Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

Orijinalden alıntı: darkwink

millet takmıs bılımsellıge ulen bılımsellıgın acıklayamadıgı mılyonlarca sey var yok bılımselse ınanırım yoksa ınkar ederım buda yenı nesıl ateıstlık herhalde bılımselse ınanırım hayret bısı yaaaa

bunu önceki devirlerde yaşayan insanlarda diyordu =) bilim zaman ister, zamanla herşeye bir cevap bulunur.

kardeşim sen şuan yaşadığın zaman dan sorumlusun gelecek zamanın sana faydası yok bilimin cevaaplamasını bekleme gibi bi lüksün yok yani
  • quote:

quote:

quote:

millet takmıs bılımsellıge ulen bılımsellıgın acıklayamadıgı mılyonlarca sey var yok bılımselse ınanırım yoksa ınkar ederım buda yenı nesıl ateıstlık herhalde bılımselse ınanırım hayret bısı yaaaa

bunu önceki devirlerde yaşayan insanlarda diyordu =) bilim zaman ister, zamanla herşeye bir cevap bulunur.

kardeşim sen şuan yaşadığın zaman dan sorumlusun gelecek zamanın sana faydası yok bilimin cevaaplamasını bekleme gibi bi lüksün yok yani

haklısın ama neden konuyu değiştiriyorsun? Bilim zamanla herşeyi açıklayabilir bu konuda hemfikir miyiz? olmadığımızı biliyorum =)

• quote:

quote:

quote:

quote:

haklısın ama neden konuyu değiştiriyorsun? Bilim zamanla herşeyi açıklayabilir bu konuda hemfikir miyiz? olmadığımızı biliyorum =)

yoo hem fikiriz niye olmayalım elbetteki açıklar.ama bundan ne umuyorsun onu anlamadım örnekle acıklarsan sevinirim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yoo hem fikiriz niye olmayalım elbetteki açıklar.ama bundan ne umuyorsun onu anlamadım örnekle acıklarsan sevinirim

bir şey umduğum yok sende çok doğru söylemişsin. bilim merakımı giderecek cevabı bulduğu zaman belki ölmüş olucam ama konumuz bu değildi. neyse geç oldu ben yatıyorum yoksa sabah kalkamıyorum =) iyi geceler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bir şey umduğum yok sende çok doğru söylemişsin. bilim merakımı giderecek cevabı bulduğu zaman belki ölmüş olucam ama konumuz bu değildi. neyse geç oldu ben yatıyorum yoksa sabah kalkamıyorum =) iyi geceler

bende bu konuyla alakalı bilimden cvpmı arıyorsun dıye sormustum zaten.neyse sonucta bilim=insan aklı oyuzden soyluyorum ınsan aklıyla bazı soruların çözülmesine imkan yok.sadece bilim önderliğinde dogru yolu bulmak daha kolaylaşır. sanada iyi gecelerr

• quote:

Orijinalden alıntı: Ps3 Netw@rks

quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Domuz, her türlü necaseti yiyen çok pis bir hayvandır. Zararlı olduğu için yalnız Türkler değil, Avrupalılar da, bir kimseye hakaret etmek için “Domuz” derler.

Tevrat’ta domuz eti yasak edildiği için, bugünkü Yahudiler bile domuz eti yemezler.

Bugün tıp, insana en çok zarar veren ve hastalık bulaştıran etin domuz eti olduğunu tespit etmiştir.

Domuz eti yiyenlerde [safra kesesi iltihabı, apandisit, barsak iltihabı, çeşitli çıbanlar, mafsal kireçlenmeleri, damar sertliği, romatizma, grip, tansiyon yüksekliği, kalb anjini, enfarktüs gibi] çeşitli hastalıkların görüldüğü meydana çıkmıştır.

Domuz etinde bulunan büyüme hormonunun kansere sebebiyet verdiği açığa çıkmıştır. Domuz eti ile geçen trişinoz hastalığının bugün bile tedavisi yoktur.

