Şimdi Ara

Türkler Neden Hiçbir Konuda Başarılı Değiller ? Mutlaka izlemelisiniz...! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
42
Favori
5.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilk önce kusura bakmayın aydın doğan ve medyasını ne takip ediyorum nede dinliyorum bu ülkeye faydası dokunmuyor . Bu ülke niye geri kalıyor diye yazmış anlatmış saygım sonsuz çıkıp aydın doğana sorsaya bu ülke üretmeye bagımsız olmaya çalışırken biz niye engel oluyoruz diye. (örnek yaptıkları yayınlarda arabaya,köprüye, havalimanına, Askeri sanayiye söyledikleri) çıkıp dese yap bu ülkede niye terörü destekliyoruz bu ülkenin kalkınmasına engel olmuyor mu bu bu ülkede bazı alanların gelişmesini engellemiyor mu. sorsun bunları da cevaplasın. Bu ülke kalınması için bu ülkede terör sorun olmaması böylece olmadıgı için şuan oraya harcadığımız emegin gelişmeye akması gerekmiyor mu?. Bizim ülkede herkes çıkarının derdindedir erken yoldan rahat para kazanayim gerisi hikaye diyen iş yapana da bordo klavyelik yapma huyu vardır. Bu ülke üretmek gelişmek istesede bir şey olmaz gelişmesin diye bir sorun bulup ortaya atarlar. merak etmeyin.(yandaş kelimesi diyenler hırsız diyenler cevap vermiyorum. Örnek konular mevcut.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockmania01 -- 24 Ekim 2015; 23:08:19 >




  • MühendisMurat Konu Dışı bölümünde vay be. Hoşgeldiniz efendim.
    Konu çok yararlı ayrıca. Umarım izleyenler bir şeyler görüp kapabilmiştir.
  • Avrupa ülkeleri çok gelişmiş evet.Sözde en hümanist en insanlığa katkı yapan onlar.Bugün afrikada neden ingilizce fransızca çok fazla konuşuluyor ? O kadar yer altı zenginlikleri olan ülkeler neden 1 gram içecek su dahi bulamıyor.bunları soran yok "herkes evet çok haklı adam" falan demiş.Bu kadar insanın açlıktan yada terörden ölmesinin sebebi kim ? Bu avrupalıların abd nin çıkarları için kaç tane insan can verdi acaba biliyor musun ? Gidin bakın bakalım ırakta 10 senede kaç canlı bomba patlatılmış ne kadar insan ölmüş.Gidin bakın suriyede oturubilecek bir tane apartman kalmış mı ? neden bütün dünyayı saran hastalıkların %90 nı Afrikadan çıkıyor ? Bunları da düşünmek lazım.
  • Arşimet onu bulduğunda türkler daha hun diye geçiyordu ve orta asyanın bozkırlarında göçebe yaşıyorduk ne hamamı allah aşkına
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoneyTalks

    yüzlerce defa yazdım tekrar yazıyorum;

    bir ülkenin geleceğinin kafasındaki hayal memur olmak ise o ülke ilerleyemez, üretemez büyüyemez. Kafası çalışan, tasarlamak, araştırmak isteyen insanlar-mühendislerin kafasında geçim derdi, kıcını sokacak 1+1 daire derdi olduğu sürece bu ülkenin mühendisliği ve teknolojisi ilerleyemez. Ülkenin mühendis akademisyeni, bilim adamının, fizikçi kimyacısının kafasında hanımın ısrarı sonucu değiştirilen salon takımının taksidi oldukça bu ülkede bilim ilerlemez.

    Gidin dershanelere (gerçi kaldırdılar), lise son öğrencilerine sorun kardeşim ne olmak istiyorsun. ben çok duydum "abi atanması kolay bölüm olsun" daha 17 18 yaşında çocuğun kafasındaki plan devlete girmek. Neden peki ? sebebi çok basit rahat olduğunu düşündüğü için.

    Neden rahat olduğunu düşünüyor ? Çünkü çevresindeki herkes öyle söylediği için. Çünkü okulunda gördüğü öğretmenleri müdür yardımcıları, giderse devlet dairelerindeki memurları görüyor ve "la olm bunlar ne yapıyorki" diyor.

    Yani mevcut kadro işini hakkıyla yapmadığı için gelecek neslide etkiliyorlar.

    Türk milleti atadan gördüğünü yapar derler, o çocukda üst neslini görüp örnek alıyor. "Ulen bunlar yatıyorsa ben neden yatmayayım, başımı sallayıp maaşımı almayayımki" diyor.

