Şimdi Ara

Türkiyede PARA ticarette mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arkadaşım var taa orta okuldan beri tanırım. Liseden sonra babasının oto galericisini işletmeye başladı, o şuan zengin zaten de başka bir olayı anlatayım. Bu arkadaş bir araba sattıktan sonra arabanın önünde arabayı sattığı kişiyle foto çektirip facebooka koyar. Bir BMW satmış, fotoyu gördüm. Alan adam 35-40 yaşlarında, baktım bu adam kesinlikle üniversite okumamıştır dedim profiline girdim tahmin ettiğim gibi Okul kısmında 'NE OKUMASI HAYAT ZATEN KENDİ BİLDİĞİNİ OKUYOR' yazıyor, resimlerden anladığım kadarıyla da boya satıyor, dükkanı var.

Bence Türkiye'de para güzel bir yerde güzel bir dükkan sahibi olup al-sat yapmakta.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türkiye'de Para Ticarette Var Mı?

Ticaret, mal ve hizmetlerin alınıp satılması işlemidir ve para, bu işlemlerde kullanılan bir değişim aracıdır. Para, malların ve hizmetlerin değerini ölçer ve kolayca takas edilmesini sağlar. Bu nedenle, ticaret ile para yakından ilişkilidir.

Türkiye'de de ticaret işlemleri para kullanılarak gerçekleştirilir. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından basılan Türk lirası (TL), ülkenin resmi para birimidir ve ticarette yaygın olarak kullanılır. TL, malların ve hizmetlerin fiyatlarını belirlemek ve ödemeleri gerçekleştirmek için kullanılır.

Bir başka deyişle, Türkiye'de ticaret para olmadan düşünülemez. Para, ticaret işlemlerini kolaylaştırır, malların ve hizmetlerin değerini ölçer ve ekonomik faaliyetlerin sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlar. Bu nedenle, Türkiye'de ticarette para varlığı kaçınılmazdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynen öyle.
  • Zaten para hep ticarette, rizkin 10 da 9 u ticarette... Ama bu demek degil ki ticarette hep iyi kazanacagim okul okursam hic o kadar kazanamaywcagim. Eger ki okulu bitirip standart sekilde calisirsan standart gelire sahip standart biri olursun yani onemli olan uzmanlasabilmek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle ben de suan ticaret ile uğraşıyorum ve gercekten iyi para var olduğunu gördüm işi ilerletmeyi düşünüyorum ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: it kopuk

Aynen öyle ben de suan ticaret ile uğraşıyorum ve gercekten iyi para var olduğunu gördüm işi ilerletmeyi düşünüyorum ;)

Hocam ne üzerine ticaret buradan veya ozelden yazabilirmisin

• Para ticarette kesinlikle. Yalniz herkes kazanamaz o ayri. Ticarete kafa basmasi lazim mesela benim de cok basmaz :) net miktar vermiyim ama soyle anlatayim

Zirhli saab arac(benzini su gibi iciyor) kapinin onundeydi

0 Km kamyon dukkanda

Atmden para cekmeye gidilecegi zaman canta ve posetlerle iki kisi gidiyor zor tasiniyordu :)

En az 1 milyon degerinde dukkan vardi sadece o da degil sadece biri. Tabii yapilan isler de o buyuklukte

Yaklasik 10-12 yil once bu luks yasam sona erdi. Para da surekli carcur ediliyordu market alisverisine 3 araba gidiliyodu ornegin. Herhangi bir yatirim yapilmadigi icin is bitince para da bitti. Su an yine orta-ust yasiyoruz ALLAH'a bin sukur. 15-20 daire alsaydik simdi bambaska olurdu

Daha cok az anlattim yakin arkadas cevrem bile bilmez.

