Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bjkjb

quote:

Orijinalden alıntı: protar50

quote:

Orijinalden alıntı: C4

quote:

Acaba müslümanların yaşadığı coğrafyada sadece domuz yaşasaydı o zaman da günah derler miydi yada günah olur muydu ?

zekice sorular bunlar (dalga geçmiyorum)

fakat sadece domuz yaşamadığına göre? ve siz bazı hükümleri varsayımlarla değerlendiremezsiniz. coğrafyada çok çeşitli hayvan vardı ve domuz haram edildi, sebepleri tartışılıyor. her türlü içecek varken içkinin haram edilmesi gibi. onca takı madeni içerisinde erkeğe altının men edilmesi gibi.

Bende diyorum ki sebepleri tartışılmalı zaten.O yüzden belirli fikirler atılmalı sebep sonuç ilişkisi kurulmalı.Bir şey yasaksa niye yasaktır ancak ozaman anlaşılır islam dini. Bu yasaktır deyip kesip atmak zaten bence islama bile karşıdır zaten ilk emir oku değilmidir ?

birşeyin günah olup olmamasını müslümanlar belirlemiyor. İslamiyet siyasi bir görüş, ideoloji veya örf, adet değildir.

daha bunu bilmeden mensup olmadığın, hakkında bilgin olmayan bir din hakkında yazılar yazıyorsun.

derdiniz nedir İslamiyet le anlamak mümkün değil...

Örf,adet,gelenek,görenek vb şeylerin anlamlarını biliyor musun?

Özelliklede örfün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DH_HUN

Kur'an-ı Kerimdeki bir ayetde bu konuda yüce Allah şöyle buyuruyor:

Allah size sadece leşi, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilen hayvanın etini kesinlikle haram kıldı. Fakat darda kalana, başkasının payına el uzatmamak ve zaruret miktarını aşmamak üzere bu etlerden yemek günah değildir. Hiç şüphesiz, Allah bağışlayıcı ve merhametlidir (Bakara 173)

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bir hadisinde size bir et ikram edildiğinde o hayvanın kesiminin kim tarafından ve nasıl yapıldığını ( islami kaidelere göre uygun mu değilmi ) olup olmadığını bilmiyorsanız besmele çekip yemeniz o hayvanın etini mubah kılar buyurmuştur...

O zaman bu hadise göre de üstteki ayet geçersiz sayılıyor. Et, Allah'tan başkası adına kesilse dahi besmele çekip yendiğinde haram olmuyormuş.Hadis ve ayet çakıştı.

• quote:

quote:

Kur'an-ı Kerimdeki bir ayetde bu konuda yüce Allah şöyle buyuruyor:

Allah size sadece leşi, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilen hayvanın etini kesinlikle haram kıldı. Fakat darda kalana, başkasının payına el uzatmamak ve zaruret miktarını aşmamak üzere bu etlerden yemek günah değildir. Hiç şüphesiz, Allah bağışlayıcı ve merhametlidir (Bakara 173)

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bir hadisinde size bir et ikram edildiğinde o hayvanın kesiminin kim tarafından ve nasıl yapıldığını ( islami kaidelere göre uygun mu değilmi ) olup olmadığını bilmiyorsanız besmele çekip yemeniz o hayvanın etini mubah kılar buyurmuştur...

O zaman bu hadise göre de üstteki ayet geçersiz sayılıyor. Et, Allah'tan başkası adına kesilse dahi besmele çekip yendiğinde haram olmuyormuş.Hadis ve ayet çakıştı.

ayet ile hadis asla çakışmaz, kuranda herşeyin ayrıntılı şekilde izahı bulunmadığı için gerektiğinde hadislere ve ehli sünnet alimlerin açıklamalarına bakıyoruz... yukarıdaki ayeti okuyan birinin kafasında hemen şu soru gelebilir... ben biryere misafirliğe gidiyorum yemekte et var ne yapacağım...? izahı hadislerdedir... çünkü Peygamber Efendimiz ( S.a.v ) kuranda anlamadığınız veya bulamadığınız birşey olursa benim sözlerime bakınız buyuruyor...

