Şimdi Ara

Türkiyede'ki youtuber ve gaming saçmalığı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Golf sporsa, e spor sporların atasıdır.

Youtuberlık işi insanı çileden çıkartacak dderece bir saçmalık. Boyle basit bir şey, boyle saçma bir şey ve anormal getirisi.. İnsan düşündükçe çileden çıkıyor. Bütün yutubırların toplatılması yutubunda insanlara para vermekten meb edilmesi gerekiyor arkadaş. Ha bir yandan da diyorum lan evlilik programları, salak saçma diziler sanki farklı mı? Hatta pidipay gibiler en azından güzel işler yapıyor. Ama yok abi genede olmaz. Ne biliyim benim bile yapabileceğim bir şey ve yapmıyorum ya belki de ondan bu kadar sinir bozucudur. Bu kadar basit olması çok sinir bozucu lan.

Televizyon = Youtube ne yazık ki.

Arkadaşlar programlar,içerikler kitlelerin ilgi alanlarına göre üretilir.Topluluğa yeni bir türü sevdirmek zordur.Mümkündür ama kolay değildir.İşte Youtube ve televizyon kanalları da bu yüzden böyle. Youtube'da ergenler ezici bir üstünlüğe sahip.

Ergenlerin üzerindeki kitle zaten ya dersle ilgili izler,ya survivor izler,ya da müzik dinler. Yine bir üst seviye yeni işe başlamış tayfa da dizi,film,maç veya müziğini izler.Araba alacak olan araba incelemesi izler.Telefon alacak olan onu izler ama ergenler ve çocuklar her şeyi izler.

HowToBasic dünyanın en büyük ergen kanalıdır.Ergen diyorum ve bunu sadece yaşa bağlamadan söylüyorum.Hiçbir şey yapmadığı bir takım madde,yiyecek ve aygıt bozarak,kırarak,ziyan ederek vakit israfı yapan adamı aklı ve mantığı yerinde kaç kişi izler. (Merak edip kim bu adam diye izleyenlere bir şey demiyorum düzenli izleyenlere lafım)

• quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

Zevk aldığı şeyden para kazanmanın nesi kötü
    Mesela bisiklet sporundan zevk alıyorsun ben de zevk alıyorum bisiklet sürmekten para da kazanmak istemez miydin bisiklet sürerek?

Ruh sağlığı yerinde olan biri 18-19 yaşındayken 11-12 yaşındaki çocukların yaptığı gibi yüzünü,sesini,elini,kolunu yönlendirerek bir şey yapmaktan keyif almaz.Alan da zaten psikolojik olarak hastadır ki zevk almaları imkansız.Adamlar zaten günlük hayatta gayet normallerdir. Hele Türkiye'de videolardaki gibi tarzları olacak sabah akşam dayak yerler evde.

Düşünün ki 18 yaşında ağlayan sızlayan ağzını burnunu yamulta yamulta konuşan oğlunuz var

Şu konuda tebrik etmek lazım burada her ne kadar eleştirsem de elde ettikleri başarıyı şu şekilde özetleyebiliriz. Enes Batur'un kanalı 300 milyon küsür izlenim almış bugüne kadar. En kötü ve en düşük ihtimal To oranı %1 olsa (yani her 100 kişiden 1 kişi reklama tıklamış olsa) 3 milyon tık yapar. Ki bu TO oranı en az 1.5'dur. Hadi biz 1 alalım. 3 milyon tık, tık başına tbm'de 10 kuruş olsa 300 bin lira yapar.Kanalı en fazla 3-5 yaşında olsa temiz para. 5 sene de kim 300 bin lira kazanmış.

• Oyun videosu izlemek=amelelik.Hadi bir oyunda bölümü geçemezsin 1-2 bölüm bakarsın,bu doğal bir şey.Lakin dizi takip eder gibi çekilen oyunları izlemek,canlı yayınlarda 3-5-10 bazen 50-100tl gibi abes rakamlarla bağış yapmak ( ki bu saçmalığın daniskası,adama daha çok oyun oynasın diye para gönderiyorsun!) akıl işi değil. Bir de adam emek veriyor diye saçma sapan oyun kanallarını savunanlar var ki onlar klinik vaka.

