Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Serdar

Beklemis ve bozulmaya yüz tutmus olabilir. Asiri kalitesiz bir tercihte bulunmus olabilirler, bilemiyorum. Domuz eti kötü kokmaz aksine. O kadar kötü koksa neden önereyim, ayrica neden insanlar bu kadar severek yesin?

Türevlenebilirligi ve yag oraninin sigir eti düzeyinde olmasi itibariyle tavuk etinden cok daha lezzetli oldugu bir gercek. Ancak sigir etiyle kiyaslandiginda karsilastirmak zor. Cünkü biri elma, digeri armut. Hepsinin kendine göre hazirlanis-sunus sekilleri var. Salam, sosis, sucuk ve cesitleri oldukca cesitli. Ben hala hepsinden tadabilmis degilim. Zengin bir kahvalti icin domuz eti birebir diyebilirim...

Olabilir evet ve kötü kokma olayı beni aşırı tiksindirmişti. Bende ona şaşıyordum bu kadar kötü kokan birşey nasıl yenilebilir diye.
    Eğer taze olduğuna inandığım bir domuz eti bulursam gene deneyeceğim. Ama yazdıklarınıza bakılırsa salam, sosis olarak tercih etmem gerekiyormuş gibi geldi.

İşin kötüsü imzanızdaki domuzcuk o kadar şirin ki, onu yeme / hangi biçimde yeme tartışmalarını yaparken görünce kendimi kötü hissediyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castorpollux -- 5 Nisan 2010; 1:14:30 >

• Google'da "Spanferkel" diye aratin, onun da nasil yenilecegiyle ilgili resimleri göreceksiniz.
  • Domuz eti yemedim, yemeyi de düşünmüyorum.

Türkler neden domuz eti yemiyorlar bunun birden farklı sebebi olabilir, atlanmış nedenler arasında Türkler kavimlere bölünmeden önce Göktanrı inancında domuz yenmesi yasaklanılmış olabilir, oradan gelen bir haramdır belki de daha sonra gelenek halini almıştır.

Ayrıca Serdar beyefendinin paylaşımları gerçekten çok güzeldi. Türkiye'de domuz eti satıcısı olsam pazarlama müdürüm şüphesiz Serdar beyefendi olurdu.
  • Domuz etinin 2 cesidi vardir. Ciftliklerde yetistirilen domuz ve yaban domuzu olmak uzere ikiye ayrilir. Yaban domuzunun eti ciftlik domuzuna gore daha pahalidir. Domuz eti pembemsi olur ve sigir etine gore oldukca yumusaktir. Bizim icin dana eti ne ise yabancilar icinde domuz eti odur. Domuzun kani dahil herseyinden faydalanirlar.

Inancim geregi bilerek hic yemedim ama yurtdisinda yasadigim icin cokca gorme firsatim oldu. Bilerek hic yemedim dedim cunku kaza ile birkac kere yemisligim vardir.
  • @döküntü;
    İlgi ve bakış açısı farkı, ben sayın Serdar'ın yazdıklarında domuz eti hakkında iyi teknik bilgi gördüm, pazarlama tekniği değil!

@bethrezen;
    Hep domuzcuğu yemekten bahsetmişsiniz, yanlış hatırlamıyorsam Brezilya, Sao Paulo'da sınız. Öyleyse çevredeki Üniversite Tıp Fakültelerine veya büyük Tıbbi Malzeme şirketlerine yolunuz düşerse domuzun insanoğluna çok yararlı bir mübarek varlık olduğunu da görebilirsiniz!
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy
    @bethrezen;
    Hep domuzcuğu yemekten bahsetmişsiniz, yanlış hatırlamıyorsam Brezilya, Sao Paulo'da sınız. Öyleyse çevredeki Üniversite Tıp Fakültelerine veya büyük Tıbbi Malzeme şirketlerine yolunuz düşerse domuzun insanoğluna çok yararlı bir mübarek varlık olduğunu da görebilirsiniz!

Konu domuz eti olunca haliyle baska seyden bahsetmek mumkun olmuyor
  • quote:

İlgi ve bakış açısı farkı, ben sayın Serdar'ın yazdıklarında domuz eti hakkında iyi teknik bilgi gördüm, pazarlama tekniği değil!

İyi bir teknik bilgisi olmadan fevkalade pazarlama yapabilen tanıdığınız pazarlamacılar var galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: döküntü
    quote:

İyi bir teknik bilgisi olmadan fevkalade pazarlama yapabilen tanıdığınız pazarlamacılar var galiba.

Benim hiç yok ama ortalık teknik bilgisi olmadan satışı becerebilen pazarlamcılarla ve pazarlananlarla dolu!

