Şimdi Ara

Türkler Asla GTA Gibi Oyun Yapamaz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
32.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
199 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ayhani

Teybin arkasını çevirip baksaydınız orada Yusuf Mahmut Tuncer yazıyor zaten :)

Alıntıları Göster
    Ben ilkokula gidiyordum daha.
    Küçük veletin tekiydim yani. Bırak çevirip arkasına bakmayı öyle çok dokundurtmazlardı zaten bana.

Böyle büyükçene bir cd-kaset çalardı hocam. Tüplü tv'nin altında yüksek teknolojili uzay mekiği gibi dururdu hep.
    Abim büyükşehirde çalışıp getirmişti. Kimsede yoktu o dönemler! Lükstü, değerliydi yani.

Not: Yaşlanıyor muyum la ben?

• İlla Amerikalı puştlar gibi olmak zorunda veya onların yaptığı oyunun aynısını yapmak zorunda değiliz.

Evet biz oyunlarda dahi kendi askerimize kurşun sıkmak istemeyiz en azından bu benim için öyle.

Bu vatana bağlılık hissidir,güzel bir şeydir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Guest-37A42C87E

İlla Amerikalı puştlar gibi olmak zorunda veya onların yaptığı oyunun aynısını yapmak zorunda değiliz.

Evet biz oyunlarda dahi kendi askerimize kurşun sıkmak istemeyiz en azından bu benim için öyle.

Bu vatana bağlılık hissidir,güzel bir şeydir
    Battlefield 1'de sıkıyoruz, biz vatana bağlı olmuyormuyuz yani? Bırakın bu kof söylemleri işinize bakın.

Orijinalden alıntı: zerosun

Battlefield 1'de sıkıyoruz, biz vatana bağlı olmuyormuyuz yani? Bırakın bu kof söylemleri işinize bakın.

Alıntıları Göster
    Bf1 de veya başka bir platformda en düşük anlatımla bir oyunda kendi askerine sıkan benim nezdimde vatana çok bağlı biri değildir.

İyi gözle bakmam.Oyunda bile sıksa.

Böyle,filmler,oyunlar vs şeylerle ülkenin ahlak seviyesi,vatan sevgisi seviyesi düşürülüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Az kaldı sabredin... Güzel bir oyun bizleri bekliyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu cümle neden yapamadığımızı anlatıyor bence. Kaslı yeniçeri yapmaya devam.

• Hocam bence haksızlık yapıyorsunuz. Yani bunca yıldır bekleniyor, haliyle beklentide yüksek, biraz beklentinin altında kaldı sadece. Mesela Skyrim kadar gideri var bence. Ama sorun neden tes 6 kadar gideri olmayacak? Şimdiden daha iyi olacağı belli tes 6'nın. Ama yinede Warband remastered demek biraz haksızlık gibi sanki?

Orijinalden alıntı: Guest-51C189DEA

Hocam gamescom videosunu izlediğimde çok hayal kırıklığı yaşadım. Bunca yıldır bekliyoruz ve warband remastered gibi bir şey gördük resmen
    Ben de ilk gamescom görüntüleri çıktığında( 1-2 sene önceydi galiba) aynısını demiştim. Emin olun öyle söylendiği gibi hikaye felan da olmayacak oyun içerisinde ya da öyle derin diplomasi felan da hepsi hikaye. Biz milletçe gerçekten üzerine uzun uzun düşünülmüş uğraşılmış emek edilmiş derin şeyleri yapamıyoruz. Üstüne inanılmaz bir beceriksizlik mi desem iş bilmezlik mi desem bilemedim ondan var. Adamlar oyunu duyuralı kaç sene oldu grafikleri dahi şimdiden eskidi oyunun. Bu yüzden aslında yaptığımız çoğu şey hayal kırıklığı yaratıyor, tabi ben bu oyunun tarzını seviyorum ve Bannerlord'u da mutlaka bir şekilde oynamak istiyorum ama gerçek bu ne yazık ki. Tabi bu Bannerlord'u gta5 in üzerinde göreceğim gerçeğini değiştirmiyor warband dahi gta5 den daha değerli benim için tamamen zevk meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozmodov -- 24 Ağustos 2018; 23:39:7 >

• Hadi öyle yapamıyoruz kendi tarih kültürümüzü anlatan şeyleri de pek beceremiyoruz. Ninja diyorsun samuray diyorsun mesela aklına hemen binbir türlü oyun film dizi geliyor. Vikingler diyorsun diziler filmler akıyor İskandinav mitolojisi yine ne ararsan bulabilirsin. Ama bugün Türkleri anlatabilen ve dünya çapında izlenen/oynanan kaç tane şey var ki?