hadisteki hükümde açıklama niteliğindedir... sadece müslüman olup olmadığını kestiremediğin birinden sana besmele ile kesilip kesilmediği bilinmeyen bir et ikram olarak sunulduğunda yukarıdaki hüküm geçerlidir... yani emin olmadığın bir konuya ALLAHIN adıyla hüsnü zan ederek hareket etmeyi öğütlüyor... kendi aldığın yediğin içtiğin şeylerde değil...

ilgili hadisi söylememdeki maksat sadece biri bize bişey ikram ettiğinde bu haram mı helal mi diye ikram edene sorup öylemi hareket edeceğiz böyle iş mi olur karşı tarafta kötü bir intiba bırakırız bu kabalık olur gibi bir düşünce oluşması içindir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 21 Mayıs 2012; 15:46:41 >

• Yüksek "mevlalarda" paralar harcanırsa hadis, ayeti hükümsüz bırakabilir belki de, kim bilir. Mevla bilir.
  • quote:

hadisteki hükümde açıklama niteliğindedir... sadece müslüman olup olmadığını kestiremediğin birinden sana besmele ile kesilip kesilmediğini bilinmeyen bir et ikram olarak sunulduğunda yukarıdaki hüküm geçerlidir... yani emin olmadığın bir konuya ALLAHIN adıyla hüsnü zan ederek hareket etmeyi öğütlüyor... kendi aldığın yediğin içtiğin şeylerde değil...

ilgili hadisi söylememdeki maksat sadece biri bize bişey ikram ettiğinde bu haram mı helal mi diye ikram edene sorup öylemi hareket edeceğiz böyle iş mi olur karşı tarafta kötü bir intiba bırakırız bu kabalık olur gibi bir düşünce oluşması içindir...

Kasaptan et alırken de soramazsın sorsan da reyondaki satış elemanı bilemez etin nasıl kesildiğini yani o zaman oradan et aldığımızda da besmele çekersek et nasıl kesildiyse kesilsin haram olmaktan çıkıyor.
    Yani, ne koşulda kesilirse kesilsin besmele çekince haram olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Örf,adet,gelenek,görenek vb şeylerin anlamlarını biliyor musun?

Özelliklede örfün.

evet
  • quote:

quote:

hadisteki hükümde açıklama niteliğindedir... sadece müslüman olup olmadığını kestiremediğin birinden sana besmele ile kesilip kesilmediğini bilinmeyen bir et ikram olarak sunulduğunda yukarıdaki hüküm geçerlidir... yani emin olmadığın bir konuya ALLAHIN adıyla hüsnü zan ederek hareket etmeyi öğütlüyor... kendi aldığın yediğin içtiğin şeylerde değil...

Kasaptan et alırken de soramazsın sorsan da reyondaki satış elemanı bilemez etin nasıl kesildiğini yani o zaman oradan et aldığımızda da besmele çekersek et nasıl kesildiyse kesilsin haram olmaktan çıkıyor.
    Yani, ne koşulda kesilirse kesilsin besmele çekince haram olmuyor.

spor ile uğraştığım için tavuğu çok tüketiyorum, dediğin gibi büyük marketlerdeki satış elemanlarının bu işleden haberi yok, bu belirsizliği ortadan kaldırmanın yoluhttp://www.gimdes.org/wp-content/uploads/Helal_Sertifika_Alan_Firmalar.pdf sitesinden ilgili firmaların adına bakmak ve onların ürünlerini tercih etmeye çalışmaktır... tekrar söylüyorum besmele mevzusu ikram konusunda geçerlidir...
    kimsenin kendi hayvanını yetiştirip kesme gibi bir imkanı olmuyor...en azından biraz dikkat etmemiz ve bu işi dert ediip hassasiyet göstermemiz ALLAH indinde karşılık bulacaktır inşaALLAH... selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 21 Mayıs 2012; 20:32:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: YasinCC

quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

Tavuk yemiyor musun arkadas?

Bir defa zehirleniyordum ondan sonra yemedim çocukluktan beri yemiyorum yani tiksinti gibi birşey

Hocam alıntıyı silebilirmisin zırt bırt uyarı verip duruyor
  • Serdar
    Coşkun sucuk nasıldır kullanır mısın
  • vayy be ben anemme sormuştum küçükken çok küçükken 8 yaşınfa filandım heralde kendi dıskılarını yerler adını söyleme onlar pisler demişti
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

amacın ne?

bu yollarla bulaşan inanılmaz sayıda hastalık var

ister tavuk eti

ister dana ister kuzu

ister domuz, ama ortalama bir insan için pişmemiş ya da az pişmiş VEYA daha fazla tüketilen domuz eti

diğer etlere göre DAHA BÜYÜK tehlike arz ediyor

neyin google ını soruyorsun daha

2+2=4

hayret ya

Bu agresif tavra bir anlam veremiyorum acikcasi. Biraz sakin olmaya ne dersin?

