Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BaDumTsh

Bundan on yıl önce pembe giyenleri, küpe takanları, saçına şekil verenleri (artık mahalle berberinde fön çektirip 'wax' sürdürmekten aşağısı şekil olmuyor anlaşılan) "Top!" diye linç ederken şimdi sokağa çıktığımda erkeklerde, özellikle eğitimde semt lisesinden öteye geçememiş tiplerde bu tarzı görebiliyorum. Erkeğin kadın gibi süslenmesini racona ters, dine hakaret olarak görenlerin çocukları değilse bunlar ne çocuğu ben bilemiyorum.

Bunu nereye mi bağlayacağım?

Paranız yetse nasıl da yersiniz domuz etini. Hiç kaçırmadan yersiniz. Üzerine gerilmiş iki parça etine rağmen fiyatı ucuz diye tavuk kanatlarına yağma misali rağbette bulunuluyorsa bu ülkede, inek etinin ve koyun etinin ise fiyatının artık lüks olması yüzünden alımının azalmasını unutup "Domuz haram, o yüzden yemiyorum" demeyin. Zira Türkiye'deki marketlerde satılan domuz etleri genel olarak ithal olduğundan dolayı fiyatları bu etlere göre daha da yüksek.

"Param yetmiyor" de kardeşim. Dini bahane etmek ölen raconla ölmüş olmalıydı.

Ha, ben yedim domuz etini. Sıklıkla da yerim. Tadı gayet güzel, güzel kardeşim. 7 yıldır da yiyorum, hala oramda buramda haram böceği çıkmadı, haha.

Ne alakası var parayla, beyninde çıkmış hamam böceği haha.

• http://www.youtube.com/watch?v=3sGzq_kF5VQ

Ne pis bişy bu domuz eti. Tiksindiğim için yemiyorum. Avrupalıların yemek kanallarında izlerken dahi midem kalkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxPyromaniaxx

http://www.youtube.com/watch?v=3sGzq_kF5VQ

Ne pis bişy bu domuz eti. Tiksindiğim için yemiyorum. Avrupalıların yemek kanallarında izlerken dahi midem kalkıyor.

et sonuçta et değil mi? ha domuz olmuş ha inek, söylenmese farkını bile anlamayacaksın belki de...
  • quote:

Yaratıcı bir video, ama kurtçuklar çok lezzetli oluyormuş.
  • quote:

dünya üzerinde birçok hayvanın etini yiyoruz, domuz hiç yenmeyecek tiksinecek kadar da berbat değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: orgeneral7

quote:

dünya üzerinde birçok hayvanın etini yiyoruz, domuz hiç yenmeyecek tiksinecek kadar da berbat değil...

Ya domuz zaten görüntü itibariyle bile insanı tiksindirmeye yetiyor. Evet,yazıyı okuduğumda kabul ettim,çok domuz eti yemişim :)

http://www.sessiztr.com/saglik/83119-domuz-eti-hakkinda.html

Ama bir daha yememek için (tamamen tiksintiden dolayı) asla bu markaları almıcam!

Ayrıca zaten ben tiksindiğimden işkembe,havyar,kelle vs. yiyemiyorum. Domuz da yiyemem. Hem arkadaşlar yukarda ''Domuz eti çok pahalı'' demişler. Ne pahalısı,kilosu 1 tl den satılıyormuş..........!

• quote:

quote:

quote:

Ya domuz zaten görüntü itibariyle bile insanı tiksindirmeye yetiyor. Evet,yazıyı okuduğumda kabul ettim,çok domuz eti yemişim :)

http://www.sessiztr.com/saglik/83119-domuz-eti-hakkinda.html

Ama bir daha yememek için (tamamen tiksintiden dolayı) asla bu markaları almıcam!

Ayrıca zaten ben tiksindiğimden işkembe,havyar,kelle vs. yiyemiyorum. Domuz da yiyemem. Hem arkadaşlar yukarda ''Domuz eti çok pahalı'' demişler. Ne pahalısı,kilosu 1 tl den satılıyormuş..........!

anlaşılan sen eti çok seviyorsun ve itirafına göre domuz eti de epey yemişsin, bence bu kadar kafanda sorun yapma , ye gitsin...

• quote:

quote:

et sonuçta et değil mi? ha domuz olmuş ha inek, söylenmese farkını bile anlamayacaksın belki de...

değil kokusunu mutfağa, eve, koridora (artık nerede pişiyorsa kapalı mekanda) görünüşünü bile direkt farkedersiniz.... tabii hayatınız da domuz eti yememiş biriyseniz.