Domuz şeridi [tenya], mide ve barsak yolu ile kana geçerek, göz, beyin gibi önemli organlarda ağır hastalıklara, hatta ölüme sebep olmaktadır.

Domuz eti yiyenlerde, kıskançlık hislerinin dumura uğradığı, namusunu kıskanmadığı tespit edilmiştir. Domuz yağı, E vitaminini birdenbire yok eder. İnsan, E vitamininden mahrum kalınca nesli söner, E vitamininin yokluğu sevgiyi, aşkı yok eder.

E vitamininin noksanlığında erkeklerde kısırlık, kadınlarda çocuk düşürme hastalığı ortaya çıkar. E vitamini yağlardaki acılaşmayı önler.

E vitamini tükenince A vitamini acılaşmayı önleyemez. A vitamininin yokluğunda da cinsiyete menfi yönde etki eder. Domuz eti ve yağı yiyenlerde karakter değişikliğinin ortaya çıktığı da tespit edilmiştir.

Domuz etinin, diğer hayvan etlerine hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstelik hazmı güç, protein değeri çok düşüktür.

Domuzun daha başka zararları da tespit edilse, yine de (Mutlaka bu veya şu sebepten dolayı domuz haram edilmiştir) denilemez. Fakat hiç zararı tespit edilmese de dinimiz yasak ettiği için, domuz etini yemek haramdır.

Şunu oku sonra cevap ver kemalist bey

Güzel kardesim benim, güzel arastirmissin, tebrik ederim. Biyoloji sözlüsünen helalinden bir 5 benden sana...

Kardeşim önceki yorumlarda tüm iyi sporcular avrupa'da çıkıyor demişsin
    Nerden biliyorsun o sporcular belki et yemiyor ?
    Yoksa sen veteriner değil Cristiano Ronaldo , Messi 'misin ?

Talihsiz bir yorum olmuş.Birçok sporcu domuz eti yer.Çünkü protein olarak diğer etlere göre daha fazla miktarda bulundurur..Ben gerçekten sizi hiç anlamıyorum.Allah domuz etini haram kılmış.Bunu haram kıldı diye illa kötülemek zorunda değilsiniz.İsterse bin bir çeşit faydası olsun.Bu haram kılındıktan sonra siz neden illa bu haram diye dur ben bunu nasıl kötülerim mantığına gidiyorsunuz..Ona bakılırsa şarapta haramdır.Ama kırmızı şarabın kalp ve damar hastalıklarına çok iyi geldiği bir gerçektir..Domuz etine gelirsek.Uygun şartlarda yetiştirilen bir çok hayvanın eti sağlıklıdır.Domuzda bunlara dahildir..Konudaki yorumlara bakınca müslümanlar ne kadarda sağlığına dikkat ediyormuş diyesim geliyor ama gerçekler maalesef öyle değil.Zararlı olduğu bilinen,hijyenik olmayan ortamlarda bekletilen bir çok gıdayı türk halkı yiyor.İşin acı tarafı bunları bilmesine rağmen yemeye devam ediyor.Mesela 4 kg balı 100 liraya satıyorlar..Bu balların çoğu mısır şurubu.Tamamiyle kansorojen.O kadar uyarıya rağmen halk bunu alıyor..Onun için genel olarak gıda sağlığına pek önem vermeyen ortadoğu ülkeleri söz domuz etine gelince AB standartlarının üstünde sağlık kriterleriyle donanıyorlar maşallah..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