    Eee sonra ne oluyor ? Gencecik beyinler memuriyete koşuyor. Belkide okuması gereken şu an okuyandan daha iyi mühendislik yapabilecek, daha iyi akademisyen olabilecek daha iyi doktor olabilecek insanlar sırf bu rahat arzusu ile kaderlerini dolayısıyla ülkelerinin kaderini değiştiriyorlar.

    Allah için şu anki polis kadrolarına bakın hele. Konuşun. avukatıda var, mühendiside var, öğretmenide var. iktisat, işletme, uluslararası ilişkiler, psikoloji okuyanıda var. lan olum delimisiniz deseniz adam size ne diyr biliyormusunuz ? "Abi banane ya. okuduk ettik 2k ya patron agız kokusu çekeceğime daha fazla maaşa polis olurum sansım yaver giderse rahat ilçeye düşer yatarım. şansım yoksada kötü yerlerde çalışır belkide şehit olurum." yani tamamiyle oluruna bırakmış pekçok memur var. bu adamlar genç, bu adamlar o yaşta hayattan bezmiş.

    daha çok yazılırda bu forumda "özet geçiver abi " diyen kekomsular olduğu için pek anlamı yok.

    "aga belediyede tanıdık varmı yaee" diyerek noktalıyalım.

    haklısınız hocam. Sokak röportajlarindan birinde büyüyünce ne olacaksın diye soruluyor. Bir çocuk memur rahat bir is diyor aklıma o geldi birden.


    Okuyun dostlar özeti boşverin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Muhammed diyene kadar iyiydi.
  • Mühendis murat olmasa açmazdım videoyu. Açtım memnun kaldım. Ama adam kene benziyor biraz itici geldi. Bu kafada insanları bulup izlemek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEHET

    Tarihin en büyük bilim insanı Newton

    Öyle kardeş zoruna mı gitti. Kalkülüs matematiğini atan mı buldu sanıyorsun. Gunluk yasantida kullanilan fizik kanunlarını kim buldu sanıyorsun. Buraya bu yorumu yazman o ve onun gibiler sayesinde oluyor. Sen ne icat ettin de buna gulebiliyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oradaki kişi birşeyler anlatmaya çalışırken izleyenler hala işin dalgasında her şeye gülüyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çikaskondikas

    Seviye yükselmiş düşürülmeli. kız arkadaşınızın başka erkeklerle konuşmasına izin verir misiniz?

    Başka konulardan gördüğün şeyleri yazma şuraya, az kendiniz olun. Artı alıcam popi alıcam tripleri ne, kaç yaşındansın ya
  • En kötüsü de bence; bu adamı dinledikten sonra herkesin olağan hayatına devam edecek olması. Gerçekten doğru söylüyor fakat bu videodan sonra oyunumu oynamaya devam edeceğim çünkü bıktırıldık artık. Yapamazsınlarla, edemezsinlerle bıktırıldık ve inançsızlaştırıldık(dini anlamda söylemiyorum).
  • Vİdeoyu önceden izlemiştim çok etkilenmiştim. İnsan üzülüyor neden biz güney kore olamadık diye.
  • eğitim sistemi düzgün değil. cumhuriyet 1923 yılında kuruldu. 92 yılda çıkan bilim insanlarına bakarsan çoğunluğunun doğum tarihleri 1940-50 arası. 1923'ten 1683 arası osmanlı devletinin duraklama dönemi. bu tarihler arasında hiç bir eğitim faaliyeti yok fakat bir kaç bilim adamı yetişiyor. 1683 ve öncesinde ise ali kuşçu, piri reis gibi büyük alimler yetişiyor. nedeni türk milletinin savaşçı bir millet olması. tarihe bakıyorsun önce orta asya oradan kavimler göçü oluyor hop avrupa, 40-50 yıl çin esareti yaşanıyor, daha sonra göktürk, ondan sonra islamiyetle tanışılıp ön asyaya geliniyor. buradan daha ileriye gidip anadolu, 250 yıl anadolu da kalınıyor bu sırada haçlı seferleri oluyor. ondan sonra moğol istilası, beyliklere ayrılıyor. daha sonra 1299-1683 yılları arası bir hareketlenme var. bir çok eser bırakılıyor.

