Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Size kaç defa dedik.Dogmatik düşüncelerle değilde mantıken kabul görmüş ve gerçeklik payı olan düşüncelerle gelin diye.Dogmatik kavramlardan bir türlü kurtulamadığınız için yerinizde sayıyorsunuz..
    Bakın örnek verdim.Dünyada VIP denebilecek binlerce insan var.Bu insanlar hiç mi sağlıklarını düşünmüyorlarki domuz eti tüketiyorlar.Avrupa gıdalarda sağlık standartı konusunda tüm müslüman ülkelerden daha önde.Peki avrupa salak mı ki domuz etine yasak getirmiyor ve ne hikmetse ort. yaşam sürelerinde müslüman toplumlara fark atmış durumda..İstediğiniz kadar kıvıırın..Gerçekler ortada.Siz kabul etseniz kaç yazar kabul etmeseniz kaç yazar.Kimlerin geride kimlerin ileride old. apaçık ortada..C.Ronaldo,Messi gibi topçularada acıyorum.Ulan o kadar sağlınızı düşünüyorsunuz ama domuz eti yemeyi bi türlü bırakamıyorsunuz..

aynı çıkarımları

sigara

ve

alkol için de yaparsın

onları da tüketiyorlar

e bu insanlar salak mı?

hani ben sigara ve alkol kanser ediyor çeşitli hastalıklara sebep oluyor diye biliyordum!?

dogmatik düşünceden laf edene bir bakın.

• İsteyen otursun afiyetle yesin. Elinden kolundan tutan mı var ?
    Ama bu pis şeyi yemeyeni de sorgulamayın.
  • Guzel tadi luks bi yere giderdsem yerm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Size kaç defa dedik.Dogmatik düşüncelerle değilde mantıken kabul görmüş ve gerçeklik payı olan düşüncelerle gelin diye.Dogmatik kavramlardan bir türlü kurtulamadığınız için yerinizde sayıyorsunuz..
    Bakın örnek verdim.Dünyada VIP denebilecek binlerce insan var.Bu insanlar hiç mi sağlıklarını düşünmüyorlarki domuz eti tüketiyorlar.Avrupa gıdalarda sağlık standartı konusunda tüm müslüman ülkelerden daha önde.Peki avrupa salak mı ki domuz etine yasak getirmiyor ve ne hikmetse ort. yaşam sürelerinde müslüman toplumlara fark atmış durumda..İstediğiniz kadar kıvıırın..Gerçekler ortada.Siz kabul etseniz kaç yazar kabul etmeseniz kaç yazar.Kimlerin geride kimlerin ileride old. apaçık ortada..C.Ronaldo,Messi gibi topçularada acıyorum.Ulan o kadar sağlınızı düşünüyorsunuz ama domuz eti yemeyi bi türlü bırakamıyorsunuz..

aynı çıkarımları

sigara

ve

alkol için de yaparsın

onları da tüketiyorlar

e bu insanlar salak mı?

hani ben sigara ve alkol kanser ediyor çeşitli hastalıklara sebep oluyor diye biliyordum!?

he he....

• Herkes burda yazmak zorunda değil kendinizi zorunda hissediyorsanız hatırlatayım dedim. Konu dışı diye yer var orda her konuda uzman çok oraya takılabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Hakikaten biz ne desek boş. İnsanlar buraya herhangi birşey paylaşmak ya da öğrenmek için gelmiyor ve bir kısmı zaten herşeyi biliyor ya da bilmediği şeyi hiçkimsenin bilemeyeceğini düşünüyor.

Artık buraya yorum yazmamın tek nedeni, dezenformasyona engel olmaya çalışmak. Onun dışında, buradaki herhangi birinin herhangi bir fikir (bilgi olmadığı için) değişikliğini kabul edemeyecek kadar korkak olduğunu görmek hiç de zor değil.

Abi yenmemesinin tek sebebi vardır haram olmasıdır. Zira bunu uzatmaya gerek yok. Aynı düşüncede olan arkadaşlarda malesef konuya tam vakıf değiller kabul ediyorum. Bugün Domuz haramsa, tıp alanında ve birçok yerde kullanılmakta.