Sen degil miydin "trichinelloz yaz ne cikacak" diyen arkadasim? Bunu da domuzun böylesine tehlikeli bir hastaligi barindirdigini vurgulamak icin yapmadin mi? Karsinda cocuk yok arkadasim.

Benim dedigime de gelinmis en sonunda. Domuz da ayni diger et türleri kadar tehlikelidir, ne daha fazla ne de daha az. Herseyin fazlasi zarar, bu kadar.

Yahu arkadaşlar ben müslüman olarak yazıyorum serday bey haklıdır kuran-ı kerim 'in ne zaman indiğini bilmeyen yoktur
    İniş tarihinde sizce domuzlar şimdiki ile eşit yöntemlerle mi temizleniyordu ? Kuran'ın indirldiği zamanda gerçekten domuz eti yenilmezdi
    çünkü o zaman temizleme yöntemleri yoktu ...
    Şu an domuzlar çok çok iyi temizlenmektedir ama her firmaya güvenmemek lazım. Siz yemeyin yiyenede karışmayın
    buraya gelip de domuz pistir falan demeyin domuz günümüzde çok iyi temizlenir

• Tamamen kültürel ve dini sebeplerden dolayı yemiyorlar,aslında yeseler göreceklerki domuzun eti lezzetli.
    Mesela köpek niye yemiyoruz? Oda aynı sebepten dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EliteFurr

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

amacın ne?

bu yollarla bulaşan inanılmaz sayıda hastalık var

ister tavuk eti

ister dana ister kuzu

ister domuz, ama ortalama bir insan için pişmemiş ya da az pişmiş VEYA daha fazla tüketilen domuz eti

diğer etlere göre DAHA BÜYÜK tehlike arz ediyor

neyin google ını soruyorsun daha

2+2=4

hayret ya

Bu agresif tavra bir anlam veremiyorum acikcasi. Biraz sakin olmaya ne dersin?

Sen degil miydin "trichinelloz yaz ne cikacak" diyen arkadasim? Bunu da domuzun böylesine tehlikeli bir hastaligi barindirdigini vurgulamak icin yapmadin mi? Karsinda cocuk yok arkadasim.

Benim dedigime de gelinmis en sonunda. Domuz da ayni diger et türleri kadar tehlikelidir, ne daha fazla ne de daha az. Herseyin fazlasi zarar, bu kadar.

Yahu arkadaşlar ben müslüman olarak yazıyorum serday bey haklıdır kuran-ı kerim 'in ne zaman indiğini bilmeyen yoktur
    İniş tarihinde sizce domuzlar şimdiki ile eşit yöntemlerle mi temizleniyordu ? Kuran'ın indirldiği zamanda gerçekten domuz eti yenilmezdi
    çünkü o zaman temizleme yöntemleri yoktu ...
    Şu an domuzlar çok çok iyi temizlenmektedir ama her firmaya güvenmemek lazım. Siz yemeyin yiyenede karışmayın
    buraya gelip de domuz pistir falan demeyin domuz günümüzde çok iyi temizlenir

Arkadaşların içlerinde sanırım birazda merak var..
    Domuz şu anki teknoloji ile çok çok iyi temizlenebiliyor olabilir.

Bu şuna benziyor bir dışkıyı tüm bakteri ve zararlı maddelerden arındırarak bügünkü teknoloji ile yenebilir halede getirilebilir.
    İdrarınız son sistem arıtma cihzlarından geçirilerek saf su haline getirilebilir.Zaten bunu doğa kendi yapıyor fakat

Bunları yemek için mide lazım arkadaş...

İslam dininde kesinlikle yasaklanan şeyler kişilerden çok toplumun yapısını etkileyen şeyleri kesin şekilde yasaklar. .İçki içmek kişinin sağlığını bozduğu için değil toplumun yapısını bozduğu için haramdır.

