Şimdi Ara

Türkiye'yi 2018'de kriz bekliyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mesele şu kadar büyümek bu kadar maaş. Kişi başına düşen para. Hepsi hikaye. Mesele paranın alım gücü. Mesele temel gıda fiyatlarının diğer ülkelere göre fiyatı. Avrupalı veya afrikalı yada amerikalı bizden daha ucuza mal edip,üstüne parasıda kıymetli ise. İşte bu ülkedeki insanlar daha mutlu yaşar.
    Sorunumuz burada. Fiyatlar çok pahalı. Ama alım gücü yok.
    İşte sorun bu. istediğin kadar büyü, istediğin kadar dünyanın en ileri ülkesi ol. İnsanlar hala karın doyurma sorunları varsa. O ülkede sorun vardır
    Değişik milletiz vesselam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 25 Aralık 2017; 19:37:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800x3d - Arctic Liquid Freezer II 420 aio - Asus x570 ROG Crosshair VIII Hero - Gskill 2 x 16gb 3200CL14 Ram(3800CL16) - Asus Rtx4090 TUF OC - Samsung 990 PRO 2tb m2 SSD, Samsung 980 PRO 1tb m2 SSD, 3 x Samsung 870 QVO 8tb SSD - Samsung G8 OLED Monitor - Phanteks Enthoo Pro 2 Case - Corsair AX1000 Platinum Psu - Creative Sound Blaster AE-9 Sound Card - Noctua NF-A12x25 PWM Chromax, Arctic P14 PWM PST fans, Corsair Icue Commander Core XT - Logitech G815 Tactile Keyboard - Logitech G PRO X SUPERLIGHT Mouse - ARTISAN FX HAYATEOTSU X-SOFT X-LARGE Mousepad - Sennheiser HD 800s hi fi Headphone
  • 1989-1990 yıllarında tofaş fabrikasında işçilik yaparken 55 ekran saba televizyona tam bir yıl çalışmıştım.

yani bugünkü hesapla en az 7-8 asgari ücret demek bu.

günümüzde 56 ekran son teknoloji tv yi asgari ücretin yarı fiyatına alıyorsunuz, yani geçmişin 8 ay çalışmasına karşılık bugünün 15 günü yeterli oluyor.

felaket edebiyatı yapan cahil nankör gençliğe söyleyecek söz yok. umarım bu nankörlük sizi gerçek yokluğa ve felakete götürmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C310C162A -- 25 Aralık 2017; 19:43:22 >
  • Vay be bu tespitinle bütün ekonomi bilimini çökertti. Şu an tüm ekonomistler şaşkın. Dalga mı geçiyorsun hocam 30 yıl öncesinin teknolojisi ile şimdi ki bir mi? O zaman ki paranın değeriyle bu zaman bir mi? Yuh yani.

geçmişte bu ülkeyi yaşamış biri olarak şimdi 10 kat daha iyidir ülkemiz. geçmişte işçinin evine ayda bir et girerdi. şimdi millet etsiz yemek yemiyor. yamalı elbiseli adam gösterin bana. geçmişte zenginler hariç yamasız elbise giyen insan yoktu. şimdi millet marka giyiyor.

ayrıca bir televizyonun fiyatından söz ediyoruz ne demek ekonomik gerçekler bilmem ne? bir asgari ücretli bir televizyon için bir sene maaşının çoğunu takside verirdi.

bugün 15 günlük yevmiyesi ile aynı televizyonu alıyorsa senin ekonomin alım gücün 10 kat artmış demektir ki zaten öyledir.

bu ülkede nankörlükte sınır tanımayan bir güruh var. ülkede kriz çıksın diye dua eden tipler var.

Orijinalden alıntı: mustf9

1989-1990 yıllarında tofaş fabrikasında işçilik yaparken 55 ekran saba televizyona tam bir yıl çalışmıştım.

yani bugünkü hesapla en az 7-8 asgari ücret demek bu.

günümüzde 56 ekran son teknoloji tv yi asgari ücretin yarı fiyatına alıyorsunuz, yani geçmişin 8 ay çalışmasına karşılık bugünün 15 günü yeterli oluyor.

felaket edebiyatı yapan cahil nankör gençliğe söyleyecek söz yok. umarım bu nankörlük sizi gerçek yokluğa ve felakete götürmez...

Ekmekten, sudan haber ver dayi, teknoloji urunleri karin doyurmuyor.

Ohal yuzunden iflas ertelenemiyor, git bak OSB lere, is yok. Kimse kendi ulkesinin batmasini istemez, ama bu iktidar her seyi mahvetti kendi menfaatleri ugruna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Fuego -- 25 Aralık 2017; 22:0:28 >

• çalışana kriz vs. yok kendini geliştirmeyene, yerinde sayana, armut piş ağzıma düş tayfasına kriz olabilir.
    şu kriz dönemi diye adlandırılan 2013-2017 süresince hem masrafları karşılayıp hem de 5-6 yıl çalışmadan idare edebileceğim rakamı biriktirebildim 3 de çocuk var.
    kendi çocuklarıma da aşılıyorum tecrübelerimi aktarıyorum şimdiden birini yetiştirdim daha 16 yaşında fakat bu yaşta bile bir yere gitse 3-4bin tl maaş alacak kıvama geldi bile.
    kendini geliştirdiği vakit çok daha yüksek maaşları rahatlıkla alacaktır,

tarım neden mi önemli?
    1 SALKIM ÜZÜM 1000 LİRA :
    https://youtu.be/bFM-hBLtTWM
  • Haklisiniz, yanlis yazmisim, duzeltiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Paradigm Monitor 11 + Onkyo TX-NR3007 + Pioneer 5080XA
    Canon 550d + Canon EF 70-200mm f/4L USM + Canon 50mm 1.8 II + Tamron 17-50mm f/2.8
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dumisini

10 senedir bir çıkartamadınız şu krizi. Daha geçen ki büyüme rakamlarımızı görmemişler burada kriz çıkacak diyorlar. Ne yaparsanız yapın o kriz çıkmayacak. İktidarımız en güçlü dönemini yaşıyor.

0 MESAJ

Yazılarım kaynak gösterilmeden alıntı ve kopyalama yapılamaz. Yazdıklarım yazacaklarımın teminatıdır. İYİ ve uslu bir seçmen olursanız büyük resmi, kim bilir belki de şirinleri bile görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: villager

quote:

Orijinalden alıntı: porsoro

quote:

Orijinalden alıntı: villager

quote:

Orijinalden alıntı: porsoro

Bunu ana konu yapın da zırt pırt krizdeyiz konusu açmayın. Bir türlü batıramadınız gitti şu ülkeyi.

biz batırmıyoruz zaten hükümet batırıyor

Neden batırmak için 15 yıl bekledi ki acaba. İlk devraldığında zaten dipteydi. O zaman denese daha hızlı batırırdı. Şimdi biraz zor sanki artık.

Demekki ondan öncekiler sağlam ve köklü bir devlet bırakmış.

hmm peki insanlar neden acaba o köklü ve sağlam devlet bırakanları bir daha hiç seçmedi ki? Çok mu nankörler acaba?

• Teğet geçer
    Başbakanımızın dediği gibi: Öyle çok şey yapmamak lazım..
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.