Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bethrezen

Domuz etinin 2 cesidi vardir. Ciftliklerde yetistirilen domuz ve yaban domuzu olmak uzere ikiye ayrilir. Yaban domuzunun eti ciftlik domuzuna gore daha pahalidir. Domuz eti pembemsi olur ve sigir etine gore oldukca yumusaktir. Bizim icin dana eti ne ise yabancilar icinde domuz eti odur. Domuzun kani dahil herseyinden faydalanirlar.

Inancim geregi bilerek hic yemedim ama yurtdisinda yasadigim icin cokca gorme firsatim oldu. Bilerek hic yemedim dedim cunku kaza ile birkac kere yemisligim vardir.

Teşekkürler açıklama için. Daha önce yazdınız mı bilmiyorum ama peki lezzet konusunda ne düşünüyorsunuz?

Bu arada güzelim konu ne hale geldi. Biri hukuk dersi veriyor, diğeri din dersi veriyor ama unuttukları şey Domuz Eti ile ilgili bir konu altında yorum yaptıkları.

• quote:

Orijinalden alıntı: castorpollux
    Teşekkürler açıklama için. Daha önce yazdınız mı bilmiyorum ama peki lezzet konusunda ne düşünüyorsunuz?

Bu arada güzelim konu ne hale geldi. Biri hukuk dersi veriyor, diğeri din dersi veriyor ama unuttukları şey Domuz Eti ile ilgili bir konu altında yorum yaptıkları.

Konunun ismine bakar mısınız ? ''Türkler neden domuz eti yemiyor?'' peki siz neden bahsetmişsiniz ? Domuz etinin lezzeti hakkında ne düşünüyorsunuz demişsiniz. İsmi ''Türkler neden domuz eti yemiyor'' adlı konuda tabii ki geleneklerden, dinlerden, domuz etinin zararları varsa yararlarından bahsedeceğiz. ''Güzelim'' konuda domuz eti lezzetini tartışmıyoruz, tamam beni ya da döküntü'yü sevmeyebilirsiniz ama haddiniz değilken ve daha konu ismini bile tam olarak anlama idrakına ulaşamamışken lütfen daha fazla sivrilmeye çalışmayınız.

Bakın daha yeni cezanız bitti, haydi başka kapıya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Orijinalden alıntı: raskolnikov77

Valla türkiyedeki fırsatçılar yüzünden bence türkiyede bilmeden domuz eti yemeyen kalmamıştır tahminim.. hatta at eti eşek eti kedi eti.. biz yemedik sanıyoruz..

Türkiye'de bilmeden domuz eti yeme ihtimaliniz bilerek at eti yeme ihtimalinizden daha düsük. Zira domuz üretimi cok pahali, emek isteyen, tavuk yetistiriciligine benzeyen bir üretimdir. Türkiye'de cok az üretimi oldugundan etleri pahalidir. Dolayisiyla "acaba domuz yemis miyimdir bilmeden" diye endise etmenize bana göre mahal yok...

Domuz Çiflikleri sınırlı ama yaban domuzu olayı var. Gerçi şuda var, yaban domuzu avlayan adam, paşalar gibi gider turistik tesislere satar.

Domuz etinden çok konuştuk, en kısa zamanda edinmek istiyorum :) bir tavsiyeniz var mıdır acaba nerede satılır? Migroslarda bulunuyor diyorlar ama hiç dikkatimi çekmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Le petit prince

quote:

Konunun ismine bakar mısınız ? ''Türkler neden domuz eti yemiyor?'' peki siz neden bahsetmişsiniz ? Domuz etinin lezzeti hakkında ne düşünüyorsunuz demişsiniz. İsmi ''Türkler neden domuz eti yemiyor'' adlı konuda tabii ki geleneklerden, dinlerden, domuz etinin zararları varsa yararlarından bahsedeceğiz. ''Güzelim'' konuda domuz eti lezzetini tartışmıyoruz, tamam beni ya da döküntü'yü sevmeyebilirsiniz ama haddiniz değilken ve daha konu ismini bile tam olarak anlama idrakına ulaşamamışken lütfen daha fazla sivrilmeye çalışmayınız.

Bakın daha yeni cezanız bitti, haydi başka kapıya.

Basligi güzel kavramissiniz, ancak tam idrak edememissiniz. Ben de acikladim ki: "Türkler dini inanclarinin yanisira sarlatanlarin kandirmalari ve dogruymus gibi yanlis bilgiler vermeleri neticelerinde domuz eti yememektelerdir. Dolayisiyla özellikle Türkiye'de yasayan Türklerin cogu domuz eti yemezler."

