Şimdi Ara

Türkiyenin Avrupa Birliğine Alınmamasının Sebepleri??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nelerdir arkadaşlar bir bilen var mı??


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • wOseRa W kullanıcısına yanıt
    Alinmasi icin sebep nedir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Müslüman ülke olmamız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupalı addedilmemesi, Levanten Oryantal bir ülke gibi algılanması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ettim kardeşim..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wOseRa W kullanıcısına yanıt

    Tabii şu var insanoğlunun sosyal etkileşim dünyasında hiçbir sosyal hadise veya vaziyet tek bir neden ya da değişkene dayanmıyor hele hele Avrupa ve AB gibi son derece kompleks bir içeriğe karşılık düşen başlıklar. Ancak Bulgaristan ve Romanya gibi vasat denebilecek eski Osmanlı toprağı Sovyet uydusu demir perde ülkeleri veya Yunanistan AB'ye girebiliyorken Türkiye'nin şimdiye kadar AB'ye üye statüsünde alınmamış olmasına kültürel veya kimliksel çerçeveden daha anlamlı ve çarpıcı bir açıklama düşünemiyorum. Eskiden Avrupa için Şark dünyası Osmanlı ile başlardı. Şark sorununun (The Eastern Question) konu aktörü Osmanlı'ydı. Haliyle Avrupalılar aradan ne kadar zaman geçerse geçsin Osmanlı'nın devamı addedilen ve Osmanlı mirasına açıkça sahip çıkan tek Osmanlı ardılı ülke Türkiye'yi "öteki" veya "Doğulu" görme eğilimde oldular Türkiye'nin Atatürk kaynaklı ne denli modern ve "Batılı" bir yüzü ve devlet altyapısı olursa olsun. Bu Türkiye ve Osmanlı vaziyetine karşılık vakti zamanında Osmanlı tebaası olup Osmanlı ile benzer Şarkî kafadaki Yunanları ve Kıbrıs Rumlarını sırf eski Yunan mirası ve Hıristiyanlıktan ötürü "Avrupalı" görüp AB'ye alabiliyorlar. :D Bir Türkiye Türkü ile Kıbrıs Rumu arasında bariz bir fark bulunmuyor hatta iddia ediyorum ki pek çok Türk (bilhassa Balkan göçmeni Türkler) Kıbrıs Rumlarından kafaca çok daha modern ve Avrupalıdır.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pek çok faktör devrede hocam. AKP ile iyice hızlanan AB üyeliği süreci Fransa gibi lokomotif ülkelerde Sarkozy benzeri pek de Türk yanlısı sayılmayan, hatta Türk karşıtlığını pek de gizlemeyen liderlerin iktidara yükselmesiyle kesintiye uğradı. Sarkozy açık açık Türkiye'nin Avrupalı olmadığını, olamayacağını erkenden ilan etti.


    AB mevzuatında üyelik anlaşmanızı bütün üye ülkelerin imzalaması gerekiyor. Yani kimseyi outvote edemezsiniz, bütün devletlerin eşit söz hakkı var. Dolayısıyla Türkiye gibi Avrupa'nın ortasında uzun süre onların değimiyle "işgalci" olarak oturmuş bir ülkenin hiçbir karşıt ülke olmadan AB'ye üye olması çok zor. Sarkozy gider başkası gelir.


    Bana sorarsanız Türkiye'nin o dönem AB'den uzaklaşması hiç de hayırlı bir yere gitmedi. AKP'yi sevip sevmemek değil mesele, şunu bilmek gerekiyor ki AKP, AB için gerekli reformları ilgili müktesebat alanında yapıyordu. Bunda elbette Bülent Ecevit'in de katkısı çok büyüktür. Kısacası Türkiye adım adım AB üyesi olmaya gerek fikren, gerekse de hukuki ve iktisadi alandaki reformlarla yaklaşıyordu. Oysa bazı Avrupalı liderler bu çabayı ödüllendirmek yerine "Siz asla Avrupalı olamayacaksınız" söylemlerini seçti. Türkiye'nin Avrupa modeline yaklaşmasını ödüllendirmek yerine "cezalandırmayı" seçtiler.


