Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: C4

şu videoyu izlemekte de fayda var video linki

domuz eti deyince sadece günümüzde hijyenik koşullarda beslenen domuzları baz almamakta da fayda var. doğada bolca yabani domuz var bunlar da avlanıyor ve yeniyor.

domuz etindeki domuz etine özgü parazitler ve domuzların sindirim sisteminin çok hızlı olması nedeni ile toksik maddelerin etlerine diğer hayvanlara nazaran daha fazla geçiyor olması domuz etini kötülemeye yönelik doneler olarak düşünülebilir olmakla birlikte, haram edilmesi ardındaki sebeplerin salt bunlar olduklarını söylemekte yanılgı sebebi olabilir.

domuz eti haramdır ama domuz etini iyi pişirirsen, içki de haramdır ama az içersen tıbben zararı olmaz ama bir şey haramsa azı da haramdır. bu durumda bunların sadece zararları sebebi ile haram edildiklerini söylemek eksik kaçabilir. belki de bir imtihan vesilesidir. yahudilere iç yağlarının haram edilmesi gibi.

biraz da işin diğer bazı boyutlarına değinmekte de fayda var. içkiyi rahatça içen müslümanların iş domuz etine gelince "yiehh ıyy haram ulan" demeleri de bir muammadır. domuz bizde daima günah keçisi olmuştur. halbuki ona gelene kadar pervasızca işlenen ne haramlar var. namazı-cumayı terk haram, zina haram, faiz haram, kumar haram ama bunlar hayatın kanıksanmış icraatleri oldular, iş domuza gelince ne hikmetse herkesin sofi damarları kabarır ki, enteresandır.

bir şey haramsa elbetteki sebeplere binaen haram edilmiştir bunların sebepleri araştırmakta tabi ki fayda var ama işi sadece fiziki nedenlere bağlamamak gerek diye düşünüyorum.

diline sağlık kardeşim çok güzel izah etmişsin. ayrıca domuz eti günah değildir de demeye çalışanlar var, binlerce yıldır evliyalar-müslümanlar yanlış biliyor da doğrusunu siz mi biliyorsunuz diyesi geliyor insanın

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: erom?

Merhabalar;

kum kefali için ne düşünüyorsunuz?Ben ızgarasını pek lezzetli bulmam fakat buğulaması için durum farklıdır,rokayla iyi gider,tabii ki kadehsiz olmaz.
    Buraya kadar yazdıklarımı taksim ve peşrev olarak kabul edin,ben hemen fasıla geçeyim.

Adı üzerinde,kum kefali.Kıyı şeridine yakın yerlerde dipte yaşar.Kıyı şeridinde ne bulunur,1 m çapında boruların sonu değil mi?
    Ki,bu borular bütçeleri valilik makamınca onaylanan ve yapılan yeni düzenlemeyle yan şirketleri sayıştay tarafından denetlenemeyen belediyelerimiz tarafından inşa edilir.
    Yine,bu borular aracılığıyla biz insanlardan kaynaklanan "su" denizlerimize akar,ağır metaller ve petrol esaslı kimyasallar da cabası olup bilmeyenimiz yoktur.
    Bugün itibarıyla değişen bir şey yok.Kum kefali,boru hattı ve "su" yerli yerinde duruyor.
    Lezzeti de "su" ile yakından ilgili sanırım.İçtikçe,pardon yedikçe zevkten suyun üzerine zıplar sonra yan dönerek tekrar dalar;fiyatı da ucuzdur.
    Geçenlerde bir haber vardı,Karadenizli balıkçı teknesiyle bir seferde 25 Ton yakalamış;gözü doysun diyelim.
    Son olarak,yetiştirildiği çiftliklerin durumundan yola çıkarsak eğer,domuz kefale nazaran yarı iletken laboratuvarı kadar temizdir diyebiliriz.
    Yalnızca hatırlatmak istedim.

acele etmeyin,zamana bırakın

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar;

kum kefali için ne düşünüyorsunuz?Ben ızgarasını pek lezzetli bulmam fakat buğulaması için durum farklıdır,rokayla iyi gider,tabii ki kadehsiz olmaz.
    Buraya kadar yazdıklarımı taksim ve peşrev olarak kabul edin,ben hemen fasıla geçeyim.

Adı üzerinde,kum kefali.Kıyı şeridine yakın yerlerde dipte yaşar.Kıyı şeridinde ne bulunur,1 m çapında boruların sonu değil mi?
    Ki,bu borular bütçeleri valilik makamınca onaylanan ve yapılan yeni düzenlemeyle yan şirketleri sayıştay tarafından denetlenemeyen belediyelerimiz tarafından inşa edilir.
    Yine,bu borular aracılığıyla biz insanlardan kaynaklanan "su" denizlerimize akar,ağır metaller ve petrol esaslı kimyasallar da cabası olup bilmeyenimiz yoktur.
    Bugün itibarıyla değişen bir şey yok.Kum kefali,boru hattı ve "su" yerli yerinde duruyor.
    Lezzeti de "su" ile yakından ilgili sanırım.İçtikçe,pardon yedikçe zevkten suyun üzerine zıplar sonra yan dönerek tekrar dalar;fiyatı da ucuzdur.
    Geçenlerde bir haber vardı,Karadenizli balıkçı teknesiyle bir seferde 25 Ton yakalamış;gözü doysun diyelim.
    Son olarak,yetiştirildiği çiftliklerin durumundan yola çıkarsak eğer,domuz kefale nazaran yarı iletken laboratuvarı kadar temizdir diyebiliriz.
    Yalnızca hatırlatmak istedim.