erkelerin alrın takı takması ve ipek giysiler giymeside haramdır.fakat bunların kadınların kullanması dinen sakınca yoktur yanı sadece erkeklere haram kılınmıştır.bundan 20-30 sene once bunun erkeklere haram kılınması aynı bole tartısılabılırdı.ve ıslama gene dıl uzatılırdı eger ınternet ve dh olsaydı 30 sene once.erkeklere neden haram kılındıgı gunumuzde bılınıyor.bılımsel olarakta kanıtlanmıstır.ipek ve altın erkeklerde östrojen hormanunun salgılarının artmasına neden oluyor vucudu bıyolojık olarak etkılıyor.östrojen hormonu kadınlık hormonudur.artması erkek bıyolojısıne zararlıdır ıslam bunu bıldıgı ıcın yasaklamıstır ınsan oglu ozamanlar bılmedıgı ıcın aynı bu sekılde tartısmıstır ama suan kımse bunu tartısamaz.domuza gelınce domuzuda ıslam dını haram kılmıstır sebebı oyle pıs hayvan oldugu ıcın herseyı yedıgı ıcın dııldır.domuz adet gören bir hayvandıryanı aybaşı olur oyuzden haram kılınmıstır aynı midye gibi midyeninde haram olmasının asıl nedeni adet gören bir hayvandır.bunun yanında saglıga zararlı baska yönleride vardır.O UFACIK AKLINIZLA BİLİMİ BAHANE EDİP SİZİ YARATANIN KOYDUGU YASAKLARI SORGULAMAYA CALISMAYIN MERAK ETMEYİN İSLAM DİNİNDE ŞÜPHESİZZ YASAKLARIN YARATILANLARA BİR TOPLU İGNE UCU KADAR UFACIK BİLE BİR ZARARI YOKTUR

Şaka gibi adamlar var şu forumda, başlıkta sayfalarca bilimsel açıklama yapılmış, adamın yaptığı yoruma gel.
    Yok altın adamı totoşlaştırıyomuş, sen bunu Harlem'de boynuna yarım kilo altın takan 3 bacaklı esmer amcalara söyle istersen.

kafan bu kadar basıyosa ben napabilirim sigarada adamı kanser yapıyor ama etrafımda okadar sıgara ıcen adam var ve hıc bırı kanser olmadı 50 senedır sıgara ıcen adam tanıyom senden saglıklı bu sıgaranın kanser yapmadıgına bır kanıtmıdır.evet saka gıbı olmayan ınsan sıgara madem kanser yapıyor bu adamlar nıye kanser dııl

Arkadaşım orta çağdan aramiza misafir olarak mi katiliyorsun? Sizin oralara internet elektrik bilgisayar da gelmiş ama hala kafa olarak orta çağ yaşıyorsun. Neyse ben seni rahatsız etmeyeyim.

• quote:

erkelerin alrın takı takması ve ipek giysiler giymeside haramdır.fakat bunların kadınların kullanması dinen sakınca yoktur yanı sadece erkeklere haram kılınmıştır.bundan 20-30 sene once bunun erkeklere haram kılınması aynı bole tartısılabılırdı.ve ıslama gene dıl uzatılırdı eger ınternet ve dh olsaydı 30 sene once.erkeklere neden haram kılındıgı gunumuzde bılınıyor.bılımsel olarakta kanıtlanmıstır.ipek ve altın erkeklerde östrojen hormanunun salgılarının artmasına neden oluyor vucudu bıyolojık olarak etkılıyor.östrojen hormonu kadınlık hormonudur.artması erkek bıyolojısıne zararlıdır ıslam bunu bıldıgı ıcın yasaklamıstır ınsan oglu ozamanlar bılmedıgı ıcın aynı bu sekılde tartısmıstır ama suan kımse bunu tartısamaz.domuza gelınce domuzuda ıslam dını haram kılmıstır sebebı oyle pıs hayvan oldugu ıcın herseyı yedıgı ıcın dııldır.domuz adet gören bir hayvandıryanı aybaşı olur oyuzden haram kılınmıstır aynı midye gibi midyeninde haram olmasının asıl nedeni adet gören bir hayvandır.bunun yanında saglıga zararlı baska yönleride vardır.O UFACIK AKLINIZLA BİLİMİ BAHANE EDİP SİZİ YARATANIN KOYDUGU YASAKLARI SORGULAMAYA CALISMAYIN MERAK ETMEYİN İSLAM DİNİNDE ŞÜPHESİZZ YASAKLARIN YARATILANLARA BİR TOPLU İGNE UCU KADAR UFACIK BİLE BİR ZARARI YOKTUR
    Midye sever biri olarak yorum dikkatimi çekti :)