Biri cikar Türklerin domuz eti yememesinin nedenleri arasinda, bu baslik altinda bir profesörün yazdigini iddia ettigi yalan yanlis bilgileri dayanak gösterirse ben de cevabini veririm. Ögrenemedigi, denemedigi icin bilmedigi etin lezzetini de muhatabiniz olan arkadas bu baslik altinda sorar. Cevabini da alir, cünkü o sorunun ve cevabin yeri bu basliktir. Forumda "mükerrer basliklar acilmasi itibariyle forumun kirlenmesini saglamak" yasaktir. Bunu da unutmayin...

• quote:

quote:

Domuz etinin 2 cesidi vardir. Ciftliklerde yetistirilen domuz ve yaban domuzu olmak uzere ikiye ayrilir. Yaban domuzunun eti ciftlik domuzuna gore daha pahalidir. Domuz eti pembemsi olur ve sigir etine gore oldukca yumusaktir. Bizim icin dana eti ne ise yabancilar icinde domuz eti odur. Domuzun kani dahil herseyinden faydalanirlar.

Inancim geregi bilerek hic yemedim ama yurtdisinda yasadigim icin cokca gorme firsatim oldu. Bilerek hic yemedim dedim cunku kaza ile birkac kere yemisligim vardir.

Lezzeti hakkinda bir yorumda bulunamayacagim cunku istem disi yedim, bilincli bir eylem degildi. Ben hindi gogsu zannedip ekmek arasi yemistim ama tadi biraz garip gelmisti sonucta alisik olmadigimiz bir tat.

Dunyada bu kadar insan domuz eti tuketiyorsa herhalde lezzetli oldugunu dusunuyorum yoksa tadi kotu olsa neden bu kadar tuketilir?

Domuz eti yemek tercih ve inanc meselesi oldugu icin yiyen insana neden yiyorsun demem, afiyet olsun derim

• quote:

Domuz Çiflikleri sınırlı ama yaban domuzu olayı var. Gerçi şuda var, yaban domuzu avlayan adam, paşalar gibi gider turistik tesislere satar.

Domuz etinden çok konuştuk, en kısa zamanda edinmek istiyorum :) bir tavsiyeniz var mıdır acaba nerede satılır? Migroslarda bulunuyor diyorlar ama hiç dikkatimi çekmedi.

Türkiye'de yasamadigimdan ötürü direk adres veremeyecegim. Migros ce Carrefour'da satildigina dair benim de duyumlarim oldu. Bulursaniz burada da paylasirsiniz...

• quote:

quote:

quote:

Lezzeti hakkinda bir yorumda bulunamayacagim cunku istem disi yedim, bilincli bir eylem degildi. Ben hindi gogsu zannedip ekmek arasi yemistim ama tadi biraz garip gelmisti sonucta alisik olmadigimiz bir tat.

Dunyada bu kadar insan domuz eti tuketiyorsa herhalde lezzetli oldugunu dusunuyorum yoksa tadi kotu olsa neden bu kadar tuketilir?

Domuz eti yemek tercih ve inanc meselesi oldugu icin yiyen insana neden yiyorsun demem, afiyet olsun derim

Size de affiyet olsun. Demek ekmek arası yediniz. Ağzınızın tadını biliyorsunuz.
    Şaka bir yana haklısınız, o kadar insan beğene beğene tükettiğine göre vardır birşey.

Serdar
    Doğru ya siz Almanya'dasınız. Hiç şüpheniz olmasın, temin ettiğim yeri burada belirtirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

quote:

Orijinalden alıntı: Infidel_

Amacım size soru sormak değil sizin mesajınızı üzerinden bu şahsın mesajlarının gereksizliğini ifade etmekti.Buna cevap vermenizde gerekmezdi yani.

Amacım size cevap vermek değil kimin gerekli gereksiz olacağına sizin karar veremeyeceğinizi belirtmekti. Buna cevap vermeniz de gerekmezdi yani.

Üzücü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

@Bethrezen

Konuyu güzel ele almissiniz. Cokca kez söyledigim gibi inanci itibariyle yememeyi tercih edenlere karsi tamamen saygiliyimdir, herkesin de öyle olmasi icap eder. Bilmeden camur atilmasinaydi bu baslik altindaki tepkiler, ki siz bu yolu tercih edecek kadar cahil birine de benzemiyorsunuz. Paylasiminiz icin özellikle tesekkür ederim.