Ayrıca;

-Bugün yediğiniz peynirin mayasında yine domuzdan gelen maddeler vardır bunu biliyormuydunuz.
    -Yediğiniz Ekmeğin mayasında yine uygun olmayan şeyler vardır. Ayrıca beyaz ekmeğin unu belli safhalara tabi tutulmakta ve çok verimsizleştirilmektedir.
    -İçtiğiniz kolanın içindekiler bilinmemekte. (içindekini bilmediğiniz birşeyi içipte domuzda bu kadar takılmak garip doğrusu)

Şimdi önemli olan noktayı söyleyeyim. Biz Ekmeği evde makinasında yapmaktayız. peyniri aldığımız yerin yapım safhasına kullandığı malzemeye kadar takip etmekteyiz. Kola içmeyeli kaç sene olduğunu unuttum. Bunun yanında Coca cola campany yazan su dahil hiçbir içeceği almam. Onuda geçtim yediğimiz ekmeğin ununu bile çok inceledik. Tabi bu bizim tercihimiz isteyen istediğini tüketebilir. Ama bunun yanında bu durum domuz meselesi değildir. Bu görünen tarafıdır. Ayrıca tekrar söyleyeyim. Bunu bu kadar uzatmayada gerek yok. Haramdır yemem der geçersiniz.

• quote:

...Dinin her emrettiği şey kötüdür diye bişey yok..Domuz eti diğer etler kadar sağlıklıdır.Dinin bunu haram kılması onun sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor..Aşın bunları artık..

Kei$er$oZe,

İlk söylediğine katılıyorum. Dinimizce Allah yasaklıyorsa sorgulamaya gerek yok. Tabii sebebini anlamaya çalışmak da gerekli.

Allah'ın bir şeyi haram kılması onun görünürde sağlıksız/kötü olduğu anlamına gelmeyebilir. Yine de özel olarak Allah domuz etini leş ve kan ile bir tutar.

Domuz etinin necis yani bir pislik olduğunu söyler. Bu yüzden bu pis şeyin sağlıklı olmadığını tıptan önce Kuran'dan öğrenmemiz mümkündür.
    (Evet, önce din, sonra bilim...)

• Din yüzünden yenmiyor diyosunuz ama günah olan herşey yapılıyor.
    ama domuz dendiğinde insanlar pek hoş karşılamıyor.
  • Abdullah'ım, beni yanlış anlamanı istemem, zira ben domuz etini savunmam ama karşı da durmam. Aynı zamanda yiyen insanlara "Neden yiyorsunuz?" ve yemeyen insanlara da "Yiyin" deme hakkına sahip değilim.

Ne domuz eti konusuna ne de Evrim ile ilgili konulara müdahil olmadım, olmam da. Bilgimin çok fazla olduğuna inanmadığım konular olduğu için genelde uzaktan bakmayı tercih ediyorum ve benim için insanlar "Domuz yiyen", "Domuz yemeyen" ve hatta "Köpek yiyen ya da yemeyen" diye ayrılmaz. Bu tamamen kültür ya da inanç meselesidir.

Benim için sorunun kaynağı, birileri yer ya da yemez; ama ne yiyenler yemeyenlerin "Yememe" hakkını sorgulamaya, ne de yemeyenlerin yiyenlerin yedikleri şeyleri "İğrenç, pis, aşağılık" şeklinde yorumlamya hakkı vardır. Bu noktada, Evrim ile ilgili konularda olduğu gibi sadece belirli birkaç isim devamlı aynı şeyleri tekrarlayıp konulardan herhangi bir bilgi alma derdi yerine, kendilerince konuları baltalamış olmaktadırlar. Burada Serdar arkadaşım adam gibi ve bilimsel açıklamalar yapıyor, sen de yerine göre sana mantıksız gelen yerleri tekrar soruyorsun ya da itiraz ediyorsun. Ama ne o ne de sen aynı şeyleri tekrar edip, karşıdakini dinlememek gibi bir saygısızlık içerisinde değilsiniz.