Bildiğiniz üzere her canlı gibi midyeler de üreme işlevine sahipler. Bu hayvanlar yılın belirli zamanlarında üremek amacıyla döl salgılıyorlar. Salgılanan sıvı bazı zamanlar kırmızıya yakın veya turuncu renkte oluyor.

Kanıt göstermemiz gerekirse:

Bütün mantoya yayılan genital organlarda ve bağ dokusunda üreme mevsimlerinde , yoğun olarak cinsiyet hücreleri görülebilmektedir. İzmir Körfezi’nde midyeler Eylülden Mayıs-Hazirana kadar döl verebilmektedirler. Fakat en yoğun döl verimi Eylül-Ekim ve Mart-Nisan aylarında olmaktadır. Midyeler döllerini bıraktıktan sonra 1 ay içinde kendini tekrar toplayarak yeni döl üretmektedir.

Midyeler ayrı eşeyli olup, olgun erkeklerde gonadlar krem-beyaz, dişilerde ise portakal sarısı tonlarındadır.

http://www.tarim.gov.tr/uretim/Su_Urunleri,Midye.html

Salgılanan bu sıvı da halk arasında kan olarak değerlendirilmiş olsa gerek ki durum “adet görme” olarak adlandırılmış. Gerçekten de midyelerin üreme dönemlerinde yenmesi çok iştah açıcı olduğu söylenemez. Bu konuda uzman görüşü almamız gerekirse:

Hemen hemen her türü yenilebilir. Sülünezler ile tatlı su midyeleri çok ender olarak yenilirken diğer türlerden bazıları (Cerastoderma sp. ve Cardium sp. gibi) üreme dönemlerinde kan renginde doku sıvılarına sahip olduğu için itici bulunurlar. Kara midye başta olmak üzere bazı türler yumurtalarını suya bırakırken içlerinden denize bulanık bir sıvı akar ve bu halk arasında onların regl dönemi olarak adlandırılır. Et verimi de düşük olacağından üreme döneminde çift kabuklular pek tercih edilmez.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=6996

Aslında meydana gelen yanlış anlaşılmanın doğru bir sonuca yol açtığı bir örnek bu. Bilimsel olarak midyenin adet gördüğünü söylemek bilimsel çevrelerde alaya alınmanıza sebep olabilir, bundan dolayı dikkatli olmanızı öneriyoruz. Adet görme, yani regl olma sadece memeli hayvanlarda, hatta memeli hayvanlarda da daha çok primatlarda görülen bir durum. Kısacası hayvanlar aleminin çok farklı kollarında olan primatlar ve midyeleri üreme açısından ortak bir gruba sokmaya çalışmak biyoloji ve zooloji ortamlarında çok hoş görülen davranışlar değil. Sonuç olarak midyelerin teknik olarak vajinaları olmadığını ve bundan dolayı da teknik olarak regl olmalarının mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Tabii ki üreme organları vardır ve bu organlardan döl salgılarlar, ama tabii ki bizim düşündüğümüz anlamda değil.