Ama sırf bunlar var diye youtube gibi devasa bir sosyal medya platformunu eleştirmekte doğru değil.Sadece oyun vs. videoları yok sonuçta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Mesela bisiklet sporundan zevk alıyorsun ben de zevk alıyorum bisiklet sürmekten para da kazanmak istemez miydin bisiklet sürerek?

Ruh sağlığı yerinde olan biri 18-19 yaşındayken 11-12 yaşındaki çocukların yaptığı gibi yüzünü,sesini,elini,kolunu yönlendirerek bir şey yapmaktan keyif almaz.Alan da zaten psikolojik olarak hastadır ki zevk almaları imkansız.Adamlar zaten günlük hayatta gayet normallerdir. Hele Türkiye'de videolardaki gibi tarzları olacak sabah akşam dayak yerler evde.

Düşünün ki 18 yaşında ağlayan sızlayan ağzını burnunu yamulta yamulta konuşan oğlunuz var

Şu konuda tebrik etmek lazım burada her ne kadar eleştirsem de elde ettikleri başarıyı şu şekilde özetleyebiliriz. Enes Batur'un kanalı 300 milyon küsür izlenim almış bugüne kadar. En kötü ve en düşük ihtimal To oranı %1 olsa (yani her 100 kişiden 1 kişi reklama tıklamış olsa) 3 milyon tık yapar. Ki bu TO oranı en az 1.5'dur. Hadi biz 1 alalım. 3 milyon tık, tık başına tbm'de 10 kuruş olsa 300 bin lira yapar.Kanalı en fazla 3-5 yaşında olsa temiz para. 5 sene de kim 300 bin lira kazanmış.

Hocam ben düzgün video çekenlerden bahsetmiştim
    Ağzını burnunu yamultmaya ben de karşıyım tabii ki

• GAliba sen hiç arkadaşlarınla boss raid yapmamışşın o bisiklet günlerinden farkı yoktur. O 30 dakika boyunca aynı nefesi alıp verirdik.

• Saçmalık..Aciklamasi yok bunun dostlar nefes tuketmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Valbilken

Yabanci da dahil tum youtuberlar les tek takip ettigim teknoseyir dost kayaoglu.

Dota 2 ve cs go oyunlari sonrasi gabe nabel dende valveden de nefret ediyorum.Tek guvendigim firmanin dota 2 gibi insanlari IRKCI,SINIRLI,HASTA(kas erimesiVs) Hayatlarini calan bir uyusturucu gibi oyun yapmasi ustune kutu acma dedigimiz 5 dolar verip kutu acip 0.3 kurusluk item kazanmalar.Ustune benim bile photosopla yapip oyuna ekleyebilecegim skinleri deli gibi paralara satmalar (yani her skin 0.5 dolar olsa anlicam)Dota 2 gibi bir oyunun her yerine su skini al bu karakteri giydir hadi durma arcane al HADI GEL DERGI AL LEVEL ATLAT 100 dolar harca ozel esya al gibi degeri gercekte 1 dolar etmeyen sanal kostumlerle insanlari soyan bagimli yapan delirten hayatlarini karatan oyundur.

Bende bir ara profesyonel dota 2 bagimlisiydim
    Dota 2 yuzunden
    -okulda kaldim (unide 2 kez)
    -is hayatinda cok zorluk cektim(uykusuzluk dalginlik)
    -spor hayatimin icine etti
    -hayatimin icine ettii uyumak yemek yemek ve dota oynama eylemlerini yaptim sadece.
    -Irkci yapti az pinoylara sovmedim.
    -Sinirli bir kisilik yapti.
    -Kilo verdim cunku tek yasarken yemek bile yemedim.