Burada bir diğer patlama noktam, insanların her konuda yorum yapması ama yorum yaparken sadece "Bence" mantığı ile hareket edip, hiçbir bilimsel temele dayanmayan, koca koca üniversitelerin yaptıklarını bile hiçe sayacak kadar küstahlaşabilmeleridir. Birşeye karşı olabiliriz, ama bu onun gerçekliğini yok sayıp, o konuda harcanan emekleri baltalama hakkını bize vermez.

Az önce de dediğim gibi, aynı insan aynı anda paleontoloji, hukuk, siyaset bilimi, ekonomi, tıp, tarih, sosyoloji, uzay mühendisliği dallarında kesin konuşuyorsa ve aslında açılan her konuda kesin konuşuyorsa, ortada bir sorun vardır ama bu sorun kendisinin bir sorun olduğunun farkında değildir.

Biraz da olsa, bilgiye saygı istemek ve birilerinin susmasını beklemek çok fazla şey istemek mi?

• Abi işte daha önce benimtartıştığım bir arkadaşla aynı durum emin olun farkı yok. Zira yine aynı şeye geliyor. Mesele iki taraftanda çok sert ve yersiz eleştiri. Ben gıda noktasında kendime bakarım birilerine karışmam pek zira kullandığımız her şeyde birşeyler var. Mesele bir domuz meselesi değildir. İsteyen yer istemeyen yemez.

Bu birazda sağlıkla alakalı. Herkes kendini düşünebilecek noktada. İnançlar için gerekirse helal olan şüpheliyede yaklaşmamak gerekir. Tabi bence.

Abi bu biraz sadıkıyetle alakalı. hani nasıl desem sorgulasam tadı kaçar. Ondan dolayı kabullenmek gerekiyor bazı şeyleri
  • Bulabilsek yiyeceğiz de, cahil kesim yüzünden adı bile küfür olarak kullanılıyor, etini bulabilmek ne mümkün!
  • domuz sosisi yedim ama kokusu farklı geldi ayrıca sanki insan yiyormuş gibi hissettim. Domuzun kendi içinde sindirimi çabuk olur o yüzden et olarak sağlıklı bir yapısı olmaz hastalık
    yaratması çok daha yüksek ihtimal. onunla ilgili bir video izlemiştim yoksa alıştıktan sonra tapir bile yenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie
    Serdar kardeşim, sabrınıza hayranım...

Tesekkür ederim...

quote:

Trichinosis

hastalığını google edersen

tüm kaynaklara bakarsan

içinde pork yani domuz kelimesinin geçtiğini göreceksin

ve en çok avrupa ve amerikada görüldüğünü göreceksin

onları görürken

balık tavuk ördek göremeyeceksin

üzgünüm

sana hangi hastalık adı verelim

yada hangi kaynaktan verelim ki

"evet domuz insan sağlığına , dana, tavuk veya ördekten daha zararlı" diyebilmen ve bunu sindire sindire kabul etmen için?

"BSE" yaz bak bakalim ne göreceksin. Kurban icin yurtdisindan dana ithal edildigini unutma. Türkiye'deki ciftliklerden, hekimligini yaptigim ciftliklerden satin alinan bircok düvenin gebelik muayenesini bizzat yaptim, belki sen de yedin onlari. O hayvanlar domuz gübresinde büyüyen otlari da yiyorlar ve Türk milletinin öcü gibi korktugu BSE riskini de tasiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 23 Mart 2012; 17:54:20 >

• Aslında mitolojik olarak hellenlerin mitolojilerine bakmayın domuzların yaşadıkları ortamdan ötürü çok fazla virüs çevreye yayılıyordu buna domuz besiciliği yapan ırklarda özellikle dışa kapalı kentlerde yaygındı veba gbi hastalık daha kolay insanlara bulaşıyordu buda zamanla domuzlara karşı bir nefret ve korkunun doğmasına neden oldu İnsanlar domuzdan korkusunu yaptıkları yaban domuzu avlarını tabletlere işlemeleri ilede göstermiştir Bir domuzun boyu nerede ise aslan boyu kadar yapılmıştır düşünün aslan ile aynı kefeye konan bir hayvan dediğiniz gibi sadece tek bir mitolojidede geçmiyo tanrılar kentlere hep kızdıklarında domuzları musallat ediyorlardı eskilerinin inanışına göre tarihe geçmiş domuz avları blle verdi kallidon domuz avı gibi bu sahneler Perslerin döneminde ege kentleri tarafından kendi sikkelerine basılabiliyordu(hoş görülerinden dolayı)