Bu dediğime birçoğunuz itiraz edcek ama domuz eti haya özellikle kıskanma duyusunu siliyor. Buda kişinin sağlığından çok toplumun yapısını etkilediğinden dolayı yasaklandığını düşünüyorum. Tabi bu benim şahsi görüşüm..

Türkler domuz etinin bu etkisini islam dini yasaklamadan önce de biliyorlardı.. Hatta aşırı kıskanç olan kişilere domuz eti yedirilirdi...

Türkler de bu nedenle yani kıskançlık duygusunu etkilediği için yenmediğini biliyorum. Hatta Türklerdeki haya duygusu ve namus olgusu o kadar önemlidir ki,
    TÜrklerle yüzyıllardır yaşayan Kangal köpeğinide etkilediği söylenir. kangal köpeğikendi kardeşleri ile çiAçıkta çiftleşmez. Eski türk kavimlerinde açıkta veya kardeşi ile ilişkiye giren köpeklerin öldürüldüğünüde duymuştum.

• Güzel bilgiler, su andan itibaren domuz yemeyi birakiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaos25

Bu dediğime birçoğunuz itiraz edcek ama domuz eti haya özellikle kıskanma duyusunu siliyor.....

TÜrklerle yüzyıllardır yaşayan Kangal köpeğinide etkilediği söylenir.

Ne bu, dalga gecmek icin mi yazilmis yoksa boyle dusunen insanlar hala var mi??
  • Est ist gut
  • Domuz sınırsızlığı temsil eder, tabiatta ne bulursa yer, ayırt etmez. Tabiatın çöpçüsüdür. Eş seçmez ve kıskanmaz.Cinsellikte ve üremede sınır tanımaz.. Domuz eti haram olması aslında domuzlaşmayı temsilen haramdır. Üzerinde biraz düşünmek gerekir.

Bununla ilgili istifade edeceğiniz bir video :

• quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Domuz sınırsızlığı temsil eder, tabiatta ne bulursa yer, ayırt etmez. Tabiatın çöpçüsüdür. Eş seçmez ve kıskanmaz.Cinsellikte ve üremede sınır tanımaz.. Domuz eti haram olması aslında domuzlaşmayı temsilen haramdır. Üzerinde biraz düşünmek gerekir.

Bununla ilgili istifade edeceğiniz bir video :

Güzel referans...

Bazan Arap dünyasındaki tıp kongrelerinde İslam dünyası neden bilimde ileri gidemiyor diye session'lar düzenlenir, saatlerce tartışılır..

Bu güzel bir örnek olmuş, bunlara inanan insanların zaten bilimde ileride olması mucize olur...

**İnsanların inançları dolayısı ile domuz yememeleri ayrı bir olay, inancım böyle denir ve yemez. Ama bunu mantıklı bir yere bağlamam lazım diye böyle ipe sapa gelmez sebepler bulması ve karşısında dinleyecek insan bulması da cehaletin son noktası herhalde... Domuz'da sonuçta bir hayvan sanki diğer hayvanlardan farkı var.. Biraz hayvan belgeseli seyretseniz zaten böyle şeylere inanmazsınız.

• domuz eti yiye yiye domuz mu olunur, bu nasıl bir mantıksızdır.
    O zaman koyun eti yiyen koyun, keçi eti yiyen keçi, inek eti yiyen inek, balık eti yiyen balık olur, karışık ızgara yersen vay haline.
    Avrupa da domuz ve tavuklar aynı yerde durur.Tavuk da dışkısını yer hatta domuz ile aynı yapıdadır.
    Domuz eti yersen domuz olursunmuş, hayatımda böyle bilim dışı bir şey duymadım.
    Ben domuz eti yemedim, yemem de, dinimizde yasaksa belki bizim şu an bilmediğimiz bir nedeni vardır.
    Avrupalı eşini kıskanmıyor mu sanıyorsun, bu yabancıları kendilerinden çok farklı görenlerin, bilgisizlikleri sınır tanımıyor.
    Avrupada 1800'lü yıllarda bile kadın eşini aldatırsa, cezası idamdı.Hiç eşini kıskanmıyorlarmış gerçektende.
    Biraz kitap okuyun, belgesel izleyin korknayın alerji yapmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi pisliğini yiyen bir hayvanı yiyecek değiliz heralde.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.