Domuz etine haram oldugu icin bu kadar tepki veriliyorsa eger, alkole neden tepki verilmiyor? O da haram bu da haram

Tepkinin ozunde inanctan ziyade toplumun tutumunun cok daha onemli bir rol oynadigini dusunuyorum. Buna ornek olarak domuz eti yemegen ateist insanlari ornek gosterebilirim. Toplumun domuza karsi olan bu tutumu insanlarin inanclarinin da otesine gecmistir kanimca. Yukarida dedigim gibi domuz haram ise alkol de haram peki neden tepki sadece domuza? Cunku eskilerden beri toplumda alkol tuketimi vardir ve alkol tuketimi toplum tarafindan normal karsilanmaktadir haram olsa bile

Inancim bana domuz etini yasaklamis ama hayvana nefret beslememi gerektirecek bir durum yok cunku inancimi sekillendiren de domuzu yaratan da ayni guc Bir laf vardir yaratilani severim yaratandan oturu diye, benim konuya bakis acim bu cumle cercevesindedir.

Istemeden de olsa biraz dini icerikli bir yazi oldu ama kendimi ifade etmek icin boyle yazmam gerekiyordu bu yuzden kusura bakmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 5 Nisan 2010; 13:17:09 >

• Bu arada domuz etinin aksine dinen at veya eşek eti yemek helal(tabi islama göre)

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Önünüze sağlıklı bir şekilde hazırlanmış at eti konsa yer misiniz?
  • Bir tadina bakarim. Zira At eti cok seyrek de olsa bazi ülkelerde tüketiliyor. (Almanya gibi...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Bu arada domuz etinin aksine dinen at veya eşek eti yemek helal(tabi islama göre)

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Önünüze sağlıklı bir şekilde hazırlanmış at eti konsa yer misiniz?

Yanlis biliyorsunuz.

Esek ve katirin yenmesi butun mezheplerde haramdir. At eti hakkinda kesin bir yasaklama yoktur ama asagida ki ayete gore yenilmemesi tavsiye edilir.

"O, atı, katırı ve eşeği bunlara binmeniz ve süs için yarattı" (en-Nahl, 16/8)

Konu dine kaymasin sadece bir yanlisi duzeltmek icin ornek verdim.
  • Domuz-Sığır vs tür etleri çin lokantasında yedim.

Domuz ve sığır eti ile diğer etler arasındaki bi fark gördüm, o fark da bu etlerin ağızda rahatça dağılması idi(Aynen kurabiye gibi)

İnançlara saygım vardır fakat günümüz çağında bilim ışığında hareket etmenin gerekli olduğunu düşünüyorum
  • Mezhep derken islamiyeti kastettiniz umarım.. biz mezheplere inanmıyoruz islamiyete inanıyoruz Soruya gelince de ben inancımdan yemiyorum.. ama isteyen de yer.. tercih meselesi..

quote:

quote:

Bu arada domuz etinin aksine dinen at veya eşek eti yemek helal(tabi islama göre)

Yanlis biliyorsunuz.

Esek ve katirin yenmesi butun mezheplerde haramdir. At eti hakkinda kesin bir yasaklama yoktur ama asagida ki ayete gore yenilmemesi tavsiye edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raskolnikov77 -- 5 Nisan 2010; 23:17:13 >

• quote:

Nasil bir soru bu? nasil bir anlatim?Ne demek saglikli bir sekide at eti hazirlamak!
    Tabiki sasirmadim.Zira Tûrkiye'de sagliksiz et dendigi zaman at,esek eti falan diye insanlarin agzina dolanmis!
    sagliksiz et.Her hangi bir hayvanin degersiz,yagli veya besin degeri olmayan kisimlarindan hazirlanmis olmasi lazim.halbuki bizde bir ete sagliksiz demek için esek veya at etinden yapilmis deniyor.
    Ne kadar yanlis bir deyim veya tanimlama.
    At eti yenmesi veya yenmemesi için bir yorum yapmiyorum.
    Sadece at etinin hayvanlar içinde en sagliklisi oldugunu belirtmek istedim.

• quote:

Mezhep derken islamiyeti kastettiniz umarım.. biz mezheplere inanmıyoruz islamiyete inanıyoruz Soruya gelince de ben inancımdan yemiyorum.. ama isteyen de yer.. tercih meselesi..

quote:

quote:

Yanlis biliyorsunuz.

Evet mezhep derken islamiyeti kast ettim cunku cogunlukta mezhep inanci vardir. Arada mutlaka farkli dusuncede olan arkadaslar olucaktir ama ben genelleme yaptim. Biz derken neyi kast ettiniz anlayamadim?