Simdi ise hepsini sildim itemleri sattim heryerden kaldirdim okulda basarim yuzde 500 artti.Spora geri dondum 15 kilo aldim.Vucudum sirtim kaslarim kendine geldi.Irkci kisilikten kurtuldum artik sinirlenmiyirum en guzel aksam 10 sabah 6 uyku duzeni.
    Sosyal oldum.Hep disardayim.Tum itemlari sattim 600 dolara gidip tum yeni cikan oyunlari aldim oda belki haftada 1-2 takilirim diye onlarada oynamiyorum bile

Pinoy dediğin filipinliler değil mi?Bunlara nasıl aynı oyunda denk gelip sövebiliyorsun?Yanlış bildiğim bir şey mi var acaba..

Ayrıca dota pek yemeyip içmeyip oynanacak bir oyun değil eğer secretta filan oynamıyorsan.10 saat dota sinirle beraber günlük -300mmr filan demek kafadan.Biraz sallamışsın sanki.

• Bizim zamanımızda oyunlar oynanırdı. Şimdi ufak kuzenlerim gelip oyun oynama videolarını izliyorlar. Enteresan..
  • quote:

quote:

5 sene boyunca ayda 5 bin lira kazandığını düşünürsek 5 yılda 300 bin tl kazanırsın. He şimdi size iş bulmak lafı açılır yok maaş o kadar mı olur lafı açılır, eh en başından beri adam gibi çalışıp 2.500 ü saati dotada harcamak yerine kendini geliştirmeye ve geleceğe yatırım yapmaya çalışsaydın işte olurdu parada.

Bütün gün dota oynayıp film dizi izleyerek mi iş bulup para kazanacaksın ? Adam gelmiş lise mezunu iş yok diyor. E yok tabi. Üniversite okumuş ne proje yapmış ne sosyal etkinliklere katılmış ingilizcenin i sini bilmiyor iş yok diyor. Sonra da kalkıp çalışıp didinip iyi yerlere gelen insanları aşağı çekebilmek için ellerinden geleni yapıyor. Oturup ağlayın halinize. Herkes bir dönem oyun oynar bağımlı da olursun neresinden dönersen kara geçersin.

2.500 saat dota oynayarak mı ülkeyi geliştirip bir şeyler yapacaksınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: L[A]hor

quote:

quote:

5 sene boyunca ayda 5 bin lira kazandığını düşünürsek 5 yılda 300 bin tl kazanırsın. He şimdi size iş bulmak lafı açılır yok maaş o kadar mı olur lafı açılır, eh en başından beri adam gibi çalışıp 2.500 ü saati dotada harcamak yerine kendini geliştirmeye ve geleceğe yatırım yapmaya çalışsaydın işte olurdu parada.

Bütün gün dota oynayıp film dizi izleyerek mi iş bulup para kazanacaksın ? Adam gelmiş lise mezunu iş yok diyor. E yok tabi. Üniversite okumuş ne proje yapmış ne sosyal etkinliklere katılmış ingilizcenin i sini bilmiyor iş yok diyor. Sonra da kalkıp çalışıp didinip iyi yerlere gelen insanları aşağı çekebilmek için ellerinden geleni yapıyor. Oturup ağlayın halinize. Herkes bir dönem oyun oynar bağımlı da olursun neresinden dönersen kara geçersin.

2.500 saat dota oynayarak mı ülkeyi geliştirip bir şeyler yapacaksınız ?

Herşey üniversite ile bitiyor mu ? Üniversite bitirmiş neler var neler..
    Üniversiteyi yarıda bıraktım bu beni lise mezunu yapıyor fakat dil'de biliyorum, uluslararası bir çok projede de yer aldım.Çalıştığım işyerindeki herkes üni mezunudur ama sadece mezunlar hepsi bu.Şimdi ben lise lise mezunu olduğum için burda ışınlanmayı da bulsam mevki olarak şuan bulunduğumdan öteye gidemeyeceğim.Senin ne mezunu olduğunla kimse ilgilenmiyor sadece diploma istiyorlar çoğu okuduğu bölümle alakasız iş yapıyor.Her açıdan daha iyi olduğum ve sadece üni mezunu olduğu için benden yüksek maaş olan bir sürü adam var mesela burada.Bu da bir çeşit haksızlık değil mi ?

