Şimdi Ara

türkiyenin yaşanılacak en iyi ülkelerden olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • maaşlar inanılmaz iyi gerçekten hiç bir zaman bu seviyede olmamıştı en kötü dandik işte bile 50 alınıyor 100 150ler havada uçuyor ve bu maaşlar hiç bir avrupa ülkesinde bile yok.

maaşların iyi olmasını geçtim her şey bedava küçük şehirlerde maaşın %10uyla mis gibi ev tutulabilir. çoğu evin içi yepyeni ve tertemiz avrupada iyi dedikleri evler bile 100 yıllık güya renovasyon yapmışlar ama eski olduğu belli türkiyedeki evlerin modernliği teknolojisi asla yok. yemek zaten türkiyede bedavadan hallice

millet artık asgari ücretin 2 katını beğenmiyor asgari alan hiç kalmadı.

şu an türkiyeden daha iyi şartlara sahip ülkeler anca amerika avusturalya isviçre falan gerisini at çöpe

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

düşün iki çift memurun evine rahat 130-140 bin para giriyor minimum. hemşire-polis falan olanların 150'yi geçer.

bir de kira vermiyor ise on numara bir hayat yaşanır. kira verse de yaşanır.

ama adamlar yine de memnuniyetsiz aga. ucuz muhalifçilik oynuyorlar hala. bu hükümetten önce öğretmenler simit satıyordu parasızlıktan hey gidi çabuk unutmuşlar. bugünkü refahı beğenmezler şimdi.

ama özel sektör öyle değil. senin dediğin 100-150 uçuk. üst düzey çalışanlar,esnaflar hariç kimse alamaz o paraları kolay kolay.

herkes asgari ücret alıyor diyende sallıyor. herkes en az 2 asgari ücret alıyor diyende.

ortalama maaş 40-60 arasıdır tr de.

türkiye'nin 100 yıllık tarihi zaten fakirlikle doludur. hiçbir döneminde halkı zengin ve refah bir ülke olamamıştır. bugünde değil ama geçmişe göre çok çok iyidir daha da iyi olacaktır.

• taııbuv kullanıcısına yanıt

10 numara hayat nedir? cok merak ediyorum.

iki cift memurun evine rahat 130-140 nasil girebiliyor. Saka gibi insanlarsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

şu an en düşük memur maaşı 60 bin. bunlar mesai+promosyon-döner sermaye vs ile minimum 70'e yaklaşıyor. 2x70=140. bu en düşük. bazı kurumlar daha da iyi paralar veriyor da neyse.

140 bin lira para tr şartlarında ve orta sınıf aile de büyümüş insanlar için gayet iyi bir paradır. bunda hem fikir olunmayacak bir durum yok.

ortalama bir araç sahibi olursun. dışarıdan yemeğini yersin. tatilini yaparsın. birikim yapabilirsin. ihtiyaçlarını giderebilirsin rahatlıkla.

bunlar nimetin değerini bilen insanlar için on numara hayattır kardeşim.

'ortalamaysa' o hayata 10 numara diyemezsin. ayrıca bu dönemde birikim yapmak çok zor. her şey ateş pahası. dışarıda yemek yediğin yerler ya çok pahalı ya da çok kalitesiz. ben uzun zamandır yemiyorum dışarıdan.

kaç kişi memur onu da hesap etmek lazım. eskisi gibi atama da yok. o yüzden diyoruz zaten ortalama çok kötü durumda diye. hep böyle devam edecek diye bir şey de yok. ben ülkenin maddi olarak iyiye gittiğini hiç görmedim açıkçası. çünkü bir kesim para basar gibi para kazanıyor. maaşlı kazançlar değil bunlar.

2 kişinin hane kazancını da yorumlamayı genelde doğru bulmuyorum. bazı insanlar eşinin (karısının) parasına dokunmuyor veya evin kirasını vs. paylaşmıyorlar. bireysel olarak bakmak lazım olaya, 21. yüzyıldayız. dandik bir telefon bile 120 bin tl. geri kalan şeylerden bahsetmeme gerek yok.

ayrıca avrupada dandik dediğiniz evlerle buradaki evler bir değil. türkiyede çok ev gördüm, en pahalı olanlar hariç prizleri bile yamuk yumuk takanlarla dolu, park yerleri yok, güneş görmüyor, yalıtımları çok kötü.

kuzey avrupa ile türkiye kıyaslanamaz, hele de memurların geçim durumunu göstererek. sosyal sistemler orada daha fazla ve çok komiktir ki vergiler de türkiyeden daha düşük.

ek olarak tatilini nerede yapacaklar, antalya bodrum muğladaki hotellerin fiyatlarını gördünüz mü?