    Bu bana kalırsa ciddi bir Avrupalı akılsızlığıdır. Türkiye'yi otoriter bir rejime emanet etmemelilerdi. Bu Türk halkını da, Avrupalı devletlerin çıkarlarını da kötü etkiledi. Şu an Türkiye halen Orta Doğu'da majör bir askeri güç, coğrafyadaki diğer devletlerin aksine (İran'ı hariç tutuyorum) çok eski bir devlet geleneği var. Türkiye'nin bölgesindeki etkisi o kadar büyük ki AKP hükümetinin git gide batan dış politikası sonucu inanılmaz yalnız kalmasına rağmen Doğu Akdeniz'de 2 tane zırhlısına NAVTEX ilan ettirip petrol arama çalışmalarını yine de durdurabildi. Bunu biz ne büyük ülkeyiz ki herkese meydan okuduk diye anlatmıyorum. Bu, bir "bölgesel gücün", yani regional power'ın karakteristik özelliğidir. Nasıl ki Ruslar kafkaslarda kendinden habersiz kuş uçurtmaz, Türkiye'e Doğu Akdeniz benim etki alanımdır diyebildi. O halde neden böyle bir devleti Avrupa küstürmeyi seçti? Akılsız birkaç lider söz sahibi oldu da ondan. Türkiye hiç değilse ayrıcalıklı bir konuma getirilmeli ve AB üyeliğinin sağlayacağı bazı temel avantajlardan faydalanabilmeydi.





  • 70'lerde yunanistan ile birlikte bizi de alacaklardı ama bülent ecevit'in batı ve abd düşmanlığı, askerlerin de vesayet gidecek korkusu ile giremedik. özal ve 2002-2013 akp'si ab'ye girmek için önemli adımlar attılar ama malesef iş işten geçmişti tr'nin başına pkk diye bir bela açılmış 2000'lerden sonra sınırımızdaki ülkeler karışmaya başlamış sınırlar terör örgütü ile dolup taşmış derken türkiye ab için çok güvensiz bir ortam oluşturdu. yoksa türkiye 1970'lerde bizzat ab'den teklif alır üyelik için. biz redettik bunu.

  • taııbuv kullanıcısına yanıt
    www.hurriyet.com.tr
    Bülent Ecevit'ten AB açıklaması
    https://www.hurriyet.com.tr/gundem/bulent-ecevitten-ab-aciklamasi-196968
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt

    kendini savunmuş işte normal değil mi?

  • taııbuv kullanıcısına yanıt

    forumda ki random birinin iddalarına inanmaktansa ecevite inanırım. kanıtın varsa koy,

  • konu hakkında bilgin olmadığı o kadar belli ki bu olayı sadece benim iddia ettiğimi düşünüyorsun. 1963'te ankara antlaşması var yunan'dan önce biz attık imzayı bu sözleşmeye. o dönemin ab'si aet'e girmek için ön hazırlık anlaşması gibi bir şeydi bu. ha sadece ecevit değil erbakan'da var işin içinde. bu ikisi de batıyı, avrupayı düşman bellemiş biri beton sağcı biri beton solculardan biriydi. okumak istersen sayfa 11.


    https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/181782

  • Avrupa biriliğinde söz hakkın nüfusun kadar. Türkiye girerse ALmanya ile başa baş olacak fransa ve almanya bunu ister mi? Almanya zaten rus köpeği olmuş bir devlet.


    İsveç-Almanya-Belçika-Fransa bunlar Türkiyenin rakibi rus kölesi sjw akımı yancısı devletler. Bir de çıkarları olsun başka durumlarolsun bizle dos tolanlar var. Polonya-İspanya-Macaristan gibi


    Yani avrupa tamamen bir değil. Akıllı bir Türkiye avrupa birliğine rahatça girerdi. Ama akıllı davranmıyoruz.

  • Avrupa'da bu kadar Turk'un cikardigi uyum sorunu varken birde koca ulkeyi AB'ye alarak adamlar baslarinimi agritsinlar ?

  • sebep din

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.