    millet olarak sürekli hareket halindeyiz. daha önemlisi avrupa, arap, çin, mısır, yunan milletlerinin çok fazla hareketlenme yaşamayıp belirli bölgelerde devamlı yaşaması. millet olarak savaşçı bir kavim olmamız bunu kanıtlar nitelikte. atalarımızı islamiyet öncesi kalıcı eseri olarak bir tek orhun yazıtları var. bir de çin sınırlarında bulunan ve bize ait olduğu söylenen beyaz piramit var. orta asyaya dahi göç ettiğimiz tezi varken bilim adına pek birşey beklenemez. edebiyat, felsefe alanlarında en ileri milletlerden biriyiz. kimse çıkıp araplar, fransızlar vs demesin. mevlana, yunus emre gibi edebiyat alanında ve felsefe alanında en iyilerinden iki şaire sahibiz. daha saymadığım yüzlerce şair ve yazar var. göçebe bir kavimden bilim beklemek cahilliktir. kurtuluş savaşını kazanamasak orta asyaya geri dönecektik.

    atı ilk kullanan, pantolonu ve gömleği ilk kullanan bir milletiz. aslında ürettiğimiz şeyler hep günlük hayatı kolaylaştırmak adına veya askeri alanda ileri seviyelere gitmişiz. sen bir avcıdan bulaşık yıkamasını bekliyorsun. günümüzde göç durumları yok fakat bu seferde eğitim sisteminin çarpıklığı bunu engelliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEHET

    Tarihin en büyük bilim insanı Newton

    Başka bir isim beklemiyordun herhalde. Newton bu dünyaya gelmiş en büyük akıllardan.
  • Geçen tableti aldım elime yabancı dizi izliyorum, peş peşe baya bi bölüm izlemiştim, bi an aklım başka yerlere gitti, tabletin üstündeki samsung yazısına takıldım, düşündüm bi an acaba bu şirketin kurucusu şuan benim bu diziyi izleyerek öldürdüğüm vakitte ne yapıyo veya benim yaşlarımdayken hatta benden küçükken neler yapıyodu, sonra kendime baktım, ben şuan ne yapıyorum şimdiye kadar ne yaptım ne başardım ne başarmaya çalıştım, bütün sıkıntı burda aslında, tüketici olan taraf hep biz oluyoruz, buna alıştırılmış alışmışız ne yazık ki, inşallah bi gün bu işlerin tersine döndüğünü görmek nasip olur, tabi buda böyle lafla olacak bi iş değil, icraat lazım, icraati yapacak adam lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: issizmanyak

    45777 mesajhelal
    Bu arada çalışıyor musunuz?

    45819 olmuş daha bir gün geçmeden.Ben o üyenin günlük mesaj ortalamasını merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah izlerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Itsuka Shido

    eğitim sistemi düzgün değil. cumhuriyet 1923 yılında kuruldu. 92 yılda çıkan bilim insanlarına bakarsan çoğunluğunun doğum tarihleri 1940-50 arası. 1923'ten 1683 arası osmanlı devletinin duraklama dönemi. bu tarihler arasında hiç bir eğitim faaliyeti yok fakat bir kaç bilim adamı yetişiyor. 1683 ve öncesinde ise ali kuşçu, piri reis gibi büyük alimler yetişiyor. nedeni türk milletinin savaşçı bir millet olması. tarihe bakıyorsun önce orta asya oradan kavimler göçü oluyor hop avrupa, 40-50 yıl çin esareti yaşanıyor, daha sonra göktürk, ondan sonra islamiyetle tanışılıp ön asyaya geliniyor. buradan daha ileriye gidip anadolu, 250 yıl anadolu da kalınıyor bu sırada haçlı seferleri oluyor. ondan sonra moğol istilası, beyliklere ayrılıyor. daha sonra 1299-1683 yılları arası bir hareketlenme var. bir çok eser bırakılıyor.

    millet olarak sürekli hareket halindeyiz. daha önemlisi avrupa, arap, çin, mısır, yunan milletlerinin çok fazla hareketlenme yaşamayıp belirli bölgelerde devamlı yaşaması. millet olarak savaşçı bir kavim olmamız bunu kanıtlar nitelikte. atalarımızı islamiyet öncesi kalıcı eseri olarak bir tek orhun yazıtları var. bir de çin sınırlarında bulunan ve bize ait olduğu söylenen beyaz piramit var. orta asyaya dahi göç ettiğimiz tezi varken bilim adına pek birşey beklenemez. edebiyat, felsefe alanlarında en ileri milletlerden biriyiz. kimse çıkıp araplar, fransızlar vs demesin. mevlana, yunus emre gibi edebiyat alanında ve felsefe alanında en iyilerinden iki şaire sahibiz. daha saymadığım yüzlerce şair ve yazar var. göçebe bir kavimden bilim beklemek cahilliktir. kurtuluş savaşını kazanamasak orta asyaya geri dönecektik.