Din Faktörü

Aslında midye meselesinin bitmek bilmeyen sohbetlere konu olmasının en önemli sebeplerinden birisi işin içine dinin girmesi. Türkiye’deki en geniş mezhep olan Hanefiliğe göre midye yemek yasak sayılıyor. Bu inanç midyelerin adet olduğu efsanesiyle birleşince işler iyice karışıyor. Aslında inek, koyun gibi pek çok hayvanı keyifle lüpürdettiğimiz düşünüldüğünde adet görmeyle yasak ilişkisi çok da bağlantılı gözükmüyor. Yaptığımız araştırmada adet görmeyle midye yasağı arasında bulunduğu varsayılan ilişkiyi kanıtlayacak herhangi bir şey bulamadık. Bu noktada tartışmanın dinsel kısmıyla ilgili açıcı olmak amacıyla birkaç aktarımda bulunulabilir. Diyanet işleri başkanlığı bu konuda şu temel önermede bulunuyor, ama muhtemelen mezheplerin yorumuna karışmamak amacıyla sadece aktarım yapmayı tercih ediyor:

Kur’ân-ı Kerîm’de deniz avının ve denizden elde edilen yiyeceğin helâl olduğu bildirilmiş (el-Mâide 5/96; el-Fâtır 35/12), Hz Peygamber de deniz hakkında sorulan bir soruya “Onun suyu temiz, meytesi (içinde ölen) helâldir” şeklinde cevap vermiştir (Ebû Dâvûd, “Tahâret”, 41; Tirmizî, “Tahâret”, 52). Gerek bu açıklamalar gerekse hakkında özel bir hüküm bulunmayan konularda mubahlığın esas alınması ilkesi suda yaşayan hayvanlarla ilgili hükmün temelini teşkil eder.

Balık türü dışında kalan (midye, kurbağa, yengeç gibi) su hayvanlarını yemek Hanefîler’e göre helâl değildir. Diğer üç mezhebe göre ise, sadece suda yaşayan her türlü hayvan -kendiliğinden ölmüş bile olsa- yenebilir, helâldir. Şâfiî mezhebinde, Hanefîler’in paralelinde bir görüş ile su hayvanlarından eti yenen kara hayvanlarına benzeyenleri helâl, eti yenmeyen kara hayvanlarına benzeyenleri haram sayan bir görüş de vardır.

Hanefîler Mâide sûresinin 3. âyetinde geçen “meyte” lafzını mutlak şekilde yorumlamışlar, ayrıca balık dışındaki türleri “habâis” (iğrenç şeyler) kapsamında kabul etmişlerdir. Fakihlerin çoğunluğu Mâide sûresinin 96. âyetindeki “deniz avı” ifadesinin umumunu (kapsamlı oluşunu) esas almışlar ve ayrıca Hz. Peygamber’in “Denizin suyu temiz, ölüsü helâldir” (Ebû Dâvûd, “Tahâret”, 41; Tirmizî, “Tahâret”, 52) anlamındaki hadisine dayanmışlardır.

http://sorusor.diyanet.gov.tr/fmi/xsl/fetva/y_dokumcevap.xsl?-db=FetvaVT&-lay=wfkweb&-recid=918&-find =

Kısacası midye yiyip yememek kişinin kendi tercihi olarak görülmeli ve yorum kişiye bırakılmalı, fakat yine de teknik olarak midyelerin adet görmediğini ve aynı zamanda adet gören hayvanların da yendiğinin altını çizebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga3452 -- 27 Mart 2012; 7:34:25 >

• quote:

Arkadasim "ne biliyorsun2la olmuyor bu isler. Bir futbolcunun vejeteryan olmasiyla sporculugu arasinda bag kurulamaz, kaldi ki hayvansal protein almadan sporcu da olunmaz. Bu etin tüketiminin saglik üstüne sigir eti tüketiminden daha zararli bir yani olmadigini söylüyorum, savundugum bu. Ayrica ben bir veterinerim evet, domuz etinin düsündügünüz gibi olmadigini söyledigim icin sürekli seviyesiz konusulan bir veteriner.

Ifadelere dikkat edelim, "sen su musun bu musun" gibi seylerden kacinalim, olur mu?