Amerika da ünlü hani şuan Turkiye de (en azından ankara da gözlemlediğim) diner olan restoranlara girer girmez burnunuzun direği kırılır

nedeni basit domuz etidir.

inanılmaz yağlı olduğu için görünüşünden sosisinin farklı tonlarından hemen ayırt edilir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 13 Nisan 2012; 0:01:03 >

• Şu zamanda domuz eti yemememizin sebebi sadece gelenektir, dindir. Domuzlar tertemiz koşullarda, steril hayvan çiftliklerinde besleniyor ve artık domuzların artık kendi dışkısını yediği bile yok, o çiftliklerde benden iyi besleniyor şerefsizler.
  • Uygur Türkleri Müslüman'dır diye biliyorum.
  • Sadece eti değil yağıda(sala) sıklıkla tüketilir sarmısaklı ve baharatlı oldukça da lezzetlidir.
    Dışarda rahat bulabiliyordum ancak izmirde zor yada nerden bulabileceğim konusunda bilgisi olan varmı?
  • 1 senedir Polonya'dayım. İlk geldiğim zamanlarda bugüne kadar birtakım dini, kültürel ve çevresel etkenlerin kalıntıları ile uzak durmuş ve gördüğüm zaman psikolojik olarak bir tiksinme duygusu yaşamıştım.Fakat daha sonra ispanyol ev arkadaşımın ısrarı üzerine yaptığı bifteğin tadını aldıktan sonra bugune kadar boşuna tavuğa talim etmiş olduğumu anladım. Hem ucuz hem de lezzetli. Izgarası da şahane oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demonchild

domuz hem kırmızı etli ve asırı yaglı bır hayvan. hemde ınsanı tıksındırıcı bır tıpı hantallıgı ve davranısları var. totem olmasından degılde, gercekten nefret edılmesı gereken bır hayvan oldugu ıcın nefret edıyoruz.

Mandada hantal ama ondan nefret edilmiyor.Ayrıca allahın yarattığı bir şeyden nasıl nefret edebilir insan madem müslümanım diyorsanız allahın yarattığınada saygı duyulmalı diye düşünüyorum.
    Ayrıca tavuk ta her önüne geleni yiyen bir hayvandır.Bence türklerin göçebe yaşam tarzından dolayı olabilir bu domuz sevmeme durumu.Ayrıca bacon çok lezzetli birşey :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: protar50

quote:

Orijinalden alıntı: demonchild

domuz hem kırmızı etli ve asırı yaglı bır hayvan. hemde ınsanı tıksındırıcı bır tıpı hantallıgı ve davranısları var. totem olmasından degılde, gercekten nefret edılmesı gereken bır hayvan oldugu ıcın nefret edıyoruz.

Mandada hantal ama ondan nefret edilmiyor.Ayrıca allahın yarattığı bir şeyden nasıl nefret edebilir insan madem müslümanım diyorsanız allahın yarattığınada saygı duyulmalı diye düşünüyorum.
    Ayrıca tavuk ta her önüne geleni yiyen bir hayvandır.Bence türklerin göçebe yaşam tarzından dolayı olabilir bu domuz sevmeme durumu.Ayrıca bacon çok lezzetli birşey :)

Sen bir de Spanferkel ye, bu kadar hafif ve narin bir et görmedim daha. Dur Polonyacada neymis o bakayim...

Prosie diye cikiyor, ama sen Spanferkel diye arat Google`da görürsün zaten ne oldugunu...

• Merhabalar;

kum kefali için ne düşünüyorsunuz?Ben ızgarasını pek lezzetli bulmam fakat buğulaması için durum farklıdır,rokayla iyi gider,tabii ki kadehsiz olmaz.
    Buraya kadar yazdıklarımı taksim ve peşrev olarak kabul edin,ben hemen fasıla geçeyim.

Adı üzerinde,kum kefali.Kıyı şeridine yakın yerlerde dipte yaşar.Kıyı şeridinde ne bulunur,1 m çapında boruların sonu değil mi?
    Ki,bu borular bütçeleri valilik makamınca onaylanan ve yapılan yeni düzenlemeyle yan şirketleri sayıştay tarafından denetlenemeyen belediyelerimiz tarafından inşa edilir.
    Yine,bu borular aracılığıyla biz insanlardan kaynaklanan "su" denizlerimize akar,ağır metaller ve petrol esaslı kimyasallar da cabası olup bilmeyenimiz yoktur.
    Bugün itibarıyla değişen bir şey yok.Kum kefali,boru hattı ve "su" yerli yerinde duruyor.
    Lezzeti de "su" ile yakından ilgili sanırım.İçtikçe,pardon yedikçe zevkten suyun üzerine zıplar sonra yan dönerek tekrar dalar;fiyatı da ucuzdur.
    Geçenlerde bir haber vardı,Karadenizli balıkçı teknesiyle bir seferde 25 Ton yakalamış;gözü doysun diyelim.
    Son olarak,yetiştirildiği çiftliklerin durumundan yola çıkarsak eğer,domuz kefale nazaran yarı iletken laboratuvarı kadar temizdir diyebiliriz.
    Yalnızca hatırlatmak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

Sen bir de Spanferkel ye, bu kadar hafif ve narin bir et görmedim daha. Dur Polonyacada neymis o bakayim...