Orijinalden alıntı: Angry Man

Hocam bence haksızlık yapıyorsunuz. Yani bunca yıldır bekleniyor, haliyle beklentide yüksek, biraz beklentinin altında kaldı sadece. Mesela Skyrim kadar gideri var bence. Ama sorun neden tes 6 kadar gideri olmayacak? Şimdiden daha iyi olacağı belli tes 6'nın. Ama yinede Warband remastered demek biraz haksızlık gibi sanki?
    Yok ya hiç bir şey değiştirilmez mi oynanışta yahu? Warband 4K Graphics Mode olmuş bu bildiğin. Hala arada Warband oynarım, Bannerlord çıksa videolarına bakarım gamescomdaki gibiyse almam ve oynamam açıkçası.

Bf1 de veya başka bir platformda en düşük anlatımla bir oyunda kendi askerine sıkan benim nezdimde vatana çok bağlı biri değildir.

Böyle,filmler,oyunlar vs şeylerle ülkenin ahlak seviyesi,vatan sevgisi seviyesi düşürülüyor.

Alıntıları Göster
    Ya adı üstünde oyun ya... Zaten karşıdakiler Osmanlı askeri olunca Türkçe falan küfrediyorlar ben de ana avrat giriyorum onlara. Daha bir gerçekçi oluyor He bu arada kimse vatanseverliğimi sorgulamasın

• Oyunun çıktığı saat , oyun yapımcısı hangi şirketse binaları basılırdı .. Ölüler falan olurdu ..

Alıntıları Göster
    Türkler Asla GTA Gibi Oyun Yapamaz

Hepsi bu resimdeki gibi bir poligon yığını, orada osmanlı askeri falan yok yani. Orada ingiliz askeri neyse osmanlı askeri de o, 3D segmentlerin birbirine bağlanıp topolojileri simüle etmesinden oluşan sanal, teknolojik bir şey.

Bunu böyle görebilmek bence vatana daha büyük hizmet olurdu. Neden ne alakası var diyebilirsin, bunu böyle gördüğün zaman olayın teknoloji alt yapısı ile ilgileniyorsun demektir. Bu ilginin üzerine gidip ülkeye katkıda bulunacak 3D işler üretebilirsin. Bence bazı şeyleri aşın, Amerikalılarda vatanlarına bağlıdırlar, bağlı olmasalar kendi ülkelerinin bekası için tüm dünyayı cehenneme çevirmezlerdi. Ama gel gör ki pek çok Amerikalı GTA oyunlarında bol bol amerikan polisi öldürüyordur.

Vatanseverlik o oyunu yapmakta bence (ülke ekonomine katıdan tut, yazılım sektöründe ülkenin itibarına katkı sağlama olanağı doğurduğu için), boş şeyler düşünmekle de vatansever olunmuyor yani.

BF1'de bol bol adam öldürdüm, öldürürken bir an olsun keyfim kaçmadı. Çünkü poligon yığınlarına ateş ediyordum hepsi bu, ateş ettiğim silahın kendisi dahi bir poligon yığınından ibaretti. Vatan sevgime veye değerlerime de bir zarar gelmedi yani.

=================
    ================

Konuya gelirsek, Türkler GTA 5 gibi oyun yapardı istese. Ama yapabilecek kabiliyetteki tüm sanatçılar ABD'ye gidiyorlar. Ünlü God of War oyunundaki Kratos'un baş karakter tasarımcılarından biri bir Türk örneğin. İsmi Arda Koyuncu, Art Station linkini vereyim tasarladığı karakterleri falan paylaşmış:
    https://www.artstation.com/qoyun

Şu da tasarımına dair bir örnek mesela kendisi paylaşmış profilinde:

Türkler Asla GTA Gibi Oyun Yapamaz

Kratos'un Zırh setlerini tasarlamış örneğin. Bunun gibi bir sürü 3A oyun yapımcısı olan Türk var bu verdiğim sadece ilk aklıma gelen tek bir örnekti, Türkler yapıyor arkadaşlar, yapıyor da Amerika'da yapıyorlar, Amerikan şirketleri için yapıyorlar, beyin göçü. Haklılar, kim olsa kaçar göçer bu ilimleri Türkiye'de harcamaz hiç kimse. Organik hoşaf severiz biz daha çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 25 Ağustos 2018; 3:17:58 >

• o zaman elinizdeki iphone-android ve varsa windows'lu pc'yi parçalayıp çöpe atın, vatana bağlılığınızı bir de yakından izleyelim

malum Abdli puştların markasını kullanıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wake Up Lieutenant -- 25 Ağustos 2018; 3:18:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTA gibi olmasına gerek yok. Çünkü ABD ile Türkiye arasında kültürel olarak çok farklılık var. Bize özgü, daha değişik ve güzel işler yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37A42C87E -- 25 Ağustos 2018; 11:2:4 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.