• quote:

quote:

Arkadasim "ne biliyorsun2la olmuyor bu isler. Bir futbolcunun vejeteryan olmasiyla sporculugu arasinda bag kurulamaz, kaldi ki hayvansal protein almadan sporcu da olunmaz. Bu etin tüketiminin saglik üstüne sigir eti tüketiminden daha zararli bir yani olmadigini söylüyorum, savundugum bu. Ayrica ben bir veterinerim evet, domuz etinin düsündügünüz gibi olmadigini söyledigim icin sürekli seviyesiz konusulan bir veteriner.

Ifadelere dikkat edelim, "sen su musun bu musun" gibi seylerden kacinalim, olur mu?

Ben gidiyorum size iyi yorumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: tolga3452

quote:

Midye sever biri olarak yorum dikkatimi çekti :)

Bildiğiniz üzere her canlı gibi midyeler de üreme işlevine sahipler. Bu hayvanlar yılın belirli zamanlarında üremek amacıyla döl salgılıyorlar. Salgılanan sıvı bazı zamanlar kırmızıya yakın veya turuncu renkte oluyor.

Kanıt göstermemiz gerekirse:

Bütün mantoya yayılan genital organlarda ve bağ dokusunda üreme mevsimlerinde , yoğun olarak cinsiyet hücreleri görülebilmektedir. İzmir Körfezi�nde midyeler Eylülden Mayıs-Hazirana kadar döl verebilmektedirler. Fakat en yoğun döl verimi Eylül-Ekim ve Mart-Nisan aylarında olmaktadır. Midyeler döllerini bıraktıktan sonra 1 ay içinde kendini tekrar toplayarak yeni döl üretmektedir.

Midyeler ayrı eşeyli olup, olgun erkeklerde gonadlar krem-beyaz, dişilerde ise portakal sarısı tonlarındadır.

http://www.tarim.gov.tr/uretim/Su_Urunleri,Midye.html

Salgılanan bu sıvı da halk arasında kan olarak değerlendirilmiş olsa gerek ki durum �adet görme� olarak adlandırılmış. Gerçekten de midyelerin üreme dönemlerinde yenmesi çok iştah açıcı olduğu söylenemez. Bu konuda uzman görüşü almamız gerekirse:

Hemen hemen her türü yenilebilir. Sülünezler ile tatlı su midyeleri çok ender olarak yenilirken diğer türlerden bazıları (Cerastoderma sp. ve Cardium sp. gibi) üreme dönemlerinde kan renginde doku sıvılarına sahip olduğu için itici bulunurlar. Kara midye başta olmak üzere bazı türler yumurtalarını suya bırakırken içlerinden denize bulanık bir sıvı akar ve bu halk arasında onların regl dönemi olarak adlandırılır. Et verimi de düşük olacağından üreme döneminde çift kabuklular pek tercih edilmez.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=6996

Aslında meydana gelen yanlış anlaşılmanın doğru bir sonuca yol açtığı bir örnek bu. Bilimsel olarak midyenin adet gördüğünü söylemek bilimsel çevrelerde alaya alınmanıza sebep olabilir, bundan dolayı dikkatli olmanızı öneriyoruz. Adet görme, yani regl olma sadece memeli hayvanlarda, hatta memeli hayvanlarda da daha çok primatlarda görülen bir durum. Kısacası hayvanlar aleminin çok farklı kollarında olan primatlar ve midyeleri üreme açısından ortak bir gruba sokmaya çalışmak biyoloji ve zooloji ortamlarında çok hoş görülen davranışlar değil. Sonuç olarak midyelerin teknik olarak vajinaları olmadığını ve bundan dolayı da teknik olarak regl olmalarının mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Tabii ki üreme organları vardır ve bu organlardan döl salgılarlar, ama tabii ki bizim düşündüğümüz anlamda değil.