Biz cahil dediğimiz zaman,mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz.Kastettiğimiz ilim,hakikati bilmektir.Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi,hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. KATILIYORUM ZAAAA

• Açık ayet mevcut, maymun , domuz, insan eti, leş, kan haram kılınmıştır. Domuzun haram kılınması kendi pisliğini yemesidir..
  • Şu devirde sadece haram olduğu için yenmiyor.Başka bir açıklaması yok, etinin zararı yararı nedir tartışılır ama benim görüşüm timsah, kutup ayısı, aslan eti nasıl yenmiyorsa buda yenilmez
  • Domuz bizim için hakarettir yani yemeyiz, onlar yesinler bizim farkımız işte leşleri yemememiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Şu devirde sadece haram olduğu için yenmiyor.Başka bir açıklaması yok, etinin zararı yararı nedir tartışılır ama benim görüşüm timsah, kutup ayısı, aslan eti nasıl yenmiyorsa buda yenilmez

İyi ama üçü de yeniliyor!
    En çok timsah bonfileyi gözüm tuttu!

http://www.australiancrocodile.com.au/meats.html

Bu kutup ayısı! Et bölümünde yenildiği ve pençelerinin ve butunun makbul olduğu yazılmış!

http://en.wikipedia.org/wiki/Bear_hunting

Aslan biftekte fena değil gibi!

http://www.popsci.com/science/article/2010-11/some-people-prefer-more-exotic-meats

Maşallah insanoğlu denen yaratıktan aslan bile kurtulamamış!
    Kısacası domuzun yenilmesinde de yarar vardır, ulemaya sormayın Veterinerlere veya Gıda Mühendislerine sorun!
    Haa, birde önceki sayfalarda iyi bilgi var, bu sayfayı okuyarak ( Ek: veya hiç okumadan! ) konuya girenlere duyurmuş olayımda!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 24 Mart 2012; 19:42:19 >

• quote:

quote:

quote:

aynı çıkarımları

sigara

ve

alkol için de yaparsın

onları da tüketiyorlar

e bu insanlar salak mı?

he he....

Ahmet haklı beyler

• erkelerin alrın takı takması ve ipek giysiler giymeside haramdır.fakat bunların kadınların kullanması dinen sakınca yoktur yanı sadece erkeklere haram kılınmıştır.bundan 20-30 sene once bunun erkeklere haram kılınması aynı bole tartısılabılırdı.ve ıslama gene dıl uzatılırdı eger ınternet ve dh olsaydı 30 sene once.erkeklere neden haram kılındıgı gunumuzde bılınıyor.bılımsel olarakta kanıtlanmıstır.ipek ve altın erkeklerde östrojen hormanunun salgılarının artmasına neden oluyor vucudu bıyolojık olarak etkılıyor.östrojen hormonu kadınlık hormonudur.artması erkek bıyolojısıne zararlıdır ıslam bunu bıldıgı ıcın yasaklamıstır ınsan oglu ozamanlar bılmedıgı ıcın aynı bu sekılde tartısmıstır ama suan kımse bunu tartısamaz.domuza gelınce domuzuda ıslam dını haram kılmıstır sebebı oyle pıs hayvan oldugu ıcın herseyı yedıgı ıcın dııldır.domuz adet gören bir hayvandıryanı aybaşı olur oyuzden haram kılınmıstır aynı midye gibi midyeninde haram olmasının asıl nedeni adet gören bir hayvandır.bunun yanında saglıga zararlı baska yönleride vardır.O UFACIK AKLINIZLA BİLİMİ BAHANE EDİP SİZİ YARATANIN KOYDUGU YASAKLARI SORGULAMAYA CALISMAYIN MERAK ETMEYİN İSLAM DİNİNDE ŞÜPHESİZZ YASAKLARIN YARATILANLARA BİR TOPLU İGNE UCU KADAR UFACIK BİLE BİR ZARARI YOKTUR

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.