Hadisten de ornek vericektim ama guvenmedigim icin vermedim. Mezheplere inanmasaniz bile yazmis oldugum ayete gore bu hayvanlarin etlerinin yenmemesi yonunde yorumda bulunabilir.

• quote:

Mezhep derken islamiyeti kastettiniz umarım.. biz mezheplere inanmıyoruz islamiyete inanıyoruz Soruya gelince de ben inancımdan yemiyorum.. ama isteyen de yer.. tercih meselesi..
    quote:

quote:

Yanlis biliyorsunuz.

Aslında konu raskolnikov77'nin dile getirdiği kadar basit, inancımdan yemiyorum diyene kimse karışmaz, birşey de söylemez normalde!
    Ama kalkıpta;

1) Bunu bilimle hiçbir ilgisi olmayan şeylerle savunmaları,
    2) Bunu birde bilimle savunmaya kalkmaları, bilimi kirleterek kendilerine pay çıkarmaya çalışmaları
    3) Yukardakileri yaparken, birde karşılarındakini cehaletle suçlamaya kalkmaları, ve baskın çıkmaya kalkmaları
    Benim tepemi fena attırıyor.
    Bence sağlıklı bir protein kaynağı, yiyen yer ve yemeyende hata eder şayet yerine başka birşey koymayı başaramıyorsa.

• Benim de söylleyeceklerim var.

Domuzu, salyangozu, kurbaağyıi vb. vb. yiyen yesin alakadar etmez. Ama Türkler yemeli felan muhabbetinde bir kaç saçma lakırdı olmuş

Arkadaş diyor ki domuz eti yemiyorsun ama eşek at eti yeme istimalin oldukça yüksek. Evet yüksek ama aldığım kıymada olabilir diye domuza, köpeğe mi sarayım?
    Bir arkadaşın da dediğine katılıyorum domuz dinlerde bu kadar yasak olmasaydı inançsızlar domuzu bu kadar ballandıra ballandıra anlatmaszlardı. Kırgızlar da at yiyor ama kimse attan bahsetmemiş.

Domuz eti'ndeki d harfini duyunca tiksinmeye başlıyorum. Allah razı olsun ki tiksindirmişler. İnanıp da yemek de vardı.

Yiyene de bişey denmez tabi. İnansın inanmasın.
  • Aslında müslümanlar inançları gereği yemiyorlar domuzu.. Ama islamiyetin tek yasağı domuz eti olmamasına rağmen en sıkı uygulananlarından biri de bu yasak.. yoksa alkol da yasak ama alkole olan bakış açısı ile domuz etine olan bakış açısı farklı..

Bence bu başlıkta asıl sorulmak istenen bu olabilir.. Müslümanlar (veya dar anlamda türkler) neden bu kadar dikkatliler bu konuda? Sadece günahla açıklanamayacak kadar sosyolojik bir araştırma konusu olabilir.. Benim açımdan bir imtihan domuz eti yememek.. yoksa domuzun pis iğrenç tiksinç vs olması insanlara sonradan kazınmış bir görüntü..

Ama bu kadar atışmaya gerek yok; isteyen yer istemeyen yemez... kişisel tercihtir..

not: bu arada lafı geçmiş, at eti fransada geleneksel ve çok değerli bir yemekmiş.. herhalde orta asyadaki türkler için de geçerli bu.. veya kurbağa mesela çok değerli bri yiyecek avrupada yine.. bizde yüzüne bakmazlar.. sonuçta mutfak işi inanç ve kültürün harmanlandığı bir bölge..

• Konu ile alakali ilginc bir gelisme oldu bugun.

Is arkadasim ciddi bir motor kazasi yapmisti ve bugun ise basladi ama hala yuruyemiyor (ayagina titanium takildi). Oglen yemeginde ne yiyecegimizi konusurken kendisi domuz eti yiyemeyecegini soyledi. Daha once yedigi icin sebebini sordugumda doktoru ayaginda ki yara gecene kadar yememesini yoksa infeksiyon kapma riski oldugunu belirtmis.

Doktorun soyledigine gore eger domuz eti iyi pismemis ise soruna sebebiyet veriyormus, ayni sey dana eti icin gecerli degilmis.

Bu konu hakkinda bir bilgisi olan var mi acaba? Ameliyat olmus ve iyilesme surecinde olan bir hastanin iyi pismemis domuz eti yemesinde ne gibi bir zarar vardir?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.