Din Faktörü

Aslında midye meselesinin bitmek bilmeyen sohbetlere konu olmasının en önemli sebeplerinden birisi işin içine dinin girmesi. Türkiye�deki en geniş mezhep olan Hanefiliğe göre midye yemek yasak sayılıyor. Bu inanç midyelerin adet olduğu efsanesiyle birleşince işler iyice karışıyor. Aslında inek, koyun gibi pek çok hayvanı keyifle lüpürdettiğimiz düşünüldüğünde adet görmeyle yasak ilişkisi çok da bağlantılı gözükmüyor. Yaptığımız araştırmada adet görmeyle midye yasağı arasında bulunduğu varsayılan ilişkiyi kanıtlayacak herhangi bir şey bulamadık. Bu noktada tartışmanın dinsel kısmıyla ilgili açıcı olmak amacıyla birkaç aktarımda bulunulabilir. Diyanet işleri başkanlığı bu konuda şu temel önermede bulunuyor, ama muhtemelen mezheplerin yorumuna karışmamak amacıyla sadece aktarım yapmayı tercih ediyor:

Kur�ân-ı Kerîm�de deniz avının ve denizden elde edilen yiyeceğin helâl olduğu bildirilmiş (el-Mâide 5/96; el-Fâtır 35/12), Hz Peygamber de deniz hakkında sorulan bir soruya �Onun suyu temiz, meytesi (içinde ölen) helâldir� şeklinde cevap vermiştir (Ebû Dâvûd, �Tahâret�, 41; Tirmizî, �Tahâret�, 52). Gerek bu açıklamalar gerekse hakkında özel bir hüküm bulunmayan konularda mubahlığın esas alınması ilkesi suda yaşayan hayvanlarla ilgili hükmün temelini teşkil eder.

Balık türü dışında kalan (midye, kurbağa, yengeç gibi) su hayvanlarını yemek Hanefîler�e göre helâl değildir. Diğer üç mezhebe göre ise, sadece suda yaşayan her türlü hayvan -kendiliğinden ölmüş bile olsa- yenebilir, helâldir. Şâfiî mezhebinde, Hanefîler�in paralelinde bir görüş ile su hayvanlarından eti yenen kara hayvanlarına benzeyenleri helâl, eti yenmeyen kara hayvanlarına benzeyenleri haram sayan bir görüş de vardır.

Hanefîler Mâide sûresinin 3. âyetinde geçen �meyte� lafzını mutlak şekilde yorumlamışlar, ayrıca balık dışındaki türleri �habâis� (iğrenç şeyler) kapsamında kabul etmişlerdir. Fakihlerin çoğunluğu Mâide sûresinin 96. âyetindeki �deniz avı� ifadesinin umumunu (kapsamlı oluşunu) esas almışlar ve ayrıca Hz. Peygamber�in �Denizin suyu temiz, ölüsü helâldir� (Ebû Dâvûd, �Tahâret�, 41; Tirmizî, �Tahâret�, 52) anlamındaki hadisine dayanmışlardır.

http://sorusor.diyanet.gov.tr/fmi/xsl/fetva/y_dokumcevap.xsl?-db=FetvaVT&-lay=wfkweb&-recid=918&-find =

Kısacası midye yiyip yememek kişinin kendi tercihi olarak görülmeli ve yorum kişiye bırakılmalı, fakat yine de teknik olarak midyelerin adet görmediğini ve aynı zamanda adet gören hayvanların da yendiğinin altını çizebiliriz.

işte buu.diğer arkadaşlara örnek olsun.böyle bir alıntı ve yaklaşım bekliyordum.teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ve asıl uslübün ve yaklaşımın için

• Bazı arkadaşlar din falan demiş.

Zaten sebep bu.

Ama kedi eti,eşşek eti,at eti yemiş insanlarız.

Emin olun çoğumuz domuz eti yemişizdir.

Yani uzatmadan yemiyorum diyin bitsin.
  • quote:

quote:

quote:

Iyigünler güzel kardesim. Pileysiteysinini sarja takmayi unutma, olur mu?

• Alistair Overeem bilen bilir, K1 şampiyonu Badr Hari'yi tek raundda deviren herif, hergün at pirzolası yiyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Iyigünler güzel kardesim. Pileysiteysinini sarja takmayi unutma, olur mu?

