadar saçma diyenler kızanlar olur fakat şahsi düşüncelerimdir.

• Ülkeler birbirlerini sevmezler ilişkilerimiz her zaman çıkar üstüne kurulu. Azerilerle aynı ırkız diye yardım edeceklerini falan sanmak saflık olur.
  • Bize muhtaç olan bir ülke varsa onlar seviyor.Yoksa sevmesi için bir sebep yok.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.