kimse ucuz muhalefetçilik oynamıyor. biz biliyoruz ki bir kesim çılgınca haksız para kazanıyor. ben kulaklarımla duyuyor gözlerimle görüyorum. ben çoğu sektörün içine girdim, devlet memuru dahi oldum. şükürcülük kafasından dolayı bu hale geldiğimizin farkında değil misiniz? herkes daha çok para hakediyor demiyorum. türkiyede de dünyada da ciddi anlamda büyük bir bunalım mevcut ve bunu görmek istemiyorsanız yapabileceğim bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idontremember -- 10 Ocak 2026; 23:54:9 >

• taııbuv kullanıcısına yanıt

inanılmaz bir nankörlük var bu ülkede twitterda bir maaş postuna yorum attım diye önüme o tarz postlar çıkmaya başladı yorumlara ölünür. 150kyla geçinilir mi yarısı kira diyenler var ve ciddiler. yazın karı koca doktor akrabam geçinemiyoruz burda gibi bir konuşma yaptı ayda en az 400k giriyor evlerine türkiyenin yaşanılacak en iyi ülkelerden olması  ben türkiyedeki alım gücü norveçtekinden daha yüksek aslında ordaki doktor maaşları vergi sonrası bu kadar falan dediğimde dalga geçti

• Sana göre öyle olabilir.Yaşanacak bir Ülkenin parayla çok bir bağlantısı yok.Bu Ülkede haksızlığa karşı mahkemeye veiyorsun bir mahkeme yıllarca sürüyor.Hastaneye gitmek istiyorsun randevu bulamıyorsun.Devlet dairesine gidiyorsun bürokrasiden memurların iş bilmezliğinden hiçbirşey doğru düzgün ilerilemiyor. Türkiye yaşanışabilcek Dünyanın en güzel Ülkelerinden biri değil.Para kazanma işi kişiye göre değişir yapdığı işe göre değişir.Bugün bir Uçak kabin memuru 100.000 den fazla maaş alıyor.İnsanlar kalkıpda asgari ücretli bir işde çalışıyorsa kendi tercihleri.Kimse kimseyi zorla çalışdırmıyor neticede.Herkes özgür İşveren istediği maaşı vermekden özgür çalışan istediği işi seçmekde özgür.Karşılıklı anlaşma ve uzlaşma konusu ap ayrı yaşanabilecek Ülke kavramı ap ayrı.Sokakda yürüyorsun can güvenliğin yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Olum bu siyasal islamcıların neden uyuşturucu batağına düştüğünü anlayabiliyorum çünkü bu kafaya başka türlü ulaşmaları mümkün değil! Kırıntı kadar zekası olan mantığı olan herkes bilirki maaşların bu kadar yüksek olmasının sebebi korkunç bir enflasyon ortamı olmasındandır, yüksek maaş demek yüksek alım gücü yüksek gelir demek değildir o ülkenin parasının pul olduğunun göstergesidir çünkü paranın alım gücü paranın değeri yok demektir. Avrupada maaşların düşük ve standart olmasının sebebi enflasyonun düşük olmasıdır alım gücünün ve paranın değerinin güçlü olmasındadır. Bir avrupa ülkesinde asgari ücretle geçinenlerin oranı kaçtır Türkiyede asgari ücretle geçinenlerin oranı kaçtır şu basit karşılaştırmayı bile yapamayan insanlar ben ekonomistim diyor bu ülkede! Burada asgari ücret ortamala ücret oldu bir ev bir araba almak için servet ödemek gerekiyor çünkü tekrar yazıyorum paramızın değeri yok gücü yok. İstediğiniz kadar maaş verin önemli olan o rakkamlar değil önemli olan o rakkamlarla neler yapabildiğin. Avrupanın emekisi gelip senin ülkende 5 yıldızlı tatil yapabiliyor hatta ev alabiliyor yerleşiyor senin emeklin ise pazara çıkarken hesap kitap yapıyor o yüzden salak salak konuşupta bu insanların haklarına girmeyin!

• kafan mı iyi?

Memur maaşı ot gibi yaşayıp makarna yersen, kira ödemezsen güzel paradır. Yine de birikim falan olmaz. Ayda kenara atılan 20-30 bini para sanıyorlar herhalde. 10 sene biriktirsen bir halt olmaz.

Biri de ek mesai demiş. Memurlara verilen ek mesai parası cücük kadar. O parayı vermesin ek mesai de istemesin daha iyi.

Bir de eskiye laf atanlar olmuş. Kemal sunal filmleri izleyip eski dizilerde öğretmen-memuru o zamanlar sefil sananlar bugün ne değiştiğini sanıyor? O zamanlarda 2-3 asgari ücret kadar maaş alıyordu memurlar. O filmlerde memur olup kira ödüyor, 2-3 tane çocuk bakıyorlardı. Hadi sıkıysa bugün aynısını yap? Hiçbir şey değişmedi. Limon satan öğretmenler bugün araba satıyor. O zamanlar sahibinden sitesi yoktu ki araba satsın?