• Ülkemizde ekonomi kötü durumda ve sosyal statü konusunda sorunlar oldugundan ötürü insanlar hep ögrendiklerinden farkli seyler yapmaya yönelme durumunda kalmis malesef. 4 yil iktisat okuyup gidip kapi pazarlamaciligi yapanlar gibi. Arkadasimiz da benim paylastigim bilgileri "böyle bir pazarlamaci iyi satis yapar" diye degerlendirmis. Ben de Türkiye'deyken okudugum 5 yillik fakülteyle alakasiz isleri sirf geliri yüzünden yapmak zorunda kalmistim. Su anda yasadigim ülkede bunu yapmiyorum, cünkü gerek yok. Hak yemektense domuz eti yemeyi tercih ediyorlar.

O yüzden ben hekimligimi yapmaktan mutluluk duyarak domuz ve sigirlarimla ilgileniyorum.

@Bethrezen

Konuyu güzel ele almissiniz. Cokca kez söyledigim gibi inanci itibariyle yememeyi tercih edenlere karsi tamamen saygiliyimdir, herkesin de öyle olmasi icap eder. Bilmeden camur atilmasinaydi bu baslik altindaki tepkiler, ki siz bu yolu tercih edecek kadar cahil birine de benzemiyorsunuz. Paylasiminiz icin özellikle tesekkür ederim.

• Valla türkiyedeki fırsatçılar yüzünden bence türkiyede bilmeden domuz eti yemeyen kalmamıştır tahminim.. hatta at eti eşek eti kedi eti.. biz yemedik sanıyoruz..
  • Dinen haram olduğu için, bazı kişiler daha büyük bir şevkle savunmuşlar domuz etini. Halbuki Türklerde domuz eti İslamiyetten önce de tercih edilen bir et türü değildi. Domuz eti yiyen birisiyle cenin yiyen bir insan arasında benim için hiçbir fark yoktur.

Tevrat

1: ( ve domuz çünkü çatal ve yarık tırnaklıdır gevis getirmez, O size murdardır, onların etinden
    yemiyeceksiniz Leşlerine dokunmayacaksınız) Tevrat, Leviller 11/ 7 kitabi mukaddes sahife 108

İncil

1:(Murdar ruhlar da çıkıp domuzlara girdiler) incil (Markosa göre) bab 5/ 13 kitabi mukaddes sahife
    2: ( Putlara kurban edilen şeylerden kandan ve boğulmuş olanlardan ve zinadan çekiliniz,
    bunlardan sakınırsanız iyi edersiniz) bab 15/ 29 kitabi mukaddes sahife 137.

Kuran-ı Kerim

O, size ölüyü (leşi)- kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı. Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla (ölmeyecek oranda yiyebilir), ona bir günah yoktur. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (BAKARA SURESİ / 173)

• quote:

Orijinalden alıntı: Le petit prince

Domuz eti yiyen birisiyle cenin yiyen bir insan arasında benim için hiçbir fark yoktur.

Ne alaka?

Herkes bir yaratıcıya inanmak zorunda mı? Ayrıca eti de lezzetliymiş.
  • quote:

quote:

Domuz eti yiyen birisiyle cenin yiyen bir insan arasında benim için hiçbir fark yoktur.

Ne alaka?

Herkes bir yaratıcıya inanmak zorunda değil. Yaratıcıdan bağımsız olarak zaten domuz eti benim için pisliği temsil eder, gerek görüntüsüyle, gerek yaşam koşulları ile, gerek beslenmesiyle. Tabii ki kimin ne yediğine karışamayız, elin çinlisi cenin yer, bazısı domuz yer, bizene.

Ayrıca lezzetli olması neyi değiştirir ki ? Haram kılınan birçok şey kısa vadede lezzetlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le petit prince -- 5 Nisan 2010; 14:18:27 >

• quote:

Herkes bir yaratıcıya inanmak zorunda değil. Yaratıcıdan bağımsız olarak zaten domuz eti benim için pisliği temsil eder, gerek görüntüsüyle, gerek yaşam koşulları ile, gerek beslenmesiyle. Tabii ki kimin ne yediğine karışamayız, elin çinlisi cenin yer, bazısı domuz yer, bizene.

Ayrıca lezzetli olması neyi değiştirir ki ? Haram kılınan birçok şey kısa vadede lezzetlidir.

Tamam da domuz eti yiyenleri cenin yiyenlerle aynı keseye koyamazsınız. Serdar isimli üyenin yazdıklarına cevap vermenizi tavsiye ederim çünkü sayfalar öncesinden yazdıklarınızın birçoğunu çürüttü.
  • quote:

quote:

Ne alaka?