Kardeşim ben bu üyeliği playstation bölümü için açmıştım
    Hem playstation şarj edilmez

• Bu ne yine konu hortlamis Turkler neden domuz eti yemiyor basliga bak halkin yaridan fazlasi musluman olan bir ulkede domuz etinin tuketiminin az olmasi gayet normaldir nedenmi benim dinimde haram. Çinliler fare ve kopek eti yiyor onlarada birsey olmuyor herhangi bir vakada yokmus gayetde lezzetliymis hatta almanyada beraber calistigim bir çinliye sormustum domuz ve sigir etinden on kat daha iyi demisti kopek eti icin malum Türkler neden domuz eti yemiyor diye soranlara siz neden köpek ve fare eti yemiyorsunuz diye sorsam, biz domuz eti yemiyenlere sordugunuz soruya cevap olurmu....? Isteyen istedigini yesin ama musluman mahallesindede salyangoz satmaya kalkmasin.
  • quote:

Kardeşim ben bu üyeliği playstation bölümü için açmıştım
    Hem playstation şarj edilmez

Iste bak, hergün yeni birsey ögreniyor insan. Kusura bakma.
  • Kim demiş yemiyor diye şu an polonez sucuk yiyorum içinde domuz eti var. Ben de diyorum neden bu kadar leziz. Dönen dolabın birebir ifşasıda bu linkte ;

http://www.muhakeme.net/ben-domuz-eti-yemedim-diyebilirmisiniz-t15743.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: minimalist

Kim demiş yemiyor diye şu an polonez sucuk yiyorum içinde domuz eti var. Ben de diyorum neden bu kadar leziz. Dönen dolabın birebir ifşasıda bu linkte ;

http://www.muhakeme.net/ben-domuz-eti-yemedim-diyebilirmisiniz-t15743.html

Yazıya göre ülkemizde yılda 6 milyon kilo kırmızı et tüketiliyormuş. Bunu yanında da 3 milyon kilo domuz eti üretimi varmış.

Yani yazıya göre ülkemizde yılda kişi başı 0.1 kg (100 gram) kırmızı et düşüyor!

Bence bu yazı yanlış bilgilerle süslenmiş. Rakamlar aşırı bir şekilde çarpıtılmış.

• Bundan on yıl önce pembe giyenleri, küpe takanları, saçına şekil verenleri (artık mahalle berberinde fön çektirip 'wax' sürdürmekten aşağısı şekil olmuyor anlaşılan) "Top!" diye linç ederken şimdi sokağa çıktığımda erkeklerde, özellikle eğitimde semt lisesinden öteye geçememiş tiplerde bu tarzı görebiliyorum. Erkeğin kadın gibi süslenmesini racona ters, dine hakaret olarak görenlerin çocukları değilse bunlar ne çocuğu ben bilemiyorum.

Bunu nereye mi bağlayacağım?

Paranız yetse nasıl da yersiniz domuz etini. Hiç kaçırmadan yersiniz. Üzerine gerilmiş iki parça etine rağmen fiyatı ucuz diye tavuk kanatlarına yağma misali rağbette bulunuluyorsa bu ülkede, inek etinin ve koyun etinin ise fiyatının artık lüks olması yüzünden alımının azalmasını unutup "Domuz haram, o yüzden yemiyorum" demeyin. Zira Türkiye'deki marketlerde satılan domuz etleri genel olarak ithal olduğundan dolayı fiyatları bu etlere göre daha da yüksek.

"Param yetmiyor" de kardeşim. Dini bahane etmek ölen raconla ölmüş olmalıydı.

Ha, ben yedim domuz etini. Sıklıkla da yerim. Tadı gayet güzel, güzel kardeşim. 7 yıldır da yiyorum, hala oramda buramda haram böceği çıkmadı, haha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaDumTsh -- 12 Nisan 2012; 4:10:27 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.