    atı ilk kullanan, pantolonu ve gömleği ilk kullanan bir milletiz. aslında ürettiğimiz şeyler hep günlük hayatı kolaylaştırmak adına veya askeri alanda ileri seviyelere gitmişiz. sen bir avcıdan bulaşık yıkamasını bekliyorsun. günümüzde göç durumları yok fakat bu seferde eğitim sisteminin çarpıklığı bunu engelliyor.

    aslında savaşları pek bahane olarak görmek yanlış.

    bknz almanya. adamlar 2 defa dünyaya yenildi. ama şu an hala ekonomik ve sanayi olarak süper güç statüsündeler.

    onların makineleri ile dünya dönüyor, asya onları taklit ediyor. onların araçları dünyada geziyor. onların ağır sanayisi ile dünya çalışıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoneyTalks

    quote:

    Orijinalden alıntı: Itsuka Shido

    eğitim sistemi düzgün değil. cumhuriyet 1923 yılında kuruldu. 92 yılda çıkan bilim insanlarına bakarsan çoğunluğunun doğum tarihleri 1940-50 arası. 1923'ten 1683 arası osmanlı devletinin duraklama dönemi. bu tarihler arasında hiç bir eğitim faaliyeti yok fakat bir kaç bilim adamı yetişiyor. 1683 ve öncesinde ise ali kuşçu, piri reis gibi büyük alimler yetişiyor. nedeni türk milletinin savaşçı bir millet olması. tarihe bakıyorsun önce orta asya oradan kavimler göçü oluyor hop avrupa, 40-50 yıl çin esareti yaşanıyor, daha sonra göktürk, ondan sonra islamiyetle tanışılıp ön asyaya geliniyor. buradan daha ileriye gidip anadolu, 250 yıl anadolu da kalınıyor bu sırada haçlı seferleri oluyor. ondan sonra moğol istilası, beyliklere ayrılıyor. daha sonra 1299-1683 yılları arası bir hareketlenme var. bir çok eser bırakılıyor.

    millet olarak sürekli hareket halindeyiz. daha önemlisi avrupa, arap, çin, mısır, yunan milletlerinin çok fazla hareketlenme yaşamayıp belirli bölgelerde devamlı yaşaması. millet olarak savaşçı bir kavim olmamız bunu kanıtlar nitelikte. atalarımızı islamiyet öncesi kalıcı eseri olarak bir tek orhun yazıtları var. bir de çin sınırlarında bulunan ve bize ait olduğu söylenen beyaz piramit var. orta asyaya dahi göç ettiğimiz tezi varken bilim adına pek birşey beklenemez. edebiyat, felsefe alanlarında en ileri milletlerden biriyiz. kimse çıkıp araplar, fransızlar vs demesin. mevlana, yunus emre gibi edebiyat alanında ve felsefe alanında en iyilerinden iki şaire sahibiz. daha saymadığım yüzlerce şair ve yazar var. göçebe bir kavimden bilim beklemek cahilliktir. kurtuluş savaşını kazanamasak orta asyaya geri dönecektik.

    atı ilk kullanan, pantolonu ve gömleği ilk kullanan bir milletiz. aslında ürettiğimiz şeyler hep günlük hayatı kolaylaştırmak adına veya askeri alanda ileri seviyelere gitmişiz. sen bir avcıdan bulaşık yıkamasını bekliyorsun. günümüzde göç durumları yok fakat bu seferde eğitim sisteminin çarpıklığı bunu engelliyor.

    aslında savaşları pek bahane olarak görmek yanlış.

    bknz almanya. adamlar 2 defa dünyaya yenildi. ama şu an hala ekonomik ve sanayi olarak süper güç statüsündeler.

    onların makineleri ile dünya dönüyor, asya onları taklit ediyor. onların araçları dünyada geziyor. onların ağır sanayisi ile dünya çalışıyor.

    savaşlardan ziyade diğer milletlere göre biz sürekli hareket halindeydik. savaşlar bunun neticesinde oldu. örneğin yunan medeniyeti dediğinde şuan ki yunanistan, batı ege akla gelir. germenler dediğinde orta avrupa, ingilizler dediğinde britanya, mısır dediğinde şuan ki mısır devleti sınırları gelir ama türk milleti dediğinde avrupa, asya, kuzey afrika toprakları gelir. diğer yandan bu medeniyetler yerleşik olduğu için kolaylıkla yazılı eserlerini bize göre erken vermiştir. örneğin ilk türk yazılı kaynakları orhun abideleri m.s 500lerde verildi. ama mısır, yunan medeniyetlerinde bu daha eskilere dayanır. aynı olay germenler vs içinde geçerli. savaşlar medeniyetleri iyi veya kötü yönde etkiler. bu bizi kötü yönde etkiledi. tarihimizde savaşsız geçen 100 yıl yok. en son kıbrıs çıkarması vardı örneğin kıbrıs çıkarmasından bu yana 40 yıl geçmiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Itsuka Shido

    quote:

    Orijinalden alıntı: MoneyTalks

    quote:

    Orijinalden alıntı: Itsuka Shido

    eğitim sistemi düzgün değil. cumhuriyet 1923 yılında kuruldu. 92 yılda çıkan bilim insanlarına bakarsan çoğunluğunun doğum tarihleri 1940-50 arası. 1923'ten 1683 arası osmanlı devletinin duraklama dönemi. bu tarihler arasında hiç bir eğitim faaliyeti yok fakat bir kaç bilim adamı yetişiyor. 1683 ve öncesinde ise ali kuşçu, piri reis gibi büyük alimler yetişiyor. nedeni türk milletinin savaşçı bir millet olması. tarihe bakıyorsun önce orta asya oradan kavimler göçü oluyor hop avrupa, 40-50 yıl çin esareti yaşanıyor, daha sonra göktürk, ondan sonra islamiyetle tanışılıp ön asyaya geliniyor. buradan daha ileriye gidip anadolu, 250 yıl anadolu da kalınıyor bu sırada haçlı seferleri oluyor. ondan sonra moğol istilası, beyliklere ayrılıyor. daha sonra 1299-1683 yılları arası bir hareketlenme var. bir çok eser bırakılıyor.

    millet olarak sürekli hareket halindeyiz. daha önemlisi avrupa, arap, çin, mısır, yunan milletlerinin çok fazla hareketlenme yaşamayıp belirli bölgelerde devamlı yaşaması. millet olarak savaşçı bir kavim olmamız bunu kanıtlar nitelikte. atalarımızı islamiyet öncesi kalıcı eseri olarak bir tek orhun yazıtları var. bir de çin sınırlarında bulunan ve bize ait olduğu söylenen beyaz piramit var. orta asyaya dahi göç ettiğimiz tezi varken bilim adına pek birşey beklenemez. edebiyat, felsefe alanlarında en ileri milletlerden biriyiz. kimse çıkıp araplar, fransızlar vs demesin. mevlana, yunus emre gibi edebiyat alanında ve felsefe alanında en iyilerinden iki şaire sahibiz. daha saymadığım yüzlerce şair ve yazar var. göçebe bir kavimden bilim beklemek cahilliktir. kurtuluş savaşını kazanamasak orta asyaya geri dönecektik.

    atı ilk kullanan, pantolonu ve gömleği ilk kullanan bir milletiz. aslında ürettiğimiz şeyler hep günlük hayatı kolaylaştırmak adına veya askeri alanda ileri seviyelere gitmişiz. sen bir avcıdan bulaşık yıkamasını bekliyorsun. günümüzde göç durumları yok fakat bu seferde eğitim sisteminin çarpıklığı bunu engelliyor.

    aslında savaşları pek bahane olarak görmek yanlış.

    bknz almanya. adamlar 2 defa dünyaya yenildi. ama şu an hala ekonomik ve sanayi olarak süper güç statüsündeler.

    onların makineleri ile dünya dönüyor, asya onları taklit ediyor. onların araçları dünyada geziyor. onların ağır sanayisi ile dünya çalışıyor.

    savaşlardan ziyade diğer milletlere göre biz sürekli hareket halindeydik. savaşlar bunun neticesinde oldu. örneğin yunan medeniyeti dediğinde şuan ki yunanistan, batı ege akla gelir. germenler dediğinde orta avrupa, ingilizler dediğinde britanya, mısır dediğinde şuan ki mısır devleti sınırları gelir ama türk milleti dediğinde avrupa, asya, kuzey afrika toprakları gelir. diğer yandan bu medeniyetler yerleşik olduğu için kolaylıkla yazılı eserlerini bize göre erken vermiştir. örneğin ilk türk yazılı kaynakları orhun abideleri m.s 500lerde verildi. ama mısır, yunan medeniyetlerinde bu daha eskilere dayanır. aynı olay germenler vs içinde geçerli. savaşlar medeniyetleri iyi veya kötü yönde etkiler. bu bizi kötü yönde etkiledi. tarihimizde savaşsız geçen 100 yıl yok. en son kıbrıs çıkarması vardı örneğin kıbrıs çıkarmasından bu yana 40 yıl geçmiş.

    şu anki mısır ve arap halkı hiç yer değiştirmedi hocam




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.