Ya şuna niye cevap veriyosunuzki, hangi mesajında akıl mantık var?He deyip geçmek en doğrusu bu şahsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infidel_

quote:

quote:

Ne alaka?

Ya şuna niye cevap veriyosunuzki, hangi mesajında akıl mantık var?He deyip geçmek en doğrusu bu şahsa...

Üyeler arasında ayrım yapmıyorum, herkes farklı bir düşünceye sahip olabilir. Zaten amacımız tartışmak, konuşmak.

Üyelerin marjinal düşünceleri yüzünden yok saymaya kalkacak isek kültür ve bilim tez zamanda boşalır.

• quote:

quote:

quote:

Ne alaka?

Cehaletinizle insanlarin "pislik" yedigi imasinda bulunamazsiniz, neyin ne oldugunu bilmeden. Bilmiyorsaniz bilmediginiz konularda bari ahkam kesmeyin. Bazisi domuz yermis...

Ayrica sadece domuz eti degil, tüm kirmizi et cesitleri uzun vadede kalpve damar hastaliklari icin davetiye cikarir. Uzun vadede domuz etinin sigir etinden daha fazla hicbir zarari yoktur.

quote:

Dinen haram olduğu için, bazı kişiler daha büyük bir şevkle savunmuşlar domuz etini. Halbuki Türklerde domuz eti İslamiyetten önce de tercih edilen bir et türü değildi. Domuz eti yiyen birisiyle cenin yiyen bir insan arasında benim için hiçbir fark yoktur.

Tevrat

1: ( ve domuz çünkü çatal ve yarık tırnaklıdır gevis getirmez, O size murdardır, onların etinden
    yemiyeceksiniz Leşlerine dokunmayacaksınız) Tevrat, Leviller 11/ 7 kitabi mukaddes sahife 108

İncil

1:(Murdar ruhlar da çıkıp domuzlara girdiler) incil (Markosa göre) bab 5/ 13 kitabi mukaddes sahife
    2: ( Putlara kurban edilen şeylerden kandan ve boğulmuş olanlardan ve zinadan çekiliniz,
    bunlardan sakınırsanız iyi edersiniz) bab 15/ 29 kitabi mukaddes sahife 137.

Kuran-ı Kerim

O, size ölüyü (leşi)- kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı. Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla (ölmeyecek oranda yiyebilir), ona bir günah yoktur. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (BAKARA SURESİ / 173)

Incili bilemeyecegim, ancak Tevrat'ta yazilana uymak icap ediyorsa eger hicbir otoburu yememek icap eder. Cünkü sigir, domuz, koyun, keci ve benzeri hayvanlar "cift-catal tirnaklidir". Gevis getirmenin de saglik acisindan ne faydasi ya da getirmemenin zarari varsa...

Kur'an ile ilgili yorum yapmayacagim...

quote:

bizene.

Türkcede "bilmedigi ise burnunu sokmamak" deyimi vardir. Sizeneyse hic yazmayin...

• quote:

Orijinalden alıntı: raskolnikov77

Valla türkiyedeki fırsatçılar yüzünden bence türkiyede bilmeden domuz eti yemeyen kalmamıştır tahminim.. hatta at eti eşek eti kedi eti.. biz yemedik sanıyoruz..

Türkiye'de bilmeden domuz eti yeme ihtimaliniz bilerek at eti yeme ihtimalinizden daha düsük. Zira domuz üretimi cok pahali, emek isteyen, tavuk yetistiriciligine benzeyen bir üretimdir. Türkiye'de cok az üretimi oldugundan etleri pahalidir. Dolayisiyla "acaba domuz yemis miyimdir bilmeden" diye endise etmenize bana göre mahal yok...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ne alaka?

Üyeler arasında ayrım yapmıyorum, herkes farklı bir düşünceye sahip olabilir. Zaten amacımız tartışmak, konuşmak.

Üyelerin marjinal düşünceleri yüzünden yok saymaya kalkacak isek kültür ve bilim tez zamanda boşalır.

Amacım size soru sormak değil sizin mesajınızı üzerinden bu şahsın mesajlarının gereksizliğini ifade etmekti.Buna cevap vermenizde gerekmezdi yani.

• quote:

Amacım size soru sormak değil sizin mesajınızı üzerinden bu şahsın mesajlarının gereksizliğini ifade etmekti.Buna cevap vermenizde gerekmezdi yani.

Amacım size cevap vermek değil kimin gerekli gereksiz olacağına sizin karar veremeyeceğinizi belirtmekti. Buna cevap vermeniz de gerekmezdi yani.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.