• riaz kullanıcısına yanıt
    Dediğimi iyi okuduysan sırf mezuniyetten bahsetmedim. 2500 saat oyun oynamak yerine, kaldı ki buradaki çoğu kişi sırf belli bir oyunu oynamıyordur cs go, gta vs vs. Oynamak yerine kendini geliştirmek için bir şeyler yap. Ayrıca bir okuldan mezuniyet almak çok zor değil. Derece yapamıyorsan açıktan okursun. Devletin yaptığı politikalar yüzünden mezun arıyor burda ayrı bir mesele. Kaldı ki benim babam da lise mezunu ve yazılım dünyasında 19 senelik tecrübesi ve sürüsüyle projesi olmasına rağmen çok da ileriye gidemiyor. Türkiyede yaşıyorsan bazı şeyleri göstermelik de olsa yapmak zorundasın.

Yada gidip şirket kur o zaman kimse ne mezunu olduğunu umursamaz.

Burda mesele kendini geliştirmek ile alakalı. Ben de zamanında oynadım ilk çıktığı anda dotada oynadım. Grand Theft Auto da oynadım burdakiler bilmez tepeden görünüşü vardı. Hepsini bir kenara bırakıp bir şeyler yapmaya verdim kendimi. Elimden geldiği kadar çalışıp kendimi belli konularda geliştirmeye çalışıyorum.

Olay okul okumak değil anlatabilmişimdir umarım, niye üniversite okumadın demiyorum veya niye mezun olmadın. Benim dediğim şey 2500 saat oynayacağına en azından hayatının bir bölümünü kendini geliştirmeye ada. 1000 saat oyun oyna 1500 saat çalış bir şeyler yap.

Bizim ülkedeki en büyük sorun bana kalırsa üretme kıtlığı ve üretenin önüne taş koyma merakı. Tüketmeye o kadar alıştırdılar ki kimse üretmeye kalkışmıyor. Zaten hazırı var banane diyip geçip gidiyor. Üretmeye uğraşsa zaten mecburen kendini geliştirmek zorunda kalacak.

Mesut Çevik in Fatih Projesi hakkındaki görüşlerini dinlediniz mi hiç ? Orada da tam olarak bundan bahsediyor. Öğrencileri üretim yapabileceği en dandik laptobu vermek yerine anca üretilmişleri tüketebileceği tablet dağıtılmasjndan şikayetçiydi. Laptop verilsin en azından basit şeyleri öğrenebilsin bazı konular hakkında diyordu.

Benim demek istediğim bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurokochin

Tek takip ettiğim oyun portal onun dışındakiler çöp geliyor bana

Coc türkçeyi es geçmemek lazım

• quote:

Dediğimi iyi okuduysan sırf mezuniyetten bahsetmedim. 2500 saat oyun oynamak yerine, kaldı ki buradaki çoğu kişi sırf belli bir oyunu oynamıyordur cs go, gta vs vs. Oynamak yerine kendini geliştirmek için bir şeyler yap. Ayrıca bir okuldan mezuniyet almak çok zor değil. Derece yapamıyorsan açıktan okursun. Devletin yaptığı politikalar yüzünden mezun arıyor burda ayrı bir mesele. Kaldı ki benim babam da lise mezunu ve yazılım dünyasında 19 senelik tecrübesi ve sürüsüyle projesi olmasına rağmen çok da ileriye gidemiyor. Türkiyede yaşıyorsan bazı şeyleri göstermelik de olsa yapmak zorundasın.

Burda mesele kendini geliştirmek ile alakalı. Ben de zamanında oynadım ilk çıktığı anda dotada oynadım. Grand Theft Auto da oynadım burdakiler bilmez tepeden görünüşü vardı. Hepsini bir kenara bırakıp bir şeyler yapmaya verdim kendimi. Elimden geldiği kadar çalışıp kendimi belli konularda geliştirmeye çalışıyorum.