Prosie diye cikiyor, ama sen Spanferkel diye arat Google`da görürsün zaten ne oldugunu...

Onuda bulup bi deniyeyim ozaman :)
  • Domuz eti ile ilgili kur'an da kesin hükümler var mı?Yoksa Hadislerden yola çıkarak mı bu yorumları yapıyoruz?

teyzem ve yeğenlerim almanyada yaşıyor ve hepsi tüketiyor çok lezzetli olduklarını söyledi.

Tüketimi fazlaymış.
  • domuz eti sağlıklıdır, besleyicidir ve lezzetlidir veya değildir. fakat islam yasaklamıştır. yiyip yememek bireyin kendi iradesine kalmıştır. aklıma hasan ile hans fıkrası geldi. hans ile hasan sofrada domuz yer içki içer. hans hasana der ki: domuz, içki sizin dininizde günah bizde değil. en iyisi sen bizim dine gel de günaha girme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erom?

Merhabalar;

kum kefali için ne düşünüyorsunuz?Ben ızgarasını pek lezzetli bulmam fakat buğulaması için durum farklıdır,rokayla iyi gider,tabii ki kadehsiz olmaz.
    Buraya kadar yazdıklarımı taksim ve peşrev olarak kabul edin,ben hemen fasıla geçeyim.

Adı üzerinde,kum kefali.Kıyı şeridine yakın yerlerde dipte yaşar.Kıyı şeridinde ne bulunur,1 m çapında boruların sonu değil mi?
    Ki,bu borular bütçeleri valilik makamınca onaylanan ve yapılan yeni düzenlemeyle yan şirketleri sayıştay tarafından denetlenemeyen belediyelerimiz tarafından inşa edilir.
    Yine,bu borular aracılığıyla biz insanlardan kaynaklanan "su" denizlerimize akar,ağır metaller ve petrol esaslı kimyasallar da cabası olup bilmeyenimiz yoktur.
    Bugün itibarıyla değişen bir şey yok.Kum kefali,boru hattı ve "su" yerli yerinde duruyor.
    Lezzeti de "su" ile yakından ilgili sanırım.İçtikçe,pardon yedikçe zevkten suyun üzerine zıplar sonra yan dönerek tekrar dalar;fiyatı da ucuzdur.
    Geçenlerde bir haber vardı,Karadenizli balıkçı teknesiyle bir seferde 25 Ton yakalamış;gözü doysun diyelim.
    Son olarak,yetiştirildiği çiftliklerin durumundan yola çıkarsak eğer,domuz kefale nazaran yarı iletken laboratuvarı kadar temizdir diyebiliriz.
    Yalnızca hatırlatmak istedim.

• şu videoyu izlemekte de fayda var video linki

domuz eti deyince sadece günümüzde hijyenik koşullarda beslenen domuzları baz almamakta da fayda var. doğada bolca yabani domuz var bunlar da avlanıyor ve yeniyor.

domuz etindeki domuz etine özgü parazitler ve domuzların sindirim sisteminin çok hızlı olması nedeni ile toksik maddelerin etlerine diğer hayvanlara nazaran daha fazla geçiyor olması domuz etini kötülemeye yönelik doneler olarak düşünülebilir olmakla birlikte, haram edilmesi ardındaki sebeplerin salt bunlar olduklarını söylemekte yanılgı sebebi olabilir.

domuz eti haramdır ama domuz etini iyi pişirirsen, içki de haramdır ama az içersen tıbben zararı olmaz ama bir şey haramsa azı da haramdır. bu durumda bunların sadece zararları sebebi ile haram edildiklerini söylemek eksik kaçabilir. belki de bir imtihan vesilesidir. yahudilere iç yağlarının haram edilmesi gibi.

biraz da işin diğer bazı boyutlarına değinmekte de fayda var. içkiyi rahatça içen müslümanların iş domuz etine gelince "yiehh ıyy haram ulan" demeleri de bir muammadır. domuz bizde daima günah keçisi olmuştur. halbuki ona gelene kadar pervasızca işlenen ne haramlar var. namazı-cumayı terk haram, zina haram, faiz haram, kumar haram ama bunlar hayatın kanıksanmış icraatleri oldular, iş domuza gelince ne hikmetse herkesin sofi damarları kabarır ki, enteresandır.

bir şey haramsa elbetteki sebeplere binaen haram edilmiştir bunların sebepleri araştırmakta tabi ki fayda var ama işi sadece fiziki nedenlere bağlamamak gerek diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.