Ozet: para ticarette

• quote:

Orijinalden alıntı: LittleWorld

Para ticarette kesinlikle. Yalniz herkes kazanamaz o ayri. Ticarete kafa basmasi lazim mesela benim de cok basmaz :) net miktar vermiyim ama soyle anlatayim

0 Km kamyon dukkanda

Atmden para cekmeye gidilecegi zaman canta ve posetlerle iki kisi gidiyor zor tasiniyordu :)

En az 1 milyon degerinde dukkan vardi sadece o da degil sadece biri. Tabii yapilan isler de o buyuklukte

Yaklasik 10-12 yil once bu luks yasam sona erdi. Para da surekli carcur ediliyordu market alisverisine 3 araba gidiliyodu ornegin. Herhangi bir yatirim yapilmadigi icin is bitince para da bitti. Su an yine orta-ust yasiyoruz ALLAH'a bin sukur. 15-20 daire alsaydik simdi bambaska olurdu

Atm den kac para cekiyordunuzki posetlerle gidiyodunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim sen denklemi yanlış kurmuşsun. doğrusu şöyle olacak: ticaret PARAdadır. parası olan ticaret yapabiliyor ve para parayı çekiyor. olmayana nah sana diyorlar
  • Üzülme kardeş bir gün bütün garibanlar olarak ayaklanicaz ve bize yar olmayan dünyayı bizi bitiren dünyayı bize izdirap olan dünyayı cayir cayir yakicaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Kontrespiyonaj

quote:

Orijinalden alıntı: it kopuk

Aynen öyle ben de suan ticaret ile uğraşıyorum ve gercekten iyi para var olduğunu gördüm işi ilerletmeyi düşünüyorum ;)

Hocam ne üzerine ticaret buradan veya ozelden yazabilirmisin

Özel e gel hocam

• Evet para ticaret yapmada. Ama her ticaretle uğraşanda para çok para kazanmıyor. Yağında kavrulanda var sağa sola para dökende var. Şu da var krediyle işe girip batıran borçlananda var.

Bir akrabamız vardı Kocaelinin en zenginlerindendi nakliye işiyle uğraşırlardı bastıkları paranın haddi hesabı yoktu. Tabi para geliyor daha fazlasını istiyorlar farklı işlere giriştiler hiç bilmedikleri anlamadıkları hepsinde de hüsranla sonuçlandı. Şuan nasıllar dersen. Kocaelinden taşındılar altlarındaki çoğu şey gitti. Bilecik yada Bozuyük tarafında yaşıyorlar. Orada bir iş kurdular onu yürütüyorlar. Ev aldılar.

Ticaret dediğimiz şey çok güven vermez. Yarın piyasada varmısın yokmusun belli değil. Ticaretten kazancın varsa yatırım yapacaksın. Harvurup harman savurmaya hiç gerek yok. Arkanı sağlama aldıktan sonra o bar senin bu bar benim gezer eğlenirsin ama önceliğin gelecek olmalı,aksi takdirde yere çakılırsan paramparça olursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Csb

• Ticaretteki parayı herhangi bir meslek grubunda çalışarak kazanamazsın.Ticaretteki en önemli şey ilk riski almak ve sonrasında sürekliliğini sağlayabilmektir.Kazandığının hepsini gereksiz yatırımlara dökersen yukardaki arkadaşın bahsettiği gibi gümlemek içten bile değil.Diğer önemli kısımda elinde nakit veya nakite dönüştürebileceğin varlıklar bulundurmak.Yoksa batan adamlar yüzünden bir anda silinebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: 1982-utkan

quote:

Orijinalden alıntı: LittleWorld

Para ticarette kesinlikle. Yalniz herkes kazanamaz o ayri. Ticarete kafa basmasi lazim mesela benim de cok basmaz :) net miktar vermiyim ama soyle anlatayim

0 Km kamyon dukkanda

Atm den kac para cekiyordunuzki posetlerle gidiyodunuz

atmyi çekmişler

• ticaret dünyada sonu gelmeyeecek olan tek meslektir dostum ayrıca sünnettir , kutsal meslektir vur ticarete
  • Bazen ne yaparsanız yapın, ne kadar çalışırsanız çalışın olmaz. Allah'ın yürü ya kulum demesi büyük faktör
  • quote:

Orijinalden alıntı: YQQ4

Csb

Degil

Deli miyim ben olmayan yasamadagim seyi niye yazayim ki bu hastalik belirtisi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.