Olay okul okumak değil anlatabilmişimdir umarım, niye üniversite okumadın demiyorum veya niye mezun olmadın. Benim dediğim şey 2500 saat oynayacağına en azından hayatının bir bölümünü kendini geliştirmeye ada. 1000 saat oyun oyna 1500 saat çalış bir şeyler yap.

Bizim ülkedeki en büyük sorun bana kalırsa üretme kıtlığı ve üretenin önüne taş koyma merakı. Tüketmeye o kadar alıştırdılar ki kimse üretmeye kalkışmıyor. Zaten hazırı var banane diyip geçip gidiyor. Üretmeye uğraşsa zaten mecburen kendini geliştirmek zorunda kalacak.

Mesut Çevik in Fatih Projesi hakkındaki görüşlerini dinlediniz mi hiç ? Orada da tam olarak bundan bahsediyor. Öğrencileri üretim yapabileceği en dandik laptobu vermek yerine anca üretilmişleri tüketebileceği tablet dağıtılmasjndan şikayetçiydi. Laptop verilsin en azından basit şeyleri öğrenebilsin bazı konular hakkında diyordu.

Benim derdim şirket vs vs.kurmak değil çok şükür iyi bir işim var sadece seni yanlış anlamışım.Bizde zaten üretim denen birşey yok, yurtdışında yapılmış olanı alıp kopyalamak var.Mesut Çeviğin yorumunu çok iyi hatırlıyorum çok doğru ve yerinde bir eleştriydi.Şimdi bu bilmem kaç bin saat oyun oynayan arkadaşlar ileride bakalım ne yapacaklar, youtube sonsuz değil.Yaşları genç olduğu için şuan hiçbirinin bir sorumluluğu yok ve bunu sonuna kadar kullanıp para kazanmaya çalışıyorlar. Sorun bunları örnek alıp ve aynı işi yapmak isteyip bir halt beceremeyecek olan binlerce çoluk çocukta.

Yalnız şu konuda katılmıyorum, yaptığın uğraş senin geçimini sağlıyorsa bu zaten işin olmuştur.Youtube üzerinden çok güzel paralar kazanan kişiler var ve bunların gölgesinde kalan binlerce kişi var.İlk uyanıp popüler olanlar zaten iyi kazanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: riaz

quote:

Benim derdim şirket vs vs.kurmak değil çok şükür iyi bir işim var sadece seni yanlış anlamışım.Bizde zaten üretim denen birşey yok, yurtdışında yapılmış olanı alıp kopyalamak var.Mesut Çeviğin yorumunu çok iyi hatırlıyorum çok doğru ve yerinde bir eleştriydi.Şimdi bu bilmem kaç bin saat oyun oynayan arkadaşlar ileride bakalım ne yapacaklar, youtube sonsuz değil.Yaşları genç olduğu için şuan hiçbirinin bir sorumluluğu yok ve bunu sonuna kadar kullanıp para kazanmaya çalışıyorlar. Sorun bunları örnek alıp ve aynı işi yapmak isteyip bir halt beceremeyecek olan binlerce çoluk çocukta.

Yalnız şu konuda katılmıyorum, yaptığın uğraş senin geçimini sağlıyorsa bu zaten işin olmuştur.Youtube üzerinden çok güzel paralar kazanan kişiler var ve bunların gölgesinde kalan binlerce kişi var.İlk uyanıp popüler olanlar zaten iyi kazanıyor.

Dediğiniz gibi bu özentilik durumu zaten başımıza bela açıyor. Yeni nesil gerçekten kötüye gidiyor. Neyin neden olduğunu bilmeden sadece var diye kullanacaklar. Böylece sürekli tüketime alışacaklar kaldı ki alışıldı zaten. Tüketim canavarı, gösteriş meraklısı bir ülke olarak yolumuza devam ediyoruz.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.