Şimdi Ara

Türkler Anadoluya gelmeden önce kim vardı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Facebook'da bir arkadaş şey yazmış "Siz mongolistandan kaçarken kim size kapıyı açtı?" dedi.Bende burdaki Kürt arkadaşlara biz gelmeden önce Roma(Bizans) imparaotrluğu vardı diyorum.http://tr.wikipedia.org/wiki/Bizans_%C4%B0mparatorlu%C4%9Fu

• Kürtleri Anadolu insanından başka kimse adam yerine koymaz. Esad bile 7-8 ay kullandı şimdi attırıyo kuzey suriyeden.
  • Pit0N kullanıcısına yanıt
    Bir video görmüştüm isveçliler ve Kürtler Türk bayrağını yakıyorlardı çok mutluydular ama onlarda köprüyü geçene kadar.
  • Ben anlamıyorum Türkiyede asıl yağlı ekmeği Kürtler yiyor.
    10 çocuk yapıyorlar bedavadan çocuk maaşı alıyorlar üstüne bir de o çocukları çalıştırıyorlar.
    Türkler Anadoluya gelmeden önce Lazlar,Rumlar,Ermeniler,Araplar,Arapuşağı dediğimiz Frigya kökenli Fellahlar vardı.
    Kürtler bu topraklara Türklerle birlikte girdi.Çünkü İran Kökenli bir kavim.Ama hangisine sorsan kabul etmez.
  • Geçmiş herkese farklı bir ışık altında görünür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizans-Ermeni savaşlarından dolayı ( Bizans Ermeni Krallığını yıkmıştır biz Ani Kalesini Bizans'tan aldık ) o bölgede o zaman nüfus çok azalmış durumda idi, karışıklık olduğu dönemler. Ama yine de çoğunluk kim dersen Ermenilerdi büyük ihtimalle, Doğuda, daha içerilerde Rum nüfus elbetteki daha fazladır. Daha sonra 1915 olaylarında 1,5 milyon insanın techir edildiğinden bahsediliyor, 1937 yılı nüfus sayımında 13,5 milyonmuş tüm Türkiye'nin nüfusu, oranlarsanız %10-15 gibi bir nüfus yapar yani Osmanlı zamanında da Doğuda çok ciddi bir Ermeni nüfus olduğu aşikar oluyor. Kaldı ki Çukurcadan Erzuruma kadar da birçok mimari eserleri de mevcut ki, yani varlıkları tescilli.

Feys türü yerlerde öyle paylaşımlar olur,kimsenin kitap okuduğu filan yokki herkes görüşüne göre orada yorum yapıyor. Ama mantıken dahi düşünseniz, size kapıyı açacak kadar gücü olan devlet veya halk size o kapıyı açmaz, açarsa da kendi önderliğinde açar. O zaman dinin önemli olduğu yıllardı, haliyle müslüman Kürtler de destek vermişlerdir ama savaşa etki edecek kadar mı? Zannetmiyorum.

Son olaylar gösterdi ki Amerika hava desteği sağlamasa Toyota pickuplar ile gelen örgütler, Erbil dahil tüm bölgeden Kürtleri süreceklerdi. O zamanlar İŞİD'in elinde fazla ağır silahta mevcut değildi ayrıca. Gücün yoksa tarihi yazamazsın, bugün petrol olmasa, ABD yardımı da gelmezdi. Zamanında aynı ABD, Kerkük bağımsızlık referandumuna izin vermemişti hatırlarsanız ki referandum yapılsa Kürtler kazanırdı. Tarihi gücün ölçüsünde yazarsın, bu örnekleri ondan verdim. Eğer Anadoluyu açacak kadar gücün olsa bunu kullanırdın.

• Tarihçi tufan gunduz e gore Anadolu ya Turkler 1040 yillarda ufak akinlar yaparak girmeye basladilar ve sanildigi gibi Malazgirt savasi , Turklerin Anadoluya yerlesmesi icin yapilmis bir savas degil, Alparsalan in niyeti batiya yonelmek degildi, daha cok guney e orta dogu ya hukmetmekti , nitekim Ertugrul gazi nin dedsi mi amcasi mi bilmiyorum , Erzurum civarina jadar gelmis sonra dogu ya tekrar geri donmustur.

Bu Tarihçi ye gore , Anadolu da o zamanlar Ermeniler , rumlar bizanslilar vardi ama Anadolu nun buyuk bir cogunlugu BOS idi ,Bizim atalarimiz olarak Yaklasik olarak çadirlar asiret ler halinde bir milyon kadar oguz turku anadoluya yerlesmis ve Anadoluda beylikler kurmuslardir. Burada ilginç olan durum , Osmanli beyligi de bu beyliklerden bir tanesi idi , ve anadolu ya yerlesmis tum Turklerin birligi ancak 1500 lu yillarda Yavuz zamaninda olmus , onda once Anadoluda yasiyan Turklerin cogunlugu osmanliya baglansalar bile arada bir kac bolge de yasiyan Turklerin osmanliya katilmama durumu oldu , Karamanlilar gibi.Ornegin Ankara savasin da 1402 de , Timur un yaninda savasan 5 tane anadolu turk beylikleri vardi.

Once kim vardi sorusu biraz zor , bizim sonradan geldigimiz kesin.Ama sonuc olarak artik bu topraklar bizim ve ulke nufusun buyuk bir bolumu , yaklasik yuzde 80 i yani 60 milyon u Turk . ve de boyle kalacak .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bizansa bağlı ermeniler
  • bu arkadaş anlıyor sanırım
    @Tarîhçî
  • Ben Türkler Anadoluya gelmeden önce kimin olduğunu zaten yazdım.Kürt Arkadaşlar için aştım konuyu hani diyorlar ya "Orta Asyadan geldiler kürdistanı işgal ettiler".
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.