• Bir kesim şanslı. Örneğin ek kira geliri var. Aileden kalma arsa vs var. Veya evde 3 kişi çalışıyor. Yoksa o 2 milyonluk araçlara kim biniyor sanıyorsunuz ? Bugün bir evde 2 kişi çalışsa 80 100 k maaş giriyor. Ha süper lüks yaşamazsın ama yine de ortalama yaşam sürersin. Çoğu insanın yan geliri var. Yani çark bir şekilde dönüyor. Yoksa isyanlar başlardı. Çoğu insan asgari ücret alsa sokaklarda araba bile olmazdı örneğin. Bunu söylerken linç yiyeceğimi biliyorum ama gerçek bu. Örneğin arkadaşım asgari ücret kazanıyor, tofaş aldı onu yürütmeye bile gücü yetmedi. 5 10 yıl önce yatırımını yapan yaptı ev vs. Avrupada çok para kazanılıyor sanıyor millet ama öyle değil. Avrupada denetim var devlet canına okur. Bol para diye birşey yok avrupada. Abd de imkanlar bir tık fazla. Zaten avrupalılar da oraya kaçmaya çalışıyor. Maaş Vergi vs durumlardan ötürü. Kapitalist sistem de işçiysen her yerde aynı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Sniper Man S kullanıcısına yanıt

bu kafayla hindistana gitsen oraya da aynısını dersin sen.

son olarak, herkes abdye gitmeye çalışmıyor. bazen tam tersi de oluyor. avrupadaki sosyal sistem sana %100 güvence sağlıyor hayatın boyunca. evsiz parasız kalma imkanın neredeyse yok. çocukların için de ortalamanın üstü eğitim veriyorlar. havası temiz insanlar çok ırkçı değil vs vs.

Ama ülkenin bazı imkanları iyi. Misal sağlık. Yurtdısında yasayan arkadaşlar bile diş, doktor tedavi saç ektirme vs türkiyeye geliyor. Barınma ve yemek pahalı. Bu ulke de boyle. Elinden biraz tadilat tesisat işi geliyorsa sorun yok. Yoksa usta işçi dünya para.

avrupalıların bir kısmı kafayı yemiş avrupa amerikadan iyi diyor burda sağlık bedava falan bomboş şeylerle kendilerini avutuyolar bir kısmının da gözü yükseklerde değil hatta çoğunun değil. türkiyede hem nankörlük hem doymazlık var sosyal medyada porschelar maseratiler herkes bende de olsun istiyor türkiyede herkes lüks peşinde. burdakiler mütevazi yaşayıp gidiyor türkiyedekileri kesmeyecek türden bir hayat

türkiyenin yaşanılacak en iyi ülkelerden olması

Türkiye'de açlık sınırı, Almanya'da station wagon araba.
    Yiğidi ö, hakkını yeme.

Software Engineer
  • xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt

Genelde sağa sola böyle senin gibi nankör diyenlerin kendi içinde bitip bilmeyen bir fırtınası oluyor. Sen de aynı şu evlenmeyin diyen elemanın farklı bir türüsün. Elemanın kendi açlık sınırında yaşıyor zaten. Sırf kendi ulaşamadığı için evliliğe her gün laf atıyor. Ben bekarım, evlenenler enayi gibi. Sen de babadan gelme yeşil pasaport ile Avrupa'ya gidip herhangi bir vasfın olmadan kaldığın orada da tutunamayanlardansın. Türkiye'de en azından kendi baba evinde bir nebze daha iyi, şimdi orada rezil durumdasın diye Türkiye'de senden daha iyi olanları nankörlükle suçluyorsun. Türkiye'deyken insanlar senden daha koşullarda yaşıyordu diye Avrupa'ya gidiyorsun ama herhangi bir vasfın olmadığı için orada daha da kötü duruma düşüyorsun. Şimdi en azından Türkiye'deyken her şey daha da iyi diyip buradakileri haline şükretmiyorlar diye suçluyorsun. Bu kafa yapısıyla ne burada, ne orada, ne başka bir yerde zaten bir cacık olamazsın. Kendine bir çeki düzen ver, oku, çalış, meslek sahibi ol. Ondan sonra kendini daha iyi koşullara taşımak için yine elinden geleni yap. Herkes dünyayı bir kendi iki gözünün gördüğünden ibaret sanıyor. Sağa sola nankör diyince senin koşulların yine iyileşmiyor.

• Türkiye'de über zengin olsan bile yaşanılacak ülke değil. İnsanlar kötü. Kötülüğün merkezinde yaşayarak mutlu olamazsın ki. İnsan bireysel olarak mutlu olamaz. Çevresinin de mutlu, huzurlu olması gerekir. Ülke kan ağlarken ben mutlu olamam ki. Hayatı salt paradan ibaret görmek çok sığ bir bakış açısı.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.