acele etmeyin,zamana bırakın

tamam

• domuz eti bilmeyerek yemek istemiyorsanız hotellerin kokteylerinde özellikle 5yıldızlı olanlarda yada kahvaltılarında sorun her eti yada et mamülllerini yemeyin bilerek veriyorlar ruhunuz duymaz
  • Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz anlamadım?

Müslüman olduğumuz için yemiyoruz bu kadar.

Bu yaşımıza kadar eksikliğini hissettik mi?

-Yok.

Sorunda yok o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

domuz eti bilmeyerek yemek istemiyorsanız hotellerin kokteylerinde özellikle 5yıldızlı olanlarda yada kahvaltılarında sorun her eti yada et mamülllerini yemeyin bilerek veriyorlar ruhunuz duymaz

ruhun duymazsa zaten günahı yok, bilerek isteyerek yersen sorun var
  • Ne yersen Osun
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaos25

Ne yersen Osun

Domuz yersen domuz, sigir yersen de sigirsin yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Ne yersen Osun

Domuz yersen domuz, sigir yersen de sigirsin yani...

kanibalist insanlar da epey bir insan oluyor bu mantıklarla
  • quote:

Orijinalden alıntı: iztuzu
    kanibalist insanlar da epey bir insan oluyor bu mantıklarla

Kanibal olmaktansa domuz olmayi yeglerim. Hele ki yedigimi oluyorsam sigir yerine domuz olayim, akilli hayvan ne de olsa...
  • quote:

Ne yersen Osun

Anaokul terk
  • Kendi pisliğini yiyen hayvanın etimi yenir arkadaş
  • Tavuk yemiyor musun arkadas?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

Tavuk yemiyor musun arkadas?

Bir defa zehirleniyordum ondan sonra yemedim çocukluktan beri yemiyorum yani tiksinti gibi birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz anlamadım?

Müslüman olduğumuz için yemiyoruz bu kadar.

Bu yaşımıza kadar eksikliğini hissettik mi?

-Yok.

Sorunda yok o zaman.

Bu bir nedeni, bir diğeride et ihtiyacımızı diğer hayvanlardan ziyadesiyle karşılıyor oluşumuz. Eğer bu ihtiyac karşılanamaz olursa bir süre belki dini gerekçeler ile insanlar sabreder sonra domuz, at, eşek, fare millet için farketmez bulduğunu yer.

Yani din ilk neden değil.
  • quote:

quote:

Ne yersen Osun

Anaokul terk

Ne yersen osun

Bir deyimdir... Ben anaokulu terk zekasındaysam sen babanın testislerinden düşmemiş halindeki zihniyeti koruyorsun demektir.
  • quote:

quote:

quote:

Ne yersen Osun

Anaokul terk

Ne yersen osun
    Bir deyimdir... Ben anaokulu terk zekasındaysam sen babanın testislerinden düşmemiş halindeki zihniyeti koruyorsun demektir.

O ne biçim cümledir öyle, Neymiş o zihniyet?...
  • quote:

Ne yersen osun

Bir deyimdir...

Her deyim de yeri geldiginde söylenir. Bu durumda domuz yiyenin domuza benzetilmesine bagli olarak sigir yiyenin de sigira benzetilmesi itiraz edilemez bir durum alir.

Ayrica sadece bir kisinin tavuk yememesi, domuzu siddetle reddeden bir toplulugun tavugu severek yemesini de gizleyemez. Bu da celiskiyi belirtme amaciyla söylenebilir pek tabii...
  • quote:

quote:

quote:

Ne yersen Osun

Anaokul terk

Ne yersen osun

Hıyar yediğinde de hıyar olduğunu söyleyebiliriz o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasinCC

Kendi pisliğini yiyen hayvanın etimi yenir arkadaş

Yattığı yerle pislediği yeri ayıran tek çiftlik hayvanı domuzdur.
    Domuzun çamur içinde olmasının nedeni terleyemediklerinden deri solunumu yapamazlar, serinlemek için çamura bulanırlar.
    Domuzdan sadece besin değil aynı zamanda insülin ve bir çok tıbbi ürün elde edilir.
    Dileriyle toprağı deştikleri için verimli toprak üretimine katkıları olur.
    Bizden üç kat daha fazla tat alma papillaları vardır, yani önüne gelen herşeyi yemezler.

Bu kadar sayfa bilimsel açıklama var adam gelmiş bodoslama "ne yesen osun" diyo, bir de ukalalık yapıyor. Yemiyosan dinime göre yemiyom de, ne burda tatava yapıyon, okuman varsa oku da öğren.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.